Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 04:39:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: otici u inostranstvo sam, sama  (Pročitano 39631 puta)
Jet set burekdzija

Adapt or die!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5620
Zastava Beograd, Voždovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
SonyEricsson K610i
Osim toga, sada je ekonomsla kriza... Ako bude istih razmera kao i 1929, firme propadaju, ljudi izvršavaju samoubistva, veliko nezaposlenje, valuta bezvredna, pa je bolje da se ostanemo ovde u Srbiji neko vreme dok se stanje ne stabilizuje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
mob
Samsung XYZ1004
E hvala ti, otvorio si nam oci....znaci pljackom mozes da se obogatis - ko bi reko  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Moja majka je, kad sam imala oko godinu dana, otišla u Nemačku na 6 meseci. Bila su to druga vremena svakako, ali znam da je radila kao čistačica u jednoj bolnici (odvratan posao - čistiti operacionu salu posle intervencija  Smile )... Vratila se ovde sa dosta novca, kupila i auto. Što se tiče njenih kvalifikacija, diplomirani ekonomista je po struci, a nakon povratka iz Nemačke zaposlila se u pekari, državnoj, isto kao čistačica. Mic po mic, počela je da zamenjuje trudnice na porodiljskom, ubrzo dobila posao u rukovodstvu, da bi za veoma kratko vreme završila u direktorskoj fotelji.
Tako da, ipak je (i) do čoveka i njegovih (ne)sposobnosti. Wink
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6498
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Samsung s3
Citat
Bolje bih tamo radio fizikaliju ( i ako imam diplomu vise skole), nego ovde bio direktor, a za manje para
A zasto takva logika?
Mislim... nije mi zelja da zvucim ruzno... ali to sto ovde pise je beskrajno glupo...
Meni ne. Ako gledamo realno (malo je pesimistcno, ali u sustini nisam pesimista), Koja mi je ovde buducnost?
Imam 25 godina, nemam ni dan radnog staza, uskoro se zenim, cura je na cetvrtoj godini prava, nemam nikakvu vezu za zaposljenje (cale bio sluzbenik, keva domacica), curini isto. Imali smo firmu koja je propala. Slazem se da dolazi vreme (mozda je vec pocelo), kad ce se diploma ceniti. prvo ce se zaposlavati oni sa vezom, sto je i normalno, pa posle ostali. Dok dodje to vreme ja cu napuniti 30-35 i sta cu? Imam dva brata. Jedan se sad zaposlio (31), na relativno stabilnom mestu, drugi ima 34 i radi kod privatnika od skoro ga prijavljuje... Zivimo u istoj kuci ( koja je do duse malo veca i dosta uslovna). Po meni je to dosta logicno. mozda se kasnije i vratim, ako uopste i odem... Bambina je malo obijasnila sa njenom majkom.
Bravo Smile Smile Smile
I ja bih otiso van, ali nemam nikoga sa strane. Bolje bih tamo radio fizikaliju ( i ako imam diplomu vise skole), nego ovde bio direktor, a za manje para. Imam samo kuma sa kojm se nisam cuo ravno 10 godina. Bilo bi glupo traziti da mi posalje vizu,a nismo se toliko dugo culi.
Jezik i ostalo se nauci, ali ti je potreban neko ko ce ti pokazati kako tamo funkcionise i obezbediti ti smestaj dok ne naucis jezik. Ima mogucnosti za Australiju, ali mi je to mnogo daleko.

Totalno lose razmisljanje,ali ajde kako ti kazes.Ja sigurno ne bih otisao tamo i kopao kanale,a batalio ovde direktorsko mesto za manje para.

Moj dobar dru radio kao nocni cuvar i imao 1.800 evra. Dalje necu komentarisem.....

P.s izvinite na eventualne greske ispraznila mi se bat na tastaturi pa preskace
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Meni ne. Ako gledamo realno (malo je pesimistcno, ali u sustini nisam pesimista), Koja mi je ovde buducnost?
Ista kao i tamo.
Ona koju sebi napravis.
Citat
Imam 25 godina, nemam ni dan radnog staza, uskoro se zenim, cura je na cetvrtoj godini prava, nemam nikakvu vezu za zaposljenje (cale bio sluzbenik, keva domacica), curini isto.
Ja cu sa 25 imati 12 ghodina nezvanicnog i nesto manje zvanicnog radnog staza.
Dakle ja za tebe nemam ni trunku razumevanja.
Da si bar nesto radio do sad bi skupio za garsonjeru Wink
Citat
Slazem se da dolazi vreme (mozda je vec pocelo), kad ce se diploma ceniti. prvo ce se zaposlavati oni sa vezom, sto je i normalno, pa posle ostali.
Diploma se i sad ceni, ali diploma nije ama bas nikakvo merilo znanja. Onaj ko ima znanja, ko ima sposobnosti i ko je radan, pouzdan i predan nema ama bas nikakav problem da nadje posao.
Price o vezama su jeftina patetika onih koji ne shvataju da je uspeh pasti x a ustati x+1 puta.
Detaljno obrazlozeno stranu unazad.
Citat
Dok dodje to vreme ja cu napuniti 30-35 i sta cu? Imam dva brata. Jedan se sad zaposlio (31), na relativno stabilnom mestu, drugi ima 34 i radi kod privatnika od skoro ga prijavljuje... Zivimo u istoj kuci ( koja je do duse malo veca i dosta uslovna).
Onaj ko smatra da mora da nadje nacina, nacice nacina da ima i u situaciji kad niko nema.
Gledam sebe i ljude koji me okruzuju i koji se prema sebi i svom zivotu ponasaju odgovorno...
Oni koji kukaju, koji se zale a pritom ne rade nista, ne zanimaju me Wink
Citat
Moj dobar dru radio kao nocni cuvar i imao 1.800 evra. Dalje necu komentarisem...
Nocni cuvari nemaju prosecnu platu, nego na platu obicnog cuvara dobijaju beneficije od 30 i vise % ...
Pritom biti nocni cuvar znaci nemati normalan zivot, narocito u situaciji koja je napolju normalna, a to je da ti je posao na sat i vise od kuce i da radis 6 dana nedeljno...
Ne mora biti pravilo, ali obicno jeste...
On ima 1800, na kraju meseca ne ostane mu mnogo...
Eventualno ga izvlaci to sto radi nocu a spava danju pa nema kad da trosi, ali to nije zivot, tako mozes i ovde i do sad si mogao kao sto rekoh bar jednu garsonjeru zaraditi da si pored zivota koji radis, radio bilo koji fizicki posao 8h dnevno od 16-17 godine... ajde da uzmemo da je skola do 19. ali i tada se moze nesto raditi, ja sam mogao, nije mi to predstavljalo problem.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6498
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Samsung s3
Gresisis. Radim od sesnaeste. Vozio sam po putevima cele evrope. Pa opet nemam dan radnog staza. Ja cu uvek naci posao da se prehranim ( ne bukvalno) ali od toga nisam mogao kupiti garsonjeru. Da li si kupio od ovga ili sta vec?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
Radis od 16. ?
I za 9 godina nemas dana radnog staza?
Radeci posao koji je, generalno, narocito za medjunarodne rute, odlicno placen u vecini slucajeva.
Onda radis pogresno.

Ja nisam tema, a ni ovo. Ja sam za 6 godina u ovo ulozio koliko u jednu garsonjeru, a ovo je pocelo da vraca ulozeno tek prosle godine, i to sto vraca ponovo ulazem. Ovo je moja licna stvar.
Ali, da ti resim dilemu, da, zaradio sam garsonjeru, sve sto mi je ikad zatrebalo od opreme, planiram do kraja godine da kupim i noviji auto posto sadasnji ne zadovoljava moje potrebe, i jos gomilu stvari.
Kako? Lepo, radio sam kao konj, planirao i ucio, savladao dovoljno stvari da mi to omoguci da steknem nesto cime sam zadovoljan, ali sto smatram samo pocetkom. Razlika izmedju mene i tebe je sto ja nikad nigde nisam pricao kako mi je bolje da cistim Nemacka govna nego da ovde nesto probam, a kada sam dobio prilike da odem napolje dobio sam ih da odem kao gospodin covek. A to ima veze samo sa stavom, znanjem i krvavim radom.
Nikad nikome nista nisam ukrao, niti nekoga prevario da bih ostvario dobit.
Sve se moze, samo je mnogo lakse patetisati i kukati nego zaista nesto i uraditi.
Meni nije problem da radim 18h dnevno. Svaki dan. Da od 8 zivim, da bih 10 mogao da se usavrsavam, ili koji god model je potreban.
I znam barem jos 15 mladih ljudi koji su uspeli na isti nacin ovde, jer nisu kukali i patetisali nego su ucili i radili.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6498
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Samsung s3
Radis od 16. ?
I za 9 godina nemas dana radnog staza?
Radeci posao koji je, generalno, narocito za medjunarodne rute, odlicno placen u vecini slucajeva.
Onda radis pogresno.
DA od 16-te i to za porodicnu firmu, koja je propala. uvozili smo auto delove i automobile, jos od '89. Tada smo imali dve vikendice tri lokala i jos mnogo sto sta. I legalno placali porez! Sad je dosla nova politika, koja je indirektno vezana za temu, i izgubili smo sve. Dosle su nove firme koje rade sa tudjim kapitalom, i proterali nas.... I sada radimo solidno. Ali solidno! hocu vise!
Citat
Ja nisam tema
Ni ja  Smile Govorim generalno
Citat
Sve se moze, samo je mnogo lakse patetisati i kukati nego zaista nesto i uraditi.
Ja ne kukam, nego trazim nacin da zaradim vise.

Ti radio sam, ili tudju pomoc, nije bitno, sa uspehom i zaradio, neko propao...

Znas kako kazu: Neko jede meso, neko kupus, a generalno gledano, jedemo sarme

Ali trebamo se boriti za nesto bolje u zivotu, a ne da se zadrzavamo tamo gde smo. i sam kaze3s da ulazes u ovo, ili cime se jos bavis. Tako i ja trazim nacin da zaradim. Ovaj posao se nije iplatio i trazim drugi. sto da ne i u inostranstvu?
Sta sad? svi su kukavice i peru tudja govna, sto su tamo preko?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
Svi koji su spremni da kazu da bi, citiram:
Bolje bih tamo radio fizikaliju ( i ako imam diplomu vise skole), nego ovde bio direktor, a za manje para
Jesu kukavice koje pokusavaju nekog da uhvate na jeftinu patetiku.

Firme propadaju jer ih vode ljudi koji ne umeju da se prilagode, tj ljudi koji ne razmisljaju dalje od svog nosa.
Ja nisam rekao da je lako steci i imati, ali sam rekao da to moze gotovo svako...
Mozda 10% ljudi prosto ne mogu psihicki da izdrze tako nesto, ali svi ostali mogu uz dobar plan, dovoljno rada i truda doci do dobrog posla, bilo svog, bilo radeci sa nekim, bilo radeci za nekog.
Ne postoji privatnik koji ne ume da ceni ljude koji mu u poslu znace... tj ne postoji uspesan privatnik, postoje razni idioti.
Vecina ljudi svojim radom same sebe cini zamenjivim = nebitnim.
Davno je proslo vreme kad se zavrsi fakultet i zasedne u fotelju.. to je sad samo za odlicne djake, a takvih je po pravilu najmanje.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Moja majka je, kad sam imala oko godinu dana, otišla u Nemačku na 6 meseci. Bila su to druga vremena svakako, ali znam da je radila kao čistačica u jednoj bolnici (odvratan posao - čistiti operacionu salu posle intervencija  Smile )... Vratila se ovde sa dosta novca, kupila i auto. Što se tiče njenih kvalifikacija, diplomirani ekonomista je po struci, a nakon povratka iz Nemačke zaposlila se u pekari, državnoj, isto kao čistačica. Mic po mic, počela je da zamenjuje trudnice na porodiljskom, ubrzo dobila posao u rukovodstvu, da bi za veoma kratko vreme završila u direktorskoj fotelji.
Tako da, ipak je (i) do čoveka i njegovih (ne)sposobnosti. Wink

Upravo tako...   Wink

Eto... gledam spisak mojih poznanika i prijatelja koji su otisli preko...
Zajednicko za sve njih je to sto su visokokvalifikovani i veoma sposobni i kreativni.
Svi su otisli po pozivu da bi nastavili i razvili svoju karijeru... Niko nije otisao jer ovde ne moze da zaradi...

Od ovih koji su ostali, otisli bi isto tako... samo ako im se ukaze dobra poslovna prilika u struci...
Mislim... niko nema potrebu da ode kako bi tamo ziveo mizerno, a rodbini u Srbiji dokazivao kako puno zaradjuje...  Smile
Razliciti mentalitet... verovatno...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 04:39:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.