Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Okt 2025, 15:37:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 73 74 76 77 ... 115
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: PAK-FA Sukhoi T-50  (Pročitano 274695 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Е јак си ми ти русофил. Имаш ли ти неки доказ за то што причаш?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Jasno,vidjao i ranije,ali nisam znao da je to to Smiley Hvala na pojasnjenima.Na kraju ispade da Rusi motaju tamo vamo i opet lici na reverzibilni inzenjering USA industrije(iako sam rusofil,Rusi su vecinu stvari i za vrijeme SSSR kopirali od zapada).

hahahahahahahhhahhahhhahahaahahahahahhaahahaha..........................ne lupetaj keve ti!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 313
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1059
mob
SonyEricsson k-750i
Mislio sam na period samog pocetka SSSR(da se ispravim),kad je Lenin zapoceo izgradnju socijalizma po danasnjem kineskom modelu(Ko zna gdje bi danas bila Rusija da je on duze pozivio).Mnoge americke firme su pravile industrijske proizvode u SSSR i one su bile okosnica industrijalizacije.Zatim je dosao Stalin i izmjenio kurs,ali prica je ta da baza industrijalizacije SSSR pociva na zapadnoj tehnologiji.Po meni jedino u cemu su Rusi bili bolji od amera je raketna tehnologija.U SSSR nije bilo trzista i jake konkurencije koje bi potaknulo borbu medju kompanijama i natjerala ih da proizvedu visoku tehnologiju koja bi parirala zapadnoj.Bio je gulag ko ih je poticao na razvoj,ali trziste jebolji pokretac .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Pravi rusofil bi rekao da su ameri sve kopirali od rusa, čak i ako su rusi kasnije to napravili, rekao bi da su krili i da su to imali pre amera samo nisu pokazivali, ti si bre neki slab rusofil   Smile

Šalu na stranu, mnogi su upravo hvalili činjenicu da prototip PAK FA nema pravougaone mlaznike, ali verovatno povedeni upravo gore pomenutim emocijama i željom da nekako i sebi i drugima objasne činjenicu da to nije primenjeno na prototipu. Na nekim forumima sam čitao i da je 3D vektorisanje toliko superiorno u odnosu na 2D pa da se isplati uvećan IC odraz itd.
Naravno, ruski inžinjeri nisu deca, i vode se naukom a ne emocijama, pa zato imaju i rezultate koje sa uživanjem pratimo svakodnevno.

Idemo dalje, čekamo slike sa testiranja u Moskvi Smiley
« Poslednja izmena: 28. Apr 2010, 20:37:22 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
@aljosa7

Западни историсјки извори су често дрски фалсификати и лажи.
Индустријализација Русије није започела са Лењином и Стаљином, напротив са њима је наступио огроман пад у односу на претходно стање и трендове.

Унутрашња конкуренција између произвођача мотора је постојала и у доба СССР и била је изузетно јака. Довољно је мало прочитати грађу на руском. То што су они постигли у условима самоизолације је запањујуће.

Овде код нас влада велика заблуда у односу на стање у СССР и државама Источног блока, а поготово је велика заблуда у односу на постојеће стање.

Да се вратим на тему.
Што се тиче издувника све се своди на то колики су губици.
За четвртаст издувник на Су-27 са слике на претходној страни кажу да има губитке од 15%. (Има чланак Погосијана из Сухоја о томе)
То је недопустиво. То је чак 2.25 тона!

Сада помињу издувник који има губитке од 5 до 7% али раде на томе да их смање на 2-3%, то је већ друга прича.
Премда је и 2% значајан губитак потиска (300 кг) али је ипак прихватљиво.
« Poslednja izmena: 28. Apr 2010, 20:59:59 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 313
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1059
mob
SonyEricsson k-750i
Ovo sto sam rekao su kineski izvori Smiley al ozb.  Samo jedan primjer:kad je Hruscov dosao u posjetu Kenediju i otisli na neku privrednu izlozbu i bile izlozene kuhinje i pita Hruscov Kenedija jel ovo za bogate amerikance,a Kenedy ga zacudjeno pogleda ne za obicne,a Hruscov vi mene lazete.Hocu da kazem,iako je ovo banalizovan primjer,da je tehnologija u USA bila siroko dostupna i tu nema sta da se krije,crno na bijelo ,a u Rusiji je uvijek sve u sferi nekih spekulacija i nagadjanja,nikad se ne znaju tacne specifikacije.ili su ispod zapadnih pa ih kriju ili su iznad(sto ne vjerujem) jer rekli bi evo bolji smo.
Tema:
Mislim da ce pak-fa biti gotov a da ce se cekati motor.Otegnuce oni to dobro,ali se nadam da ce izbaciti pravu stvar kad ga zavrse.
« Poslednja izmena: 28. Apr 2010, 21:05:43 od aljosa7 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Какве везе имају кухиње са војном техником и причице-доскочице шта је Хрушчов рекао или није?
Војна техника и технологија нигде није широко доступна.

Мотор за ПАК-ФА је спреман и готов, осим издувника очигледно. Помињу мотор следеће генерације али то не значи да је постојећи неприкладан.
« Poslednja izmena: 28. Apr 2010, 21:15:22 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 313
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1059
mob
SonyEricsson k-750i
Govorio sam uopste o tehnologiji i dostupnosti iste obicnim ljudima i o tome da je zapadna tehnologija prosla kroz nebrojena sita i reseta kako kod obicnih ljudi tako i u ratovima ako gledamo vojnu tehnologiju.Samo je dovoljno reci da mig-29 i su-27 nikad nisu oborili protivnicki avion(koliko ja znam,a ti me ispravi ako grijesim).A kuhinje sam naveo kao banalan primjer kao sto sam i rekao gore u tekstu.Za motor vidicemo,puno pricaju,vrijeme ce da pokaze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
А кроз тебе говоре предрасуде, појма немаш како се живело и како се сада живи тамо. Довољно је рећи далеко боље него што просечни становник Србије мисли.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux
Browser
Mozilla Gecko)
@aljosa7

Su-27 je u jednom sukobu oborio avion, igrom slucaja bas MIG-29.

Rusi su mozda i medju prvima probali cetvrtaste izduvnike ali su imali ogroman pad snage, stvarno se nije isplatilo, ali ako uspeju da izvedu ono o cemu pricaju to je pun pogodak (samo 2-3%)
« Poslednja izmena: 28. Apr 2010, 21:45:09 od stegonosa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 73 74 76 77 ... 115
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Okt 2025, 15:37:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.