Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ovo je policajac koji je javno spalio diplomu  (Pročitano 657 puta)
06. Mar 2014, 09:07:33
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 27.0
mob
Sony xperia
Ovo je policajac koji je javno spalio diplomu

Policijski narednik Zvonko Lazarević juče je spalio diplomu Fakulteta bezbednosti koji je završio sa prosekom devet.

Na nesvakidašnji potez, kako kaže, odlučio se da bi protestovao protiv kadrovske politike i protežiranja nestručnih osoba u Policijskoj upravi Kruševac.

- Javno spaljujem časno stečenu diplomu Fakulteta odbrane u ime svih onih kojima se ne vrednuju i ne priznaju znanje i stručnost. Ja sam, sa 27 godina časnog rada u službi, okarakterisan kao nepodoban, dok u službi napreduju poltroni koji su završili više škole u Blacu i nekim selima - objasnio je svoj gest u centru Kruševca Lazarević.

On tvrdi da je njegovo šikaniranje počelo pre desetak godina, u vreme dok je načelnik kruševačke policije bio Saša Vukadinović.

Zamenik komandira s dve diplome

- Tražim da mi se oduzmu dve fakultetske diplome, Policijske akademije i Pravnog fakulteta, i dodele onim rukovodiocima koji njima treba da popune praznine u svom rešenju. Ne mogu više da trpim šikaniranje nestručnih kadrova koji napreduju zahvaljujući rođačkim i političkim vezama - kaže Predrag Vučetić koji je od 2012. do 2013. godine bio u misiji Ujedinjenih nacija na Haitiju.

- Tada sam podneo prijave protiv odgovornih osoba auto-škola iz Kruševca koje je štitio tadašnji načelnik Saobraćajne policije Dragan Jevtić. Prijave nikada nisu stigle kod sudije za prekršaje. Nakon toga sam premešten u Policijsku stanicu Trstenik i tamo sam već deset godina. Kap koja je prelila čašu je maltretiranje koje sam preživeo pre nešto više od mesec dana. Pošto sam polomio nogu, morao sam da idem na komisiju u Trstenik. Nisam mogao da vozim niti da putujem autobusom već sam morao da pozajmim 4.000 dinara kako bih platio taksi do Trstenika - dodaje Lazarević.

Zvonko je zbog pisanja krivičnih prijava auto-školama kažnjen novčano, odbitkom 10 odsto od plate. Zbog toga je podneo tužbu protiv Policijske uprave i dobio parnicu na sudu. Isplaćeno mu je 59.000 dinara odštete, a novac je potrošio na bilbord sa porukom izvinjenja Kruševljanima. Ispred bilborda je delio bombone sugrađanima i flajere u kojima objašnjava svoj gest.

- Žalio sam se svim službama u Ministarstvu unutrašnjih poslova, žalbenoj komisiji Vlade Srbije, pisao Saši Jankoviću, zaštitniku građana, ali mi niko nije odgovorio. Ljudi koji su u policiji bili kažnjavani disciplinski i izbačeni sa posla su vraćeni u službu. Pojedini načelnici 13 godina rade na mestima za koje je predviđena visoka stručna sprema iako imaju samo višu školu. U kruševačkoj policiji ima više vaspitača nego u Dečjoj ustanovi „Nata Veljković“. U isto vreme ljudi koji imaju adekvatne diplome su skrajnuti. Zato sam i spalio svoju diplomu - objašnjava Zvonko Lazarević.

Predrag Vučetić, zamenik komandira Policijske stanice u Trsteniku, danas će protestovati na radnom mestu iz sličnih razloga kao i Lazarević.

Vučetić i Lazarević su najavili da će ukoliko se nadležni ne oglase, naredne sedmice radikalizovati svoje proteste, ali nisu objasnili na koji način.

Iz kruševačke Policijske uprave dobili smo kratak odgovor da se Zvonko Lazarević “doškolovao tokom radnog staža i da će njegov zahtev za premeštaj na drugo radno mesto biti razmatran u narednom periodu”.

Načelnici
Pojedini načelnici u policiji 13 godina rade sa višom na mestima gde je predviđena visoka sprema

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
posao policajca je da bude policajac....a ne politicar i reklamna agencija....

ima impresivnu istoriju /karijeru...kako god...
i siguran sam da neko sa takvim tragom u mupu....ne bi ovo sve dozivio bezrazlozno....

ljudi ne mogu da se pomire sa cinjnicom da svakoj slicnoj instituciji...kao sto je mup ili armija...
treba resenje na duze staze....
a  favorizovanjem  starijih sluzbenika...kojima je ostalo najvise 1-3-5-10 godina do "pune penzije"
ne postize se resenje na duze staze...
pored strucnosti treba imati i odredjeni/povoljan  broj godina...

imam osjecaj da je klasika u pitanju..
ponudjeno mu je bolje vrednovano radno mjesto...
cisto da nagura "bodove" i prosjek da popravi za "bolju" penziju....
ali nije ono radno mjesto koje je on zelio....

na mladima svet ostaje....(kakva zabrinjavajuca konstatacija  Smile )

kako je i on u hodu stekao neku potrebnu strucnost....
(pre svega mislim na diplomu ovu koju je spalio - fakulteta za bezbjednost..
ne znam koliko dugo i od kada postoji taj fakultet u srbiji...
kod nas u srpskoj postoji recimo od 2007)

tako ce da se kvalifikuje i neko mladje sluzbeno lice....koje je mozda resenje na duge staze....

to sto on radi je  borba protiv vjetrenjaca... Smile

toga ima svugdje...a najvise u armiji i mupu....
diploma nije garant za uspjeh....u tim "sektorima"
to je unutar tih isntitucija...nesto kao i politika...
moras da imas odgovarajucu strukturu iza svojih ledja...koja ce ti ukazati povjerenje...

vojska i mup perspektivnim mladim kadrovima placaju doskolovanje....
da bi ""sjeli" na neku poziciju za koju strucnjaci iz te oblasti..tj nadredjeni ....smatraju da je taj neko najbolje dugorocno  resenje...

bez obzira sto ima jos recimo deset pretendenata sa diplomom...za to mjesto/funkciju....
i to ovaj jako dobro zna....

a sad...boze moj....ko gubi ima pravo da se ljuti..
samom tom tuzbom je sebi skocio u stomak....
izgubio je povjerenje...
izdao je "nepisani kodex"....

u mupu i armiji takve stvari se resavaju unutar tog sistema...i to ostaje "medju 4 zida"....

zao mi je..jbg...po svemu procitanom...djeluje kao sposoban i dobar....
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.