Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Optuzbe za robovske uslove posla u fabrici Jure u Leskovcu  (Pročitano 17578 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0

Četiri srpske privatizacije

Od Markovića do Kostića

Za razliku od zemalja bivšeg Istočnog bloka, koje su kroz promenu vlasništva prošle samo jednom, u Srbiji su započeta čak četiri procesa privatizacije. Najpre je proces pokrenut za vreme Ante Markovića, zatim dva puta za vreme Slobodana Miloševića i na kraju za vreme Zorana Đinđića. Poražavajuće je što se četvrta privatizacija, koja je jedina gotovo završena, a uprkos tome što je mogla da izbegne greške i ranijih srpskih i istočnoevropskih privatizacija, ipak pokazala kao najgora.

ja uglavnom ne citam tvoje linkove. da imas nesto pametno da kazes, primetio bih do sad, tako da ni linkovi ne obecavaju. nit znam sta se moze prigovoriti recenici privatizacija je pocela pod slobom.
hint --- jos se nije zavrsila

Jasno mi je zašto ne pratiš moje linkove a jasno je to svakom ko prati prepisku. Nema pomoći onom ko selektivno gleda na činjenice i argumente u kojima Sloba nije konstanta kosmičkog zla.

Rezultat svega ovoga su genijalni komentari  ja uglavnom ne citam tvoje linkove. da imas nesto pametno da kazes, primetio bih do sad zbog kojih mi sleduje tretman Oca Makarija Čudotvorca Smile
Dolazili su italijanski sindikalisti u Srbiju i imali sastanke sa nasim sindatima radnika, i rekli za Fiat, parafraziram" Super kompanija, ali ako budete cekali da vam gazde daju pare koje ste zaradili, necete se leba najesti. Gazde Fiata razumeju samo jednu rec, a to je rec strajk"
Ipak, ja ne mislim da je sve to tako jednostavno. Sigurno da je polozaj radnika izboren i na zapadu mnogobrojnim strajkovima i protestima, na kojima je bilo i ljudskih zrtava, ali mnoge stvari je promenio pre svega pojava Sovjetskog Saveza, kada je pokazano da radnici ne samo da mogu da strajkuju, nego da mogu i da uzmu i pusku i krenu da se najebavaju keve kako bogatunima, tako i eliti koja se talila sa njima. E sad nema SSSR-a, Kina je komunisticka zemlja samo na papiru, i generalno je komunizam jedna zesce oblacena ideologija, tako da bogatuni nemaju nekog straha od "sirotinje raje". Neces da radis pod ovim uslovima, nema problem, ima ih mnogo koji to hoce i aj zdravo. U takvim uslovima je tesko zastiti radnika, bez neke jake politike socijalne solidarnosti, koju bi opet morali da aminuju i bogatasi, a to se u zemlji Srbiji tesko moze desiti.  Drugo, besmisleno je zabranjivati otpustanje radnika, jer je normalno da kompanije tokom svog postojanja s vremena na vreme upadaju u probleme, kada je neizbezno otpustanje radnika.
Generalno svetu fali jedan socijalisticki blok zemalja koji bi na globalnom nivou stitio radnika i seljaka, jednako kao sto sada blok zapadnih zemalja stiti politicke i umetnicke slobode. Zapad tu jede govna i milom i silom ubedjuje ceo svet da je to sto oni nude dovoljno celom svetu, ali vreme ce pokazati da nije, a ja licno mislim da ce to najpre skapirati obican narod bas na zapadu. Sa druge strane socijalisticko uredjenje na istoku je doslo u jednu banalnu situaciju da je na kraju ispalo da je ceo trud komunista doneo vise benefita radnicima na zapadu, nego radnicima u njihovim drzava. Al dobro sad je to neka druga tema.  Smile
U svakom slucaju smem sad da potpisem da ce obican narod na zapadu prvi skapirati kolko se zajebo rusenjem socijalistickog bloka istocne Evrope.

O tome pričam i to nije novo. Da je neko pružio otpor drugačije bi bilo. Kad sam počeo da radim firma je svojim radnicima podelila deonice i to je bilo u redu. Ja kao novajlija nisam dobio ništa ali nisam ni izgubio kada je firma legalno počela sa otkupom deonica koje nisu bile male. Većina deonica završila je kod rukovodstva fabrike. Svi su bili u srodstvu i lepo su zeznuli lakomislene ljude koji su to ukapirali kada su na berzi videli da akcije dvostruko više vrede. Danas vrede još više ali to je druga priča. Sedeo sam u društvu ljudi koji su naseli i izgubili milione i kojika je neko drugi kriv. Kad sam im rekao da su pinoletni i da su sami krivi nastao je haos. Rođaci se nisu zaustavili na tom već su organizovali sastanak na koji nisu pozvali male akcionare koji bi ih sprečili da nezakonito štampaju i podele akcije svima koji su ih zadužili. Podrazumeva se da su oba sindikata zatajila.

Okačio sam vest da je neko otuđio 16 i kusur tona zlata države Srbije. Nikog nije briga što su bitange oduzele nešto što pripada našim roditeljima, nama i našoj deci. Da je bar samo to...a kukaju zato što su dozvolili da dođu u situaciju da između male kinte i dostojanstva izaberu ovo prvo.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 602.1.50
mob
I-mate 30 Pro
sindikati na zapadu ne postoje...

samom cinjenicom da ti imas tzv razvijenu ekonomiju i tzv visokoprofilsan kadar...

njih pet sednu kazu plata ti je tolko...aj zdravo..
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0

https://www.youtube.com/watch?v=42szbMF1xDo

Žilnik je, kako se kaže, objasnio. Smile

Kod nas su bili solidni a onda su svi stali pod Slobin kišobran. Danas je to za čanka, orbovića i druge vođe sindikata biznis od koga dobro žive a za radnike ih boli uvo. Da nije tako već bi se oglasili.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 54.0.2840.71
dzan gu nam, ne treba biti proteran odavde vec mu treba suditi i oduzeti svu imovinu koju je stekao ovde
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 49.0

samom cinjenicom da ti imas tzv razvijenu ekonomiju i tzv visokoprofilsan kadar...

njih pet sednu kazu plata ti je tolko...aj zdravo..
http://www.dw.com/en/strikes-hit-major-german-airports-with-hundreds-of-flights-canceled/a-19216851
« Poslednja izmena: 27. Okt 2016, 14:19:08 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0

Ti nekad jednostavno briljiraš
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 602.1.50
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.148
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 602.1.50
mob
I-mate 30 Pro
opet vi sa svojim iluzijama...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.