Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Opšti profil savremenog srpskog ateiste  (Pročitano 16224 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Kako mozes da koristis kulturu? Smile Pa nije to orudje koje sluzi za zivot vec sminka i estetika po kojoj se svi mi razlikujemo medjusobno. U tome treba i da bude lepota sveta a ne da se sve stopi u jednu dosadnu celinu. Hvala al mene oranje lale i klompe ne interesuju, nit me interesuju bavarske kobasice i pivo i zelene nosnje nit me zanima rege gandza i jah a vala ni pirinac sake i one opasne reci tipa dziu dzica tekvondo kjokusinkai trtmr mi ne pricinjavaju neko zadovoljsto. Svako ima svoje, ko nema nek place il nek bude vojnik globalizma.
« Poslednja izmena: 01. Sep 2010, 02:42:50 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Žena
Poruke 978
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Da li je ateista samo onaj koji se tako sam izjašnjava, ili i oni koji na sav glas slave pravoslavnog Boga, idu u crkvu, a ne samo što ne razumeju i ne poštuju suštinu vere nego i zaista ne veruju u Boga?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Kako mozes da koristis kulturu? Smile Pa nije to orudje koje sluzi za zivot vec sminka i estetika po kojoj se svi mi razlikujemo medjusobno. U tome treba i da bude lepota sveta a ne da se sve stopi u jednu dosadnu celinu. Hvala al mene oranje lale i klompe ne interesuju, nit me interesuju bavarske kobasice i pivo i zelene nosnje nit me zanima rege gandza i jah a vala ni pirinac sake i one opasne reci tipa dziu dzica tekvondo kjokusinkai trtmr mi ne pricinjavaju neko zadovoljsto. Svako ima svoje, ko nema nek place il nek bude vojnik globalizma.

Da je koristiš, na primer, za sopstveno zadovoljstvo? Za poboljšavanje sebe, za obrazovanje.

Da li neko mora da tvrdi da je Sava Šumanović najveći svetski slikar i da je neka njegova slika lepša od Mona Lize, samo zato što je Sava bio Srbin?
Ili da je Stevan Hristić komponovao lepšu muziku od Mocarta?

Ne kažem ja da treba pljuvati po srpskoj tradiciji, istoriji i kulturi, ali ako je nešto bolje ili lepše, zašto to ne prihvatiti i time ga učiniti svojim?

Citat
Svako ima svoje, ko nema nek place il nek bude vojnik globalizma.

Nisam vojnik, već oficir.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
ај ок све то што си исписао ... само ово

Citat
Ne kažem ja da treba pljuvati po srpskoj tradiciji, istoriji i kulturi, ali ako je nešto bolje ili lepše, zašto to ne prihvatiti i time ga učiniti svojim?

Извини како ти можеш прихватити нешто и учинити га својим када причамо о култури појединих народа? Можеш ти осећати невиђено задовољство гледајући Пикасове слике и до неба поштовати његов лик и дело, то не мења чињеницу да његово стваралаштво није део културе твог народа, као ни чињеницу да Крунисање цара Душана Паје Јовановића јесте.

Citat
Nisam vojnik, već oficir.

извини још једаред, нисмо те одмах препознали овде  Smile
« Poslednja izmena: 01. Sep 2010, 10:22:16 od 3maj001 »
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Savremeni srpski ateista je osoba koja negira svoju religiju. Ako je dovoljno ozbiljan možete ga proveriti kroz nekoliko test pitanja i saznaćeter da nije baš ubeđen da je u pravu da nema Boga. Ali iako nije ubeđen buntovništvom petnaestogodišnjaka će nalaziti sve moguće izgovore da ne radi na sebi, da se ne trudi da bude dobar čovek i u tome leži tajna njegovog bezbožništva.

Savremeni srpski ateista misli da mu ateizam daje veću slobodu u beskrupuloznosti i da kroz beskrupulozne postupke dolazi do materijalne dobiti. Obično se svede na to da ne živi materijalno ništa bolje od drugih ljudi sličnog društvenog statusa, samo je pod daleko većim stresom i pritiskom stalnih sukoba i tenzija.

Savremeni srpski ateista će se krvavo uvrediti ako mu kažeš da se njegov deda uselio u stan ili kuću koju nije zaradio nego je dobio na poklon za poslušnost režimu. On smatra da je tata (deda) policajac zaslužio beneficirani staž i trosoban stan na Novom Berogradu a kada ga pitaš čime to nikako se neće složiti da je u pitanju bio denuncijantski terenski rad i opresija nad onima koji nisu bili pretnja zemlji dok je kriminal divljao. Ili će se žestoko uvredioti ako mu kažeš da je tata (deda) uzeo stan od vojske, odmarališta, kredite, beneficirani staž, ali je postupio nečasno i sve to bi mu trebal oduzeti jer je luzer koji je dao vojsci zakletvu na vernost Jugoslaviji a onda pobegao iz Osijeka, Splita, Zadra, Sarajeva, Mostara,... i ostavio osamnaestogodišnej regrute na milost i nemilost protivnicima.
« Poslednja izmena: 01. Sep 2010, 13:19:59 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Citat
Citat
Извини како ти можеш прихватити нешто и учинити га својим када причамо о култури појединих народа? Можеш ти осећати невиђено задовољство гледајући Пикасове слике и до неба поштовати његов лик и дело, то не мења чињеницу да његово стваралаштво није део културе твог народа, као ни чињеницу да Крунисање цара Душана Паје Јовановића јесте.

Možeš to postići tako što nećeš sebe gledati samo kao Srbina, niti Pikasa samo kao Španca, već smatrati da ste i jedan i drugi pre svega stanovnici iste planete.
Lako je povrediti nekoga koga smatraš za stranca, i o kome ne znaš skoro ništa, ali da se narodi malo bolje poznaju i da malo lakše prihvataju tudje kulture, ratovi bi bili svedeni na nivo statističke greške.

Citat
Nisam vojnik, već oficir.

Ovde sam trebao da stavim smajlija ali sam zaboravio.

Citat
Savremeni srpski ateista je osoba koja negira svoju religiju.

Pre će biti da negira postojanje Boga, i to ne samo hrišćanskog već svakog ikada zamišljenog.

Citat
Ali iako nije ubeđen buntovništvom petnaestogodišnjaka će nalaziti sve moguće izgovore da ne radui na sebi, da se ne trudi da bude dobar čovek i u tome leži tajna njegovog bezbožništva.

To znači da su svi loši ljudi na ovom svetu ateisti, a svi dobri ljudi su vernici. Ja bih stvarno voleo da je to tako, jer bi smo mnogo lakše od ovog sveta napravili bolje mesto za život. Jedini problem je što statistike ne potvrdjuju tvoje mišljenje. Šta više...

Citat
Savremeni srpski ateista će se krvavo uvrediti ako mu kažeš da se njegov deda uselio u stan ili kuću koju nije zaradio nego je dobio na poklon za poslušnost režimu. On smatra da je tata (deda) policajac zaslužio beneficirani staž i trosoban stan na Novom Berogradu a kada ga pitaš čime to nikako se neće složiti da je u pitanju bio denuncijantski terenski rad i opresija nad onima koji nisu bili pretnja zemlji dok je kriminal divljao. Ili će se žestoko uvredioti ako mu kažeš da je tata (deda) uzeo stan od vojske, odmarališta, kredite, beneficirani staž, ali je postupio nečasno i sve to bi mu trebal oduzeti jer je luzer koji je dao vojsci zakletvu na vernost Jugoslaviji a onda pobegao iz Osijeka, Splita, Zadra, Sarajeva, Mostara,... i ostavio osamnaestogodišnej regrute na milost i nemilost protivnicima.

Smile Someone is projecting...

Dakle, ateisti su zli ljudi koji divljaju medju poštenim i vrednim svetom vernika, ujedno pokušavajući da se na sve moguće načine obogate, pri tome su potomci policajaca koji su tukli demonstrante, i oficira koji su izdali Jugoslaviju. Kakva djubrad ti ateisti...

Pa jel' moguće da niko ništa ne radi protiv takve jedne napasti u našem društvu? Mora da su se probili i u vlast i medije, pa im zato niko ništa ne može.

A, kako su prepredeni... na RTS po ceo dan idu razne emisije o religiji, verski kalendari i slične. Stvarno su se dobro kamuflirali. Verske praznike su proglasili za državne...

Stvarno te ateiste treba po kratkom postupku. A?

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

burn-the-witch-burn-witch-kill-monty-python-demotivational-poster-1223816026.jpg
(68.71 KB, 640x605)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Citat
Možeš to postići tako što nećeš sebe gledati samo kao Srbina, niti Pikasa samo kao Španca, već smatrati da ste i jedan i drugi pre svega stanovnici iste planete.
Lako je povrediti nekoga koga smatraš za stranca, i o kome ne znaš skoro ništa, ali da se narodi malo bolje poznaju i da malo lakše prihvataju tudje kulture, ratovi bi bili svedeni na nivo statističke greške.

све је то лепо и фино ... али што би рекао Ајс Ти

Citat
You know sometimes I sit at home, you know,
and I watch T.V. and I wonder what it would be like
to live someplace like, you know, the Cosby show,
Ozzie and Harriet, you know, where
cops come and got your cat outta the tree
all your friends died of old age,
But you see, I live in South Central Los Angeles and unfortunately...
SHIT AIN'T LIKE THAT! IT'S REAL FUCKED UP!

иначе за једног атеисту имаш прилично хришћанске погледе на свет  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Ugh, neću da izigravam drvenu mariju, ali hriščanstvo nema monopol na onome šta se u njemu smatra za moralnim.
« Poslednja izmena: 01. Sep 2010, 12:54:27 od CvijaFaQ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Govorimo o savremenom srpskom ateisti, profilu koji dobijamo sumiranjem proseka a ne o pojedinačnoj osobi. A koliko je ateizam kod tog savremenog srpskog ateiste jak vidi se iz prethodna dva posta o savremenom srpskom verniku i savremenom srpskom konvertitu.

Ugh, neću da izigravam drvenu mariju, ali hriščanstvo nema monopol na onome šta se u njemu smatra za moralnim.
Zašto bi vernik morao da bude hrišćanin?
« Poslednja izmena: 01. Sep 2010, 13:02:25 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
ОК ... у праву си ... нисам ни мислио само на хришћанство ... ево ако може ''погледе на живот карактеристичне за смерне и религиозне људе'' ... гос'н адвокате?  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.126 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.