Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 13:05:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Padaju cene hrane!  (Pročitano 4844 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 38.0.2125.111
... jer ko ne hrani svoju vojsku, hraniće tuđu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Minvajl, eno ga Miško u Dubrovniku, pije kaficu i češe jaja. Iako nema pasoš i iako ne sme da napušta zemlju. Jebe se njemu. Njega poskupljenje ni hrane ni bilo čega ne dotiče. A i što bi kada ionako ništa ne plaća, nego dobija od istih ovih koji kobajagi vode rat protiv njega.

Al nema sad to veze. Bitno je da je narod stoka što očekuje od države kojoj daje 4/5 plate da mu nekad nešto i vrati. Kakva stoka, strašno. Jebeni građani. Uništili su ovu lepu zemlju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.104
mob
Samsung SGH-E590
Citat
Ne možeš ti ljudima da guliš kožu sa leđa
Ja ne gulim nikome kozu, ne znam odakle ti to Smile
Da imam uticaj na barem 1% onoga sto se desava u nasoj drzavi, mnogo toga bi funkcionisalo drugacije, ali jbg nemam. Smile

Cinjenica je da zivimo u kapitalistickom drustvu i trziste funkcionise po kapitalistickim standardima. Ne moze neko da zabrani trgovcu da prodaje svoju robu po ceni koju on zeli, moze samo da poveca konkurenciju tom trgovcu pa da ga tako primora da spusti cenu. Roba vredi koliko je neko spreman da je plati, a ne koliko trece lice kaze da vredi.
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Nisam mislio na tebe direktno, to se samo tako kaže.  Smile

Ne, mi ne živimo u kapitalističkom društvu nego u jednom velikom haosu gde postoje preduzeća monopolisti koji su ujedno i najveći gubitaši,a narod (ne država) mora da ih vadi iz govana. Smile

Država može i mora da zabrani trgovcima da divljaju sa cenama. Prvo jer država i služi za to, drugo zato što ima sredstva (antimonopolska komisija, nadležna ministarstva...) i treće zato što ima obavezu. Jer, podsećanja radi, po 3502350252. put - da nema naroda, te ''stoke''... ne bi postojala ni ta presveta država.  Smile

Sledeći put kada Vučko ili neki njegov ker uzmu da seru o negativnosti naroda, nek se prisete malo ko ovde najredovnije plaća svoje dugove državi, a šta mu država daje zauzvrat. Isto tako, nek se podseti šta rade ljudi koji mu duguju najviše, a kako se država odnosi prema njima. Pa nek mi onda sere o negativizmu naroda i nevinosti države.
« Poslednja izmena: 08. Nov 2014, 19:55:47 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Cene hrane u EU padaju zato sto im je Rusija zatvorila ogromno trziste. Nije to kvantna fizika pa da ne moze da se ukapira, ali neki ljudi jednostavno nece da ukapiraju...

Ma jok...nego je naglo porasla ekonomija EU... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.104
mob
Samsung SGH-E590
Nisam mislio na tebe direktno, to se samo tako kaže.  Smile
Pa ti spajas moje reci sa potezima vlade, a ja niti sam deo vlade niti pricam u ime vlade. Smile

Citat
Ne, mi ne živimo u kapitalističkom društvu nego u jednom velikom haosu gde postoje preduzeća monopolisti koji su ujedno i najveći gubitaši,a narod (ne država) mora da ih vadi iz govana. Smile
Pa to je zato sto mi i dalje prelazimo iz socijalistickog u kapitalisticko drustvo.

Citat
Država može i mora da zabrani trgovcima da divljaju sa cenama.
Koji je taj zakon kojim drzava moze da naredi trgovcu koliko ce nesto da naplati?

Citat
i treće zato što ima obavezu. 
Sa ovim se barem u neku ruku slazem. Drzava ima obavezu da spreci stvaranje monopola tako sto ce obezbediti konkurentnost na trzistu.
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 38.0.2125.111
Citat
Država može i mora da zabrani trgovcima da divljaju sa cenama.

Наравно да може. Али, онда се мора променити устав. Рецимо, враћање једнопартијског система, укидање интернета...оно, Ким Џонг Ун фазон Smile

A i ta prodaja je diskutabilna - jos pre godinu dana (a prodavci kazu da je od pocetka leta bas lose stanje) sam sluzala razgovor zena na kasi (a i kasnije jos neke prodavce) da je prodaja opala - i to onog sto je osnovno - jaja, kucna hemija, cigarete naravno, meso naravno.... Ono sto ja kao kupac vidim jeste da je br. proizvoda na akciji u marketima veci i da ljudi pretezno tako i kupuju tj ono sto je na snizenju

Ali dom. trgovac ce radije da baci robu nego da snizi cenu (kao sto ce vlasnik radije da placa racune za stan, ako ih placa, nego da izda za manju svotu od planirane, moze stan da stoji prazan i vise od pola godine)

A sto se logike trgovaca i nase ekonomije kao i uslova u kojima se ona odigrava tice, anegdota:

Predmet osnovi ekonomije, objasnjava profesorka osnovne ekonomske zakone a mi je svi bledo gledamo i nista nam nije jasno - vidi zena da je ne kontamo i na kraju samo kaze "Deco, nemojte da gledate kako se stvari odvijaju kod nas. Samo ce vas zbunjivati. Kod nas nista to ne vazi"

Ali dobro, sigurno imaju sagovornici i za to opravdanje  Smile

Ето...слушао сам и ја разговоре жена на каси и оне кажу да је све баш јефтино. Мислим...ако ћемо се добацивати таквим аргументима и анегдотама професорки које су у фазону "јер ви сте професори" Smile

Али ајде...ја сам глуп и бот СНС-а . Нека је све тачно што ти и екипа виртуелних активиста, бораца и боркиња васколиког Бурек форума и шире кажете. Нека је све у Србији најскупље, произвођачи и трговци раде контра сваке економске логике...ево...све је тачно и све сте у праву.

Шта подузимате поводом тога? Smile Наравно...осим блеђих слова на тастатури Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows
Browser
Opera 12.17
mob
Nokia 6220
Citat
Наравно да може. Али, онда се мора променити устав. Рецимо, враћање једнопартијског система, укидање интернета...оно, Ким Џонг Ун фазон
Шта ће нам онда курчеви економисти у влади, могу и молери да обуку одело и пусте тржиште регулише све ?  Smile
Citat
Ето...слушао сам и ја разговоре жена на каси и оне кажу да је све баш јефтино.
Лепо за тебе што знаш Немачки или Француски .
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Znači, na osnovu sveg ovog lupetanja, sledi zaključak - država postoji samo forme radi. Ljudi koji misle da davanjem državi gomile para ostvaruju neko pravo da računaju na njenu pomoć, grdno se varaju. Država nije tu zbog ljudi, nego su ljudi tu zbog države. Narod je stoka kome ništa ne valja. Nema veze što bez tog naroda ne bi postojala država, a bez nje ni ovi govnari koji je brane ko ker gazdu, ali rado primaju parice od tog istog naroda...  Nebitno. Narod je stoka, država je svetinja.

Isto tako,
Kada vidiš fasadu zgrade koja samo čeka da se obruši na nekog, treba sa ostalim stanarima sam da se vereš i da je opravljaš. Ne da gnjaviš fine ljude iz Gradskog stambenog.
Kada vidiš rupčagu na putu, treba sam da je zakrpiš. Ne da čekaš da to uradi Putevi Srbije.
Kada ti neko otima deo imanja, treba sam da ga kažnjavaš. Ne da cimaš gospodu iz inspekcija.
Kada rastu cene hrane, treba sam da se boriš protiv toga. Ne da očekuješ da država i njenih 5232502050252 ministara, savetnika i pomoćnika porade na tome.
Kada ti je preskupo gorivo, treba sam da ideš do NISa i da ih teraš da smanje cenu. Ne da se oslanjaš na državu.
Kada supermarketi počnu da uvoze škart hranu, treba sam da ih teraš da prestanu. Ne da računaš na ministarstva.
Kada ti se ne sviđa što tajkuni cede Srbiju, treba sam da ih loviš i hapsiš. Ne da čekaš da to uradi policija.
Itd,itd...

Ko misli da mu uredno razmirivanje svih dugova prema državi daje pravo da se istoj obrati za pomoć kad mu treba... taj je u velikoj zabludi i treba ga proterati. Jedina svrha države je da prima parice i liže jaja tajkunima i partijskim finansijerima, jel tako? A na narodu je da sve svoje uredno plaća, da se sam snalazi i bude srećan što uopšte ima tu privilegiju da živi u ovoj predivnoj, dojajnoj, savršenoj Srbiji. Jel smo se sad razumeli?

P.S. Upoređivanje sa drugima je dozvoljeno samo ako se radi o zemljama trećeg sveta. Preuzimanje nečeg pametnog od drugih nije dozvoljeno. Kome se ne sviđa ovde, neka puši kurac i neka odjebe! Ionako nam ne trebaju takve štetočine da nam kvare ovu lepu zemlju! Živela nebeska Srbija!
« Poslednja izmena: 08. Nov 2014, 23:56:20 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Citat
Ne, mi ne živimo u kapitalističkom društvu
Ni ne pokušavaj da se boriš protiv nenadjebivog argumenta koji za svaku svinjariju,glupost i lopovluk ima odgovor :pa to ti je kapitalizam ili pa to ti je demokratija  Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 13:05:43
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Padaju hrane

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.