Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 23:07:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pao Mig-29 Srpskog Vazduhoplovstva  (Pročitano 44101 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
"A inace ova slika je sa prvog ili drugog probnog leta,kad avion jos nije ofarban."

Izvini, gledamo li ja i ti istu fotografiju? Jer meni avion deluje prilicno ofarban. Takodjer koliko ja znam nesto sto se naziva osnovna boja ne ide preko svih ostalih boja...

"Sta bi tek rekao na sliku gde je avion ceo u toj boji??"

Pa ako avion "jos nije ofarban" zar ne bi i trebao da je ceo u toj boji (a nije)?

Posto je vise nego ocigledno da je avion u svim bojama koje su na njega ikad bile nanosene (npr bela traka na vertikalcu je bela sa SFRJ zastave) da li ti to pokusavas da mi kazes da se rdja skida samo oko panela i da ne moze da se pojavi nigde drugde - pogotovo kod aviona koji je zbog unistenja hangara stajao dugo na otvorenom? Da li hoces da mi kazes da generalno remontovan avion treba da sadrzi istu komandnu povrsinu kakvu je imao 1987? Da li hoces da kazes da na generalno remontovanom avionu sve delove proglasavaju upotrebljivim bez da cak i sastruzu svu farbu da bi ih makar vizuelno ispitali?

Za kraj evo ti fotografije generalnog remonta (ali pravog) nemackih MiG-29. Verovatno te zapanjuje cinjenica da je kamuflazna shema potpuno smaknuta te da nisu "gulili rdju" samo pri spojevima...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

MiG29Review1.jpg
(380.37 KB, 1024x765)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
А стварно су могли за те паре да скину стару боју и нанесу нови слој.....  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
BlackBerry 
Mr_ACE,
tebi avion moze da deluje prilicno ofarban ali to je stara kamuflazna sema, znaci avion tada jos nije bio ofarban. A otkud znas da avionu nije skinuta komplet boja? Nagadjas verovatno. Rekao sam ti da malo pitas strucniji kadar kako ide tehnologija farbanja. Mozes i nekog iz JAT-a da pitas. Kad se raspitas javi se da mi kazes sta su ti ljudi rekli, ovako dalje ova nasa rasprava nikud ne vodi.
Ja koliko znam komandne povrsine se ne menjaju tokom remonta pa bilo on da se radi u Rusiji,Americi,Francuskoj, Svedskoj,...ako to nije potrebno tj.ako nisu fizicki ostecene da ne mogu vise da se koriste. Menjaju se samo cilindri i hidroservo pokretaci (HSP) koji pokrecu te povrsine-zakrilca, pretkrilca, krilca, kormila pravca, horizontalne stabilizatore,... Znaci komandne povrsine se ne menjaju.
A otkud ti znas da svi delovi na avionu nisu pregledani na remontu?  Odakle tebi tvrdnja da je samo administrativnim putem produzen vek upotrebe i rok rada tim delovima? Rekoh ti vec da malo prozujis po netu i da vidis slike aviona sa remonta, da vidis na sta avion izgleda kad je komplet rasklopljen. Cak i na osnovu njih mozes da procenis da li je neki deo ostao na avionu ili nije.
Zato te jos jednom molim da ne 'trujes' ovaj forum netacnim i neproverenim informacijama.

Ako su glavni konstruktor RSK MiG i sef test pilota iste kompanije stavili svoj potpis i time garantovali da je remont uradjen po njihovim standardima i kako treba, zar to nije dovoljno dobar pokazatelj? Zar bi se Rusija i RSK MiG igrali svojim ugledom za nekih 20 miliona evra?

P.S. Izvinjavam se moderatorima sto odosmo u offtopic, jer tema ipak nije "remont i stanje nasih vazduhoplova".

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11

Jedino sto sam rekao je da ne dajemo izjave unapred i ne cenimo nista dok ne budemo imali bar osnovne informacije . Za pocetak zvanicni izvestaj , a zatim i informacije ljudi koji rade na aerodromu , ili su tamo cesto sluzbeno i mogu da dobiju informacije kojih nema u izvestaju .

zvanichni izveshtaj ne postoji ni za prethodne incidente ,iako je vec dosta vremena proshlo . ne postoji ni za eksploziju onog skladishta municije u paracinu , pa ni za eksploziju pogona za proizvodnju eksploziva gde je takodje bilo ljudskih zrtava. dakle , realno je ocekivati ga da nece biti ni ovde  Smile

shto se tice uzroka padova aviona , sasvim je jasno da se u sva tri sucaja radi o otkazu sistema upravljanja .poshto je na sva tri tipa on hidraulichki , jasno je da u sva tri slucaja nema nikakve veze sa motorima ili avionikom (koji su stranog porekla) ,vec sa sklopovima koji se odrzavaju kod nas .

------------------

inache , sa velikim zaljenjem moram da priznam da je MR ACE ovog puta potpuno u pravu  Smile Smile , tj da je tzv "remont trupa" odradjen na nacin kojeg bi se postidela i najgora automehanicarska radnja . ako ljudi kao ovaj gerila37 zaista rade na odrzavanju nashe avijacije onda ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
BlackBerry 
ako ljudi kao ovaj gerila37 zaista rade na odrzavanju nashe avijacije onda ...  Smile
Ne radim na odrzavanju aviona, na zalost a na tvoju srecu.
Nama ni ne treba komisija koja ce utvrdjivati udese vazduhoplova, ipak ovde ima strucnijih ljudi. Ja mislim da bi moderatori foruma mogli napisati jedan lep dopis Ministarstvu odbrane i ponuditi im pomoc clanova koji se 'razumeju u sve i svasta'.
Stvarno bih voleo da se malo edukujete iz oblasti avijacije gospodine bf_109 posto je ocigledno da imate veoma visoko misljenje o sebi i o svom znanju iz oblasti avijacije. Na zalost zivite u zabludi.

I jos jedno pitanje-da li je merodavan bilo ko sa ovog ili bilo kog drugog foruma da kaze da je remont uradjen kako treba ili ne ili su za to merodavni glavni konstruktor i sef test pilota jedne velike i priznate korporacije kakva je RSK MiG, koji uostalom i daju garanciju na sve to?
Da li su za uzrok pada ovog vazduhoplova merodavni ljudi u komisiji ili mi,clanovi foruma, ili onaj kontrolor sto je sa 5 km razdaljine video i cuo da je otkazao motor na MiG-u?
Ljudi, molim Vas da ne iznosimo netacne i neproverene tvrdnje. Mi na forumima mozemo da razglabamo o mogucim uzrocima pada ali nikako ne mozemo da donesemo zakljucak da je 'pao zbog toga i toga'.
Inace uzrok pada G-4 prosle godine nije otkaz komandi,kao sto tvrdi bf_109.

Uzgred sutra dolaze strucnjaci iz Rusije koji ce zajedno sa nasim ljudima desifrovati parametre leta. Zvanicnici vec pominju da ce vrlo skoro da se znaju uzroci pada MiG-29. Ja se nadam da ce vec krajem sledece nedelje nesto procureti u javnost, posto ne verujem da ce zvanicni izvestaj biti gotov bar za jos 3-4 nedelje.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11

Ne radim na odrzavanju aviona, na zalost a na tvoju srecu.

ne na moju ,nego na srecu pilota ,okolnog osoblja i njihovih porodica i prijatelja ....  Smile
Citat

Nama ni ne treba komisija koja ce utvrdjivati udese vazduhoplova, ipak ovde ima strucnijih ljudi. Ja mislim da bi moderatori foruma mogli napisati jedan lep dopis Ministarstvu odbrane i ponuditi im pomoc clanova koji se 'razumeju u sve i svasta'.

chak i nasha forumska komisija bi imala nekakve rezultate , za razliku od komisija MO koje cute ko zalivene ...  Smile

Citat
I jos jedno pitanje-da li je merodavan bilo ko sa ovog ili bilo kog drugog foruma da kaze da je remont uradjen kako treba ili ne ili su za to merodavni glavni konstruktor i sef test pilota jedne velike i priznate korporacije kakva je RSK MiG, koji uostalom i daju garanciju na sve to?

a ja da tebi odgovorim josh jednom : mig je dao garanciju za ono shto su radili - tj remont motora i avionike ,a ne za celokupan remont . mislish li da su oni blesavi da garantuju za neshto shto nisu radili  ? Smile

Citat
Da li su za uzrok pada ovog vazduhoplova merodavni ljudi u komisiji ili mi,clanovi foruma, ili onaj kontrolor sto je sa 5 km razdaljine video i cuo da je otkazao motor na MiG-u?

da je otkazao motor na mig-u stvar bi se odigravala mnogo drugacije - pilot ne bi imao potrebe da nagne avion tako da pogine prilikom iskakanja ,niti bi se zakucao u obliznji auto-park i ubio onog nesrecnog vojnika.

mig-29 ima standardnu proceduru za sletanje sa jednim motorom i teshko da bi jedan iskusan pilot tu toliko izgresio da ubije i sebe i josh jednog coveka.

Citat
Inace uzrok pada G-4 prosle godine nije otkaz komandi,kao sto tvrdi bf_109.

ma ne , uopshte nije  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
BlackBerry 
MO bas tebi treba da podnosi izvestaje. Jedva cekaju da im zakucas na vrata i kazu ti 'evo gospodine bf_109, ovo su izvestaji o udesima, o remontu,...sve sto ste trazili'.

Za ostalo nemam komentar jer ocigledno ova nasa rasprava nicemu ne vodi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 
Koliko sam ja razumeo iz izvestaja sa lica mesta , avion je sa male visine krenuo u penjanje kada je doslo do kvara , a po izjavama ocevidaca , navodno je bio otkaz motora .

Ko je dovoljno mator , seca se prvog udesa MiG-29 u Burzeu , kada se Anatolij Kvocur jedva spasio . Uzrok je bio , prema zvanicnom izvestaju , uletanje ptice u uvodnik vazduha motora . Zbog toga je doslo do loma lopatica kompresora , do otkaza jednog motora , a posto je u tom trenutku avion bio na maloj visini i nesreca se desila pri granicno maloj brzini , pilot nije uspeo da prizemlji avion , vec se katapultirao . Imao je srecu da ugao pod kojim je avion bio prema zemlji nije bio toliki kao u nasem slucaju , pa se spasao uz lakse povrede .

Tada su i iz biroa MiG izjavili da bi avion ostao upravljiv i sleteo , pa cak izvrsio i borbeni zadatak sa jednim motorom , da je otkaz drugog dosao pri vecoj brzini i visini leta , ovako nije imao sanse .

Uporedite taj slucaj sa ovim , pa ce te videti da su uslovi leta bili slicni . Ako Kvocur nije mogao da spasi avion u slicnoj situaciji , onda nije mogao niko , pa ni nasi piloti .

I u ovom slucaju ne bi bio kriv niko , vec obicna ptica . Zato vam i kazem , moramo da sacekamo da dobijemo jos podataka , zvanicnih i nezvanicnih , pa da onda sudimo . Ovako samo mlatimo praznu slamu i optuzujemo i vredjamo ljude ni krive ni duzne .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4011
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
MO bas tebi treba da podnosi izvestaje. Jedva cekaju da im zakucas na vrata i kazu ti 'evo gospodine bf_109, ovo su izvestaji o udesima, o remontu,...sve sto ste trazili'.

Za ostalo nemam komentar jer ocigledno ova nasa rasprava nicemu ne vodi.

Nema razloga da vredjas ljude,ako ti ne odgovara drugcije misljenje. Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
MO bas tebi treba da podnosi izvestaje.

ma naravno , MO uopshte ne treba da polaze racune javnosti  Smile ... ko vam je kriv blesavi srbi  shto umishljate da imate bilo kakva prava u ovoj zemlji ....  Smile vi samo sluzite da popunite rupe u budzetu koje su tadic§co napravili svojim reformama ...  Smile

--------------------

u tu teoriju o otkazu motora sumnjam  Smile motori su bili relativno skoro remontovani ,a ptice ne ulecu bash svaki dan  Smile . chak i u takvim slucajevima pilot ima dovoljno vremena da se pozicionira za iskakanje ,pogotovo shto mig-29 ima 2 motora. evo snimak kako to izgleda sa f-16 ,koji ima samo jedan motor ,pa ipak pilot uspeva da kontrolisano iskoci.

takodje se radi o malim visinam i brzinama :

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 23:07:34
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.