Bio Mujo na poslovnom putu u Japanu. Tamo pokupio neku kurvu i cele noć radio posao, a ona je uzbuđeno vikala: • Hashimota! Hashimota! Pošto Mujo, naravno, nije znao ni reč japanskog, zaključio je da je to neki uzvik oduševljenja. Sutra ujutro ode on na golf sa japanskim biznismenima. Japanac, koji je igrao prvi, na oduševljenje prisutnih ubaci lopticu iz prve. Svi aplaudiraju, a Mujo, da ispadne pametan, vikne: • Hashimota! Japanac se unezvereno okrene i upita: • Kako to misliš, pogrešna rupa?
Piše Fata majci: • Draga mama, mi smo dobro. Bili smo u nedelju u Doboju na vašaru i kad smo krenuli kući, naišli neki mangupi, mene silovali, a Muju pretukli. Piše Fata majci za nedelju dana: • Draga mama, mi smo dobro. Bili u nedelju u Travniku na vašaru i kad smo krenuli kući, naišli neki mangupi, mene silovali, a Muju opet pretukli. Sledeće nedelje Fata ponovo piše majci: • Draga mama, mi smo dobro. U nedelju će u Tesliću vašar. Ja bi išla, a Mujo se nećka!
• Radojka, 'oćeš da kupiš kauč? Jeftino! • Iju Milojka, pa skoro si ga kupila. Što ga prodaješ? • Jel' može da ostane među nama? Prevarila sam Milutina na tom kauču ... i sad ne mogu očima da ga vidim ... • Iju, grrrdna ... pa da sam ja tako prodavala svoj nameštaj samo bi mi luster ostao!