Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Palanacki mentalitet i medijska pompa  (Pročitano 41590 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 449
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
Kao neko ko je izmenjao 10 mesta stanovanja za zadnjih 10 godina života, odgovorno tvrdim da taj "palanački mentalitet" o kome pričate ima najmanje veze sa veličinom grada. U skladu sa veličinom grada, razlike u karakteru/ponašanju/interesovanjima postoje, ali zatucanost je svugde prisutna (a vrlo je prisutna u ovoj našoj Srbijici), nezavisno od veličine mesta - samo se ispoljava na različite načine. A neke uvrnute predrasude su samo još jedan primer te iste zatucanosti  Smile

Evo, npr. MunkaZe - nemoj da mi zameriš. Zemun je npr. veoma lepo mesto, koje me u nekim svojim delovima neodoljivo podseća na meni drago mesto, nebitno. I baš mi se sviđa kao mesto za život. Imam dobrog drugara koji je iz Zemuna, i dosta sam vremena provodio tamo, plus sam tamo studirao. Ali 80% Zemunaca koje ja znam su vrlo... pa, kako da se izrazim... recimo da su na nivou 80% Kruševljana koje sam poznavao - palanka, pa palanka. Ali to uopšte nije zapravo tako - posledica je svih sranja koje su nas (kulturno) gurnuli 50 godina unazad. E sad, kada neko krene da generalizuje, nije li glupo?

Manje predrasuda, više tolerancije, i iznenadili bi ste se kako ljudi postaju civilizovani. I meni kada neko dođe sa predrasudama o mom kraju, kakav god da je, ja ga dočekam đonom, jer sam se naslušao budalaština i budalaština. Međutim, "palanački mentalitet" je prilično uvredljiva odrednica, kako god ga vi smatrali - zna se šta se podrazumeva pod time. I kačiti ga ljudima, samo zato što su iz malog mesta, krajnje je neumesno. A pogotovo u onoj temi o samoubistvu devojaka  Smile ...

грешиш...на селу су сви такви....стопроцентни учинак

насекао сам дрва...одох сад да овој мојој опалим коју васпитну,да се завалим у фотељу и док ми она пере ноге да испратим гранд параду Smile

Smile

Što je najgore, verujem da te mnogi shvataju vrlo ozbiljno  Smile

IP sačuvana
social share
Jedina nagrada vrline je vrlina, jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
Što je najgore, verujem da te mnogi shvataju vrlo ozbiljno

како год...само да их не ометем у њиховом одласку у музеј где ће испратити  поставку грнчарије племена са фиџија и одласка на џез свирку Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 449
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
Citat
Što je najgore, verujem da te mnogi shvataju vrlo ozbiljno

како год...само да их не ометем у њиховом одласку у музеј где ће испратити  поставку грнчарије племена са фиџија и одласка на џез свирку Smile

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Jedina nagrada vrline je vrlina, jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Da, sve to stoji, ali broj seljaka u Beogradu veći je od ukupnog broja seljaka u svim selima Srbije.

Seljak je mučno stvorenje, u borbi za opstanak koristi se (pretežno) poštenim radom, građanin će često pokušati da te zajebe i izvede neku sitnu prevaru, pogotovu ako je reč o trgovcima, preprodavcima, majstorima...

Ni selo nije više što je bilo, svako selo ima grad u blizini, tako da seljaci kad hoće da idu u pozorište ili na književno veče upale mercedesa i eto ih za petnaestak minuta stižu. Smile

Ima jedan tip Beograđana, da prostite, jako glupih Beograđana, podsećaju me na zlatne ribice, osim nakaradnog akcenta prepoznaju se i po tome što vole da ti pričaju o svom životu i radu u velegradu, o tome kako se bolje živelo za vreme Tita, o tome kako je u nekadašnjim preduzećima bilo mnogo dobro zezanje. Na pomen neke ozbiljne teme, oni će te gledati raširenih očiju i poluotvorenih usta i na kraju opsovati: Ma *ebo im ja mater...

Danas u mnogim selima ljudi nisu više povezani kao nekada, globalizacija i modernizacija stigle su i tamo, ljudi su (pogotovo mlađi) promenili mnoge svoje osobine u odnosu na starije. Bliskost je dovoljna, ni prevelika kao nekada, ni premala, pristojna, za razliku od nepostojeće u gradu.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 
Jasikasi promašio si poentu, a poenta je da opština Palilula u Beogradu po jednom građaninu inkasira dva puta više nego opština Rekovac. I da hoću ne mogu na Paliluli da iskopam bunar, stavim potopnu pumpu i ne plaćam vodu opštini a u Rekovcu imam bunar i moja je volja da li hoću da uvedem vodovod za vodu za piće ili neću da platim za vodu ništa. na Paliluli ne mogu da napravim obor i u njemu hranim sebi tri svinje, a u Rekovcu imam i obor i štalu i kokošarnik i koš. Na Paliluli ne mogu da iskopam septičku jamu za svoje potrebe i moram da plaćam kanalizaciju. Ne mogu da ugasim ulične svetiljke kad mi ne treba svetlo nego one gore celu noć a ja to moram i da platim.

Zašto onda da još od mene neko uzima i šalje u opštine gde su ljudi nespremni ni da plate ni da zasuču rukave i sami sebi nešto naprave.
« Poslednja izmena: 07. Maj 2011, 00:07:43 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
Zašto onda da još od mene neko uzima i šalje u opštine gde su ljudi nespremni ni da plate ni da zasuču rukave i sami sebi nešto naprave.

зато што сте градска господа...имате урбани менталитет...морате се пружити Smile Smile
IP sačuvana
social share
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 
Ti da šutiš dok gledaš taj grand, inače ima da ti isečem struju za celu opštinu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
нема струје код нас...шта ћеш...паланка  Smile
« Poslednja izmena: 07. Maj 2011, 00:15:18 od mrgec »
IP sačuvana
social share
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Citat
"palanački mentalitet" je prilično uvredljiva odrednica, kako god ga vi smatrali - zna se šta se podrazumeva pod time. I kačiti ga ljudima, samo zato što su iz malog mesta, krajnje je neumesno.

palanacki mentalitet je odrednica starija od tebe i mene zajedno a oznacava malogradjanstinu u svom najgorem obliku

kaciti ga NEKIM ljudima - da, sa punim pravom ... cu ga zakaciti svakome za koga mislim da je seljacina, bez obzira da li zivi u Knez Mihajlovoj ili u Zaovinama  Smile

a sve ovo ostalo sto se desava na temi, da se gomila ljudi nasla uvredjenom i pronasla u "palanackim mentalitetu| samo zato sto nisu iz glavnog grada, pa misle da "mi" njima nesto ruzno mislimo ... pa nam jos pripisuju generalizacije... to se zove namerna provokacija ... i na to niko ne pada ... niko normalan jete  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
нисам знао да је земун главни град Smile

Smile
« Poslednja izmena: 07. Maj 2011, 00:20:30 od mrgec »
IP sačuvana
social share
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.