Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ono sto nismo znali o Italiji...  (Pročitano 20751 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Apple 15
Italija... zemlja u rasulu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 16.0.912.75
Pisao sam za benzin kako bi napravio poredjenje sa ostalim clanicama EU,gdje recimo u Sloveniji kosta 1,28 po litri,a u Austriji mislim da je oko 1,60.
U svakom slucaju napisao sam temu za one koji mozda imaju u planu doci i zivjeti u Italiji.
Kada smo vec kod plate,zaradjivanja i potrosnje ovako bi to izgledalo...

- Cistacice i one koje pomazu starijim ljudima(sto ovdje vecinom rade zene iz Ukraine) imaju platu od 600-800 eura
- Konobari,prodavci (kebab,pizza itd.) plata se krece od 700-1000 eura
- Profesionalni pizz majstor i kuhari imaju od 1000-1300 eura
- Vozaci kamiona ako voze samo na prostoru Italije imaju 1300-1500 eura,dok oni koji idu vani izlaze do nekih 1800eura
- Medicinsko osoblje (tehnicari,sestre) plata je od 1200-1500
- Gradjevinski radnici (zidari,pomocnici,regips radnici,keramika itd.) imaju od 1200-2000
- Bravari,varioci i ostali u sektoru metala imaju od 1500- 2500

Od "misaonih" poslova izdvojio bih one koji veoma dobro poznaju kompjuter,te za ovaj posao imaju dvije solucije.Recimo nekome pao sistem na kompjuteru i samo podizanje istog kosta 100 eura.Ugradnja bilo kakvog programa kosta od 20-50 eura.Ako radite za sebe cijene su takve,ako radite za drugog Vasa plata bi bila oko 900 eura.
Naveo sam par poslova koje vecinom po dolasku ljudi sa Balkana rade,kasnije ko kako zna plivati.
Rekao bih ove plate izgledaju nekome primaljivo nekome ne,ali veoma bitno je naglasiti mjesto stanovanja.U Italiji
najniza cijena iznajmljivanja nekog stana sa jednom jedinom sobom i kupatilom (garsonjera) kosta od 320 eura pa navise.Dok na udaljenoj periferiji moze se pronaci cijela kuca za nekih 350 eura na mjesec,ali kada uzmete istu treba vam auto za odlazak na posao i vracanje sa istog.Auta ne kostaju mnogo sve ovisi sta se trazi,sasvim normalno auto nekih 10-tak godina starosti kosta od 400-1000 eura,ali na to odmah mora se dodati 450 eura prepis i 1100 eura osiguranje na godinu.I ima jos jedna vrlo bitna stvar Srbija i Bosna su ostale jedine drzave sa podrucja Balkana kojima se ne priznaje vozacka dozvola maticne drzave,nego moraju polagati vozacki za italijansku dozvolu koji kosta 800 eura.Jadno veoma jadno izgledati gledati kako albanci za 40 eura prevode njihovu vozacku bez polaganja,a mi koji smo imali auto dok su oni kocije vozali moramo polagati.

Eto ako neko se odluci zakoraciti u Italiju kao turista ili kao covjek koji zeli ostati...vrlo rado cu odgovoriti na pitanja.
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
Jednom sam nesto pricala sa komsinicom o tome kako bi mozda mogla da ode kod keve kako bi, opet mozda, bolje ziveli. U Italiju. Ona mi je na to rekla :" Ma sta ti je to sve Cigani" -
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.60
бемлига ... нисам размишљао нешто о томе какве су им плате, ал овако набацано на гомилу, плате и цене ... горе него што бих претпоставио
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 16.0.912.75
Istina Sandra cigani jesu,ali sve zavisi kao sto Crowz rece kako plivas.Nasi ljudi su veoma radni ljudi i snalazljivi tako da i medju ciganima mogu postici ono sto zele.
Slazem se Anea da je Italija u rasulu,ali tako je oduvijek bilo.Jug mrzi sjever,sjever mrzi jug.Rim bi zelio da bude prvi,dok Milano i Lombardija imaju pare,na to sve dodje Vatikan koji presudi.U takvoj konfuziji ako je neko vidra moze raditi sta zeli...

Ako bude neko zelio Zmaju da udjem u detalje oko plata i cijena vrlo rado cu odgovoriti.Ali evo za pocetak par primjera kako se moze i kako ne moze imati dosta toga u Italiji.Covjek dodje sa namjerom da ostane u Italiji.Dovede nakon nekog vremena i porodicu.Prva greska koju cini je placanje kirije za stan,koja iznosi oko 550 eura za neku cetveroclanu porodicu.Znaci taj covjek koji je upisao djecu u italijansku skolu,nema namjere se vracati na rodnu grudu mozda do penzije.On svake godine baca 6600 eura sto znaci za 20 godina 132.000 eura,ovakvih je mnogo i tek sada kazu ehh sto nisam drugacije razmisljao kada sam dosao.Zar nije pametnije kupiti odmah stan i otplacivati ratu kredita koja iznosi otprilike za takav 400 eura.U svakom slucaju ne gubi se nista,ako zelis otici stan ostaje banci (ne placene rate) a covjek zivio za 150 eura manje.
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Citat
Recimo nekome pao sistem na kompjuteru i samo podizanje istog kosta 100 eura

Smile Smile Smile Smile

имају туторијали на јутјубу који трају у просеку по 5 минута на свим језицима света и за све знане оперативне системе и то кошта 0 евра

да ли је могуће да неко плати 100 евра да му се подигне ос?
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Apple 15
Zato sto samo 15% Italijana koristi racunar.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
званични податак или ти то онако одокативно?
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
Jednom sam nesto pricala sa komsinicom o tome kako bi mozda mogla da ode kod keve kako bi, opet mozda, bolje ziveli. U Italiju. Ona mi je na to rekla :" Ma sta ti je to sve Cigani" -

jes vala. u grckoj se ponasaju skoro pa kao amerikanci i englezi. ali kad cuju da smo iz Srbije, podvijaju rep.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 16.0.912.75
@mrgec veoma glupa istina,ali poptuno istina.Ovdje nema pirata koji se nalaze kod nas na svakom cosku,zaglupljen narod koji radi samo ono sto zna.Recimo ako se skolovao da bude policajac koji naplacuje kazne,taj nista drugo ne zeli da zna osim kazni.Ako se skolovao za monofaznu struju,taj veze nema o trofaznoj jer to pripada nekom drugom itd. da ne nabrajam sve te nebuloze.Nas covjek zna zavrnuti sijalicu kada pregori,ovi ovdje zovu nekoga da to uradi,jer boze moj strah nisu nikada to radili.Ovo sam naveo da malo svatis i to oko sistema.Skoro svi italijani cim nesto zaskripi u kompjuteru isti nose u servis,a ljudi tada deru momacki jer mogu.
Sve ovo znam iz licnog iskustva,nekada imam i po 6 laptopa koji cekaju jedan ubaciti skype,drugi sistem podici itd.toliko glupe stvari koje ljudi neznaju.Imam svoj posao koji zahtijeva od mene angazovanost 13 sati,tako da uradim kompjuter onome kome zelim.U servisu je skype 20 eura ja ubacim kuci za 10 Smile Smile u servisu sistem 100 ja ubacim za 70  Smile Smile  Tako to dodje kada zidar zeli biti u trendu Smile Rekoh nije sve tako crno sa Italijom,za one koji znaju plivati...ebiga nismo svi bili zidari...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.