Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 22:33:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pao Mig-29 Srpskog Vazduhoplovstva  (Pročitano 43851 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13

Bio je 90 stepeni u odnosu na zemlju kad je radio forsirani zaokret,posle tog zaokreta je krenuo u lednji let. A u zemlju je udario u horizontalnom polozaju,ja sam tako shvatio? Sta ti nije jasno. Ako treba opet cu isto da napisem jer ocigledno furas neku svoju teoriju koje se drzis kao pijan plota.

Odakle ti to da MiG-29 sa tom brzinom ne moze da propadne?

receno je da je pilot od siline udara ispao iz kabine - a to logichno znachi da nije bio okrenut ledjno prilikom udara . inache ,pri brzinama vecim od 400 km/h mig-29 se izdize a ne propada .zapravo , pilotsko uputstvo za mig-29 kaze da brzina pri penjanju posle uzletanja treba da bude iznad   190 cvorova (190 Knots Indicated Air Speed) . to je 351.88 km/h .

http://books.google.com/books?id=NZhENgENhEQC&pg=PT208&lpg=PT208&dq=mig-29+minimum+take+off+speed&source=bl&ots=8KXR5YGWBB&sig=T2v6eWhZ_860f6SmRv6vV0-fCxg&hl=en&ei=5yGZStrVEMGksAbFmcmiBw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1#v=onepage&q=&f=false

dakle ,ako ako se na toj brzini avion penje ,logichno je da na 400+ km/h ne propada  Smile

takodje , u ravnom letu (level flight) minimalna brzina mig-29 (stall speed) je negde oko 250 km/h ...
« Poslednja izmena: 29. Avg 2009, 14:51:04 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
BlackBerry 
Zar mora ledjima avion da bude okrenut da bi posle udara sediste ispalo iz kabine? Tvoja teorija u vezi ovoga pada u vodu. Ja sam ti napisao sta se desilo sa avionom i kako je udario u zemlju, u kom polozaju,ali ti se i dalje pravis kao da si slep pored ociju.

Da li si ti nekad cuo za kriitican napadni ugao? Sta se desava tada sa avionom, da li neki uredjaju to signaliziraju, kako ti isti uredjaji reaguju? Koji je kritican napadni ugao za ovaj avion, koji uredjaji reaguju na pojavu kriticnog napadnog ugla na MiG-29,sta se tada desava sa avionom?

Koje je G opterecenje pri forsiranom zaokretu, koje je G opeterecenju kad se radi valjak?

Ajd progooglaj malo pa se pravi da sve znas opet.

A inace kod svih ruskih aviona se koristi km/h (ili mahov broj) za merenje brzine a visina se ne meri u stopama vec u metrima. I koristi nase izraze da i ljudi koji slabo razumeju terminologiju u avijaciji pokusaju da shvate sve ovo.

Uostalom, mislim da nema svrhe sa tobom se vise raspravljati jer je ocigledno da je tvoja jedina veza sa avijacijom preko Flight Simulatora.

Prihavatam da je komisija namerno frizirala izvestaj i optuzila pilota, otkazali su i motori i hidraulika i sve sto je moglo otkazalo je. Ne vredi vise pisati jer je ocigledno da se vi ove teme ne drzite zato sto poznajete tematiku vec zato sto propagirate nesto svoje koje je sa politickim konotacijama.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Zar mora ledjima avion da bude okrenut da bi posle udara sediste ispalo iz kabine?

pa ....  mora  Smile ako je okrenut na ledja onda sedishte ne ispadne nego bude smrvljeno od udara ostatka aviona  Smile

Citat
Da li si ti nekad cuo za kriitican napadni ugao? Sta se desava tada sa avionom, da li neki uredjaju to signaliziraju, kako ti isti uredjaji reaguju? Koji je kritican napadni ugao za ovaj avion, koji uredjaji reaguju na pojavu kriticnog napadnog ugla na MiG-29,sta se tada desava sa avionom?

kod ruski aviona se javi "debela nadja" i kaze neshto poput "kritichan napadni ugao" na ruskom ,a chuje se i pishtanje. mislim da je to kod mig-29 negde na 25 stepeni (ne drzi me za rech). uglavnom pilot biva upozoren - ne brini za to  Smile

Citat
Koje je G opterecenje pri forsiranom zaokretu, koje je G opeterecenju kad se radi valjak?

kod zaokreta sve zavisi koliko se oshtro udje u isti. kod valjka nije veliko (logichno  Smile )

Citat
A inace kod svih ruskih aviona se koristi km/h (ili mahov broj) za merenje brzine a visina se ne meri u stopama vec u metrima. I koristi nase izraze da i ljudi koji slabo razumeju terminologiju u avijaciji pokusaju da shvate sve ovo.

pa ovo nije forum za nepismene  Smile ,a ja sam prerachunao brzinu u km/h.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla (intrepid)
Koliko sam pregledao izjave nije bio u ledjnom letu (kokpit na dole, jel'da?)... Caki i  bivsi piloti koji nista ne duguju vlastima koje su ih penzionisale (Slobodan Peric) su pre neki dan rekli da je krivica na vlastima zbog malog naleta, ni reci o neispravnom avionu. Mehanicari tvrde da je izvestaj tacan, kao i piloti...  Izgleda da je pilot ubacio neke izmene u letacki program u odnosu na Cenej i da su mu one dosle glave zbog malog naleta...

Koliko sam ja cuo, a kolega  mi je nedavno bio na jednom od aerodroma (uskoro idem i licno, nemontirani - sirovi snimci koje sam gledao pokazuju da avioni ne izgledaju nasminkano -prilicno su neugledni, ali lete i ispravni su), goriva vec duze vreme ima sasvim dovoljno za pun nalet, remonti su ok, odrzavanje u redu, jedini razlog malog naleta su rezervni delovi. Nema dovoljno delova i to ne onih kriticnih, njih su nekako i kupili, vec za tekuce odrzavanje... Smesno je da ispravne letelice ne lete puno zbog recimo guma.

Tigar moze da ih proizvede ali nece da prekida tekucu proizvodnju za manje od 500 komada po tipu gume, a 4 MIG-29 te gume nikako ne mogu da potrose - dok kraja svojih resursa, ove godine nemaju dovoljno para da nabave sve sto im treba iz Rusije (za njih jer su kako kazu skupi), a jos veci problem su nasi avioni za koje na strani i ne mogu da se nadju.

@gerila37

Sto se tice politickih obojenih komentara, pa sasvim je jasno da su placeni od zapada da potkopavaju moral i poverenje u vojnu silu drzave, to sto kukaju na taj isti zapad pokazuje da su iz stare fele provokatora, isti metodi  Smile...
« Poslednja izmena: 29. Avg 2009, 16:49:31 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Доћи ће време и на вас да добијете ногу од тих истих којима се улагујете па ћете другачије причати, мени је свеједно, не живим на рачун државе али се вама  црно пише, то што сте улизице неће вам помоћи.  Smile Smile
« Poslednja izmena: 29. Avg 2009, 18:03:09 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Kakve ovo veze ima sa padom MiG-29 i kakav je ovo argument u raspravi, niti dokumentuje tvrdnju o tehničkom kvaru, niti opovrgava činjenicu da je došlo do greške pilota, a prozivke na političkoj osnovi su više za drugi deo foruma nego za ovaj.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
У праву си, али они су први почели са заменом теза. 
Извињавам се свима. Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Čudi me da niko na forumu nije do sada postavio sliku sa Google Earth, gde se jasno vidi mesto pada.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Batajnica.jpg
(317.85 KB, 1280x971)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Охо, па зар Гугл тако брзо освежава базу.. Невероватно.

Доказ да је она слика коју сам поставио веродостојна (а неки су сумњали)...

Виде се чак и трагови гондола мотора (2 трага) што значи да је авион изашао из заокрета и кретао се праволинијски када је ударио о тле (баш као што сам и предпостављао, пише 10так страна назад) , види се место удара у капонир и место коначног пада...

Авион се клизао по земљи 190 метара (на основу размере из Гуглове мапе), ударио о капонир и прелетео још 190 метара до места коначног пада.... Па  којом је он брзином морао да се креће када га клизање по земљи није зауставило, него је чак прелетео још 190 метара након ударца о капонир, што је исто морало да га успори....
« Poslednja izmena: 30. Avg 2009, 00:13:51 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Malo sam se raspitao pa cu vam kopirati deo koji smem.

"što se tiče Radeta, razgovarao sam sa nekim kolegama i radi se o sledećem (mada stvarnu istinu zna samo Rade ili kad se analizira "Tester" - crna kutija): pre katastrofe, Rade je radio takozvani "zaokret preko leđa", dakle prelazak iz levog u desni zaokret poluvaljkom "preko leđa", aerodinamika kaže da se prilikom okretanja aviona oko uzdužne ose napadni ugao povećava za nekoliko stepeni (pošto je u oštrom zaokretu opterećenje već preko nekoliko "g" jedinica i ako se doda automatsko povećanje zbog okretanja oko uzdužne ose, avion može lako da se "prevuče" i ako se to dešava na ekstremno mailm visinama pilot nema mnogo vremena za reakciju i dešava se to što se desilo Radetu. Zato se ta figure uvežbava na većim visinama i pre nego se pređe u suprotan zaokret, pilotska palica se potiskuje prema napred da bi se smanjili opterećenje, a zatim se komanduje okretanje oko uzdužne ose i ostaje se u suprotnom nagibu preko 60 stepeni i nastavlja zaokret.
Inače, Rade je prilikom prvog kontakta sa zemljom polomio kičmu, i iskakanje je bilo upitno."

Ovo ne treba shvatiti kao promenu mog misljenja o "generalnom remontu" vec kao nameru da budemo sto blize objektivnom stanju stvari u ovom slucaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 22:33:57
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.