Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 20:58:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: oprostiti mu prevaru da ili ne?  (Pročitano 17725 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Citat
Ja sam ta koja se ostala na srednjem obrazovanju, on je uz mene zavrshavao fax, ja sam vaspitavala decu, on je bio na putu stalno, ja sam ostala bez posla jer sam decu podizala, a on je napredovao, i napredovao..pa sad da ga uhvati kriza srednjuh godina...a deca odrasla..more...
 Dati svoju mladost, i dati sebe ovoliko..a, da mi tako uradi...ni sekunde ne bi bili zajedno...
Eh... nisu li to greske u koracima u samom startu?

Koja zena, iole samosvesna, sme sebi da dozvoli da trpi da ostane i bez obrazovanja, bez posla, bez ikakve druge stvari u zivotu, osim muza i dece?
Ne kazem da treba kao mahniti da jurimo karijere... ali ako zena, u 50-oj, ostaje bez muza, a to podrazumeva da ostaje bez svega sto je ikad gradila... onda je to njena i samo njena kardinalna greska.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17676
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Verovatno jeste greshka...ali shta sada, da mu dozvolim da budem manja od mahovog semena, zato shto sam se posevtila porodici maksimalno...

Ne..bez razlike na moje godine, a imam 40. ne bih ni sekunde ostala u braku, jer nije to bila neka avantura..preko koje bih preshla,jer eto..desilo mu se...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Слажем се са Симком и Енигмом. Ја сам за тај категорички приступ решавању овог проблема.
То што је мамлаз своје ирационалне страхове лечио клинкама га не може опрати ни пред Богом ни пред ничим! За мене је то издаја светости брака и породице. Ако имаш фрку идеш супрузи, она је за тебе најбољи пријатељ, другар, потпора и подршка. Све и свја! Ако није који си је мој онда и женио..
Дакле ја то сводим просто и једноставно на поштовање. Конкретно у Бибином случају претпостављам да он није престао да је воли, али сам тај чин прељубе је за мене чин непоштовања и изиграног поверења!

Опраштања нема!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
da mu dozvolim da budem manja od mahovog semena,
To ne smes sebi da dozvolis, ni zbog koga. Smiley
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3969
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
U ovakvim situacijama svako treba sam da donese odluku
Ako nije sposoban onda mu se lose pise
Pogresno bi bilo slusati druge jer bi to moglo da dovede do nesagledivih posledica

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ako ista koci covjeka to je patoloski strah od promjene.

drazi nam je poznati pakao,od mogucnosti ulaska u nesto nepoznato,pa cak ako smo realno svjesni da nam moze biti samo bolje.

bojim se svejednoce.
bojim se pristajanja na sve u braku zarad ocuvanja necega sto,uslovno receno,treba da oznacava sigurnost.

nagledala sam se ljudi,oba pola,koji su toliko pristajali na kompromise do neprepoznatljivosti sebe kao licnosti koji,bez obzira na godine i socijalni status,zasluzuju da su postovani i zadovoljni.

gdje je granica?
gdje je granica do koje se ide da bi se ocuvao brak?

da li je uspjeh sacuvati brak,a izgubiti sebe,samopostovanje i biti umoran...na koncu svega? Smile

u braku sam.

ne prestajem da pitam sebe da li bih,jednoga dana- ukoliko okolnosti budu takve,bila spremna izdati sebe zarad osobe koja me ne postuje.

sta je to sto bi me sjutra moglo uciniti takvom osobom?
« Poslednja izmena: 13. Mar 2009, 21:26:26 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

a i zapisi su reči...

Zodijak
Pol
Poruke 28485
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
hm... sad kao odgovor na samu temu, ja bih verovatno rekla - da, ja bih oprostila prevaru, zašto ne... međutim, da mi je ne daj Bože da doživim to đavola bih bila ovako ubeđena  Smile

elem.... čitajući, meni sve ovo miriše na situaciju gde su i ta deca i žena čvrsto stisnuti u šaci tog čoveka, u prevodu, bez njega su ništa... Isto tako, vidim  (javlja mi se) gde sve troje, kćer, sin i supruga žive u velikoom strahu od njega...
Ipak, taj momak, sin, je formirana ličnost, bar s njegove strane ne bi trebalo da ostane na "kako ti odlučiš" ... Ne kažem da treba, ( ipak možda i treba) da se umeša, ali jasno je da ocu ne sme A da kaže...
U krajnjem slučaju ako je taj  otac slobodan da devojku od 24 sa svojih 53 dovodi u svoju kuću, više nego jasno je ko istoj kući određuje pravila...
Dalje, jasno je i da do razvoda neće doći, da će se to jednostavno potisnuti, jer tako pravila "žrtve" nalažu, i još jasnije da ovoj ženi zapravo ne treba savet već izduvni ventil (zna ona dobro šta će, odnosno neće uraditi), mesto gde bi rekla ono što želi bez prekih pogleda i osuđivanja...itako dalje....
E, sad ta prevara...
26 godina braka, uvek isto lice, navika... žena od 50 godina (uz dužno poštovanje, imaću ih i ja, valjda) i naspram nje devojka od 24 rada da ispuni malo fantazija i unese svežine u život čoveka kome sat otkucava... Koliko je jednostavno odbiti?   Smile  realno.... Možemo sad svi tu da vezujemo moral, etiku, ljubav, naviku, paniku... ali... ovaj - razumemo se  Smile   
IP sačuvana
social share
dok ne smislim nešto pametno, nema ništa Smiley
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 478
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Citat
Tema vidim interesantna mnogima.Vecita.Ima  razmisljanja i saveta koji mi se veoma dopadaju.Ja bih pojasnila malo moj status.U braku (jos uvek),26 godina dvoje odrasle dece.Fakultetski obrazovani.Deca znaju sta se desava.Cerka(23),student veoma je uvredjena,sin(24),mi kaze kako ja odlucim on ce to postovati! Meni je veoma tesko(mada sam sumnjala i ranije u njega),ali se sve zavrsavalo na tome kako sam ja ljubomorna... A  sada se sam upecao(slikao u nasoj kuci),nije moga da kaze da je to plod moje maste i naravno priznao(onoliko koliko mora),da se to desilo samo jednom ej bre samo jednom!!! Jednom si se slikao sa sponzorusom(tako on kaze),  da mu nista ne znaci i tako to sto ide uz to vec. Naravno ne verujem mu ni reci.Pa zar on vredi za dve?Udobno smesten izmedju dve razlicite ljubavi.Zene koja mu daje sigurnost i osigurava starost (53)medju unucicima i druge koja mu cuva iluziju mladosti (ona vrsnjakinja naseg sina).Covek se neodrice nicega,ne treba mu kompromis! Veoma me je pogodilo njegovo ponasanje kasnije.Ponasa se kao da se nista nije dogodilo.Izbegava svaki razgovor na ovu temu.

A ja ga sve ove godine nikada nikada  ga nisam ni pokusala prevariti.Vaspitavana sam drugacije.Nije da nisam imala prilike ali ja jednostavno ne mogu. Vernik sam i vera je nacin zivota mog.Moja porodica mi je centar.I sad dozivis tako nesto u mojim(50)godinama da se rusi sve ono sto sam godinama strpljivo i sa puno ljubavi cuvala.
Veoma mi je stalo do njega i verujte oprostila bi mu sve ali ne mogu da zaboravim i to je cini mi se najteze. Mnogo hvala i veliki poz.

poz svima, htela bih da pitam:oprostiti mu prevaru ili ne? tema je  jako aktuelna u mom zivotu i zaista me puno interesuje vase misljenje. Hvala

<hr />
Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora ziledin (Vreme: 11. Mar 2009, 16:19:46)

Ne, nemoj mu oprostiti, ostavi ga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Ima li ljubavi nakon prevare?
Neka od naučnih istraživanja su pokazala da se u svakom petom braku dogodi prevara, dok druga govore da se prevara događa u čak 50% svih veza. Ma šta od ovih podataka bilo preciznije - procenti su svakako alarmantni.

Iskustva govore da je prevara jedna od najbolnijih stvari koja se može dogoditi u vezi. Dovoljno je da se to dogodi samo jednom – oba partnera, a pre svega prevarena osoba, dugo će osećati bol i sve posledice prevare.

Zašto varamo?
Posle duže vremena provedenog u jednoj vezi i/ili kada uđu u srednje doba - ljudima često postaje potrebna ponovna potvrda da "vrede". Iako ne razmišljaju o prevari - i muškarci i žene često u ovim godinama počinju da drže dijete i više brinu o svome izgledu, jer žele da i dalje budu lepi i sebi i drugima. I vanbračne avanture ponekad predstavljaju upravo takvu "potvrdu".

U svakom slučaju, veze "sa strane" pre svega ukazuju na lošu komunikaciju i dugotrajniju krizu u odnosu dvoje ljudi. Prevara se najčešće događa sa nekim koga onaj koji vara već poznaje - uglavnom nekim od prijatelja ili kolega sa posla.

Kako se avantura završava?
Postoje „univerzalna“ 3 koraka u okončanju vanbračne veze:
Priznavanje prevare stalnom/bračnom partneru
Staranje o tome da više nikada ne vidite ljubavnika/ljubavnicu
Pronalaženje načina kako se osloboditi misli o ljubavniku/ljubavnici

Da li je moguć „oporavak od preljube“?
Pogrešno je mišljenje da ukoliko se prevara već dogodi, a zatim prizna i oprosti, veza obavezno postaje jača i sigurnija. Istina je, prevareni partner često oprašta preljubu, ali je jako teško zaboravlja. Bol koji je vanbračna veza izazvala može da prati jednu vezu decenijama...

Većina ljudi će se nakon prevare prirodno osetiti napuštenim, izdanim, izigranim... Prva reakcija prevarenog partnera najčešće je želja da se veza odmah okonča, jer većina ljudi ne može da živi sa mislima i slikama preljube koju je počinio partner.

Kako dalje zajedno?
Međutim, nakon ovakve prve reakcije, prevareni partner u velikom broju slučajeva ipak odlučuje da "pređe preko toga" i ostane u vezi. Ono što je u toj fazi najvažnije znati: sećanje na prevaru se ne može izgubiti - ali se vremenom može prevazići ...

Emotivni doživljaj prevare vremenom će izbledeti ukoliko se ne ponove bolni momenti i ukoliko je partner koji je prevario spreman da onome koji je prevaren, pruži potpunu podršku i osećaj sigurnosti u emotivnoj vezi.

Podrška - 4 pravila ponašanja

1. Izbegavajte da ikada više budete uzrok partnerove nesreće.
Potrudite se da nakon prevare budete posebno posvećeni svom partneru, da budete uvek tu za njega i pokušajte na taj način da povratite izgubljeno poverenje.

2. Ispunite sve emocionalne potrebe svog partnera
Ovladajte veštinom aktivnog slušanja, iskažite uvek maksimalno razumevanje i pomozite partneru da reši svaki, pa i najmanji emotivni problem. Pružite partneru potpunu emotivnu i fizičku podršku!

3. Poklanjate partneru neprekidnu pažnju
Sve svoje slobodno vreme posvetite partneru. Razgovarajte jedno sa drugim i slušajte jedno drugo. Takođe, začinite i svoj seksualni život - neka bude bogatiji nego pre.

4. Budite potpuno iskreni sa partnerom
Do prevare verovatno ne bi ne došlo da je sve bilo OK između vas dvoje... Zato - naučite da čitavu komunikaciju bazirate na iskrenosti i otvorenosti. Umesto da nađete novog ljubavnika/ljubavnicu, objasnite svom partneru kako i zašto se ponekad osećate neprimetnim, neprivlačnim, neispunjenim...

Ako ste vi prevarena strana ...

Razmislite dobro kakav je bio kvalitet veze pre nego je do preljube došlo i kroz koje je sve faze vaša veza vremenom prošla. Takođe - posmatrajte pažljivo partnerovo ponašanje i da li se i koliko trudi da vezu ponovo uspostavi na zdravijim osnovama.

Ukoliko Vaš partner nakon prevare ponaša u skladu sa 4 gore navedena uslova, očito je da se zaista trudi da ponovo pridobije vaše poverenje. Uz podršku partnera i bolju međusobnu komunikaciju - svakako ćete mnogo lakše prevazići bol i možda ipak shvatiti da vaša emotivna veza zaslužuje još jednu šansu.
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.
I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Veoma lepo napisano i cini mi se veoma strucno.Hvala ti vojvodjanka i pozdrav veliki
IP sačuvana
social share
Vera, Nada, Ljubav
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 20:58:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.