Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Overclocking GAINWARD Ultra/1760 TV-DVI  (Pročitano 3815 puta)
29. Avg 2006, 23:14:24
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Samsung S7220
Overclocking GAINWARD Ultra/1760 TV-DVI

Uspeo sam uz malo vjestine da iz ove kartice izvucem sasvim solidne performanse. Naime procesor na kartici je GeForce 6600,radi na 300 MHz i memorija je 4 ns radi na 500 MHz. Ako neko posjeduje karticu bice mu veoma korisno kad vidi da sam ja iz ove kartice izvukao puno.

Sa nekom solidnom masinom kartica izvlaci malo preko 4700 poena u 3d marku. Ja sam uspeo da izvucem preko 6200 poena sto je sasvim dobar rezultat za katricu od 95 eura!

Sve sto mi je trebalo: nasao sam u latici malo paste za procesor, stari AMD cooler 6x6 cm, 4 sibice i komadic lima (sa starog kucista)

Posao: Odvrnuo sam mali coolercic koji ne moze da ohladi ni ... nemam pojma sta Smile. Na njegovo postolje pricvrstio pomocu sibica AMD-ov cooler (na slici).Napravio sam rucno dva pasivna coolera za memoriju (na slikama), isjekavsi lim od starog kucista koji nije los provodnik toplote i savio ga na krajevima kako bi cooler skidao visak toplote.

Pomocu cool bitsa sam otkljucao u driverima overclocking. Testirao, povecavao i dosao da stabilnih 382/672 MHz. Sa ovakvim podesavanjima moja masina moze bez problema u 3d marku da izgura skoro 6300 poena.

Moja masina:
AMD Athlon (Barton) 2500+ overclok na 3200+ = 2200 MHz
Asus A7N8X-X
512 MB neke bezveze memorije sa Hunix cipovima (overclok na 4/3/2/2,5 kasnjenje - radi bolje nego Kingston)
GAINWARD Ultra/1760 TV-DVI
80 GB Maxtor 7200 rpm
DVD LG, Asus RW
TV kartica, Wireless konekcija ...

Eto toliko od mene. Par korisnih savjeta za vas. Naravno uz malo truda i 0 eura napraviste cudo  Smile
Ako neko ima bolju ideju ili neki prijedlog neka objavi. Za one koji imaju istu karticu neka mi jave rezultat iz 3d marka!

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

gainward_6600_bundle.jpg
(21.71 KB, 400x302)
gainward_6600_3.jpg
(14.37 KB, 400x304)
Slika025.jpg
(71.66 KB, 640x480)
Slika026.jpg
(72.94 KB, 640x480)
Slika027.jpg
(166.49 KB, 640x480)
Slika028.jpg
(234.17 KB, 640x480)
Slika029.jpg
(62.17 KB, 640x480)
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 361
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
bravo vlado, sjajan moding! nije to nista novo ali nikako da se usudim da i ja to uradim mada je moja po defaultu kloknuta (6600GT Gainward PowerPack Ultra/1980 GS) na 525/950, digao sam je na 560/1100 pa sad neznam jel bi sta dobio menjanjem kulera i stavljanjem pasivnih na mem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
dobio bi mozda manju temperaturu Wink
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

悪い

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
ma da overklokujemo svi sve i potopimo masine u ulje kao oni ludaci iz Tom`s hardware -a  Smile

Smile 2 Vlada
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
sve je to ok,samo pazi da ti limovi kojima si "pricvrstio" kuler ne dodju slucajno u dodir sa komponentama na stampanoj plocici da ne bi imao malo dima u kucistu..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Samsung S7220
dziggy dobio bih manju temperaturu za 60% sigurno, a time bolju stabilnost i sigurno najmanje 10 MHz za GPU i memoriju (Najmanje !!!). Tvoja memorija je na 1100 MHz i to je puno ako nemas pasivni cooler. 100% imas bar malo artefekata. Pasivnim coolerom bi rijesio taj problem i ja ti garantujem izvukao jos malo. S obzirom da su ovi cooleri mali i stvarno veoma slabi preporucio bih ti veci koji ce karticu drzati potpuno hladnom. (meni je zagrijavanje kartice sasvim malo, jedino pasivni na memoriji... malo przi  Smile)  Tek kad uradis posao vidis napredak i nekako sve lakse dise. Preporucio bih ti da ne diras, ako bas nista ne znas, ali ako znas o cemu se radi slobodno bez straha, ne mozes nista da zajebes..  Smile
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Samsung S7220
Jos slicica...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Slika031.jpg
(53.61 KB, 640x480)
Slika032.jpg
(45.21 KB, 640x480)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
1.ne pisi postove zaredom,koristi opciju izmeni u gornjem desnom uglu poruke(jbt moracu i ovo da stavim kao default odgovor)
2.ne mozes nista da zajebes? ne bih se slozio sa time uopste...mozes itekako
3.ne bih se slozio da su pasivni kuleri bolji za hladjenje,kod njih samo nema buke koju ventovi stvaraju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Samsung S7220
OK izvini jos uvijek sam pocetnik na forumu. Osnovna uloga pasivnih kulera je da preko paste izvlace toplotu uz cipa odnosno memorije ili procesora i toplotu prenose u prostor odnosno kuciste... negdje je to dovoljno ali kod overcloka nije. Aktivni cooler pravi struju vazduha koja odnosi toplotu sa vrhova pasivnog coolera brze (logicno!) Na taj nacin cip se hladi mnogo efikasnije nego kad bi na njega stavio direktno aktivni cooler, bez pasivnog...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Here I am, on the road again...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3818
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.54
mob
HTC Touch Pro
uh al smo pametni
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.28 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.