Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pančevo: Zbog vređanja preko Fejsbuka maloletnik ubio nožem vršnjaka  (Pročitano 44904 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Kolko ja vidim, bilo je u medijima, ne vidim da je zataskano  Smile
I htedoh da kažem, da li misle baš kao vest koju trenutno čitaju   Smile

Ja ću evo prvi da poželimim dobrodošlicu našim novim Romskim gospodarima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Molim ljubitele Saut parka da okače epizodu gde Kartmen kamenom pogađa onog crnca.

Uglavnom vrh epizode je kad ga sudia osudi rečima: "Nadam se da će ovo preneti poruku. Sledeći put kad budete povredili nekoga, postarajte se da ima istu boju kože kao i vi"
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Vid'o sam po štapu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 467
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Molim ljubitele Saut parka da okače epizodu gde Kartmen kamenom pogađa onog crnca.

Uglavnom vrh epizode je kad ga sudia osudi rečima: "Nadam se da će ovo preneti poruku. Sledeći put kad budete povredili nekoga, postarajte se da ima istu boju kože kao i vi"

Ne znam kako su tebe učili, ali ja nikog prvi ne povredjujem. Kad me neko napadne libo me tuki koje mu je boje.

http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/protesti_u_pancevu_prerasli_u_poziv_na_linc.55.html?news_id=192761
« Poslednja izmena: 14. Jun 2010, 23:13:29 od Manzarek »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Када Циганина загази ауто у саобраћајној несрећи не пропусте да кажу да је жртва Циганин (Б92 јуче), када Циганин свирепо закоље бело дете е онда националност убице није важна и то се не помиње данима (Б92, Блиц), али се зато напада жртва, јер је вређао на Фејсу... Довољно је прочитати вести са првих неколико страна ове теме. Smile

Прошле године се слична ствар десила у Војводини и на исти начин су заташкали (Блиц) када су убицу и жртву прогласили за другове и све представили као свађу, нациналност убице нису помињали. (Малолетни Циганин (12-13 година) је мотком убио 2 године млађе бело дете (Словачке националности), и наравно да нису били другови.)

Нешто пре тога је у централној Србији малолетни Циганин из чиста мира, у парку, ножем у срце убио белог дечака  (нису се познавали) и опет је Блиц "пропустио" да напише да је убица Циганин, наслов је био малолетници се убијају због лименке кока коле или тако нешто.
« Poslednja izmena: 15. Jun 2010, 06:37:25 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Rođen sam u srbiji, od toga ću i umreti !

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 507
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Siemens 
  Ma ljudi nije problem što je on Rom , Problem je što je on zapušteno dete . Dete koje je sada postalo ubica ,Ova država sa svojim nečinjenjem je upropastila sa ovim delom dva mlada života . Jedan u grob drugi u zatvor odakle će izaći još luđi i grđi .
   Napustio školu u 4 razredu , već krao , matretirao druge ljude ...... I još nije bio sankcionisan . Njega je odavno trebalo oduzeti od biološke majke i staviti ga u neki dom ili hraniteljsku porodicu , I pokušati spasiti ga od ulice .

Država se ponaša prema ovakvim problemima kojih nije malo potpuno flegmatično i nezainteresovano , zainteresuju se tek kada neko nastrada .

Ja sam doživeo da mi policajac kaže :" Mi mu nemožemo ništa , ubite ga." Slučaj sa romom koji živi u mom komšiluku i krade šta stigne kako od nas tako i iz prodavnica .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
mob
Nokia 
Napadnuti Romi u Jabuci kod Pančeva

Centar za razvoj civilnog društva (CRCD) u Zrenjaninu saopštio je večeras da se u selu Jabuka kod Pančeva već više dana događaji rasištički, antiromski izgredi.

Kako je navedeno, posle zločina počinjenog 10. juna, kada je, kako se osnovano sumnja, maloletnik romske nacionalnosti nožem ubio i unakazio vršnjaka - etničkog Srbina, došlo je do atmosfere linča prema Romima u ovom mestu.

"Meštani Jabuke su četiri dana u atmosferi linča i odmazde u organizovanom pohodu išli kroz romski deo sela. Pri tome su kamenicama i ciglama razbijani prozori kuća i Metodističke crkve, čiji su vernici u značajnom broju upravo Romi", kaže se u saopštenju.

CRCD navodi da je, prema iskazu očevidaca, jedna kuća zapaljena a da se "sve to dešavalo u prisustvu mesne policije, koja nije reagovala".

Karadžić: Napadi na Rome strašan primer breznađa društva

Državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić izjavio je večeras da rasisticki napadi na građane Srbije romske nacionalnosti u selu Jabuka, kod Pančeva, predstavljaju najstrasniji primer beznađa u kome se naše društvo nalazi.

"Kriminalci, rasisti, fašisti, nazovite ih kako god želite, već peti dan uzastopno napadaju nedužne građane ove zemlje. I umesto da imamo pola Srbije na nogama koji ce stati u odbranu svojih građana vidimo pozive da se Romima dostavi hrana i medicinska pomoć jer iz straha ne izlaze iz kuća", naveo je Karadžić u pisanoj izjavi.

On je ocenio da je "vreme da rodbina i prijatelji donose hranu mafijašima u zatvore, a da pošteni građani ove zemlje bez straha mogu da izađu iz svojih kuća".
"Zahtevam da se pod hitno obajvi lista uhapšenih, od tih 500 ljudi koji su organizovali i ucestvovali u napadima", istakao je Kardžić.

"Ponašanje gradonačelnice Pančeva, koja je obećala dostavu hrane Romima, pošto se oni boje da izađu iz svojih kuća, moglo je da izazove samo dodatni strah. Najnovije, znatno primerenije, izjave načelnika Policijske uprave Pančevo i gradonačelnice Pančeva ovaj strah mogu samo da ublaže, ali ne i da uklone", kaže se u saopštenju.

CRCD takođe navodi da je "gradonačelnica Pančeva posle četiri dana iživljavanja nad Romima izjavila da je 'ispod svakog civilizacijskog i ljudskog nivoa da se jedan tragičan događaj od jedne grupe ljudi koristi za pozive na linč'".

"Postavlja se pitanje zbog čega je potcenila činjenicu da sugrađani romske nacionalnosti danima nisu smeli da izađu iz svojih kuća i zbog čega još pre nego što je kriza eskalirala nije zatražila pomoć žandarmerije koja i postoji zbog ovakvih situacija", ukazuje se u saopštenju.

CRCD skreće pažnju javnosti i Ministarstvu unutrašnjih poslova da odmah i stalno, a ne posle višednevnog rasističkog divljanja, moraju da budu svesni da sankcionisanje zločina počinje i završava se na počiniocu zločina i da u pravnoj državi ne postoji kolektivna krivica.

Takođe, CDCD poziva MUP da postupa u skladu sa zakonom i da ne čeka, kao što je to sada bio slučaj, pet dana da bi reagovalo, a Ministarstvo za ljudska i manjinska prava da stane u odbranu marginalizovanih grupa izloženih besu huligana.

Očekujemo da kontinuirani trend opadanja broja incidenata sa etničkom i verskom pozadinom ne bude prekinut događajima kao što je ovaj u Jabuci, kaže se u saopštenju.

Пренето са...
----------------------------------------------------
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

i sirom otvorenih ociju ne vidim nista...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 35385
Zastava Tamo negde
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia N95 8gb
Zapretili osvetom

DRUGARI Dejana Stojčića (17) kojeg je 10. juna ove godine u selu Jabuka kod Pančeva brutalno ubio vršnjak Bojan J. zvani Zverka, najavljuju osvetu! Oni su na „Fejsbuku“ osnovali grupu (do ponedeljka je brojala više od 900 članova) posvećenu tragično nastradalom mladiću, gde se osim saučešća mogu pročitati i direktne pretnje ubici.

„Njemu neće trebati nikakav sud, mi ćemo mu presuditi“, „Zverski ga je ubio, zverski ima da mu vratimo!“, „Zar nožem na našeg brata? Nijedan zatvor te neće spasiti lopove i ubico!“

Da ove poruke nisu nimalo bezazlene, dokaz je i incident koje se dogodio u noći odmah posle ubistva, kada su prijatelji Stojčića, ali i ostali meštani sela Jabuka krenuli ka divljem romskom naselju, odakle je Bojan J. Samo zahvaljujući brzoj intervenciji policije, sprečeni su veći sukobi i linč.

Ni posle pet dana od zločina, strasti u ovom, inače, mirnom naselju se ne stišavaju. Niko ne može da veruje da Stojčić, odličan đak Mašinske škole ubijen zbog patika!? „Ulje na vatru“ dolila je i informacija da je sečivo potegao romski tinejdžer, za kojeg meštani tvrde da je „proslavljeni lopov“.

Gradonačelnica Vesna Martinovićnaložila je juče da se Romima koji iz straha ne izlaze iz kuća dostavi hrana i neophodna medicinska pomoć. Ona je zakazala sastanak lokalne vlasti, policije i predstavnika pravosuđa sa meštanima kako bi se situacija smirila.

RASNA MRŽNjA

UBISTVO Dejana S. (17) iz naselja Jabuka u raspirilo je rasnu i nacionalnu mržnju, pa je načelnik Policijske uprave Pančevo Zvezdan Radojković najavio angažovanje žandarmerije. Prema njegovim rečima, grupa od 500 ljudi „pod plaštom žalosti za ubijenim mladićem“, već četiri dana svake večeri posle 22 časa kamenuje romske kuće u Jabuci i uzvikuje parole kojima pozivaju na linč.

- Radi se o pet, šest osoba koje sve to organizuju, a koje su od ranije poznate policiji i pravosuđu - rekao je Radojković. - Ipak, mi smo već na putu da prikupimo neophodne dokaze protiv njih.

UHAPŠENI

POLICIJA je u ponedeljak uveče saopštila da je uhapsila Vladimira Stanišića (24), Srđana Buinala (36), Predraga Spasića (19), Marka Stefanovskog (18) i Dejana Lešnikovskog (27), svi iz Jabuke, zbog sumnje da su izvršili krivično delo izazivanja rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Većina meštana Jabuke na sastanku u ponedeljak uveče zatražilo je od načelnika PU Pančevo Zvezdana Radojkovića puštanje na slobodu petoro uhapšenih sugrađana.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
i @bf je ladno bio u pravu...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Стоп циганском терору!
Рече Делија Север  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Стоп циганском терору!
Рече Делија Север  Smile

Talk about irony  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.