Старлетане, желим нешто да ти објасним са психолошког становишта. Видиш, особа која је болесна је увек преокупирана својом болешћу. Разболиш се, температура катастрофа... лежиш у кревету цео дан и само мислиш о томе како би све дао да прође. Видиш комп, игра ти се нека игра, ђавола, не можеш ни да устанеш из кревета. Видиш телефон, хтео би да изађеш вечерас са друштвом, ђавола, не можеш овакав. Углавном, у свему што погледаш видиш и одраз твоје болести и видиш да те та болест спречава у свему што желиш. И шта ради просечан људски мозак у таквим моментима? Окривљује друге! Брата смарача који је укључио климу када си задремао у дневној па те унаказио, доктора џукелу који те није ни прегледао како треба већ ти преписао антибиотик да те откачи, поремећену индустрију која прави антибиотике које пијеш већ три дана а није ти боље... Одбрамбени ментални механизам повлачи то да је твоја кривица за проблем убедљиво најмања а да су други ти који су криви, зато што су необразовани, неинтелигентни, безобразни, затуцани, немарни и ограничени.
Волео бих да препознаш неке сегменте овога што сам ти написао, биће ти лакше. Просто мислим да је више досадно да те исмевамо, време је да схватиш неке ствари. А то је да је проблем у теби што си исфрустриран сопственим животом (болешћу) и што би све дао да прође а не видиш како. Ти не знаш ни шта је хомофобија а разбацујеш се са тим термином на све стране. Батали тај гејсрбија сајт, батали википедију и интернет, иди у неку народну библиотеку па нађи неке књиге из социологије, психологије па прочитај како наука дефинише то. Нисмо хомофоби ако смо против тога да вам се дају деца на усвајање и легализују бракови, то је наш став. Хомофоби бисмо били ако би одбијали да се возимо са вама у истом трамвају, одбијали да дођемо на шалтер у пошти ако тамо ради неко од вас. Разуми то.
Nije mi to jasno kako prihvatate da je homoseksualnost bolest. A sa druge strane ismevate bolesnog čoveka. Meni to nikako nije normalno. Odnosno nešto tako može da radi samo biće koje nema osnovne kulture niti morala.
Ali da to zanemarimo to pošto homoseksualnost nije bolest sa medicinskog stanovišta.
Da meni smeta da ovdje postujem i da mi smeta sigurno to ne bih ni radio. Čak štaviše pravdoljubiv sam i nije mi teško da se borim za nešto što sigurno znam da je istina. A ne ono što ti misliš da jeste. Pričati jednom homoseksualcu da nezna šta je homofobija je poprilično smješno (više tragično) jer se sa tom pojavom susreće kada to god to poželi. Pričati crncu da nezna šta je rasizam u Kanzas Sitiju. Vidiš ja potpuno razumijem homofobe. I cilj mi je da im pomognem da to ne budu na obostrano zadovoljstvo.
Ko god hoće da osjeti odnosno vidi šta je homofobija, kako izgleda na svopstvenoj koži neka se deklariše kao homoseksualac u bližem okruženju ako ima hrabrosti.
Брзо, кратко и јасно: ти си исфрустриран што би да јебеш нешто (или примаш, не знам којој партији припадаш) али не можеш то да нађеш јер живиш у БиХ. И то је сав извор твојих проблема, болело би тебе уво да по цео дан седиш на интернету и куцаш нам како смо сви поремећени хомофоби када би имао неког лика да те јебе.
stefaneka - da sam zaposlen sigurno nebi imao vremena da baš ovako temeljito pratim temu. Ali bi sigurno mogao da uputim neki post kao što sam i ranije radio dok sam bio zaposlen. Dođeš 15 minuta ranije na posao i naravno da imaš vremena da svratiš na forum. Pa pauza za topli obrok ... Što se tiče partnera. Mislim da i kada bih ga imao da me ne bi omelo da pišem po forumu. Sigurno bi onda postovi odisali nekom drugom dodatnom motivacijom.
Mene je eto danas stvarno oduševilo što je naša Ane Šekularac dizajnirala haljinu za Končitu. I to sam zadovoljstvo podijelio sa ne deklarisanim gejevima sa foruma. Zar to nije predivno?