Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pacijent nožem nasmrt izbo medicinsku sestru  (Pročitano 7722 puta)
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
joj ovaj ubio i majku izgleda... Smile
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
HTC One
A kada dete u skoli dobije jedinicu onda roditelj da prekolje ucitelja jer je sigurno bio lenj, nadrndan i los predavac i on je direktno kriv z losu ocenu jer nije radio svoj posao i dete naucio kako treba. Pa ce onda mozda ucitelji poceti konacno da obavljaju svoj posao kako treba.

To je ta logika.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1516
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Citat
A ti misliš da, ako zaista jeste bila neljubazna (ili nesavesna), time nije doprinela svojoj smrti? Kao što već rekoh, možda ju je ubio s razlogom, a možda i bez - ali pretpostaviti pod obavezno da je medicinska sestra bila svetica, a da je ubica zli manijak je ili naivno ili tendeciozno.

допринос повлачи заслугу за собом, и да, мислим да није заслужила да буде приклана шта год да је било у питању, јер је мени, па сад следи нешто шокантно, одузимање људског живота крајњи облик примитивизма и бесмисла, и не видим како би то икоме помогло
наравно да може да се банализује до сутра и иде до тога да је она можда приклала његову фамилију на спавању или шта већ, у том случају ћу остати наивна

Citat
A jesi li se zapitala da li je imao razloga da poludi? Nisi, jer automatski pretpostavljaš da medicinska sestra nije učinila ništa pogrešno.

сасвим је извесно да је с разлогом полудео, био он везан за ову жену, здравство, или просто његов ментални склоп, али који год да је разлог одакле му право да узима правду у своје руке? шта је то, као неки природни закон?

Citat
A ako ovaj događaj natera bahate medicinske radnike da se zamisle i ubuduće prestanu da tretiraju svoje pacijente kao stoku, to bi bilo mnogo korisnije od empatije i potresenosti.

какве везе моја лична емпатија има са медицинским радницима? а и ваљда је мајку му за пристојно и савесно лечење пацијената неопходна одређена доза исте

ја покушавам да изађем некако из оквира доктор/сестра обавезан убица - пацијент огорчен, да је приклао пекара јер је, опет можда, њему или некоме његовом учинио нешто нажао, то би се шатро мање/више вредновало? немам које аспекте да сагледавам, осим тренутне чињенице да је лик заклао жену

јер све је тако једноставно, и изгубљен људски живот је увек и само последица лекарског немара и незнања... па није
а увек се све сведе на исто кад се ради о здравственом кадру, што се мене тиче пљувачина може слободно да се настави, не планирам да браним неодговорно одрађен посао у ниједној струци, само се сетите некад ове реченице изнад
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Linux
Browser
Chrome 47.0.2526.76
Zene svih uzrasta, ukratko...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Citat
A kada dete u skoli dobije jedinicu onda roditelj da prekolje ucitelja jer je sigurno bio lenj, nadrndan i los predavac i on je direktno kriv za losu ocenu jer nije radio svoj posao i dete naucio kako treba. Pa ce onda mozda ucitelji poceti konacno da obavljaju svoj posao kako treba.

To je ta logika.

Ako je dotični učitelj maltretirao decu, iživljavao se i lečio svoje komplekse na njima (a znam priličan broj takvih), nemam problem s time da budu ubijeni. Uostalom, možda takvim svojim ponašanjem prema deci odgajaju nekog budućeg manijaka i psihopatu, a njih ne volimo, jel tako?

Citat
допринос повлачи заслугу за собом, и да, мислим да није заслужила да буде приклана шта год да је било у питању, јер је мени, па сад следи нешто шокантно, одузимање људског живота крајњи облик примитивизма и бесмисла, и не видим како би то икоме помогло
наравно да може да се банализује до сутра и иде до тога да је она можда приклала његову фамилију на спавању или шта већ, у том случају ћу остати наивна

Interesantno, čak i ako je ona ubila nekog pacijenta, nije zaslužila smrt... iako je oduzimanje ljudskog života krajnji oblik primitivizma i besmisla. A da, to je institucionalizovano ubistvo, to se ne računa.

Citat
сасвим је извесно да је с разлогом полудео, био он везан за ову жену, здравство, или просто његов ментални склоп, али који год да је разлог одакле му право да узима правду у своје руке? шта је то, као неки природни закон?

Da, to je prirodni zakon. Već sam rekao na ovoj temi, ako si ubio, očekuj da budeš ubijen, nemam problema s tim.

Citat
какве везе моја лична емпатија има са медицинским радницима? а и ваљда је мајку му за пристојно и савесно лечење пацијената неопходна одређена доза исте

ја покушавам да изађем некако из оквира доктор/сестра обавезан убица - пацијент огорчен, да је приклао пекара јер је, опет можда, њему или некоме његовом учинио нешто нажао, то би се шатро мање/више вредновало? немам које аспекте да сагледавам, осим тренутне чињенице да је лик заклао жену

јер све је тако једноставно, и изгубљен људски живот је увек и само последица лекарског немара и незнања... па није
а увек се све сведе на исто кад се ради о здравственом кадру, што се мене тиче пљувачина може слободно да се настави, не планирам да браним неодговорно одрађен посао у ниједној струци, само се сетите некад ове реченице изнад

A ti je navodno imaš? A da, ali samo prema ubijenoj medicinskoj sestri, ne i prema ubici.

A ja pokušavam da izađem iz okvira da je medicinska sestra po svaku cenu nevinašce i anđeo na zemlji, kako to pokušava da se predstavi. I naravno, da se priča okrene na zaštitu medicinskih radnika umesto na zaštitu pacijenata, kako je već počelo da se radi, iako je broj žrtava među pacijentima daleko veći.

Da, ljudi umiru na operaciji čukljeva i niko nije kriv, budu primljeni u urgentni a niko ih satima ne pregleda i niko nije kriv, ne daju pacijentima vodu i na kraju umru od dehidriranosti i niko nije kriv, zaraze pola bolnice bakterijom i niko nije kriv... ne kažem da je smrt uvek posledica lekarskog nemara, ali bi bilo lepo da nekad neko i preuzme odgovornost.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Citat
Jedno je kada te smrt hoce, imam ja dosta pacijenata koje nisam mogao da spasem, ali dajem uvek sve od sebe da uradim sta je najbolje za pacijenta, dok u Srbiji ih boli kurac. Smrt moje bake je uzrok nemara, nebrige, izivljavanja i cistog ludila.  Ono sto su oni njoj radili, stvari koje su joj dali i u kom vremenskom roku, su sve moje kolege komentarisale kao cisto ludilo, i nisu mogli da veruju, neki me jos pitaju da li ih zajebavam, jer takve primitivne metode nisu vidjene najmanje 40-50 godina, ali izgleda da su standard u Srbiji.

E, ja ti mogu reci da to nije tacno, jer i ovde lekari rade sve sto im je u  mogucnosti, plus za razliku od Amerike niko te nece izbaciti na ulicu ili iz kuce ako nemas dobro osiguranje.

Ima neodgovornih lekara, ali vecina njih radi bolje nego sto bi iko od njih ocekivao.

Plus...na bilo kojoj tacki na svetu se stariji pacijenti tetiraju drugacije nego neko ko je mladji... i ko kaze drugacije... pa.. to je cist bullshit...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1516
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
имаш овде масу тема о несавесним грешкама лекара, особља и министарства здравља, где се увелико расправљало о казнама за дотичне
овде то, са наведеним (не)познатим информацијама, за сада није случај

Citat
iako je broj žrtava među pacijentima daleko veći

па било би мало чудно да је број жртава међу лекарима већи, али верујем да је јако тешко утувити у главу да се несреће заиста дешавају, чак и када су шансе за њих минималне, опет су постојеће.
и да је људски организам компликованији од кућишта рачунара

Citat
Da, to je prirodni zakon. Već sam rekao na ovoj temi, ako si ubio, očekuj da budeš ubijen, nemam problema s tim.

супер брате, ја имам, драго ми је да се не слажемо  Smile

Citat
A ti je navodno imaš? A da, ali samo prema ubijenoj medicinskoj sestri, ne i prema ubici.

имам, хвала богу... чак не позивам на линч дотичног, односно одузимање његовог живота. али верујем да ти немаш проблем са тим.
« Poslednja izmena: 13. Jan 2016, 21:47:25 od Miss Who »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 43.0
A gde je bila lekarska zajednica da digne glas protiv nesavesnog lečenja i smešnim kaznama za isto? Kad pacijent umre zbog nesavesnog lečenja, to je fusnota u crnoj hronici, niko ne trepne dvaput (biće da smo oguglali, s obzirom koliko ih je), a sad kad je medicinska sestra ubijena svi su zgroženi, traže nekakvu pravdu i zaštitu, nikom nije jasno zašto se to desilo... i posle pričamo o empatiji. Empatija samo kad to nekom odgovara, možda.

Citat
па било би мало чудно да је број жртава међу лекарима већи, али верујем да је јако тешко утувити у главу да се несреће заиста дешавају, чак и када су шансе за њих минималне, опет су постојеће.

Da, kad pacijent preživi, to je zato što je lekar profesionalac, genije, stručnjak, maltene čudotvorac - a kad pacijent umre, jebi ga, dešava se, nesreća, medicina je komplikovana... sjajna demagogija za izbegavanje odgovornosti.
A kućišta računara ne opravljam niti se razumem u njih, pogrešnog si našla.

Citat
супер брате, ја имам, драго ми је да се не слажемо

Sa tim imaš problem, ali ti nije problem da opereš lekara od odgovornosti za smrt pacijenta... i meni je drago da se ne slažemo.
« Poslednja izmena: 13. Jan 2016, 22:23:32 od dzonipascal »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.111
@ RavenDark

u savrsenom svetu bi mozda bilo sve savrseno... naravno da treba da snose odgovornost za sranja koja naprave, ali to nemoze biti ubistvo koje ce da pocini neko ko smatra da je ostecen( s pravom ili bez) to se treba resiti zakonski...

eto recimo ti imas situaciju sa tvojom bakom i ti bi da resis to na ovaj nacin, i onda dodje neki sin ili unuk od tih doktora i hoce da svoju pravdu isteraju na isti nacin  i tako dalje... gde to vodi?

razumem sta pricas , i u tome ima istine ( nisu svi u zdrvstvu takvi )

meni jednostavno odstrel nije resenje.

zakonska kazna i zabrana rada u medicini ako se dokaze da je bilo namernih propusta...
Sta je alternativa? Njihovi direktori uopste nisu zainteresovani za slucajeve poput ovog koji je zadesio moju porodicu, svi peru ruke, a zakon je haos, tako i da odemo kolektivno na sud, to ce da potraje godinama, a dotle ce se dokazi unistiti, i dotle ce moja baba vec istruliti u zemlji.  I posle probaj da dokazes nesto.  Najbolje je zatvoriti takve rupe kao Sveti Sava, i zavrsiti sa tim pricu, ali opet koliko imamo nadrkanih i nesposobnih u zdravstvu, o tome da ne pricam.  Ja sam vec tokom mojih par poseta sasvim slucajno spasao zivote nekih ljudi sto sam sreo u autobusu, ili na stanici, jer lekare nije briga niti postoji ikakva kontrola sta se radi i koliko.  Sta ti predlazes da se radi po pitanju ove bolnice i slicnih takvoj bolnici? Jedan deo jesu sredstva, to niko ne moze da spori, ali drugi mnogo vazniji deo je samo ljudstvo koje radi tu, ako mogu vecinu tih neizainteresovanih somina da zovem ljudima.  Ja lepo kazem ako ne zelis da radis sa ljudima, ne zelis da radis svoj posao, idi radi nesto drugo.

Strašan događaj. A ludak od ranije poznat policiji po hladnokrvnom gaženju devojčica i još hladnokrvnijoj reakciji na saslušanju nakon tog zločina. Zar mislite da iko iole normalan nosi kuhinjski nož sa sobom? Namera je bila očigledna i tu nikakvog opravdanja nema. Radi se o bolesnom manijaku a ne pacijentu kojem je prekipelo da čeka.

RavenDark, primi moje saučešće za baku. Sveti Sava je nažalost jedna crna rupa našeg zdravstva. Jedan prijatelj radi tamo, ne još dugo i nema reči hvale za tu ustanovu. Kubure sa lekovima i ostalim materijalom žešće. O kadrovima da ne pričam.

Standardi u zdravstvu su kod nas jako niski, prava pacijenata idu uzajamno uz to kao i kvalitet lečenja. Nažalost.
Hvala prijatelju  Smile  Jebi ga,  vecina nasih ustanova je nazalost takva.  Ja bih mogao da radim i u rupcagi, i da kuburim sa svim i svacim, ali bi barem vodio brigu o pacijentu. 

Citat
Jedno je kada te smrt hoce, imam ja dosta pacijenata koje nisam mogao da spasem, ali dajem uvek sve od sebe da uradim sta je najbolje za pacijenta, dok u Srbiji ih boli kurac. Smrt moje bake je uzrok nemara, nebrige, izivljavanja i cistog ludila.  Ono sto su oni njoj radili, stvari koje su joj dali i u kom vremenskom roku, su sve moje kolege komentarisale kao cisto ludilo, i nisu mogli da veruju, neki me jos pitaju da li ih zajebavam, jer takve primitivne metode nisu vidjene najmanje 40-50 godina, ali izgleda da su standard u Srbiji.

E, ja ti mogu reci da to nije tacno, jer i ovde lekari rade sve sto im je u  mogucnosti, plus za razliku od Amerike niko te nece izbaciti na ulicu ili iz kuce ako nemas dobro osiguranje.

Ima neodgovornih lekara, ali vecina njih radi bolje nego sto bi iko od njih ocekivao.

Plus...na bilo kojoj tacki na svetu se stariji pacijenti tetiraju drugacije nego neko ko je mladji... i ko kaze drugacije... pa.. to je cist bullshit...
Ovde moraju da te lece imao ti nemao osiguranje, znas ti koliko mi pacijenata prevozimo od bolnice do bolnice a znamo da nemaju osiguranje? Mnogo. I radimo zato sto je tako propisano, i zato sto su ljudi. Ako beskucnik ima srcani udar, mi dajemo iste lekove, i radimo istu proceduru kao kada bi radili na pacijentu koji ima osiguranje. 

A gde to tacno rade sve sto im je u mogucnosti?  Od Klinickog Centra, preko VMA do Dragise Misovic i Svetog Save na kraju, ko tacno radi i sta tacno radi?  Za sve godine ni ja, ni moji prijatelji, niti bilo ko iz moje porodice je imao adekvatnu negu i brigu. Nego sve mora da se podmaze, sve mora da se potplati, i pri tome i to cak uradis, i to nije dovoljno, opet ih boli tuki.  Ako nemas uslova da primis pacijente, ne primaj ih. Ali ja kazem nije problem u tome sto oni nisu imali dovoljno sredstava, nego sto nisu imali dovoljno kvalitetnog osoblja koje zeli da radi svoj posao.  Ono sto sam opisao je bila scena proslog petka, i subote. Niko nista ne radi, istekle infuzije pre 3 sata, pacijente niko nije okrenuo na svaka dva sata kao sto treba, vezali zenu i ostavili hranu iznad glave i otisli, boli ih kurac.

Ne, ne, odgovornost mora da postoji, i standard mora da postoji. 

@Dzoni
Slazem se sa tobom brate.
« Poslednja izmena: 13. Jan 2016, 22:48:23 od RavenDark »
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows
Browser
Opera 12.17
mob
Nokia 6220
Лабави закони, практично легализована корупција, толеранција према насиљу, тек ће бити срања ...
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.