Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Osnovana frakcija unutar Demokratske stranke  (Pročitano 31641 puta)
Poznata licnost

MAJA

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3310
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.56
ma covek je prso...
IP sačuvana
social share
Nemoj na silu uzmi veci cekic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
 Б92: Душан Петровић искључен из ДС, одлука о Јеремићу одложена
   PDF      Штампа      Ел. пошта   
четвртак, 31. јануар 2013.

Београд -- Извршни одбор ДС искључио је Душана Петровића из странке јер није желео да врати посланички мандат, док је одлучивање о Вуку Јеремићу одложено, сазнаје Б92.

Јеремићу је уручен предлог за покретање поступка и дао му рок од седам дана да на њега одговори, речено је Танјугу у тој странци.

Петровић је оценио, после изношења одбране пред страначким органима, да ће бити лоше уколико Извршни одбор донесе одлуку о његовом искључењу јер је таква одлука противна праву.

Петровић је новинарима рекао да би таква одлука била реваншизам председника ДС Драгана Ђиласа против неистомишљеника и додао да је Ђилас принудио чланове Главног одбора а данас и Извршног одбора да учествују у томе.

"То није добро за Демократску странку. Никада се то никоме није добро вратило у политици. Све што радим - радим да бих штитио ДС, темељна начела и правила на којима је успостављена његова мисија. ДС постоји да би Србију увела у западну цивилизацију а нема цивилизације ако се крше право и правила", рекао је он.

Петровић је новинарима рекао да га на Извршном одбору "ништа нису питали", а да је он члановима Одбора рекао да не буду кукавице и конформисти у том "веома важном тренутку за њихове политичке биографије".

Он је додао да ових дана није разговарао са председником ДС Драганом Ђиласом већ да је добио обавештење да се против њега покреће дисциплински поступак, а након тога и решење да је прекшио одлуку.

"Како сам могао да прекршим нешто што не постоји и што нисам ни видео?", запитао је Петровић и рекао да није видео ни страначког колегу и посланика Вука Јеремића, као и да му "не треба помоћ некога ко се налази у истој ситуацији као и он".

Петровић је рекао да ће се жалити ако Извршни одбор одлучи да га искључи.

Он је поновио да неће правити посланички клуб у Скупштини Србије нити нову политичку странку али је додао да ће се борити за оно у шта верује.

Његову одбрану изнео је правни тим који су чинили Слободан Хомен, Бошко Ристић, Небојша Зеленовић и Миодраг Ћирић.

Јеремић се, претходно, око 14 часова састао са Ђиласом у седишту ДС у Крунској, а после састанка кратко рекао да је садржај тих разговора унутрашње питање странке и да не би било примерено да га дели са јавношћу.

"Данас ми је уручен позив за изјашњавање пред Извршним одбором, тај ћу позив проучити и немам никакав проблем да поштујем процедуру", рекао је Јеремић, који није желео да каже да ли ће присуствовати седници Извршног одбора.

Извршни одбор би могао посегнути и за мером искључења из странке, а уколико се то догоди, искључени се на одлуку могу жалити Статутарној комисији.

(Б92-Бета-Танјуг)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
 Вук Јеремић: Нећу вратити мандат, лакше до Обаме него Ђиласа
   PDF      Штампа      Ел. пошта   
среда, 30. јануар 2013.

Немам план да прелазим у другу, нити да правим своју странку, јако би ми тешко пало ако би ме ново руководство ДС-а избацило из странке и надам се решењу које неће кршити ничија уверења, рекао је председник Генералне скупштине УН Вук Јеремић у емисији "Сведок".

Гостујући у емисији "Сведок" на РТС-у председник Генералне скупштине и члан ДС-а Вук Јеремић рекао је да је данас допутовао у Београд зарад разних састанака, не само оних везаних за ДС, али да ће имати и састанак са врхом странке. Јеремић наводи да тај састанак није било лако организовати, јер је, како истиче, пре само неколико сати председник те странке пристао на њега.

"Лакше сам организовао са Обамом или неким другим светским званичницима састанке, али спреман сам за договоре, и да нађемо решење, али на ултиматуме не реагујем баш најбоље. Мислим да сам мандат у Скупштини поштено зарадио и не бих да се коцкам са тим поверењем грађана због неке одлкуе за коју сматрам да није у складу са Уставом и законом", каже Јеремић.

Јеремић, каже, не мисли да ради погрешну ствар, али и додаје да се намеће питање да ли је у новој Демократској странци једина предвиђена казна смрт, то јест избацивање из странке уколико се не слажете са неком одлуком руководства.

"Ја јако поштујем ДС и лојалан сам јој, поштујем њене чланове и институције, али ако морам да бирам између угледа свог и тога, ту нема питања... Овај пут владајућа већина има комотну већину, није мој глас пресудан, ја сматрам да одлука није у складу са Уставом и законом, а своје поштовање према ДС много сам пута показао, па и после губитка на изборима... ја је нисам напустио иако сам их изгубио под не до краја разјашњеним околностима", наглашава Јеремић.

О коментарима Микија Ракића о чланству у странци и његовој важности, каже да није нормално да се изабрани председник Генералне скупштине УН у сред мандата избацује из странке, само зато што инсистира о поштовању Закона о народним посланицима. "Ако је то за неког нормално, ми се разилазимо".

Јеремић тврди да су једини избори на којима је учествовао именом и презименом они за Скупштину УН, и они су се завршили растом угледа Србије. "На републичким изборима био сам 16. на листи ДС-а... а Ђилас, којег као председника ДС-а поштујем и уважавам, био је први, и није ми јасно како неко ко је био 16. може да буде одговорнији од првог, навео је Јеремић.

Јеремић каже да би његово избацивање из странке унизило углед Србије у УН. "А како стоје ствари, ускоро ће избори, ДС би могла да претрпи тежак пораз и ако је мотив мог избацивања да се одстрани неко ко би имао храбрости да постави питање одговорности руководиоца након таквог пораза, онда могу да га разумем иако сматрам да је то јако штетно", истиче Јеремић.

"Немам план да прелазим у другу нити да правим своју странку, јако би ми тешко пало ако би ме ново руководство избацило из ДС-а и надам се решењу које неће кршити ничија уверења и које ће ме оставити у ситуацији да за осам месеци, са међународним контактима и искуством, дођем овде и помогнем консолидацији ДС-а."

Сви планови везани за ДС

На питање где ће тражити "политички идентитет ако га избаце из ДС", рекао је да се заиста нада да га неће избацити јер је принципијелан, и јер верује да на том месту може да помогне ДС-у да се дигне из ове ситуације, и то без критиковања руководства. "Има ту и спољних параметара, и утицаја, али надам се да ћу бити у прилици да помогнем да се ДС врати тамо где јој је место, у центар друштвено политичког живота Србије".

"Немам никаве политичке планове осим у оквиру своје странке", тврди Јеремић.

О томе да се помиње чак и име нове странке, "Слободарска Србија", као и да би у њој био и Чедомир Антић, Јеремић одговара да је Антић његов пријатељ, али да никада нису разговарали о томе, нити о називу партије. "Очигледно је то алузија на фашистичку странку из Аустрије, а ја са тиме не делим ништа. Никада нисмо причали о томе, али смо добри пријатељи, сарађујемо, нарочито по питању расправе о Хашком трибуналу у УН", рекао је Јеремић.

О популарности коју је стекао и из тога што је његова странка била на власти, одговара да популарност може да се истопи преко ноћи, да неки политичари то добро знају, и да то не би требало да буде основ политичких планова. "Једини начин је да постанете лојални ономе у шта верујете, и да пратите ту линију. Нажалост, такви смо, какви смо", рекао је Јеремић.

Што се тиче тога да га је Борис Тадић својевремено предложио за премијера, и да ли може рећи да му је тада учинио двоструку велику услугу, каже да је много боље да у овом тренутку гледамо у будућност, а да прошлост остане политичким аналитичарима.

ДС је, каже, била бар до сада место људи који имају слободно мишљење. "Ја се нисам увек до краја слагао са колегама, нарочито по питању спољних послова, али постојала је јединствена државна политика, у чијем се формирању често долазило до трвења и спољних манифестација тога. Резултат је био добар, та спољна политика била је стављена на избор целом свету, Србија је изабрана да председава Генералном скупштином УН", навео је Јеремић.

"Ђилас и ја смо били у првом плану, учинили свој посао најбоље што смо у том тренутку могли", рекао је Јеремић.

О бури због Марша на Дрину

Коментаришући недавни концерт у седишту УН и извођењу песме Марш на Дрину од стране хора "Вива вокс", Јеремић каже да на своју функцију није дошао неком погодбом, или конкурсом, него је изабран већином гласова, и не као човек без домовине и идентитета.

"Марш на Дрину је испраћен овацијама, цео догађај, брујало се о томе. Два дана након тога неколико лобистичких удружења који за циљ имају укидање РС покушали су да од тога направе контроверзу. Тако да се ова песма која се свирала претворила у тест, који се свео на питање да ли након 90-тих Србија има право поноса на свој идентитет и историју која је претходила, и та контроверза је окончана подвлачењем да се нико не извињава, то је био поклон свету за српску Нову годину, уз овације УН...", рекао је Јеремић.

О томе је ли то био "дипломатски фаул", Јеремић је рекао да су после песме сви аплаудирали, да је то било најављено као марш мира. "Рекло се у најави да се у нашем делу света концерти тако завршавају, уз поруку мира. Радецки марш је марш уз који је трећина становништва отишла у рат, нико није поставио то питање. Али оно што се десило те ноћи у сали било је очигледно, светске дипломате су устале, уз овације, реакције, тада је све речено, све после тога имало је злу намеру, ми смо на тај жалостан покушај адекватно реаговали".

Јеремић је навео да је концерт пореске обвезнике Србије коштао девет хиљада долара и додао да су сви остали трошкови покривени од стране приватних спонзора, одрицања надокнада и слично.

На питање да ли је његова садашња функција одвојена од националне дипломатије и политике и како то помирити, рекао је да они који то тврде нису у праву, јер месту на којем је он много пута су многи задржавали и функцију у домовини.

"Када смо председавали деликатном расправом о Палестини, имали смо врућ кромпир, али су нам честитали и Израел и Палестина... бирајући теме које сматрате да су важне, са целим светом разговарате, договарате, и остварујете контакт који омогућава да разговарате и о нечем важном за вашу земљу, а такви људи тешко би вам се јавили да немају потребу да говоре и о тим међународним темама..."

Сложена косовска шах партија

О фигурама на косовској шаховској табли, каже да смо у сложеној ситуацији.

"Независност Косова активно форсирају светске силе, али ми смо се определили за политику која је са новом Резолуцијом остварила континуитет, и на изненађење многих, та државност у међународном простору није заживела. Косово је далеко од УН-а, и нема начина да им се приближи све док такву одлуку не донесе Србија. Уверен сам да неће бити демократски изабраног руководства Србије које ће то угрозити признањем Косова".

Председник Генералне скупштине УН-а каже да је Србија добила и председавање ОЕБС-ом, а што се тиче Косова и УН-а мисли да било какво поређење са Палестином нема оправдања, јер је, када је реч о Палестини, Генерална скупштина донела одлуку тек након што је Савет безбедности одлучио да Палестина добије независност.

"Било би добро када би, без одлуке СБ УН, Приштина то покушала јер би то завршило тако што би за десет година гурнуло разматрање о томе, и ја бих волео да они то покушају, јер сам сигуран да би се Приштина тада озбиљније посветила разговорима са Београдом, него што је до сада то био случај".

О дометима расправе о Хашком трибуналу у УН, Јеремић истиче да се може очекивати да пред целокупним светом добијемо прилику да изнесемо своје мишљење о томе шта је Хаг радио, какве је одлуке донео и какве су последице тога.

"Други део расправе ће бити невладине организације, утицајни људи, све што буде изречено биће у званичном документу УН-а, па ће га они који буду писали историју имати на располагању, и то је најмање што може да се деси. Уколико неко одлучи да бојкотује расправу, то ће ићи на руку онима који не буду бојкотовали", наводи Јеремић.

"То смо заказали, Србија ће на високом нивоу учествовати, ја нећу учествоавти, било је говора да ја то радим, да промовишем себе - не, Србија ће бити ту, и очекујем да ће рећи шта има да каже, а биће то став да је укупан учинак Хашког трибунала отишао далеко од првобитне функције - да помири регион", тврди Вук Јеремић.

УН поново центар светских збивања

Каже да је тренд промена у свету такав да Уједињене нације поново постају центар светских збивања, после периода одлучивања једностраних акција, о којима се није расправљало, и које нису одобраване у тој организацији.

"До сада то није био случај, али сада је могуће победити, па и у трци за председника Генералне Скупштине УН", наглашава Јеремић и наводи да Србија не заостаје много за светом.

"Историја нам је оставила једну сложену ситуацију, па и географија, уз неко мерење снага разних сила на овом простору. Ми смо у троуглу истока, запада, југоистока, а мера успеха је увек зависила од умешности и балансирања са светским силама, то је судбина малих народа", рекао је председник генералне Скупштине УН-а.

О томе је ли са Борисом Тадићем рашчистио полемике око идеја спољне политике, каже да није нека тајна да се од 2010. и повлачења Резолуције у УН о Косову, са Тадићем око неких питања није слагао.

"То није неприродно, али је неопходно да постоји слагање око државне политике, то је било могуће у претходној влади и ја се надам да ће се и сада то постићи, а надам се да ће постојати и јединство не само власти него и кључних странака у опозицији, без тога немамо шансе", тврди Јеремић.

"Са председником Николићем врло добро сарађујем, консултујемо се и око питања која пролазе кроз агенду председника Генералне скупштине", каже Вук Јеремић и додаје да је Србија, након свега што јој се десило, поново земља која самоуверено наступа на међународној сцени, па се поставља питање је ли то прихватљиво или је неопходно да настави да се извињава и посипа пепелом.

"Мислим да је то иза нас, треба да будемо поносни, самоуверени и да наступамо у светској арени луцидно, са идејама, енергијом, а не да се осврћемо на то изазивамо ли тако горчину и завист код других", наводи Јеремић.

Без шминке на Твитеру

Што се тиче његовог великог присуства на друштвеним мрежама, каже да живимо у времену у којем је непосредност односа са грађанима далеко мања. "Они који желе да се баве јавним послом морају да буду у односу са грађанима, и то велика већина људи ради, и Обама, и министри, прикључио се папа", каже Јеремић.

Први човек Генералне скупштине УН каже да, када кроз Твитер саопштавате свету шта радите, треба да се прикажете онакви какви јесте, да не шминкате то што пуштате у етар. "Могуће је и уживати и у Маршу на Дрини, и спремати прасе за Божић, и бити најгласнији када Ђоковић победи, и у исто време председавати Генералном скупштином УН-а. У Адис Абеби смо са нашим афричким пријатељима сви навијали за Ђоковића, па нисмо стварно изломили и преврнули столове, шалио сам се."

Вук Јеремић истиче да живимо у свету демократског изјашњавања, и то је врста одлучивања супериорна у односу на друге методе.

"Верујем да је то био случај и када сам трчао за место потпредседника ДС-а, изгубио сам под неразјашњеним околностима, а што се тиче ове функције, за тим местом многи су трчали до Хладног рата, после тога дипломатија се више не описује фраком и рукавицама, па за сваки простор морате да се борите до краја, то је случај и сада, и ја очекујем да ће већина будућих председника Генералне скупштине УН-а жестоко бити бирана. Русија је гласала за Србију, то је по мени природно, али понављам да сам ову функцију освојио гласовима земаља са свих меридијана, подржале су ме и Шпанија, Италија, Египат, Турска, не само Русија и Кина, и Бразил", рекао је Јеремић.

О његовој жељи да се врати у Србију, Јеремић је рекао да се једном већ вратио из иностранства, након школовања. "То сам урадио и урадићу поново, желим овде да живим, да допринесем изградњи Србије, кроз трагање за једном стазом просперитета. Мало је оних који су добили прилику да стекну такво међународно искуство, ја желим бољи живот у Србији, а желим да се вратим и у своју странку након краја мандата у УН", тврди.

Закључује да је место у политичком животу у Србији место са којег највише може да се допринесе позитивним променама. "Чињеница је да ако желите да нешто мењате, то ћете најбоље урадити са јавне функције, а то је моја жеља, срећније друштво и просперитетнија Србија."

(РТС)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Demokrate izbegle cepanje, uz Petrovića samo tri poslanika

Dušan Petrović, doskora jedan od prvih ljudi Demokratske stranke, posle odluke o izbacivanju iz stranke nije uspeo da uzdrma stranačko mnjenje i na svoju stranu privuče više od tri poslanika, pa je neizvesno da li će uspeti da okupi nezavisni poslanički klub.

Potrese u stranci nije uspeo da izazove ni aktuelni predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, iako se spekulisalo da će odluka o isključivanju popularnog Vuka Jeremića demokrate više koštati. Jeremić je, da bi izbegao brzu odluku o izbacivanju iz stranke zbog nepoštovanja odluka najviših stranačkih organa, pribegao proceduralnim igrarijama i zamolio Izvršni odbor da mu da vremena da o njihovom zahtevu da vrati mandat razmisli.

U međuvremenu je otputovao iz Beograda u Minhen, a njegovi najbliži saradnici kažu da nije planiran skori Jeremićev povratak u Srbiju. Ostaće mu mogućnost od nekoliko dana da se pismeno izjasni, ali ukoliko nastavi da ćuti, Izvršni odbor će nastaviti proceduru bez obzira na njegovo ćutanje.

- Jeremić ima nekoliko dana da se izjasni da li će vratiti mandat. Ako to ne uradi, Izvršni odbor će smatrati da je odlučio da ne vrati mandat i postupićemo isto kao i u slučaju Dušana Petrovića. Nema načina da Jeremić odugovlači i time odloži ceo proces - rekao je juče za „Blic“ Milan Popović, potpredsednik Izvršnog odbora DS.

Petrović je juče ponovio da nema nameru da pravi ni poslaničku grupu, pa ni stranku, kao što se spekuliše, ali je pitanje da li to i može da uradi s obzirom na to da ga zasad podržavaju samo tri poslanika: Boško Ristić, Nebojša Zelenović i Miodrag Đidić. Izvori iz poslaničkog kluba DS kažu za „Blic“ da Slobodan Homen, za koga se do sada spekulisalo da je na Petrovićevoj strani, neće preći u Petrovićev tabor. Homen juče nije odgovorio na pitanje „Blica“ na čijoj je strani.

Poslanički klub DS ima 51 poslanika. Za osnivanje novog potrebno je pet.
Dušan Petrović optužio je predsednika DS Dragana Đilasa da je glavni krivac za to što demokrate nisu formirale vladu posle majskih izbora i ponovio tvrdnje da Đilas čisti stranku od neistomišljenika.

- DS nije formirao vladu jer je Boris Tadić izgubio na predsedničkim izborima, a glavni krivac je Đilas, jer je Tadić u Beogradu osvojio devet odsto manje glasova nego četiri godine ranije na predsedničkim izborima - rekao je Petrović novinarima na konferenciji u Skupštini Srbije.

Đilas je, prema njegovim rečima, odgovoran za izborne rezultate u Beogradu, ali i izborne rezultate u celoj Srbiji, budući da je tada bio zamenik predsednika stranke.

Petrović je rekao da je odlukom o njegovom isključenju DS „opet popustila pred Đilasovim samovlašćem“, i dodao da je on još, na njegovu žalost, „sleđen zbog rezultata izbora“.

Elezović: Nema Revanšizma

Predsednik Izvršnog odbora DS Dušan Elezović ocenio je juče da je odluka IO stranke o isključenju Dušana Petrovića doneta demokratski, većinom glasova i da nije reč ni o kakvoj ličnoj odluci predsednika stranke, niti je reč o bilo kakvom političkom revanšizmu. „Nažalost, neki su odlučili“, dodao je, „da u ovim teškim vremenima za stranku krenu svojim političkim putem i da prave sopstvenu stranku, poput Dušana Petrovića, i to sa mandatima dobijenim na listi DS. Nejasno je zašto Petrović optužbama na račun stranke i njenog predsednika traži alibi za svoju političku odluku“, navodi Elezović .

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Đilas traži raspisivanje izbora

Beograd -- Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas zatražio je raspuštanje parlamenta i hitno raspisivanje prevremenih izbora. 

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da u situaciji u kojoj se zemlja danas nalazi jedino realno rešenje momentalno raspuštanje vlade i raspisivanje prevremenih izbora, koji "ne odgovaraju DS-u, ali odgovaraju Srbiji".

"Danas postoje dva teorijska izlaza od kojih je samo jedan realan. To je momentalno raspuštanje vlade i raspisivanje izbora, koji ne odgovaraju Demokratskoj stranci, koja se nalazi u procesu reformi, ali odgovaraju Srbiji", rekao je Đilas na konferenciji za novinare u sedištu stranke.

Kao drugo rešenje, za koje kaže da nije realno, naveo je da oni koji u vladi vode ekonomski resor treba da ga prepuste "ljudima iz DS" jer su stručni i dokazali su na primeru Beograda i Vojvodine svoja znanja i sposobnosti.

Đilas je podsetio da se jedino u Beogradu i Vojvodini pristojno živi, a da Beograd i Vojvodinu vode upravo ljudi iz DS.

"U vrhu Demokratske stranke, koja sutra treba da vodi državu, više nema onih koji su poznati po tome da su povlačili loše poteze. Jasno je da nije realno da se to desi i da nam prepuste ekonomske poluge vlasti i zbog toga su jedini izlaz izbori", naglasio je Đilas.

On je rekao da DS ne ruši vladu, već da će se ona sama srušiti, što se, kako smatra, dešava ubrzano i pred očima javnosti.

Lider demokrata je naglasio da nema nikakvih pregovora za učešće DS u vladi i da će ta stranka ući u vladu samo sa onima koji su spremni da prihvate njen ekonomski program i uđu u reforme izbornog sistema, pravosuđa, obrazovnog sistema...

Ukazujući da je stranka koju vodi održala izbore pre dva meseca, da su u toku suštinske reforme i da je za to vreme smenjeno oko 120 funkcionera, Đilas je naglasio da bi demokratama zbog svega toga odgovaralo da izbori budu tek za neko vreme, ali da je za Srbiju bolje da budu što pre.

"Trudim se da ne tražimo izbore, ali se oni nameću kao jedino moguće rešenje. Jasno je da buduće vlade nema bez Demokratske stranke i jasno je da izbori zaustave zemlju na nekoliko meseci, ali oni su očigledno neophodni", rekao je Đilas.

Kako B92 nezvanično saznaje sastanak predsedništva SNS biće održan najverovatnije u ponedeljak, a jedna od tema mogli bi biti i vanredni parlamentarni izbori.

Govoreći o isključenju Dušana Petrovića iz stranke, Đilas je naglasio da je Petrović samo jedan od više od stotinu onih koji u DS snose odgovornost, a da je 118 tu odgovornost već prihvatilo.

On je apelovao na Vuka Jeremića da vrati poslanički mandat i ostane član DS kako bi nastavio da kreira politiku stranke.

Predsednik DS je takođe naglasio da u stranci nema revanšizma, da je došlo do mirne smene predsednika stranke i da su raspušteni opštinski odbori koji su postigli loše rezultate na izborima, a ne zato što su podržavali Tadića ili Đilasa.

Đilas je takođe odbacio optužbe koje je Petrović izneo da je kriv što je Tadić izgubio izbore u maju prošle godine.

"Pitajte građane Beograda, a ne Dušana Petrovića zašto je Tadić izgubio izbore", dodao je Đilas

Izvor: B92

Jbt kako mu ne dosadi No.2
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Драган Ђилас: Једино реално је распуштање владе и расписивање избора

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.13
Djilas se mucenik nada da ce tako uspeti da udje u vladu ali od toga nema nista. Na novim izborima ce SNS da razbije i bukvalno ce moci da bira sa kim ce da napravi koaliciju a to sigurno nece biti DS.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
дали је могуће да њега толико лажу и убеђују да има шансе на новим изборима  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.56
što bi rekao tadić, čemu izbori kada imaju stabilnu većinu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Ko sme protiv volje Beograđana?

Beograd -- Zamenik predsednika DS Bojan Pajtić kaže da bi prekomponovanje vlasti u Beogradu bio politički avanturizam i da bi se obilo o glavu onima koji bi to pokušali.

"Ne očekujem da će se bilo ko u vladajućoj koaliciji usuditi da ide protiv volje Beograđana", rekao je Pajtić po završetku obeležavanja godišnjice DS-a.

Prema njegovim rečima, lista koju je vodio sadašnji predsednik demokrata Dragan Đilas u Beogradu je bila "toliko dominantna da bi svako prekomponovanje bilo grubo kršenje volje građana Beograda".

"To bi se svakako obilo o glavu onima koji bi to pokušali", zaključio je Pajtić.

On je izjavio da stranke vladajuće koalicije nemaju kapacitet da duže od maja opstanu u sadašnjoj atmosferi.

''Ne bih licitarao datumima, o tome će odlučivati stranke koje imaju većinu u Skupštini Srbije, ali ne vidim da one imaju kapacitet da duže od maja opstanu u ovoj atmosferi'', rekao je Pajtić novinarima, odgovarajući na pitanje da li bi vanredni parlamentarni izbori mogli da budu održani u maju.

Prema njegovim rečima, DS je spremna za izbore u organizacionom i političkom smislu, a njen prirodni partner bile bi stranke nacionalnih manjina i PUPS, koji se, kako je podsetio, zalaže za bolji položaj penzionera i princip solidarnosti koji bi važio za sve.

Pajtić je naglasio da to ne znači poziv nikome, već da samo govori o tome šta bi moglo da se desi posle izbora i koje stranke mogu biti kompatibilne sa DS.

''Ne vidim kako je moguće da se izbori izbegnu u ovakvoj atmosferi i očekujem da će se deseti veoma brzo'', ponovio je Pajtić.

Prema njegovim rečima, DS-u bi odgovaralo da aktuelna vlada napravi još više grešaka, ali da Srbiji ne odgovara da se ''u ovakvoj atmosferi haosa odvija politički život''.

Pajtić je dodao da je DS iz svakog izazova izlazila snažnija i sa većom podrškom građana, pa će tako biti i sada.

Prema njegovm misljenju, u proteklih 15 godina demokrate su stabilno vodile Srbiju ka EU, dok su druge partije preuzimale njihovu politiku.

''Uvek se menjala samo ona druga strana, a DS je uvek ostajala ta koja Srbiju vodi ka EU i to će biti ubuduće'', poručio je Pajtić.

Izvor: B92

Mene me zanimalo uvek zasto je ta vlas u Bgd-u toliko opasna da je niko na ovem belom svetu ne sme dirat... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.