Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Овако су савезници сравнили Нови Сад 1944. године  (Pročitano 2913 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Nemci su cak jednom bombardovali Dublin iako je Irska bila neutralna, i sta bi, Irska ulozila protest, Svabe rekle da su zalutali sto je najverovatnije i bio slucaj i ujeo vuk magare
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
zasto bi Novi Sad bio izuzetak i zasto bismo to licno shvatali.

Nisam ni misljenja da bi trebao biti i da je izuzetak...ne znam odakle ti to...pogotovo ona primedba sto ti se otela "nesrpski gradovi"  Smile  Novi Sad je srpski grad  Smile

Kompleksna je to prica,tih saveznickih bombardovanja uopste...jedna velika i neiscrpna tema...nevezano samo za nasu zemlju...recimo interesantno je da saveznici iako su imali podatke jos od 1941. prema njihovim izvorima  iz raznih izvora su im stizale informacije o istrebljivanju Jevreja po konc logorima sirom Evrope i Amerikanci i Britanci su cesto pozivani da bombarduju neke od konc-logora ili bar zeleznice koje vode do njih a nikad to nisu ucinili....

O tome zašto to nisu i dan danas se vode sporovi,ozbiljne polemike...a opet su bombarodovali neke naseljene gradove,strategijski potpuno nebitne, uz ogromne civilne zrtve...i svakako da imam svoje misljenje o tome, razlozima cinjenja i necinjenja "saveznika"...ali bojim se da nije za ove atmosfere, na ovom forumu  Smile
« Poslednja izmena: 02. Jun 2015, 22:50:12 od fabio_kanavaro »
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Rokali su i jedni i drugi, Svabe su pocele da prangijaju Engleze jer su mislili, ovi ce da posustanu, ali prc milojko. Posle su saveznici prangijali Svabe iz istog razloga. Verovatno su mislili, ako ne mos da resis neki problem bombama, sta ti treba, treba vise bombi  Smile
Jeste da se vodila polemika oko tih logora, al hebi ga, sta da rade, da bace bombe na sam logor i pobiju sve? Da roknu prugu do logora, Svabe samo izvedu 1000 ljudi na "izlet" i lopate u ruke i zakrpe se rube od bombi dok si reko keks. Cak da razore logor bombama, Svabe naprave za nedelju, dve desetine drvenih baraka i okolo bodljikavu zicu, mogu cak da recikliraju.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81

Nisam ni misljenja da bi trebao biti i da je izuzetak...ne znam odakle ti to...pogotovo ona primedba sto ti se otela "nesrpski gradovi"  Smile  Novi Sad je srpski grad  Smile

Mislio sam na ostale evropske gradove.. NE NA SRPSKE! Nije mi se otelo.

Mozda mi je falio zarez " i na druge, nesrpske" umjesto "i na druge nesrpske"..

.ali bojim se da nije za ove atmosfere, na ovom forumu  Smile

Mislis da si bolji od ekipe?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Ja bolji... Smile taman posla... Smile

Ma jock,daleko bilo...ja sam najgori od sve dece  Smile  Smile

edit; drago mi je da razresismo nesporazum  Smile  Smile Smile Smile

« Poslednja izmena: 02. Jun 2015, 23:11:52 od fabio_kanavaro »
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
 putuj igumane Smile   Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Bombardovali na Vaskrs i ubijali civile, mislim da se tu svaka prica zavrsava.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 38.0
mob
Alcatel 
Taj rat je biolo najveće ubijanje u istoriji čovečanstva. Naš je problem što mi sada, iz današnje perspektive pokušavamo da objasnimo šta je tada bilo u glavama ljudi. Što je još gore sva otkrića, starih snimaka koristimo da bi menjali poglede na istorijska dešavanja i da bi opravdali ponašanje nekih naših učesnika rata, koji se nisu proslavili. Nemce razumem što to rade, Srbe ne.
Hoćemo da promenimo stav o događajima posle 70 godina, ali uglavnom su promene utemeljene na poluistinama, pretpostavkama i floskulama. Ispada da su Srbi narod koga su više proganjali od Jevreja i Cigana. A nije tačno. Šta da kažu Rusi, koliko ih je poginulo?
« Poslednja izmena: 03. Jun 2015, 07:13:43 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.81
Au Ruse su bas masakrirali.. citao sam na redditu po izvorima.. da su ruskim oficirama predlagali bezbjedno zarobljenistvo, a onda kad se eventualno predaju muce u tamnicama i nekim poljoprivrednim logorima.
(ne impliciram da su se Rusi narocito predavali, ali zarobljenika je bilo sa svih strana)

Opsti stav i na zapadnim forumima je da je nacizam stvarno nesto najzlobnije u istoriji. Sistematican i precizan lov "neadekvatnih" ljudi.

Pa onda da SS divizije koje su trebale da prave cistke Jevreja ni sami nisu mogli tolike grozote da izvrse, nekih 30% pa su se opijali..

strasno

Ne bih rekao da iko rehabilituje nacizam danas, mada je neprisustvovanje na Crvenom Trgu zbog trenutnih politickih trenja za svaku osudu.

Njemci se sistematski jesu odrekli nacizma i okrenuli ekonomiji, radu.. mada u narodu jos ima elitizma-snobizma-nacizma, oni su takvi.. nafurani.. zato je ta devijantna prica jednom i prosla.
Ali kad arapkinja moze imati 8 djece da bi zivila od djecijih dodataka u po Beca, to vise nije Arijevstvo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0

Jeste da se vodila polemika oko tih logora, al hebi ga, sta da rade, da bace bombe na sam logor i pobiju sve? Da roknu prugu do logora, Svabe samo izvedu 1000 ljudi na "izlet" i lopate u ruke i zakrpe se rube od bombi dok si reko keks. Cak da razore logor bombama, Svabe naprave za nedelju, dve desetine drvenih baraka i okolo bodljikavu zicu, mogu cak da recikliraju.

U prvi mah nisam hteo da ti odgovarim na ovaj "stav" zbog ovih sveznajucih cuvara tekovina NOB-a  Smile ali posto vidim da su u "ofanzivi"  Smile i danas samo par detalja...kada bih ti krenuo da razlazem "istinu" ovi dezurni cuvari "tekovina NOB-a" i vlasnci "jedine i prave istine" bi me jednoglasno  proglasili ludim  Smile Smile Smile

Elem, posto istoriju uvek pisu pobednici  Smile vecina covecanstva slepo veruje da je fasizam nastao u Evropi, Nemackoj,Italiji,Spaniji...sto je nonsens svoje vrste...da bi shvatio, posto je duga prica,samo jedan detalj,napomena...
Hitler je u svom kabinetu drzao portret nikog vise ni manje do Henrija Forda  Smile, koji je po vlastitom  priznanju, inspiraciju za svoj antisemitizam nasao u  Fordovoj knjizi "Delatnost Jevreja u SAD"" objavljenoj 1920 godine i stavovima iznesenim u njoj Smile. Zanimljivo je isto tako da je kao "prijatelj" rajha Ford je i odlikovan 1938 ordenom Velikog Krsta  Smile
Mozda i tu nadjes deo odgovora zasto saveznici nisu bombardovali konc-logore ili pruge...a postoje cak pisma Jevrejskih rabina koji su trazili,molili od Amerike  da se bombarduje pruga preko koje je dnevno vozovima transportovano do 15 hiljada Jevreja u Ausvic, no pismo ostalo bez odgovora  Smile
A sto se tice Engleza i toga, zasto su bombarodovali to sto jesu  Smile uglavnom gradove, izazivajuci ogromne civilne zrtve...stvar je prosta...pogotovo kada covek izadje iz nasih okvira,ex Yu, rasterecen bilo kakvih ideoloskih pogleda na proslost i sagleda siru sliku...
Vec sam na temi rehabilitacije generala Mihailovica napisao sta je po mom misljenju kostalo ga politicke sudbine a i glave...opet da uprostim...prozreo je Engleze i njihovu igru, tj. strategiju da ratuju sa Nemcima do poslednjeg Srbina... Smile....i
Pogresno bi bilo zakljuciti da je taj "exluzivitet" engleske licemerne politike dopao samo Srbima,vazio samo za Srbe, vec se taj princip primenjivao na svim malim narodima Evrope...ta njihova "famozna SOA"  Smile Navescu ti primer samo nesrecne Cehoslovacke, Minhenskog sporazuma gde su im "saveznici englezi" zakucali ekser u kovceg ali to im nije smetalo da posle salju "partizane" u Cehoslovacku...poznati slucaj sela Lidice i masakra tamo  Smile nakon atentata na Hajdriha... Smile
Mogu tako da ti na desetine primera navedem...iz istorije poljaka, ceha,grka...gde je strategija Engleza bila da lokalne narode dizu na ustanak, rat protiv nadmocnijih nemaca, bez obzira na posledice i odmazde koje su Nemci sprovodili...samo da bi im sto vise vezali snage na tim podrucjima....kod nas je Tita bolela ona stvar za Nemacke odmazde i streljanja sto za jednog...i sam ih je Joza (srbe) streljao po Macvi ako autrougarski podoficir....medjutim kompleksna je to prica....sad nemam vremena da je sirim,nastavicemo sigurno...ali mozda u ovome sto sam napisao pronadjes i motiv "saveznickih bombarodvanja"  Smile  Smile

Drugovima, cuvarima tekovina NOB-a jedan borbeni pozdrav...

https://www.youtube.com/watch?v=7sMD6W0qhYk
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.