Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Опуштена" Србија  (Pročitano 3044 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 32.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Citat
"Eto, jutros sam u pola sedam od komšija pozajmio struju, trofaznu, jer je mi nemamo, a trebala mi je kako bih sekao drva. Dali su mi i nije bilo nikakvih problema što sam im tako rano tražio pomoć. To je nešto vrlo lepo", priča Džejms.

I to je nesto sto u svojoj zemlji nece doziveti nikada.

Vidi se da je covek odusevljen i trebalo bi da je primer onima koji zive u Srbiji vecito nezadovoljni, kivni i uvek imaju da dodaju nesto ruzno.
E takve bih ja na par godina preko granice (za kojom satro zude a realno nemaju nameru da je predju), pa kada se vrate da ih pitam da li im je "tamo bilo opusteno".

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows
Browser
Opera 12.17
mob
Nokia 6220
Citat
I to je nesto sto u svojoj zemlji nece doziveti nikada.
Kao sto niko normalan ne bi voleo da dozivi da mu neko zvoni na vrata u pola sedam ujutru. I sad je ovo kul zemlja zato sto mozes da cimas ljude kad ti se prohte ? Ja razumem da mu je gorela kuca ili nesto slicno, ali nije mogao da saceka sa drvima jos sat vremena bar ? Po meni je to cisto izdrkavanje i dokaz da covek misli da je dosao u diznilend, a ne u drzavu gde zive normalni ljudi.
Citat
pa kada se vrate da ih pitam da li im je "tamo bilo opusteno".
Vidim, vracaju se, sve se saplicu koliko trce nazad ovamo  Smile
« Poslednja izmena: 20. Okt 2014, 01:27:57 od Ilija Nis »
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 32.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Cim se osmelio da to uradi, verujem da je imao dobar razlog za to.
Mada mislim da je iskarikirao vreme, al nema veze.

Nemoj da si cepidlaka, Srbin je domacin i pomaze gostu i u svitanje  Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows
Browser
Opera 12.17
mob
Nokia 6220
Ma naravno, evo primer moji u selu. Podjebavaju se sa komsijom u nekim bezveznim stvarima, ali kad je imao moj deda neku manju operaciju i nije smeo nista da radi fizicki, dodje komsija i ocisti mu sneg bez da ga iko i pitao  Smile
Samo pokusavam da naglasim da ta medalja ima dve strane. Kao sto rekoh, nekom je mozda kul sto moze da izigrava debila celu noc, a nekom ko hoce da spava malo fali da zavrsi na robiji zbog tog debila.
Citat
Cim se osmelio da to uradi, verujem da je imao dobar razlog za to.
Pa rece covek, da sece drva. Ja bih ga ukljucio na tu trofaznu struju, da sam taj komsija   Smile
Citat
narocito gostu koji radi za ciu
Posle ce ionako da prica da smo ga klali  Smile
« Poslednja izmena: 20. Okt 2014, 01:42:17 od Ilija Nis »
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.104
narocito gostu koji radi za ciu

elem opusteno je da nemas trofaznu struju i jos po neku fazu
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1966
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
Pa jbg, izgleda da samo stranci mogu u Srbiji da zive opusteno... naravno uz politicare i tajkune i ostali olos.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Vajzli spiking Ilija.  Smile

Iz nekog razloga, Amerikanci (oni bez početnih predrasuda) su najviše od svih naroda skloni doživljavanju Srbije kao raja na zemlji. Znam i iz ličnog iskustva sa nekolicinom njih, a i u javnosti ima par primera. To je uglavnom zato što iz zemlje gde se sve svodi na posao, zaradu i poštovanje pravila, dolaze u zemlju gde ljudi vole da bleje, manje da rade a više da uživaju i svi su domaćinski raspoloženi, ono - ma sredićemo brate nešto, nemoj se nerviraš. Plus, naša gostoprimljivost i cimanje oko gostiju ih dodatno u tome obmane. Jer jako je malo naroda na svetu koji je u stanju toliko da se posveti gostu kao Srbi.

Elem, oni dođu, vide, oduševe se, i sve to deluje,zvuči i jeste do jaja. Sve dok ne dođe trenutak kada treba da nastaviš sa svojim uobičajenim životom - da radiš, hraniš i održavaš porodicu, rešavaš probleme... a navikao si na Ameriku i tamošnji sistem. E onda kreće jebada i nerviranje. Kad shvate da je sva ta opuštenost do jaja kada treba da popiju kafu sa srpskim prijateljem, ali da nije baš do jaja kada njima treba nešto a ta opuštenost je i dalje tu.

Takođe se često prevare i sa utiskom vezanim za ljude. Imam poznanika koji je poreklom Bur iz Južne Afrike, živeo je dugo u Americi i onda došao sa sadašnjom ženom u njenu rodnu Srbiju. Prvo što je rekao ortaku je kako su ljudi do jaja, kako nigde nije video ovako nešto. Ovaj mu reče sačekaj malo, prvo provedi neko vreme ovde pa onda sudi. Lik se prvih par meseci čudio čemu takav odgovor, a posle je i sam shvatio šta je ovaj hteo da kaže. Jedno je iskustvo kad si ovde kao gost ili žutokljunac, a sasvim drugo kada treba da živiš ovde.

Naravno, ovo nije nikakvo teranje u krajnost ili kontriranje - niti smo najgori, niti smo najbolji. Imamo neke mane koje drugi nemaju, ali zato imamo i neke vrline koje drugi nemaju. Samo dopunjujem i potvrđujem Ilijin stav da svaka medalja ima dve strane i da je sve to relativno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.124
Svako ko veruje u iluzije zivota koje nudi "zapadna kultura" treba da proba, da vidi sta je to. To je kultura u padu, menja se i u velikim je problemima, pre svega vrednosnih sistema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Citat
Jedno je iskustvo kad si ovde kao gost ili žutokljunac, a sasvim drugo kada treba da živiš ovde.

Tačno tako ....

« Poslednja izmena: 20. Okt 2014, 10:29:18 od MagicMaster »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
pun je meni kurac nase opustenosti po drzavnim firmama ja bi malo reda,rada i discipline po tim istim,a ne samo kod nasih biznismena gde je red,prekovremeni rad i disciplina,a da te neplacaju aposlutno nemam nista protiv sistema gde je red,redovan rad i disciplina i redovna plata da mozes da zivis

a on je ovde odusevljen svojim ladjenjem jaja za amaricku platu cuda mi cuda

sto rekose imamo mi dve strane ocemo da pomognemo al zato ocemo debelo i da odmognemo cim nam se ukaze prilika
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: quot

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.