Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Овако би Србија данас гласала- ДС 40,8 %, СНС 21,8 %...  (Pročitano 2652 puta)
15. Jan 2009, 23:22:43
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
ПОСЛЕДЊЕ ИСТРАЖИВАЊЕ „СТРАТЕШКОГ МАРКЕТИНГА“ ОТКРИВА:Страх од кризе

Незапосленост као проблем доживљава више људи него што је број незапослених, због тога што кад је у породици један незапослен, читава породица пати
Демократе и напредњаци расту, ЛДП стабилан, а СПС и Г17 тону испод цензуса
Више од половине грађана у Србији (52 одсто) верује да ће светска економска криза у великој мери утицати на пад животног стандарда, изјавио је у интервјуу „ФоНету" директор „Стратешког маркетинга", Срђан Богосављевић, и објаснио да је страх од кризе нагло појачан са децембарским падом вредности динара у односу на евро.
Према његовим речима, резултати истраживања „Стратешког маркетинга", рађеног од 11. до 17. децембра на узорку од 1.024 испитаника, показују да 39 одсто анкетираних сматра да њихов живот неће у великој мери бити погођен кризом.
- Бележимо и пад поверења у банке, али ипак не толико драматичан колико се очекивало. Тај пад је највећи код оних који иначе не штеде или штеде мале улоге - рекао је Богосављевић.
Он је указао да грађани нису довољно обавештени о узроцима и могућим последицама глобалне економске кризе, нити о мерама Владе у таквим околностима.
Око половине анкетираних (46 одсто) не верује да ће Влада учинити све да сачува стандард грађана, неодлучних је око 30 одсто, док 18 одсто верује да ће Влада по том питању учинити све.
Чак 79 одсто грађана верује да ће у Србији бити настављен процес масовног отпуштања запослених, рекао је Богосављевић, и констатовао да је „незапосленост и даље тема број један" у свим истраживањима „Стратешког маркетинга".
- Незапосленост као проблем доживљава више људи него што је број незапослених, због тога што кад је у породици један незапослен, читава породица пати - објаснио је Богосављевић.
Он је напоменуо да се, „као потенцијално незапослени", виде углавном људи запослени у друштвеним предузећима, као и људи који се баве сивом економијом.
Према Богосављевићевим речима, позитиван став према Европској унији има око трећина испитаника, али би знатно већи проценат грађана, њих око 66 одсто, гласало на референдуму да Србија уђе у ЕУ.
- Однос грађана према Русији се показао као доста рањив. Током нафтно-гасне афере имали смо трећину грађана који су подржавали ЕУ, трећину која је подржавала приближавање Русији и трећину неопредељених - подсетио је Богосављевић.
Он је додао да се, у таквим околностима, лични рејтинг потпредседника Владе Србије, Млађана Динкића, делимично поправио док је трајала његова борба против аранжмана са Русима, „али реч је о порасту на маргини".
Када је реч о рејтингу политичких партија, према речима Богосављевића, ту нема великих осцилација, али има снажних трендова.
- Демократска странка расте и она је сада дошла до свог највишег нивоа популарности - нагласио је Богосављевић, и прецизирао да се, са друге стране, радикали држе на око десет процената.
- Двоструко бољи су напредњаци. Демократска странка Србије је у паду, док је Либерално-демократска партија стабилна - рекао је Богосављевић.
Он је додао да „није сигуран" да би Социјалистичка партија Србије и Г17 плус прешле цензус када би данас били одржани избори.

СНС 2 - СРС 1
На питање шта се догодило са бирачким телом СРС, пошто је Томислав Николић формирао нову странку, Богосављевић је одговорио да ту, „супротно уобичајеном тренду, није дошло до укупног пада оних који подржавају једну, односно другу групацију".
- Контра досадашњем искуству, када су у свађи две групације - обе губе, али овде се то није догодило. Однос је за сада два према један за Николића, чија групација више не бележи тренд великог раста - закључио је Богосављевић
Како би данас гласала Србија
1. ДС 40,8
2. СНС 21,8
3. СРС 11,7
4. ДСС-НС 8,7
5. ЛДП 7,8
6. СПС 4,8

Извор: Правда

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Нема теорије да ДС сама узме 40.8%.

На прошлим изборима ЗЕС је добио 38.7% а осим ДС ту су били и Г17 +, СПО, Чанак, Љајић итд. По овоме испада да је њима порасла популарност јер је немогуће да нико више не би гласао за остале странке у коалицији ЗЕС.

СРС и СНС заједно имају 33.5% а на прошлим изборима 29,1%. Опет немогуће.

ЛДП 7.8% а на прошлим изборима су освојили 5.2%. Одакле толико повећање?!
« Poslednja izmena: 16. Jan 2009, 00:05:57 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Нема теорије да ДС сама узме 40.8%.

На прошлим изборима ЗЕС је добио 38.7% а осим ДС ту су били и Г17 +, СПО, Чанак, Љајић итд. По овоме испада да је њима порасла популарност јер је немогуће да нико више не би гласао за остале странке у коалицији ЗЕС.
Чини ми се да под ДС урачунат ЗЕС. Онда има логике.

СРС и СНС заједно имају 33.5% а на прошлим изборима 29,1%. Опет немогуће.
Врло могуће. Погледај ДСС, гомила бирача се прешалтала на СНС одатле.

ЛДП 7.8% а на прошлим изборима су освојили 5.2%. Одакле толико повећање?!
Из чињенице да је ДС направио Владу са СПСом. Онда су се они "европскији" пребацили на ЛДП.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
ЛДП је са СПС-ом направио владу у Београду, по чему су они "европскији"?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia E
ne znam da li bas ima 40% debila u Srbiji da glasaju opet za DS, ili ipak ima Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pokazali se ljudi za ovih osam godina pa se može očekivati 40%  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Мислим да је највећа грешка у истраживању направљена у односу ДСС-НС и СРС, јер сам убеђен да је коалиција ДСС-НС значајно јача  од СРС. Такође, рејтинг ЛДП је пренадуван и мислим да се они крећу на негде око 6 до 6,5 одсто. Остало је мање више реално.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
ne znam da li bas ima 40% debila u Srbiji da glasaju opet za DS, ili ipak ima Smile

Pa, to se moze reci i za 60% drugih...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Није лепо да се вређају политички противници. Ја признајем све своје грешке што сам то некада радио и искрено се кајем због тога. Све које сам увредио некада нека ми опросте, јер то је било баш глупаво са моје стране.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
Није лепо да се вређају политички противници. Ја признајем све своје грешке што сам то некада радио и искрено се кајем због тога. Све које сам увредио некада нека ми опросте, јер то је било баш глупаво са моје стране.

Izvini, ali nisam ja ta koja vredja. Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.