Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 23:25:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Otac detetu lomio rebra  (Pročitano 3704 puta)
02. Sep 2009, 11:59:35
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Apple 15
Bratislav G. (38) iz Niša danima brutalno tukao petogodišnju ćerku
Otac detetu lomio rebra

Sreda - 02.09.2009
Bratislav G. (38) iz Niša uhapšen je zbog sumnje da je prebio svoju petogodišnju ćerku.

Policija oca sumnjiči da je tokom avgusta više puta tukao devojčicu, a da je 24. avgusta toliko premlatio dete, da je završilo u bolnici sa teškim telesnim povredama opasnim po život.
Lekari Dečje hirurške klinike u Nišu, gde je devojčica primljena u teškom stanju, kod deteta su ustanovili serijski prelom rebara, krvarenje u plućima, naprslu jetru i povredu nadbubrežne žlezde. Da otac zlostavlja dete, prvi je posumnjao njihov stanodavac Milivoje Janković, koji je to i prijavio policiji.
Janković kaže da Bratislava, koji se, kako navodi, nedavno vratio sa odsluženja zatvorske kazne na koju je bio osuđen zbog nekih mahinacija sa vozilima, dugo poznaje i da mu već godinama izdaje stan, ali da ranije nikada nije pravio probleme.

- Devojčicu je u stan doveo početkom avgusta. Nisam ni znao da ima ćerku, a kako sam čuo, dete je bilo kod rodbine, jer se Bratislavljeva žena preudala. U početku je sve bilo u redu. Doduše, retko sam viđao malu, jer ju je Bratislav držao zatvorenu u sobi, ali nisam sumnjao da se nešto sa njom dešava. Pažnju mi je skrenuo komšija, koji je rekao da je dete u modricama i natečeno. Otišao sam kod Bratislava i pitao zbog čega bije dete, a on mi je rekao da je mala pokušala da se obesi. Dete je stvarno oko vrata imalo oderotine, ali nisam poverovao da petogodišnjakinja to može sama da uradi. Upozorio sam ga da devojčicu više ne tuče i da je okupa jer je bila sva prljava - priča Janković. Ali, to upozorenje nije prekinulo zlostavljanje, pa je Janković odlučio da svog stanara prijavi policiji.
- Kada sam sledeći put video dete, izgledalo je kao da je preživelo bokserski meč. Dozlogrdilo mi je i odlučio sam da ga prijavim policiji. Međutim, Bratislav je pobegao pre nego što je policija stigla. Nisam znao gde se nalazi sve dok od policije nisam čuo da je uhapšen - kaže Janković.
Bratislav je uhapšen 28. avgusta kada je njegovo dete završilo u bolnici sa teškim telesnim povredama. U bolnicu ga je dovela tetka, dok se on krio od policije. U policiji kažu da lekari najpre nisu ni slutili da je reč o tako teškim povredama.
- Devojčica je primljena u hitnu hiruršku ambulantu sa povredama po telu. Međutim, kada je urađena dijagnostika, utvrđeno je da mala ima serijski prelom rebara na obe strane tela, krvarenje u levom plućnom krilu, naprsnuće jetre i krvarenje iz leve nadbubrežne žlezde. Kako je bilo jasno da je dete pretučeno, Bratislav je uhapšen - kaže Nebojša Petković, rukovodilac odeljenja za suzbijanje opšteg kriminaliteta u policiji u Nišu.
U policiji kažu da je Bratislav i priznao da je tukao kćer, ali da je tvrdio da je hteo da je kazni jer je nameravala da se ubije!
Sa krivičnom prijavom za nasilje u porodici Bratislav je priveden istražnom sudiji Opštinskog suda koji mu je odredio jednomesečni pritvor. Centar za socijalni rad u Nišu pokrenuo je postupak za zbrinjavanje njegove petogodišnje ćerke.

Miodrag Stanković

Izvor: Alo
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
mob
Nokia ispo iz modu
По кратком поступку убити говно.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla YFF35
Ispresavijati mu par stotina kila gvozdenih stangli po tintari!
« Poslednja izmena: 02. Sep 2009, 12:31:56 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ушло у крв и довиђења.... ФКЦЗ <3

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 13239
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Alcatel One Touch Idol X
Sta dete treba da uradi, pa da ga neki majmun koji sebe naziva roditeljem brutalno istuce, napravi mu povrede opasne po zivot?  Smile Bolest, poremecenost, nemam reci...
« Poslednja izmena: 02. Sep 2009, 12:54:08 od Bassnectar »
IP sačuvana
social share

Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!                                   �
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Apple 15
Sto samo oca?
Majka ju je ostavila da bi se preudala, a rodbina je jedva cekala da je prosledi dalje...
Treba presaviti socijalnog radnika koji je zaduzen za taj slucaj...

Kakva porodica, kakvi ljudi...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ушло у крв и довиђења.... ФКЦЗ <3

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 13239
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
Alcatel One Touch Idol X
Ima nazalost takvih slucajeva mnogo vise u Srbiji, samo sto ne isplivaju na povrsinu, dok se ne dogodi ovako nesto... A i tad je pitanje... Cesto se i komsije koje to gledaju svaki dan, drze po strani, jer, "njih se to ne tice"...
IP sačuvana
social share

Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!                                   �
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Apple 15
Otac osumnjičen za nasilje
Danima brutalno tukao ćerku od pet godina
Autor: Branko Janačković | 02.09.2009. - 08:00

Niš - Bata G. (38) iz Niša uhapšen je zbog sumnje da je svojoj petogodišnjoj ćerki polomio rebra i naneo povrede unutrašnjih organa. Devojčica je 24. avgusta primljena na odeljenje Hitne hirurške klinike u Nišu. Na njenom telu bile su vidljive brojne modrice, ali je tek posle detaljnog pregleda utvrđeno da je dete u izuzetno teškom stanju.

Milivoje Janković (desno) ispred sobe u kojoj je živeo uhapšeni Bata G. kao podstanar

- Devojčica je primljena sa znacima povrede grudnog koša i gušenjem. Pregledom je utvrđen serijski prelom rebara na obe strane grudnog koša, naprsnuće slezine i hematom na jetri. Kada sam je pitao odakle joj povrede, rekla mi je da ju je otac tukao pesnicama i čekićem. Njeno stanje je sada stabilno i više nije na odeljenju intenzivne nege - kaže za “Blic” dr Miroslav Stojanović, dečji hirurg u Dečjoj hirurškoj i ortopedskoj klinici.
Kako “Blic” nezvanično saznaje, posle hapšenja osumnjičeni je u policiji rekao da je tukao dete jer je “plakalo i pretilo da će da se ubije”. Šef odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta Nebojša Petković ocenio je da je ovaj slučaj jedan od težih slučajeva nasilja u porodici koji je do sada zabeležen u Nišu.
- Dete se nalazilo kod rođaka u selu Knežica nadomak Niša.
Osumnjičeni je početkom avgusta doveo ćerku u iznajmljeni stan u Nišu gde ju je tukao danima. Našli smo svedoke koji su to potvrdili. On se branio da je dete htelo da se ubije - naveo je Petković.
Milivoje Janković, kod koga je u Boljevačkoj ulici u naselju Beogradmala osumnjičeni živeo u iznajmljenoj sobi kao podstanar, prvi je nasilje prijavio policiji.
- Kada je doveo dete početkom avgusta, bilo je zdravo, pravo i normalno. Nekoliko dana sve je bilo u redu. Onda mi je komšija Slavoljub skrenuo pažnju na to da dete ima modrice ispod očiju. Otišao sam kod Bate i video i sam da dete ima modrice. Pitao sam zašto bije dete, a on mi je rekao da je htelo da se obesi. Kud dete od četiri, pet godina zna da se besi? Verovatno je plakalo jer ga je on tukao. Rekao sam mu da više ne bije dete i da mu se tako nešto slučajno opet ne desi. Ali opet se ponovilo kroz nekoliko dana. Prijavio sam ga policiji, a on je pobegao iz moje kuće pola sata posle toga - priča Janković.
On kaže da je devojčica mogla da hoda kada su odlazili iz kuće i da joj je verovatno naneo teške povrede posle toga, jer je od momenta odlaska iz njegove kuće do prijema deteta u bolnicu prošlo nekoliko dana. Janković dodaje da je čuo da ju je posle toga odveo ponovo kod njene tetke u selo Knežica i da je ona odvela dete u bolnicu kada je na njenom telu uočila brojne modrice… Pošto je utvrđeno da su povrede opasne po život, raspisana je potraga za Batom G.
- Nedavno je izašao iz zatvora u Prokuplju gde je izdržao petomesečnu kaznu. Znao sam ga i pre odlaska u zatvor. Kada je došao sa detetom, potpuno se promenio. Ne znam šta mu se desilo - kaže Janković.

Nasilnik u pritvoru

Kako saznaje “Blic”, devojčica će verovatno narednih dana biti zbrinuta posredstvom Centra za socijalni rad. Istražni sudija Opštinskog suda u Nišu Tomica Trajković doneo je rešenje o sprovođenju istrage i određivanju pritvora do 30 dana Bati G. koji se sumnjiči za nasilje u porodici. Prema rečima sudije Trajkovića, narednih dana će biti saslušani svedoci i naložena potrebna veštačenja.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Apple 15
Problem je u tome, kao sto rekoh, sto su nase socijalne sluzbe = 0.
Da ih nema dovoljno, pa ajde... ali, nezaposleni socijalni radnici cuce na birou decenijama.

Inace, kad nema socijalnih radnika, moze se desiti i sledece:

Prilazis svojim kolima i vidis devojcicu kako ti "rezbari" kljucevima po haubi. Uhvatis je za ruku, pitas gde zivi i odvedes roditeljima.
Majka pocinje da place i da se izvinjava, jer je eto, mala, malo postala nemirna i neposlusna jer ih je tata napustio i otisao sa svalerkom, pa je ona uznemirena. Ti kazes OK i da ti je zao situacije, ali neko mora da se postara za stetu.
Majka kaze da nije problem, daje svoj br. telefona i dogovarate se da se cujete sutradan.
Zoves se sutradan i prica je promenjena. Majka se dere na tebe, govori da lazes, da se cula sa svojim prijateljem (svalerom) advokatom i da ona moze da te tuzi i da kaze da si je zlostavljao i da zbog toga piski u krevet (a ne zbog toga sto se roditelji razvode i generalno su lujke koje briga za dete), da ce zvati policiju i sve po redu jer je ona samohrana majka i ne dapare, njoj trebaju pare.
Ti se povlacis i ostajes sa stetom od 150e koju moras da platis iz svog dzepa...  Smile

E, sad... jednog dana to dete ce da izadje na ulicu, uradice mozda i nesto jos gore, bice okrutna prema drugima, pa i svojoj deci... I ko ce biti kriv?
Roditelji? Ne, oni su pod stresom.
Socijalne sluzbe? Ne, oni su uradili sve sto je trebalo prilikom razvoda.
Policija? Ne, nju briga za sve to.
Ona? Boze, svasta... pa ona je imala traumaticno detinjstvo....

Samo.. jedno mi nije jasno. Kako mi koji smo zaista imali traumaticno detinjstvo gotovo uvek ispadnemo dobri.  Smile
« Poslednja izmena: 02. Sep 2009, 13:44:15 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
mob
Nokia ispo iz modu
Чек чек јел се ти то нама хвалиш да си добро дете?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Apple 15
Da, jesam. Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 23:25:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.