Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Опасна бактерија хара Немачком  (Pročitano 12487 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Citat
"Опасна бактерија хара Немачком" - Ако не стигне овде, опасно ми нешто пуца

Stici ce...
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG Nexus 5
MA koga jos zanima Eserihija. Da ne dodju opet slinavka i sap, pa da stradaju goveda. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Sad slušam na vestima, Rusi zabranili uvoz povrća iz svih zemalja EU.

hoce da se vrate u mracne devedesete.
Utvrdiće se da su iz Srbije.  Smile
genocidni srpski krastavci na misiji

Smile Smile Smile  Smile Smile

eserihija koja se prenosi kapljicno? vazduhom?

ma ne, nije uopste nastala u laboratotoriji i namerno pustena  Smile
Ma,nemojte da pricate kojesta,pa ne postoje vestacki stvorene bolesti i mikroorganizmi.  Smile Objasnice vam Stanislav i jos neki pojedinci.  Smile

04.06.2011 14:47
Belorusija: U strahu od epidemije ograničen uvoz
Ministarstvo poljoprivrede Belorusije je ograničilo uvoz poljoprivrednih proizvoda u strahu od epidemije svinjske groznice, ptičijeg gripa i ešerihije koli.

Belorusija je uvela privremeno ograničenje uvoza stoke i stočnih proizvoda iz nekih regiona Litvanije, Rusije i Nemačke.

Aaaaa,diktatura,tiranija,anti-demokratija...  Smile Smile Smile

Smile Smile

A kroz Srbiju putuju svi Turci, Kurdi, kamiondžije.

Dobro zapazanje,Simi.Mislim... ocu da kazem-svi to znamo,ali,verujem da se mnogi Srbi ipak ne sete toga kad stanu na pumpu i odu na mesta(WC,restoran,prodavnica...) gde idu svi ovi koji prolaze i prevoze.
Treba isto imati na umu i kad se covek krece po aerodromu.Sreca,pa ja cesto perem i pazim kad su mi "prljave" ruke,ali,mnogi se zaborave.
« Poslednja izmena: 04. Jun 2011, 21:41:28 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG Nexus 5
Festival u Hamburgu izvor zaraze ešerihijom?

BERLIN - Uzrok zaraze ešerihijom koli, koja je do sada zahvatila 12 država i odnela 19 života, možda je povezan sa jednim festivalom održanim u Hamburgu, a nemački naučnici istovremeno analiziraju razlog zaraze 17 ljudi u jednom restoranu na severu zemlje, javljaju agencije.
Lekari u nemačkom nacionalnom epidemiološkom centru - Institutu "Robert Koh" ispituju da li je izvor zaraze ešerihijom koli možda bio festival u Hamburgu održan od 6. do 8. maja, objavio je nemački nedeljnik "Fokus".

"Fokus" navodi da je festivalu prisustvovalo oko 1,5 miliona posetilaca iz Nemačke i inostranstva i da je prvi slučaj infekcije ešerihijom koli registrovan samo nedelju kasnije na univerzitetskoj klinici u tom gradu, prenosi agencija Frans pres.
Nemački mediji su, takođe, javili da je jedan pedesetogodišnjak u Brandenbergu možda 20. žrtva ešerihije koli, ali da to još nije izvesno, pošto je imao više infekcija.

Nemački naučnici ispituju i uzrok zaraze 17 ljudi ešerihijom koli u jednom restoranu u Lubeku, na severu zemlje.
"Restoran nije kriv, ali lanac snabdevanja bi nam mogao otkriti kako je prenošena bakterija, izjavio je Verner Solbah, mikrobiolog iz univerzitetskog medicinskog centra Šlezvig Holštajn, prenosi Rojters.

U međuvremenu, nemačke vlasti su saopštile da se širenje zaraze ešerihijom koli, koja je do sada zahvatila 12 država i odnela 19 života, izgleda stabilizuje.
"Broj novih infekcija izgleda da se malo stabilizuje", izjavio je novinarima u Hamburgu predsednik nemačkog Društva za nefrologiju Rajnhard Brunkorst, navodeći da je u pitanju najveća epidemija prouzrokovana bakterijom poslednjih decenija.

Od 19 žrtava ešerihije koli, jedna osoba je iz Švedske, koja se nedavno vratila iz Nemačke, a 18 smrtnih slučajeva je zabeležno u Nemačkoj.
Poslednja žrtva je 80-godišnja žena iz severne države Meklenburg-Zapadna Pomeranija, koja je umrla u petak.
Prema podacima regionalnih zdravstvenih vlasti, zaraženo je više od 2.000 ljudi, sa simptomima kao što su stomačni grčevi, proliv, povišena telesna temperatura i povraćanje. Svi zaraženi, osim dve osobe, žive ili su nedavno posetili severni deo Nemačke, a u jednom slučaju zaraženi je imao kontakt sa osobom koja je boravila u Nemačkoj.

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Zimi su u modi raznorazni tipovi gripe kojima se straši narod, ljeti su našli alterntivu u ovoj ešerihiji, čisto da se puk ne opušta ni za sekundu.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG Nexus 5
Izlečena od nove ešerihije

U Hamburgu, epicentru širenja zaraze koju izaziva novi soj bakterije ešerihije koli, uspešno je izlečena prva pacijentkinja.

Do sada je od zaraze umrlo 19-oro ljudi, a 2 hiljade je inficirano samo u Nemačkoj, a 90 obolelih prijavili su deset evropskih zemalja i SAD.

Četrdesetjednogodišnja Nikoleta Pabst iz Hamburga razbolela se prošle nedelje i u četvrtak ujutro je primljena u bolnicu, preneo je B92.

"U četvrtak ujutru posle noći koja je bila užasna, smeštena sam u bolnicu i tek tada sam se prepala. Bilo mi je sve gore i gore, i bila sam sama u sobi, izolovana, i niko nije smeo da ulazi. stvarno sam se uplašila", rekla je Nikoleta Pabst.

Nikoleta je odmah priključena na infuziju.

"Četvrtak i petak su bili teški. Nisam više imala osećaj za vreme.Nisam znala koliko dugo ležim u bolnici, ali nisam gubila svest", kaže Nikoleta.

Lekari iz hamburške bolnice odlučili su da je leče antibioticima uprkos preporuci svetske zdarvstvene organizacije i ta terapija bila je uspešna.

"Za vikend sam se već osećala bolje, od trenutka kada sam primljena u biolnicu dobila sam četiri litra krvi putem infuzije, u petak uveče dobila sam antibiotica. To je
izgleda upalilo, jer sam u naredna dva dana ozdravila", dodaje Nikoleta Pabst.

Nikoleta je provela u bolnici sedam dana, a njen slučaj možda bi mogao da pomogne u rešenju misterije mutiranog soja ešerihije koli. Stručnjaci su podeljeni kada je reč o izvoru zaraze - jedni tvrde da je novi soj bakterije u paradajzu, krastvaci i zelenoj salati, dok drugi veruju da bi izvor širenja infekcije trebalo tražiti u mesu.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Bolest sa hiljadu lica
Ivana STANOJEVIĆ | 04. jun 2011. 20:59 |  Komentara: 4

Ekskluzivno: dr Peter Malfertajner, koji leči obelele od nove crevne infekcije. Sumnja se da su u širenje infekcije, čak i nastanak, umešane - krave

NOVA crevna infekcija, koja se širi Nemačkom, odličan je primer brzine u komunikaciji različitih strana, ali istovremeno i rizika od pogrešnog razumevanja problema i njegove loše interpretacije u javnosti, i to upravo zbog te brzine.

Ovo, u razgovoru za „Novosti“, kaže profesor dr Peter Malfertajner, predsednik nemačkog Udruženja gastroenterologa. Svetski priznati stručnjak - šef katedre Odseka za gastroenterologiju, hepatologiju i infektivne bolesti na Univerzitetu u Magdeburgu - kaže da je čovečanstvo dobilo još jednu opomenu da svi moramo više da vodimo računa o higijeni.

- U crevima se, normalno, nalazi mnogo sojeva bakterije ešerihije-koli, od kojih su samo neki patogeni - napominje profesor Malfertajner. - Dok jedni izazivaju dijareju, drugi to ne čine. Razlike u simptomima su ogromne, neki ljudi dobiju samo proliv, drugi uz proliv i temperaturu. Treći, uz ova dva simptoma, imaju i sluz u stolici, a četvrti razviju hemolitičko-uremijski sindrom, tokom koga dolazi do raspadanja crvenih krvnih zrnaca i popuštanja bubrega. To je i najteža klinička slika.

Ovo je, dodaje naš sagovornik, klasičan primer kako bakterija, koja ima potencijal patogene, može, na veoma različite načine, da utiče na ljudski organizam.

PRIRODA ŠALjE UPOZORENjE
 Profesor dr Peter Malfertajner je uveren:
- Ako manipulišemo prirodom rizikujemo da uništimo normalnu crevnu floru ne samo hranom, nego i nekontrolisanom upotrebom antibiotika. Sad smo svi pred velikim izazovom, naročito mi gastroenterolozi. Crevna flora ima milione bakterija koje nas štite, a antibiotici je razaraju. Budući da oko 70 odsto imuniteta potiče iz creva, očigledno je da nekontrolisanom i neopravdanom upotrebom antibiotika rizikujemo mnogo više nego što sad shvatamo. Priroda nam šalje upozorenje.

- Lečim porodicu čiji su svi članovi oboleli. Otac i majka imaju samo neznatnu dijareju, a kod ćerke su se ispoljili najozbiljniji simptomi - razvio se pravi hemolitičko-uremijski sindrom. Ona je zato na intenzivoj nezi.

Tokom prve dve nedelje obolelo je više od hiljadu ljudi, kod svakog 15. zabeležen je hemolitički sindrom. Poređenja radi, u čitavoj Nemačkoj (sa oko 82 miliona stanovnika), tokom cele godine, pojavi se toliki broj obolelih. Najteže je pogođen sever zemlje.

- Napravili smo posebnu ambulantu za tu bolest, ljudi su veoma uplašeni - kaže profesor Malfertajner. - Svako ko ima proliv testira se na ešerihiju-koli, a oni koji imaju hemoralgijsku dijareju obavezno se hospitalizuju.

Na naše pitanje, da li postoji opasnost da se ova crevna infekcija proširi kao što je to bio slučaj sa „svinjskim gripom“, to jest, virusom H1N1, ovaj stručnjak svetskog glasa kaže:

- Zaraza je trenutno ograničena na Nemačku, a slučajevi zabeleženi u Austriji i okolnim zemljama takođe potiču iz Nemačke. Infekcija se, najverovatnije, širi preko lanca ishrane. Postoji hipoteza da su u njeno širenje, čak i nastanak, umešane krave. Promenjen je način njihove ishrane, pa je moguće da su goveda postala mesto infekcije, to jest, svojevrsni rezervoari bakterija. Umesto da pasu travu, ona dobijaju moćnu sintentičku hranu. Takve krave daju i po 10.000 litara mleka godišnje, dok one koje se hrane isključivo travom daju oko 7.000 litara. Potonje nemaju toliko ešerihije, kao ove koje se hrane sintetičkom hranom. Ovo je, međutim, još na nivou spekulacije.

Zbog opasne bakterije, talas histerije u Evropi

PANIKA U JELOVNIKU

- Jel’ se plašite da kupite ovaj krastavac?

- Ne, prodavac mi je dever, pa znam da nije uvozni, već domaći.

Ovaj razgovor, snimljen kamerom jedne domaće televizije, i emitovan pre nekoliko dana, kada je vest o smrtonosnom povrću, koje je, tada se verovalo, iz Španije stiglo u Evropu, najbolje pokazuje kako se Srbija u tom momentu „branila“ od ove pošasti.

U međuvremenu, vrag je odneo šalu i utihnuo je svaki smisao za humor ne samo u Srbiji, već i širom starog kontinenta. Novi, mutirani soj bakterije ešerihije koli, nastao po svemu sudeći ukrštanjem dva poznata tipa, odneo je do sada 18 života, broj zaraženih se od 1. maja približio cifri od 2.000, za samo dva dana prošle nedelje obolelo je 199 ljudi...

Naučnici, istraživači, lekari, bakteriolozi i svi koji imaju bilo kakve veze sa ovom epidemijom počeli su da gostuju po novinama, specijalnim televizijskim emisijama...

Naučna podloga, sa medicinskim detaljima, plus smrtnost, uz medijske priče i državno „delovanje“, kao što je zabrana uvoza povrća u Rusiju iz svih država EU - i stvoren je „koktel za paniku“ koji je zapljusnuo i evropsku i srpsku javnost. Direktor bolnice u Kilu je upozorio na „medicinsku bespomoćnost“ i govorio o epidemiji poredeći je s vremenom kuge, dok je predsednik Instituta „Robert Koh“ izjavio da bi mogli da prođu meseci dok se širenje zaraze ne zaustavi.

U poslednjih nekoliko godina, kao po nekom nevidljivom rasporedu, zapljuskuju nas raznorazne epidemije, od „kokošijeg“, preko „svinjskog gripa“, bolesti „ludih krava“, pa sve do ovog talasa smrtonosne ešerihije koli. Masovne i opasne epidemije postaju gotovo deo naše svakodnevice.

Mediji sa zadovoljstvom preuzimaju najbizarnije detalje, medicinska bespomoćnost služi kao podloga za kvazinaučna objašnjenja (sida je dugo označavana kao božja kazna), a običan svet više i ne zna kome da veruje. Čini se da se farmaceuti najbolje snalaze, pa brzo izbacuju sve, od lekova do vodica za pranje ruku, organizuju simpozijume...

Očigledno je da i pored sve nauke i znanja, svih tekstova i specijanih emisija, naučnika i istraživača, kao najsigurnija odbrana ostaje jedino - dever koji prodaje krastavce. (N. S.)

Вечерње Новости

_________________________________________________________________________________________

Прошле године у ово време парадајз је коштао око 200 динара. Сада сваког викенда у Максију су акције кило парадајза 64 динара.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Не будите наивни, није то бактерија, него зна се ко!  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Bata Zivotinja.jpg
(9.4 KB, 318x239)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Nokia 1800
Samo da razjasnimo par stvari... Ovo nije ni obicna E. Coli, ni zloglasna Escherichia 157-ica... Ovo je neki novi strain verovatno izasao iz neke laboratorije ili radioaktivnog mulja...

Obicna E. inace zivi u ljudskom stomaku, ali ako se zarazite odredjenim podvrstama ( 157-icom ili ovim cudom ), to ne valja...

I dalje se ne zna mnogo toga, ni ko je kriv, ni kako su zarazeni ljudi... Ali:

1. Eserihija je indikator fekalnog zagadjenja koji moze nastati pri samom gajenju i to ili zarazenim zemljistem ili neadekvatnom vodom za navodnjavanje.

2. Umesto kontrole finalnih proizvoda u razvijenim zemljama se vise primenjuje metod kontrole odredjenih tacaka proizvodnje/transporta/prodaje jer se tako dobija precizan podatak gde je infekcija nastala ako uopste nastane, i naravno ko je kriv. Dosta ljudi zna da se voce i povrce na granici prska vodom da ostane sveze... Bio je vec slucaj u Americi da nisu mogli da provale odakle potice neka infekcija Shigella-e i otkrili su na kraju (jedva...bio je u FBI ukljucen u istragu) da su Meksikanci na granici prskali voce i povrce vodom iz nekog lokalnog izvora koji je bio inficiran... Od tada se sve vise primenjuje taj ''sistem kontrolnih tacaka''  jer ako su sve te kriticne tacke (od proizvodnje do trpeze) pod kontrolom, onda navodno nema potrebe za kontrolom finalnog proizvoda.

Da su Spanci krivi, verovatno bi bilo brdo zarazenih i u Spaniji, ali to nije slucaj koliko sam ja cuo... Tako da, mislim ipak da se neko u Nemackoj grdno zajebao...

I jos jedna stvar... Statisticki gledano, oni tamo imaju prilicno slabiji imunitet od nas, a cuo sam i da kad kupe recimo svezu salatu ili krastavac upakovan u celofan, da ga ne peru, vec direktno stavljaju na trpezu... To sam cuo za Britance, kao i da vecina ljudi tamo ne ljuste krastavac uopste...  Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
moja majka misli da su se potrovali od vode iz vodovoda ... ali da ne smeju da objave da ne pukne bruka .. ipak je to Nemacka, eee....  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.