Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 15:49:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pala vlada!  (Pročitano 32111 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Rojters: Kosovo i EU jedina pitanja kampanje
Autor: Tanjug | 09.03.2008 - 09:03

Ukoliko dođe do raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, kampanja za te izbore će pokazati duboke linije podele u srpskom društvu, tražeći od birača da odluče da li je važnija odbrana prava na Kosovo ili pristupanje Evropskoj uniji, ocenila je sinoć britanska agencija Rojters povodom najave ostavke vlade Srbije.

"DS i G17 plus će staviti akcenat na praktičnu korist koju će članstvo u EU doneti u smislu investcija, zapošljavanja i boljeg životnog standarda, dok će po pitanju Kosova biti mlaki", prognozira agencija.

Radikali će se, dodaje se, koncentrisati na emocionalnu privlačnost Kosova, malu korist koju siromašni imaju od članstva u EU i alternativni put ka prosperitetu, posredstvom bližih veza sa Rusijom i drugima.

Premijer Vojislav Koštunica će verovatno kampanju zasnivati na odbrani Kosova i suprotstavljanju vezama sa EU dok god ovaj blok insistira na podršci pokrajini, smatra komentator.

Rojters predviđa i da će premijer, iako je, "izgleda, izgubio deo birača", i dalje dobiti dovoljno glasova da bi mogao da bude arbitar u sledećoj vladi.

Agencija ukazuje i na ekonomske aspekte izbora i potonjeg formiranja koalicija, koje bi "moglo da traje čitavo leto".

"Dugo odlagane ekonomske reforme ostaće samo skupštinski predlozi, što će dalje obeshrabriti investitore i usporiti rast, a inercija će pogoditi i još jedno ključno pitanje - izručenje osumnjičenih za ratne zločine Haškom tribunalu", naglašava Rojters.

Nemačka agencija DPA slaže se u oceni da će izbori biti svojevrstan referendum na kojem će Srbija birati hoće li da bude bliža članstvu u EU ili da se udalji od Unije zbog Kosova.

Agencija predviđa da će na izborima radikali opet biti najuspešniji i da će jačati podrška za DS i G17, ali da ni jedni ni drugi opet neće moći da dobiju većinu.

"Tako bi Koštunica i njegova Demokratska stranka Srbije mogli opet izbiti na površinu kao ključ za postizanje većine, i pored toga što im popularnst opada", ocenio je DPA.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
E moj momce. Na ovom forumu sta god da kazes, to i prodje. Na "Politici" sam pokusao da ostavim komentar vise puta. Kad sam god kritikovao politiku predsednika Vlade, komentar nije objavljen. Tamo je objektivnost nepoznata rec.
nije to nista....mene su na b92 forumu banovali posle prvog posta...tek je tamo objektivnost na zavidnom nivou....ceda je u pravu,svi ostali grese Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
E moj momce. Na ovom forumu sta god da kazes, to i prodje. Na "Politici" sam pokusao da ostavim komentar vise puta. Kad sam god kritikovao politiku predsednika Vlade, komentar nije objavljen. Tamo je objektivnost nepoznata rec.
nije to nista....mene su na b92 forumu banovali posle prvog posta...tek je tamo objektivnost na zavidnom nivou....ceda je u pravu,svi ostali grese Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Kakav si neozbiljan i ja bih te banovala. Ne znam kakom te ovaj crowz uopšte trpi, posebno što na pp pričaš sa njegovom devojkom.  Smile Smile Smile

I meni je ovaj forum posebno drag zbog demokratskih shvatanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Apple 15
Uredjivacka politika drugih sajtova, zaista nije nikakav problem...
BTW. Meni se nikad nije desilo da mi ne objave komentar... a ja sigurno ne pisem hvalospeve...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Kakav si neozbiljan i ja bih te banovala. Ne znam kakom te ovaj crowz uopšte trpi, posebno što na pp pričaš sa njegovom devojkom.  Smile Smile Smile

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile...igras na kvarno....dooobro Smile Smile Smile

Uredjivacka politika drugih sajtova, zaista nije nikakav problem...
BTW. Meni se nikad nije desilo da mi ne objave komentar... a ja sigurno ne pisem hvalospeve...
ali...ti si anea...pa je tebi lako Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung 
08.03.2008 .
Izvor: BETA
Ilić (NS): Građani da odluče kakvu državu hoće

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da građani Srbije na novim parlamentarnim izborima treba da odluče hoće li stabilnu i jaku Srbiju, ili državu pod patronatom

"Neka narod odluči hoće li ozbiljnu, stabilnu, jaku Srbiju ili će jednu državu koja će biti pod patronatom, pod centralnim komitetom koji iz Brisela svakodnevno naređuje, a njihovi zahtevi su veliki i mi jednostavno nismo svoji na svome i naše institucije ne poštujemo jer naredbodavci jednostavno nemaju milosti prema Srbiji", rekao je Ilić za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, na delu je političko prepucavanje za što bolju poziciju, a ministar Mlađan Dinkić "glasnogovornik" predsednika Srbije Borisa Tadića najavljuje krizu vlade već odavno.

"Najbolje je održati izbore i neka narod odluči. Ovo mučenje nema smisla. Srbija to nije zaslužila da pored svih nesreća koje smo imali i sada mučimo i patimo narod sa raznoraznim pričama", naveo je Ilić.

Prema njegovim rečima, što se tiče Kosova, sve je rečeno u parlamentu i u Ustavu Srbije, ali to "nekome nije dovoljno i hoće da radi šta hoće".
IP sačuvana
social share
Citat
Po sopstvenom priznanju,Tomislav Nikolić svoj politički život duguje Vojislavu Šešelju. Na njegovim delima vaspitavao se osamdesetih godina. Oduševljeno je čitao sve što je napisao.

Citat
Kad je Tomislav, član Narodne radikalne stranke, čuo Šešelja iz Četničkog pokreta uživo, uverio se da je to „najveći srpski intelektualac”.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 6230
Pa zmirkavi je dosta namucio, sad se on muci da li moze sa dva glasa (Radovic&Radovic) da bude ponovo premijer.Jos pet godina bi gradjani mogli da cuju one tri famozne reci: protiv medjunarodnog prava.Podseca me na Jovica devedesetih: ne moze da izbrisete Jugoslaviju to je protiv medjunarodnog prava. I tako jedno tri godine. Nije pomoglo ni tumacenje medjunarodnog prava, da je drzava u blokadi kad predsednistvo ne moze da izglasa jednu odluku, a nema pravnog leka za to. Time je drzava prestala da postoji.
I ovde je isto u pitanju medjunarodno pravo na samoopredelenje, kad drzava ubija svoje gradjane bez sudjenja i to nenaoruzane civile.
Da bi kojim slucajem Siptari bili Srbi i da im se to dogodi imali bi pravo na samoopredelenje.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12

meni su na b92 objavili samo jedan komentar od 100 poslatih  Smile
cak ni na sportskom delu nece da mi objave kometrare  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2308
Zastava Srbija, NBG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6500c
Председник би прво требао да прочита Лисабонски уговор и да престане да лаже народ.
ЕУ постаје наднационална држава и парламенти чланица ће пренети своја права на ЕУ парламент. Одлуке ће се доносити већином. Како онда очекивати да ми као чланица ЕУ заштитимо Косово када у том парламенту можемо да будемо прегласани као од шале. Нисам сигуран да по новом, на мала врата прогураном, Уставу ЕУ (који се и не зове устав) једна земља више може да блокира одлуке. Мислим да су "велики" (Немачка, Француска, Велика Британија,...) увели принцип "двоструке већине", тј. истовремено већине земаља и становника. У том случају, господине Тадићу, ништа од српског блокирања уласка "Косовa" за антипротивне чланице, уместо гласања ПРОТИВ, уведен је термин, обавезујући, КОНСТРУКТИВНО УЗДРЖАН
Толико о томе како ће нас Тадић повести у ЕУ
Е мој Тадићу.....
Ne govori se tu o preglasavanju nego o cinjenici da ako udjemo u Eu- nasa ekonomija ima potencijala da postane jaca, kao sto je to primer sa drugim zemljama istocne Evrope. Kada nam ojaca ekonomija, dobijamo vise veza sa zemljama koje odlucuju o sudbini Kosova. Nama nisu potrebne diplomatske egzibicije, vec lobiranje. Stvaranjem dobrih veza sa Eu i SAD dajemo sebi potporu da izgradimo jaku Srbiju, koja brani Kosovo. Kako su Albanci uzeli Kosovo? Pravili su strategiju jos od 1941. godine, i ,,Skenderbeg" divizije. Imali su taktiku. Ako neko ovde tvrdi da za pet godina mozemo vratiti Kosovo vara se! Trebamo biti mudri i lukavi, ucutati i u tisini vrsiti svoje planove. Ako nas Albanci potcene nakon nekog vremena- pola posla smo obavili. Ovako ne moze.
IP sačuvana
social share
O porodici Jelene Karleuse:
glupo pitanje, oni su cuvena slovensko - srpska plemicka porodica sa dubokim korenima u kraljevskoj lozi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 779
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
Ma`-  "B-52" je "to" , a ne ... Smile
IP sačuvana
social share
Ausvic , Buhenvald , Treblinka su "Nemacka Industrija Smrti" , a Jasenovac , Jadovno  - "Rucni rad Neovisne Drzave Hrvatske" ..., [b]
A EUropo zdaj...? "Nema alternativu" -  jel`te?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 15:49:23
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.