Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 23:10:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oslobođeni Gotovina i Markač  (Pročitano 66422 puta)
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Nexus 5
Svedočenje: Ubijte me, da se ne sećam „Oluje“

Milanka Vukašin, iz Drniša, iz zbega spasa prema Srbiji, u ”Oluji” 1995. godine. Tri puta smo bombardovani - u Srpcu, Martin Brodu i na Petrovačkoj cesti. Nemam gde da se vratim - sve su mi oteli

MILANKA Vukašin iz Drniša, žena iz zbega spasa prema Srbiji, put kroz pakao od svog doma do prognaničkog centra u Krnjači, sublimira u - šest reči: “Ubijte me, da se ne sećam”.

- Kažu, pao Knin, narode ili polazi, ili ćeš na pragu dočekati smrt. Tako smo krenuli. Mislili smo, samo koji dan, pa se vraćamo svojim kućama. Niko, zato, ništa nije poneo sa sobom. Osim života. A on je, usput, za mnoge bio završen.

Milanka Vukašin vraća sećanje na akciju hrvatske vojske, nazvanu “Oluja”, 4. avgusta 1995. godine.

Jutro, u danu posle pada Knina, ova žena je prelomila. Sa dvoje unučadi pridružuje se zbegu. Instinkt ju je vodio da sačuva samo život dece. “Bolji je život, kakav god bio. Moj nije bitan, ali jeste za ovu nejač.”

- Zet, još u Civilnoj zaštiti, ćerka u panici, deca vrište. Narod otud kulja. Ne znam kako, našli smo se u nekakvom kamionu. Koliko je bilo ljudi? Bilo je toliko da se disati nije moglo. Vidim, vozimo usput i dva bureta nafte. A sve razmišljam, šta ako nas pogode.

- Ispred, i iza, nepregledne kolone ljudi. Narod vuku zaprege. Starci teraju svoja stada, a jauču za kućama. Za ikonama. “Ne jauči narode, vratićemo se”, govorim u sebi.
A samoj sebi ne verujem. Više ne verujem. Gledam unučiće i pitam se kome su oni i za šta krivi da moraju sa ognjišta pradedova da beže.
Gledam kćerku, ona od mene traži odgovor. Zašto nismo bar poneli nešto za decu. Kažem: “Nismo imali vremena, jer su minuti bili između života i smrti.”

- Kolone idu... idu... Put zakrčen. Prolaze i vojni kamioni, puni naroda. Hladnjače, traktori, pod najlonima. Sve krcato starcima i decom. Izgubljeni pogledi, crne marame. Vidim jedan krst u prikolici. Starica Živka Mališević nije uspela da sahrani sina.

- U Srpcu, naša vojska nas zaustavlja. Deca gladna. Sad će da podele po nekoliko vekni hleba na svaku prikolicu u koloni. A onda je nastao pakao. Odozgo su stigle bombe. Legla sam preko dece, posle sam videla krv. Svuda okolo. Zajaukala sam, a mislila sam da nikada glasa neću pustiti. Nisam jaukala zbog ovog užasa, već i za mrtve koje sam videla u Kninu. I, između kojih smo prolazili.

- Sati, kao godine. A kolona ide, kuda? Ne znam... U Martin Brodu ponovo nas dočekuju bombe. Posle, i na Petrovačkoj cesti, kao u onoj Ćopićevoj poemi, kad devojčica vapije za svojim životom i detinjstvom. Pitam se, je li ovo ponovo 1941. I odgovaram, u tom trenutku: zbogom moj Drnišu. Dalmacijo, nikad više. I, zaista, nikad više. Danas vam to kažem, jer sam u to uverena. Ne bih želela da se vratim. Posebno ne posle ovog slavlja u Zagrebu.

- Meni je povratak nemoguć. Neko mi je uzeo kuću i ne vraća je. Niti je plaća. Ali to nije ništa, spram moje komšinice Mire Požar, kojoj je neko ubio oca na ognjištu. Ko? Ko je ubio one ljude u Kninu, između čijih tela smo bežali, putem spasa.

- Slavi Hrvatska slobodu svojih generala. Mi gledamo. Mi gledamo prenose “uživo”. Pitam se: “Ko je nas proterao? Ko nam je zapalio kuće. Ko nam ne da da se vratimo? Jesmo li sami sebe u oganj bacali? Nismo! Ko je, onda? Ja odgovor imam: oni koji su danas oslobođeni. To je ta so na našu živu ranu. Ponovo probuđenu.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.64
Citat
Zlatan Stipišić Džiboni: Dobro došli kući!
- Hvala bogu da se nevini mogu vratiti svojim obiteljima kao slobodni ljudi. Zadivljujući je mir i dostojanstvo kojim smo prošli put od optužbe do oslobađajuće presude. Dobro došli kući.

Свим својим сународницима се најискреније извињавам што сам 2 пута био на концерту овог усташког копилета. Био сам у заблуди. Опростите.

jesam ti lepo govorio da je to hrvatsko nacionalno kopile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50206
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Samsung Galaxy S24
"Gotovina bi političku funkciju"

Zagreb -- Odmereni govor Ante Gotovine u Zagrebu dobar je znak, a da ujedno može značiti da Gotovina sebe vidi na visokoj političkoj funkciji, kaže Žarko Puhovski.

"Želim da upozorim da je Ante Gotovina čovek koji sebe vidi kao kandidata za neku veliku političku funkciju i on će jako paziti šta radi u narednim sedmicama i mesecima", rekao je hrvatski politički analitičar.

Upitan kako vidi buduće odnose Srbije i Hrvatske, s obzirom na činjenicu da za zločine počinjene tokom i nakon vojne akcije "Oluja" niko nije odgovarao, Puhovski je rekao:

"Ovo je bio veliki šamar Srbiji i velika podrška Hrvatskoj, to je nedvosmisleno. Istovremeno ide proces sa kapetanom Draganom što će imati sličan efekat. Srbija se sada zaista nalazi u situaciji da je poražena i to je nešto sa čime će biti jako teško živeti, ali sa čime se mora živeti. Sa hrvatske strane je važno da se to zlurado ne koristi i za sada nije bilo takvih nota osim ne baš pametne ideje selektora fudbalske reprezentacije gospodina Štimca koji ima želju da Gotovina izvede početni udarac na fudbalskoj utakmici protiv Srbije".

Puhovski je rekao da Hrvatska nije očekivala oslobađajuću presudu i da je zato ona izazavala erupciju emocija, pretežno pozitivnih.

Na pitanje koliko dugo će to osećanje trajati i da li može biti jače od ekonomskih problema, on je rekao:

"Ova presuda je ovde jako važna za samopouzdanje nacije, ljudi se osećaju osnaženi. To će trajati još neko vreme, ne ovako euforično kao juče, ali Hrvatska se oseća olakšanom u ulasku u Evropsku uniju. Kao da je skinuta jedna vrsta utega da je 'Oluja' protivzakonita akcija. A indikativno je da je juče veliki broj ljudi rekao - to je kraj rata."

"To je s jedne strane dobro, ali je i loše, jer bi to moglo značiti odustanak od daljih istrage i progona ljudi koji su zaista počinili zločine. Da citiram Antu Gotovinu - ja nisam kriv za zločine, ali zločina je bilo", naglasio je Puhovski.

Izvor: B92

I sutra će naši pederi od političara sjediti sa njim i izvinjavati mu se.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

u tom je tajna...

Zodijak
Pol Žena
Poruke 418
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.64
Sramota je
IP sačuvana
social share
"Hiljadu puta se pokajes za ono sto kazes, retko za ono sto precutis."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Jebe nas svako kako 'oce.
Mi nismo vise u mogucnosti da progovorimo a ne da se branimo.

E takko nam i treba, sad svi na leto u Hrvatsku na more, i ide koncert Prljavog Kazalista - svi karte da ste kupili i da idete tamo i ljubite njihove ustaske guzice.

Sad ce naravno da se pojave oni koji su "veci ljudi" i ostali new age govnari puni osecanja i razumevanja.

IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Victoria Concordia Crescit

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2209
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.64
mob
Nokia e63
Sad ce naravno da se pojave oni koji su "veci ljudi" i ostali new age govnari puni osecanja i razumevanja.

Pa da, jer ljudski je prastati i nemoj da mi budemo veca stoka od njih  Smile
IP sačuvana
social share
У срећи се не треба гордити

као ни у несрећи очајавати

и увек треба волети Црвену Звезду!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.10
mob
Nokia 

Ne mozemo mi nikad biti veca stoka od njih ma koliko nas oni mrzeli i koliko pokusavali od nas to da naprave.Videli smo i ovde na Bureku cime se oni hvale,time sto su nam ubijali zene i decu u WW1 i WW2 a izmedju ostalog smo i svedoci njihovog slavlja i velicanja etnickog ciscenja Srba iz Krajine...Bole ih mnoge stvari u vezi sa Srbijom,nema mesta na ovom svetu gde nas ne pljuju, i mozda su u pravu kada kazu da nismo kao oni, naravno da je to tacno jer su oni mnogo,mnogo gori od nas.Da sad ne citiram ovde, uglavno su to svi citali, sta su mnogi u proslosti rekli o njima pa evo i sad nakon ove presude i Nemci,kojima se oni uvlace u bulju od kako postoje, ne pisu nista lepo...Njih treba pustiti i ostaviti da slave i velicaju etnicko ciscenje i genocid,a mi da se okrenemo sami sebi, da proradi onaj nas inat i da izgradimo Srbiju i ojacamo i ekonomski i vojno, zbog nas samih, a vreme ce mnogo toga pokazati i bice dana jos za megdana..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Victoria Concordia Crescit

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2209
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.64
mob
Nokia e63

Ne mozemo mi nikad biti veca stoka od njih ma koliko nas oni mrzeli i koliko pokusavali od nas to da naprave.Videli smo i ovde na Bureku cime se oni hvale,time sto su nam ubijali zene i decu u WW1 i WW2 a izmedju ostalog smo i svedoci njihovog slavlja i velicanja etnickog ciscenja Srba iz Krajine...Bole ih mnoge stvari u vezi sa Srbijom,nema mesta na ovom svetu gde nas ne pljuju, i mozda su u pravu kada kazu da nismo kao oni, naravno da je to tacno jer su oni mnogo,mnogo gori od nas.Da sad ne citiram ovde, uglavno su to svi citali, sta su mnogi u proslosti rekli o njima pa evo i sad nakon ove presude i Nemci,kojima se oni uvlace u bulju od kako postoje, ne pisu nista lepo...Njih treba pustiti i ostaviti da slave i velicaju etnicko ciscenje i genocid,a mi da se okrenemo sami sebi, da proradi onaj nas inat i da izgradimo Srbiju i ojacamo i ekonomski i vojno, zbog nas samih, a vreme ce mnogo toga pokazati i bice dana jos za megdana..

Sve si u pravu, naravno da ne mozemo biti veca stoka, cim velicaju etnicko ciscenje nesto nije u redu sa njima.

IP sačuvana
social share
У срећи се не треба гордити

као ни у несрећи очајавати

и увек треба волети Црвену Звезду!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Шљиванчанин честитао Готовини и Маркачу
18.11.2012

Бивши официр Југословенске Народне Армије, који у Хагу осуђен на 10 година затвора због помагања и подржавања у мучењу заробљеника након пада Вуковара 1991. године, поздравио је одлуку Хашког суда у случају хрватских генерала Анте Готовине и Младена Маркача.

"Честитам Готовини и Маркачу што су на слободи, што су дошли својој кући, својој породици. Посебно им честитам што их њихова држава штити и што их народ слави као хероје", каже он.

Злочине почињене током и након операције Олуја он ставља на терет политичарима који су тада водили Хрватску, пре свега Фрањи Туђману.

"Ако међународна заједница мисли да толики број протераних није злочин, ту нису криви генерали! Они су, као и ми, добијали задатке од државе које су часно извршавали. Само што је њихова држава стала иза њих, а ови наши су у сталном страху шта ће рећи овај, шта ће рећи онај. О Хрватима може да мисли шта ко хоће, али су нам одржали лекцију из достојанства и требало би да учимо од њих", сматра Шљиванчанин који је након издржане две трећине казне изашао из затвора 7. јула 2011. године.

http://www.slobodnaevropa.org/archive/news/20121118/500/500.html?id=24774227#_tab
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 122
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.64

Ja sam danas nesto nerzvozan a posto si ti takav dobrica, dodji da ti nalupam samare i skacem po lobanji a onda oprosti i idi. Sutra dodji da mi operes prozore...

To je tvoja logika, nemoj sada da vrdas Wink

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Sep 2025, 23:10:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.143 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.