Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 21:54:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pao Mig-29 Srpskog Vazduhoplovstva  (Pročitano 44097 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 

O uzroku je glupo pricati pre zavrsetka istrage , za koju ne verujem da ce zataskati bilo sta , jer su ipak pare ulozene u njegovo remontovanje .

da ,kao shto je pronadjen uzrok pada galeba i orla pre toga (a i ta dva aviona su bila "remontovana"  Smile Smile ). i nije ni potrebno da bude zatashkavanja , nasha zemlja je bogata aferama (laznim i pravim) - za desetak dana svi ce zaboraviti ovo osim porodica poguinulih. a ko zna koliko josh nesreca cheka da se desi ...  Smile

A sto lepo ne sacekas zvanicni izvestaj , pa da optuzujes nekoga ?

Ako si procitao ceo moj post , video si da nisam amnestirao nikoga , samo cekam da vidim prvo zvanicni izvestaj , pa da onda sudim . A i na drugim temama su se javljali i ljudi koji rade na aerodromu , i ljudi koji rade u vojsci , a cesti su gosti aerodroma Batajnica , pa ce mo cuti verovatno mnogo toga i od njih . Pa kada budemo imali sve podatke , ili bar one koje mozemo nabaviti , onda mozemo da sudimo . Za sada prakticno ne znamo nista , i sve je u domenu spekulacije .

Ono zbog cega verujem da ce tesko doci do zataskavanja je upravo to sto je u pitanju MiG-29 , i to remontovani , i upravo to sto je remont radjen pod nadzorom ruskih strucnjaka i prilicno dobro placen . Da su samo nasi , bilo bi interesa da se nesto prikrije , ali , posto su u igri i Rusi i njihov ugled , za to nema razloga . Pogotovu ako si ti u pravu , da Sutanovac protezira ulazak u NATO i kupovinu F-16 po svaku cenu , ovo ce mu doci kao kec na desetku da izlobira da se ne ide na rusku varijantu pri kupovini novih lovaca .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11

nazalost ,toliko necu da pozivim  Smile ...

Citat
Ono zbog cega verujem da ce tesko doci do zataskavanja je upravo to sto je u pitanju MiG-29 , i to remontovani , i upravo to sto je remont radjen pod nadzorom ruskih strucnjaka i prilicno dobro placen .

placen jeste ,ali kome to je drugo pitanje.   Smile informacije koje kruze govore da su rusi odradili remont motora i dela avionike ,shto je koshtalo mnogo manje nego shto se navodi u troshkovniku obavljenog posla.

remont trupa (ukljucujuci i hidrauliku  Smile ) je radio moma stanojlovic ,a kako je uradjeno videli smo vec kod one smejurije kad se "popravljeni" mig-29 pokvario pred samu paradu . da je tada neshto preduzeto do ove tragedije ne bi ni doshlo .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 159
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia E66

nazalost ,toliko necu da pozivim  Smile ...

Citat
Ono zbog cega verujem da ce tesko doci do zataskavanja je upravo to sto je u pitanju MiG-29 , i to remontovani , i upravo to sto je remont radjen pod nadzorom ruskih strucnjaka i prilicno dobro placen .

placen jeste ,ali kome to je drugo pitanje.   Smile informacije koje kruze govore da su rusi odradili remont motora i dela avionike ,shto je koshtalo mnogo manje nego shto se navodi u troshkovniku obavljenog posla.

remont trupa (ukljucujuci i hidrauliku  Smile ) je radio moma stanojlovic ,a kako je uradjeno videli smo vec kod one smejurije kad se "popravljeni" mig-29 pokvario pred samu paradu . da je tada neshto preduzeto do ove tragedije ne bi ni doshlo .

Sasvim Ok.. primedba.. ko uzima novac koji je namenjen za vojsku..?? da li se secate smenjenog generala armije?? zasto je smenjen..?? Da li je  bio protiv takvih remonta i suprotstavio se gospodinu ministru i zato smenjen??? remont migova samo ovako spominjem ko zna kakve sve zakulisne radnje tu ima... ??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Ма тај смењени је од исте феле као и госин министар...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Za sada se druzina nije uspela dogovoriti ni kako da laze:

"Penzionisani pilot Shandor Ideji kaze da je prerano donositi zakljucke o uzrocima nesrece, jer su sve opcije ukljucene. On kaze da su MiG-ovi izvrsni avioni.

Ti avioni su pre godinu ipo dana remontovani, a to znaci da su kao novi (Novi avioni imaju kilograme gita izmedju spojeva i sve delove oplate na kojoj je akumuliran zamor materijala prikupljen tokom 22 godine rada?!? Prim. Mr_ACE). Ni od jednog kolege nisam cuo da je imao problema. Hvalili su te mashine..."

"Na pitanje da li je tacno da je vec bilo problema sa MiG-ovima nakon remonta general Djukanovic je odgovorio:

- To su male, decje bolesti koje su uobicajene (Izvini bato ali MiG29 je mogao da ima "male decje bolesti" 1983-1984 a ne posle 2.5 decenije od ulaska u serijsku proizvodnju).

Kad cujes *ove* strucnjake koji su *ovako* sinhronizovani, te *ovako* vladaju terminologijom ne mozes ni da se zacudis kako dodje do toga da je za najpogodnije mesto uvezbavanja tacke za aeromiting izabran bas komad neba iznad voznog parka u kome se nalaze ljudi na svojim zadacima...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
BlackBerry 
Ima li ovde neki kvalifikovani aviomehanicar? Da nam on razjasni neke stvari posto je ocigledno da smo 'svu pamet ovog sveta pokupili'.
Prvi put cujem da se avioni gituju na spojevima.Pretpostavljam da si malo karikirao nacin i kvalitet  na koji je,po tebi, remont uredjen A kad je gen.Djukanovic rekao 'decije bolesti', ja sam ga razumeo da je mislio na klasicne greske, otkaze koji su se javljali tokom eksploatacije,da nije nista ne predvidjeno bilo i koji su se veoma brzo otklanjali.
Pa i potpuno nov avion kad kupis desava mu se da mu crkne neki uredjaj, deo ili sta vec tako da je to sasvim normalno i po meni su to 'decije bolesti'.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 
Tragedija za nase RV , pogotovu sto smo ih imali samo pet , i sto je ovaj skoro remontovan . Jos veca jer su izgubljeni zivoti ljudi . Tehniku mozemo opet kupiti , ako ne danas , onda za neko vreme , ali ljudske zivote ne mozemo vratiti .

O uzroku je glupo pricati pre zavrsetka istrage , za koju ne verujem da ce zataskati bilo sta , jer su ipak pare ulozene u njegovo remontovanje .

Za one koji vriste zbog broja nesreca , postoji sajt jednog od bivsih pilota koji je bazirao negde u hrvatskoj , ne njemu ima mnogo bivsih pilota koji kace svoje slike od ranije , ima i forum . Ne znam tacnu adresu , ali na njemu postoji spisak izgubljenih aviona u dejstvima i nesrecama od 1991.-ve do sada . Ne bi bilo lose za mnoge " strucnjake " odavde da pogledaju taj spisak , posebno razloge gubljenja aviona .

Mnogi su moguci uzroci nesrece , od loseg remonta , preko loseg odrzavanja , preko pilotske greske ( jer i iskusni piloti nisu imali ni priblizno dovoljno naleta do pre dve godine , nemaju ga ni sada , ali je koliko toliko bolje ) , preko mozda spleta okolnosti ( kao sto je mozda uletanje ptice u uvodnik vazduha , sto zbog blizine naselja i jata ptica vezanih za njih ne bi bilo cudo ) . I svi su jednaklo verovatni . I price o poltronstvu i zaposljavanju po porodicnoj liniji slabo strucnih ljudi imaju osnova ( drugacije ne bi bilo moguce da u vojsci radi auto-mehanicar koji ne zna da zameni svecice na sopstvenom autu , vec ide kod prijatelja da mu to uradi ) , svega toga ima . Ima i javasluka i nemara . Ali , ne mozemo da spekulisemo ovde i pljujemo bilo koga , kada niti znamo cinjenice , istraga jos nije pocela , sacekajmo da se zavrsi , pa ce mo onda moci da donosimo sud .

U medjuvremenu ce verovatno procureti i informacije ispod zita , ima ovde dosta ljudi koji rade u vojsci i koji ce dobiti bolje informacije iz prve ruke .

E , jebes raspravu u kojoj ljudi ne citaju tvoj post ceo , nego izvuku jednu tvoju recenicu , i onda grade svoju filozofiju na recenici izvucenoj iz konteksta . A onda , post koji se naslanja na prethodni napadnu i ne pogledajuci taj prethodni . I onda moras da citiras samog sebe , da bi naterao nekog da procita sve i shvati sta si hteo da kazes .

Gde sam ja ovde opravdao bilo koga ? Jel sam lepo naveo sta sve moze da bude , naveo i da znam i za poltronstvo , i za javasluk , i za mito , i za nestrucnost , i za prijem kadrova preko veze u mnogim slucajevima bez obzira na strucnost ( i naveo primer za to )  , i za sve drugo .

Jedino sto sam rekao je da ne dajemo izjave unapred i ne cenimo nista dok ne budemo imali bar osnovne informacije . Za pocetak zvanicni izvestaj , a zatim i informacije ljudi koji rade na aerodromu , ili su tamo cesto sluzbeno i mogu da dobiju informacije kojih nema u izvestaju . A takvih ljudi na forumu ima , i postovali su dosta toga na temi o remontu MiG-29 .

Takodje sam naveo da smatram da , ako su tacne spekulacije koje mnogi od vas navode da Sutanovac protezira ulazak u NATO i kupovinu F-16 kao novog visenamenskog aviona , nikom nije u interesu da zataska istragu , pogotovu ako je tacno ono sto se sada prica da je u pitanju bio kvar motora , jer su na motoru radili Rusi i to bi mu onda pomoglo da lakse diskredituje Ruse kao partnere i lakse progura kupovinu F-16 . Sa tim morate da se slozite ako ne zelite da demantujete sami sebe .

I opet vam kazem , probajte da nadjete podatke o broju i uzrocima nezreca u RV JNA , iznenadicete se koliko ih je bilo godisnje , i kakvi su bili uzroci . Kada sam video to na sajtu koji sam pomenuo , iznenadio sam se i sam , nisam mogao da verujem .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
O svemu tome smo (sam) vec pisali (pisao) na temi povodom prvog leta remontovanog MiG29. Evo fotografije koju smo komentarisali, uvelicaj je pa zelenkastu smesu koja se vidi oko spojeva panela nazovi kako hoces jer ne menja sustinu toga da je iz nacionalnog investicionog plana uzet novac za generalni remont a uradjeno obicno krpljenje oplate s administrativnim produzenjem resursa...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Mig-29-18101.JPG
(422.04 KB, 2272x1704)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Ма нема шансе да нам Амери продају своје застареле 16-тице јер ћемо их све порушити и избламирати за вјек и вејков. Углед ипак нема цену.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 243
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
BlackBerry 
O svemu tome smo (sam) vec pisali (pisao) na temi povodom prvog leta remontovanog MiG29. Evo fotografije koju smo komentarisali, uvelicaj je pa zelenkastu smesu koja se vidi oko spojeva panela nazovi kako hoces jer ne menja sustinu toga da je iz nacionalnog investicionog plana uzet novac za generalni remont a uradjeno obicno krpljenje oplate s administrativnim produzenjem resursa...

Sedi JEDAN,ali kao kuca. Ovo dokazuje tvrdnje da baratate nekim podacima koji nemaju veze sa vezom. Da si iole upoznat sa tehnologijom zastite od korozije shvatio bi da je to zastitna (osnovna boja) posle skidanja rdje. Poseti malo druge forume, koji se strucnije bave avijacijom i gde su prisutni ljudi koji rade i lete na avionima koji su u upotrebi u nasem RV i komercijalnoj (civilnoj) avijaciji. Sta bi tek rekao na sliku gde je avion ceo u toj boji?? Ako ne znas koji su to forumi javi mi se na PM da ih ovde ne bih reklamirao.
A inace ova slika je sa prvog ili drugog probnog leta,kad avion jos nije ofarban.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 21:54:10
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.29 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.