Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Отпорне старе сорте јабуке  (Pročitano 13872 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
I tako se sve to obesmisljava...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15
Citat
Pa vidi, u tvom organizmu (??) ima i sumpora i kalijuma ali taman toliko da pravilno (??) funkcionise ; ) Odnosno bitno je da postoji odredjena proporcija.

Vidis kako sam sebe negiras...

Prvo kazes - ne prskaju se...

Pa kad ti kazemo, da prska se.. plavom galicom...
Ti kazes, pa kakve veze ima ...

Onda ti kazemo... ali to su teski metali
Ti kazes, pa kakve veze ima, imas u organizmu teske metale...

Onda ti kazem... dobro, pa u cemu je razlika izmedju plave galice i proizvoda, konkretno, Galenike
Ti kazes, pa kakave veze ima, u vazna je proporcija...

I onda cu ja da te pitam - sta se koji bunis protiv hemije i prskanja kad sam kazes da je OK unosenje teskih metala putem insekticida, pesticida i fungicida (npr. plava galica)?

Znaci, ti sam priznajes da je prskanje OK.

I ja cu opet da ti kazem, fabrika mora da postuje karencu, seljak ne mora. Seljak moze da prska plod i 20 puta, sa 20 doza i 5 dana pre branja. Niko ga ne kontrolise.

Vise ces teskih metala da uneses preko organskog proizvoda koji je bez ikakve kontrole, nego preko proizvoda koji se uzgaja na konvencionalni nacin, a posebno po usima dobijas ako je to proizvod za izvoz gde su norme toliko stroge da bi jabuka neke babe sa Kalenic pijace sijala u mraku i bila zakopana tri metra pod zemlju kao toksicni otrov jer seljaci ne moraju da postuju standarde, a fabrika mora.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
Sva hemija koja se proizvodi...i koja je nastala kao posledica necega sto su ljudi koristili ranije...

Ne samo vezano za agropromisljenost...nego i uopste...svela se na pospesivanje usvajanja tog nekog hemikata...

Znaci nije samo cime se to prska...nego i kako se to usvaja...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Ај неко да преведе ово.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15
Sva hemija koja se proizvodi...i koja je nastala kao posledica necega sto su ljudi koristili ranije...

Ne samo vezano za agropromisljenost...nego i uopste...svela se na pospesivanje usvajanja tog nekog hemikata...

Znaci nije samo cime se to prska...nego i kako se to usvaja...

Pa, eto.. nekada si moga da rknes kantu DDT i koristio se za sve od vaski do krompirne zlatice i niko te nije kontrolisao jer nisu postojali standardi, a da nas znas da je kancerogeno, pa se danas koriste druge vrste koje nisu toksicne ako se pravilno koriste.

Ja mislim da je malo ko od vas video kako izgleda pakovanje bilo kog zastitnog sredsva ili djubriva.

Jedino ako si alav ili totalni retard ne mozes da izracunas koja su to razblazenja i karence..  Smile

Sta vise.. preterana upotreba hemije (djubriva i zastitnih sredstava) moze unistiti rod.. tako da imas one "organske" krvgave jabuke koje su tri puta skuplje... u sustini ... neko se zajebao pa prskavo vise nego sto treba i kad ne treba...

A zivo me zanima kako bi se neko izborio sa smotavcem... ono...bas da vidim..
« Poslednja izmena: 25. Jun 2015, 23:05:32 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
Tacnije receno postalo je kancerogeno tek posto su sve zivo isprskali sa njim...

Inace ddt je pesticid ako se ja ne varam...

Tako da toliko o tome...

U svaku jednacinu koja se odnosi na bilo koju ljudsku aktivnost...treba ubaciti ljudski karakter puta deset...

Samo tako ima smisla bilo sta od toga...

Da vidimo mi sta ce medicina da predlozi kao odgovor na kancer...

Da cujemo ...sta je to...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Citat
Sta vise.. preterana upotreba hemije (djubriva i zastitnih sredstava) moze unistiti rod..
Пробај да објасниш младом  брачну пару хипстер анархо-примитиваца да им је род парадајза пропао због превише стављеног стајског ђубрива, а не кемтрејлса и Сороша. Како природна материја може да спали биљчицу, побогу?  Smile
« Poslednja izmena: 25. Jun 2015, 23:14:51 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15
Tacnije receno postalo je kancerogeno tek posto su sve zivo isprskali sa njim...

Inace ddt je pesticid ako se ja ne varam...

Tako da toliko o tome...

U svaku jednacinu koja se odnosi na bilo koju ljudsku aktivnost...treba ubaciti ljudski karakter puta deset...

Samo tako ima smisla bilo sta od toga...

Da vidimo mi sta ce medicina da predlozi kao odgovor na kancer...

Da cujemo ...sta je to...

Medicina ima odgovor koji kaze - kancer je bolest koja je posledica zivota.

Sto se tice DDT, koriscen je za sve od strane svih bez ikakve kontrole.
Ako si vasljiv - DDT
Ako imas komarce u dvoristu - DDT
Komsijski pas laje - DDT
Krecnje voca - DDT
Jagode nece da rastu - DDT

Zato je i nastala frka i panika sa ovim evropskim zakonima... jer...pobogu... neces vise moci da uvaljujes ljudima otrov kako ti se cefne...

A tek prevara zvana beli secer je smrt, smedji je zakon... ijao..
Pa tu tek ima kamara teskih metala...

Ali. da...

To je zdravo.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
Bulshit...ocigledno je da je virusnog tipa...i da ima veze sa primenom hemikata...

Kolicina obolelih je u korelaciji sa tim...

Ta prica o nepravilnom zivotu je jos jedna od metoda sa kojima se vrshi propaganda...

Sta je resenje...vi ste budale koje ne znaju da vode racuna o sebi i sami ste krivi sto ste bolesni...

Ko vas jebe crknite jel niste jeli starkov smoki nego lorencov i zato ste mrtvi...

Fascinantno je sa kojom dozom uverenosti je covek spreman da brani sopstveno unistenje...
« Poslednja izmena: 25. Jun 2015, 23:24:56 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 537.75.14
Фино се вратиш на дедовину и гајиш себи шта ти је потребно на начин на који ти мислиш да треба. Мада у индустријској ери сагорјевања фосилних горива не знам колико чисту јабуку можеш да убереш.
To je najmanji problem da se neko vrati na dedovinu, unistivaci nece prestati da unistavaju. Pazi, u Srbiji, koja ima Vojvodinu, Macvu, Pomoravlje, gde bacis kamen, ima da nikne stena, nasla se korporativna banda da prodaje price oko GMO ; ) Da li treba da cudi sto Miskovic i Kostic podrzavaju korporacije koje proizvode GM? Naravno da ne. Autohtona semene se unistavaju, marginalizuju, selo se sistematski ubija, a Srbija je poljoprivredna zemlja, u stvari, to je trend u svetu.

Vidis kako sam sebe negiras...
Hajde da vidimo, mozda zaista negiram ; )

Citat
Prvo kazes - ne prskaju se...
Rekao sam da se ne moraju prskati ali i mogu da se prskaju...sve zavisi cime.

Citat
Pa kad ti kazemo, da prska se.. plavom galicom...
Ti kazes, pa kakve veze ima ...
Naravno, kakve veze ima. Rekli smo ti da postoji prskanje koje se obavlja i koje spada u organsku proizvodnju, a postoji i prskanje koje se obavlja i koje spada u neorgansku proizvodnju. PLavi kamen spada u organske nacine prskanja. Takodje, postoje razni cajevi, koji se kuvaju od odredjenih biljaka, kojim se potom usevi prskaju.

Citat
Onda ti kazemo... ali to su teski metali
Ti kazes, pa kakve veze ima, imas u organizmu teske metale...
Rekli smo ti da svaki organizam ima teske metale i da to nije nikakav problem, vec je prolem kada taj nivo postane toksican ; )
Citat
Onda ti kazem... dobro, pa u cemu je razlika izmedju plave galice i proizvoda, konkretno, Galenike
Sad demo da pojasnimo razliku: Otrovi (herbicidi/pesticidi) koje proizvode hem. industrije se koriste za masovnu upotrebu i mnogo su jaci od konvencionalnih/tradicionalnih nacina proizvodnje pesticida. Oni, koji su proizvedeni u hem. industriji se duze razgradjuju, cesto se i ne razgrade, njima se usevi prskaju "na divlje", bez ikakve kontrole.
Dalje, neke biljke se mogu zastiti i tako sto se neke druge posade pored njih...ima tu dosta nacina borbe, ali trka za novcem, namece da ljudi jedu otrovnu hranu.
Takodje, kod organske proizvodnje se deluje ugalvnom sredstvima koja deluju trenutno, slabo se zadrzavaju i sama biljka ih retko apsorbuje.
Citat
Ti kazes, pa kakave veze ima, u vazna je proporcija...
Izmedju ostalog - da.
Citat
I onda cu ja da te pitam - sta se koji bunis protiv hemije i prskanja kad sam kazes da je OK unosenje teskih metala putem insekticida, pesticida i fungicida (npr. plava galica)?
Upravo sam ti pojasnio ono sto te muci.

Kod organske proizvodnje, nije dozvoljena upotreba herbicida.
Citat
Znaci, ti sam priznajes da je prskanje OK.
Ne svako prskanje i ne nepotrebno prskanje.
Citat
I ja cu opet da ti kazem, fabrika mora da postuje karencu, seljak ne mora. Seljak moze da prska plod i 20 puta, sa 20 doza i 5 dana pre branja. Niko ga ne kontrolise.
Koja fabrika? : ) Fabrika postuje ono sto je u datom trenutku regulisano. Znamo da se skoro mleko prodavalo kao "zdravo" tako sto su povecali dozvoljeni nivo aflatoksina i sve ko Bog...toliko o tome; )

Citat
Vise ces teskih metala da uneses preko organskog proizvoda koji je bez ikakve kontrole
S tim sto to onda nije organska proizvodnja ; )
Citat
nego preko proizvoda koji se uzgaja na konvencionalni nacin, a posebno po usima dobijas ako je to proizvod za izvoz gde su norme toliko stroge da bi jabuka neke babe sa Kalenic pijace sijala u mraku i bila zakopana tri metra pod zemlju kao toksicni otrov jer seljaci ne moraju da postuju standarde, a fabrika mora.
Dobro je sto ti verujes u to ; ) Ja ne znam u kom svetu ti zivis, ubi te ta birokratija. Pa kakve se jabuke prodaju u Evropi? Plasticne - sve iste, bez ukusa i mirisa. Poljaci izvoze nama jabuke koje su dz kvaliteta, a Srbija uvozi meso iz EU, koje je na isteku trajanja, po nizoj ceni, a u Srbiji prodaje po regularnoj ceni. Toliko o "postovanju pravila". Gde novac pocinje, tu pravila prestaju...odrastite!

Citat
Zato je i nastala frka i panika sa ovim evropskim zakonima... jer...pobogu... neces vise moci da uvaljujes ljudima otrov kako ti se cefne...
Naravno, sad ce sve biti korporatizovano, industrijska hrana, bezivotna ; ) More, riba, med, salata, semena, zemlja, vadzuh...sve! Ima da zivimo na kasicicu ali sve dok ima otpora tome ima i nade ; )
« Poslednja izmena: 25. Jun 2015, 23:28:41 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.