Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 17:37:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ozeniti/udati ...se za drugu vjeru...  (Pročitano 84640 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
Tep pocrvenio si ,pa nije red da pisem covjeku koji ne moze odgovoriti.

Браво за ово.

IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 17.0.963.56
covjek se zeni i udaje za covjeka?
У неким земљама. Негде, опет, само за жену...  Smile

Шалу на страну. Јесте. Жениш се особом. Али, као што и ти имаш своја веровања, назоре, животне навике итд. има их и она. Код неких људи је питање вере једно од важнијих у животу. Некоме је то физички изглед, некоме тим за који навија, некоме умеће кувања или ко зна шта десето. А јак верски утицај утиче на културно и друштвено наслеђе једне особе, од којег зависи и могућност избора. Дакле, припадност другој вери може да доведе до стварања непремостивих разлика између две особе. Наравно, зависно од чврстине вере и људских особина појединаца свакакве комбинације су могуће, али и даље стоји да припадност различитим верама може да буде јак разлог за несклапање (или неуспех) брака. Поготово ако постоје и други проблеми.

Covjek=covjecanstvo.

Vec sam pisao o VjErNiCiMa i vec se slozio sa tvojim komentarom,dok pod navodnicima "vjernik" je nesto sasvim drugo.Moje misljenje i moj stav sam ispisao...ime nije kljuc srece za zivot u dvoje
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Ukoliko postoji razumevanje, moze, mada u ovo doba .. tesko
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Pas koji laje ne ujeda

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 127
Zastava Sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Dragan je moj prijatelj...uvijek je to bio i dan-danas ostao.

Dragan je zivio u cudnoj zemlji po imenu Bosna,a ta zemlja bi obrnuta,i on bi obrnut.

Otac mu bi Srbin a majka Hrvatica...valjda zbog toga je obrnut.Ali Bosna takva kakva jeste ne mari mnogo za te principe,za Bosnu to bi normala.

Torta je redana tako kako jeste i za kraj uvijek dolazi slag,taj slag bi Draganova ljubav po imenu Alisa.
Dodje svadba kao iz bajke i Dragan (polutaner) ozeni Alisu (Muslimanku)...bi to 2001 daleke.
Gledajuci perspektivu za sebe i buducu djecu,Dragan i Alisa 2004 odlaze za Kanadu i tamo pronalaze srecu jos vecu od Sarajeva.

Sedmicno barem dva puta se cujem sa Draganom i Alisom koji blistaju od srece uz dva sina (Alen i Aleksandar)...
Oni razliciti svjetovi po pitanju vjere...pronasli sebe u jednoj bez popa,fratra,hodje...a Mi...da li bi Mi ozenili/udali se za drugu vjeru?

Edit by Goa:

Stare teme o istom predmetu.
http://forum.burek.com/mesoviti-brakovi-danas-t249277.html
http://forum.burek.com/ljubavne-veze-sa-zaracenim-balkanskim-nacijama-t441697.html
http://forum.burek.com/mesanje-dve-vere-t219726.html
http://forum.burek.com/u-vezi-sa-deckom-druge-veroispovesti-t407064.html

Vjera je mac sa dvije ostrice. Zna napraviti ranu a isto tako zna ju zacijeliti. Biti vjernik znaci pridrzavati se svih vjerskih propisa pa i to da se ne smije udati za osobu koja nije nj.vjere. I obrnuto ozeniti, govoreci s aspekta muslimanskih pogleda dozvoljeno je muskarcu da ozeni ne muslimanku ali da kasnije ona primi islam. Tako je i kod drugih vjera. Svidjalo se to nekome ili ne.
Smijesne su mi price o sretnim brakovima izmedju parova razlicite vjeroispovijesti kada vidis na kraju nijedno ne vjeruje u Boga, ili drugi stvaraju problem kako ce se zvati dijete! Zasto nisu presudila internacionalna imena? Zasto je jedno moralo biti Alen a drugo Aleksandar?
IP sačuvana
social share
Ako ti se ne svidja moje misljenje - nije moj problem!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Zar treba vjerovati u boga? Sta znace imena koja se pisu velikim ili malim slovom? Recimo Srbija je bila nekaga Ogromna Srbija sta je sada? Bosna je bila Velika Bosna i sta je sada? Mnogo ljudi se zove Jugoslav i ciji je on sada? Vjera je glupost po meni cisto manipulisanje koje narodu godi kada nema gdje otici.
Ako neko gleda covjeka po imenu taj nije covjek...ako zena zeli vjeru a ne covjeka tada nije zena...
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Pas koji laje ne ujeda

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 127
Zastava Sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Zar treba vjerovati u boga? Sta znace imena koja se pisu velikim ili malim slovom? Recimo Srbija je bila nekaga Ogromna Srbija sta je sada? Bosna je bila Velika Bosna i sta je sada? Mnogo ljudi se zove Jugoslav i ciji je on sada? Vjera je glupost po meni cisto manipulisanje koje narodu godi kada nema gdje otici.
Ako neko gleda covjeka po imenu taj nije covjek...ako zena zeli vjeru a ne covjeka tada nije zena...

Hocu da kazem kada je covjek vjernik onda nema tu gledanja s drustvenog ili desetog aspekta a ne vjerskog. Vjera je mac s dvije ostrice. Istina da necije ime, da necija kultura, da necija boja koze ne kaze kakav je covjek po karakteru dobar ili los, ali s aspekta vjere kada covjek komentarise onda mora gledati kroz vjeru.
S aspekta vjere zabranjeno je. S aspekta drustva ili neceg desetog najnormalnija stvar!
Tuzno je sto se danas vjera koristi kao simbol mrznje, kao prica da postoje razlike ali kada gledas s vjerskog aspekta tako ti je.
« Poslednja izmena: 11. Feb 2013, 00:02:33 od Dexion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
nemam problem sa nacijama..vjerama...bojama...
sem ako nisu  siptari...ili u nekoj krvnoj vezi...sa navijacima i igracma i upravom ...atletikO madrida....  Smile
nesto ne volim pomenute... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Pas koji laje ne ujeda

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 127
Zastava Sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.57
nemam problem sa nacijama..vjerama...bojama...
sem ako nisu  siptari...ili u nekoj krvnoj vezi...sa navijacima i igracma i upravom ...atletikO madrida....  Smile
nesto ne volim pomenute... Smile
Sta fali siptarima?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.57
mob
Samsung 111111
sta im ne fali
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Pas koji laje ne ujeda

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 127
Zastava Sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.57
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 17:37:27
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.