Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Papa Franjo: Svemir je poceo Velikim praskom, bog nije madjionicar  (Pročitano 103109 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
 Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083

Dobro, može li nešto bez uzroka nastati, eto da ne govorimo samo slučajno.

Je li sada jasnije pitanje?

Smile
ljudski um to ne moze da zamisli. ljudski um ima kauzalnost kao zakonitost misljenja, a priori

Da pitam ateiste kada se već prave da toliko znaju, da li neke stvari zbilja znaju, a  bez kojih recimo naš život ne bi bio moguć.

Pošto je ovdje tema Veliki prasak evo jedno filozofsko pitanje na tu temu.

Teorija Velikoga praska tvrdi da su prostor i vrijeme nastali iz singularnosti Velikoga praska.

Pitanje glasi kako su prostor i vrijeme nastali iz singularnosti?

Nadam se da je pitanje jasno!  Smile

ne znam da li teorija velikog praska tvrdi da su prostor i vreme nastali tj. ne znam da li se ta teorija usudjuje da tvrdi da nista nije bilo pre toga. cak postoji hipoteza pulsirajuceg univerzuma sa velikim praskom koji se periodicno ponavlja i svemirom koji se izmedju tih dogadjajaa siri iz singulariteta i ponovo sabija u singlaritet.
ni naucnici ne tvrde da znaju sta se i zasto desilo u vezi sa nastankom ovog univerzuma. ono sto sigurno mogu da utvrde je da se svemir siri.
tako ne znam ni ja da li su i kako prostor i vreme nastali iz singularnosti

It is not known what could have preceded the hot dense state of the early universe or how and why it originated, though speculation abounds in the field of cosmogony.

Some proposals, each of which entails untested hypotheses, are:

Models including the Hartle–Hawking no-boundary condition, in which the whole of space-time is finite; the Big Bang does represent the limit of time but without any singularity.[121]
Big Bang lattice model, states that the universe at the moment of the Big Bang consists of an infinite lattice of fermions, which is smeared over the fundamental domain so it has rotational, translational and gauge symmetry. The symmetry is the largest symmetry possible and hence the lowest entropy of any state.[122]
Brane cosmology models, in which inflation is due to the movement of branes in string theory; the pre-Big Bang model; the ekpyrotic model, in which the Big Bang is the result of a collision between branes; and the cyclic model, a variant of the ekpyrotic model in which collisions occur periodically. In the latter model the Big Bang was preceded by a Big Crunch and the universe cycles from one process to the other.[123][124][125][126]
Eternal inflation, in which universal inflation ends locally here and there in a random fashion, each end-point leading to a bubble universe, expanding from its own big bang.[127][128]
Proposals in the last two categories, see the Big Bang as an event in either a much larger and older universe or in a multiverse.

dakle, ne zna se.
nasi zakoni fizike ne vaze u ranim fazama big benga

Da to je zanimljivo, ne zna se ali se ipak tvrdi da su prostor i vrijeme nastali u singularnosti Velikoga praska dakle bez dokaza, to ne služi nauci na čast, naprotiv!

Može se reći da se to pretpostavlja, to je sasvim druga priča i to je ok.

Ali nešto tvrditi napamet bez dokaza, jadna nam je takva nauka, prije bi je onda mogli zvati jednom vrstom religije sa svojim dogmama, dakako! 
ne tvrdi se. to je samo jedna hipoteza od vise razlicitih od kojih ni za jednu nema dokaza.

obrati paznju
This primordial singularity is itself sometimes called "the Big Bang",[15] but the term can also refer to a more generic early hot, dense phase[16][notes 1] of the universe. In either case, "the Big Bang" as an event is also colloquially referred to as the "birth" of our universe since it represents the point in history where the universe can be verified to have entered into a regime where the laws of physics as we understand them (specifically general relativity and the standard model of particle physics) work.
« Poslednja izmena: 12. Maj 2017, 16:34:11 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
teodore aj svega ti objasni mi kako je svet nastao i zašto si baš toliko siguran da to ZNAŠ,a ne samo pretpostavljaš. ovde ili na pp, gde ti lakše

što se ovoga tiče
Citat
Pa jesi se kada zapitao kako su se to zvijezde i planete tako "posložile" u svoje orbite?

Je li može to slučajno da se dogodi?
  već ti rekoh, ne može slučajno, ali ne implicira nužno ni nekakvog tvorca,inteligentnog ili maloumnika
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
veliki prasak ...za to sam strucnjak...ja I 7,5 milijardi ljudi...

obracam vasu paznju na to da je nauka potekla iz religije...

I za svoju osnovu je uzimala ucenja iz religije...

I prvi naucnici su birani iz redova svestenstva...

koji su i tad i sad bili najobrazovaniji ljudi...

znaci nikakav korak napred nije nacinjen...

naprotiv...oni su u zelji da se odvoje od tog ucenja izvrgnuli religiju u pocetku ismevanje...

a kasnije potpunoj gluposti...

I na kraju I sebe na takav nacin ponizili...

univerzum ima svoja pravila...covek nije nikavo iskljucenje od tih pravila...

pogresno izabrana ruta u razvoju se u prirodi resava ekstinkcijom...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829

Tko je želi saslušati imati će prilike u živo to čuti.

Kada. o tom potom.

Pozdrav

Drago mi je da imamo privilegiju da na forumu sretnemo klicu neceg revolucionarnog.

Molim te pozovi i nas kad budes spreman da obavijestis svijet o tvojim saznanjima.

Svemir je napravila Vansvemirska inteligencija, dakle niti je doslovno stvoren a niti je slučajno nastao.

Ali polako, nema žurbe.

Sve u svoje vrijeme, ovo je samo najava, ništa više, a ono pravo će biti dakako u živo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
Super, jedva čekamo.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
 Smile
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829

Dobro, može li nešto bez uzroka nastati, eto da ne govorimo samo slučajno.

Je li sada jasnije pitanje?

Smile
ljudski um to ne moze da zamisli. ljudski um ima kauzalnost kao zakonitost misljenja, a priori

Da pitam ateiste kada se već prave da toliko znaju, da li neke stvari zbilja znaju, a  bez kojih recimo naš život ne bi bio moguć.

Pošto je ovdje tema Veliki prasak evo jedno filozofsko pitanje na tu temu.

Teorija Velikoga praska tvrdi da su prostor i vrijeme nastali iz singularnosti Velikoga praska.

Pitanje glasi kako su prostor i vrijeme nastali iz singularnosti?

Nadam se da je pitanje jasno!  Smile

ne znam da li teorija velikog praska tvrdi da su prostor i vreme nastali tj. ne znam da li se ta teorija usudjuje da tvrdi da nista nije bilo pre toga. cak postoji hipoteza pulsirajuceg univerzuma sa velikim praskom koji se periodicno ponavlja i svemirom koji se izmedju tih dogadjajaa siri iz singulariteta i ponovo sabija u singlaritet.
ni naucnici ne tvrde da znaju sta se i zasto desilo u vezi sa nastankom ovog univerzuma. ono sto sigurno mogu da utvrde je da se svemir siri.
tako ne znam ni ja da li su i kako prostor i vreme nastali iz singularnosti

It is not known what could have preceded the hot dense state of the early universe or how and why it originated, though speculation abounds in the field of cosmogony.

Some proposals, each of which entails untested hypotheses, are:

Models including the Hartle–Hawking no-boundary condition, in which the whole of space-time is finite; the Big Bang does represent the limit of time but without any singularity.[121]
Big Bang lattice model, states that the universe at the moment of the Big Bang consists of an infinite lattice of fermions, which is smeared over the fundamental domain so it has rotational, translational and gauge symmetry. The symmetry is the largest symmetry possible and hence the lowest entropy of any state.[122]
Brane cosmology models, in which inflation is due to the movement of branes in string theory; the pre-Big Bang model; the ekpyrotic model, in which the Big Bang is the result of a collision between branes; and the cyclic model, a variant of the ekpyrotic model in which collisions occur periodically. In the latter model the Big Bang was preceded by a Big Crunch and the universe cycles from one process to the other.[123][124][125][126]
Eternal inflation, in which universal inflation ends locally here and there in a random fashion, each end-point leading to a bubble universe, expanding from its own big bang.[127][128]
Proposals in the last two categories, see the Big Bang as an event in either a much larger and older universe or in a multiverse.

dakle, ne zna se.
nasi zakoni fizike ne vaze u ranim fazama big benga

Da to je zanimljivo, ne zna se ali se ipak tvrdi da su prostor i vrijeme nastali u singularnosti Velikoga praska dakle bez dokaza, to ne služi nauci na čast, naprotiv!

Može se reći da se to pretpostavlja, to je sasvim druga priča i to je ok.

Ali nešto tvrditi napamet bez dokaza, jadna nam je takva nauka, prije bi je onda mogli zvati jednom vrstom religije sa svojim dogmama, dakako! 
ne tvrdi se. to je samo jedna hipoteza od vise razlicitih od kojih ni za jednu nema dokaza.

obrati paznju
This primordial singularity is itself sometimes called "the Big Bang",[15] but the term can also refer to a more generic early hot, dense phase[16][notes 1] of the universe. In either case, "the Big Bang" as an event is also colloquially referred to as the "birth" of our universe since it represents the point in history where the universe can be verified to have entered into a regime where the laws of physics as we understand them (specifically general relativity and the standard model of particle physics) work.

Teorija, ona prava o postanku svijeta mora sve objasniti, a kao prvo treba objasniti kako to nastaju prostor i vrijeme koje su osnova našega postojanja, bez njih ni svemira ni Zemlje ni bilo kojega bića ne bi bilo.

To je početak, a onda se uzročno-posljedičnom vezom dođe do baš svega što postoji u našem svijetu, pa i do nas ljudi.

Samo da kažem da mi ljudi nismo potomci majmunskih predaka, nego Inteligetnih bića koja u svom originalu nisu materijalnoga porijekla, dakle potomci smo pravih Bogova, dapače!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5829
teodore aj svega ti objasni mi kako je svet nastao i zašto si baš toliko siguran da to ZNAŠ,a ne samo pretpostavljaš. ovde ili na pp, gde ti lakše

što se ovoga tiče
Citat
Pa jesi se kada zapitao kako su se to zvijezde i planete tako "posložile" u svoje orbite?

Je li može to slučajno da se dogodi?
  već ti rekoh, ne može slučajno, ali ne implicira nužno ni nekakvog tvorca,inteligentnog ili maloumnika

Naš svijet napravili su Vansvemirci, koji su stari koliko i naše prostor-vrijeme.

Dakle, kada je naš svijet nastao (kako je nastalo samo prostor-vrijeme je druga priča), prvo što je nastalo je Inteligencija, i ta se Sila namnožila kroz vjekove toliko da je svemir tek jedan mali sićušni dio te Sile.

Mada je nama ljudima svemir nezamislivo velik, on ipak ima svoje granice, nije beskonačan, dapače.

Puno vremena poslije nego je naš svijet nastao, ta Prva Bića, su došla "na ideju" da naprave materijalni svijet, a na kraju i bića slična njima ali posve mateirijalnoga porijekla, nas ljude.

"Načinimo čovjeka na svoju sliku, kao što smo mi, da bude gospodar na Zemlji!", Biblija, knjiga Postanka.

Eto ukratko za početak.
« Poslednja izmena: 13. Maj 2017, 12:18:19 od teodor.francic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.