Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 00:20:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: On neće da se izvini!  (Pročitano 3357 puta)
04. Mar 2008, 12:37:33
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia 
On neće da se izvini!

Jedna od čestih ženskih žalbi na muškarce jeste ta da neće da priznaju da su pogrešili i da se izvine. A muškarci, iz svojih razloga, ne žele da se izvinjavaju, niti smatraju da će izvinjenje bilo šta rešiti. I tako se sukob pojača onda kada uopšte ne bi morao.

Problem s izvinjenjem je to što ga muškarci i žene posmatraju na različit način (govorimo generalno uzev, naravno da će biti i muškaraca i žena čiji se stavovi razlikuju od onih koje ćemo navesti). Za ženu, izvinjenje znači da je njemu žao što je pogrešio, da mu je stalo do nje, i ako on odbije da se izvini, ona to oseća kao da njega nije briga za nju.

Za muškarca, izvinjavanje je nešto drugo. To je ne samo priznavanje greške (što niko ne voli da uradi) već i ponižavanje samog sebe pred nekim, pokazivanje slabosti, što može biti upotrebljeno protiv njega. Neki muškarci će, kada im tražite da vam se izvine, to čuti kao: "Uhvatila sam te u grešci i sad nameravam da ti to nabijam na nos".

Muškarcima još teže padne kad se stvar ne završi na izvinjavanju. Učine taj tako težak im korak, ponize same sebe, a njoj to nije dovoljno, još uvek nije zadovoljna, još nešto (ne znaju ni sami šta, a izgleda da ne zna ni ona) bi htela. Zašto su se onda uopšte mučili da se izvinjavaju? I gde je tome kraj?

I šta muškarac da uradi? Da se izvini kad god pogreši. Vrlo često će već samo izvinjenje biti dovoljno, jer će ženi reći ono što u principu želi da zna: on priznaje da je pogrešio, žao mu je zbog toga, stalo mu je do nje i do toga da se ona uz njega dobro oseća. Više neće ni tražiti, a neće ni videti kao slabost to što se on izvinio, naprotiv. A ako to ne bude dovoljno? Izvinjenje je svakako dobar početak - uvek - i ženi u startu govori ono što joj je potrebno da čuje, samo što, kada je greška veća, ona želi još nešto. Najčešće da je saslušate, a šta još uglavnom ćete saznati ako je pitate šta možete da učinite kako biste popravili to što ste učinili.

Ivana Milaković

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Apple iPhone 6s
Slazem se da definitivno drugacije gledamo na izvinjenje...
Nije mi problem da to uradim, ali cemu to ako ta rec ili par reci nema nikakvu tezinu?
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Uvek trazim izvinjenje kad mislim da je to potrebno jer mi je ta rec veoma vazna, mislim da bez nje ce to sto je ucinjeno da se ponovi. Naravno, nije mi pro blem da se izvinim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Muškarcima još teže padne kad se stvar ne završi na izvinjavanju. Učine taj tako težak im korak, ponize same sebe, a njoj to nije dovoljno, još uvek nije zadovoljna, još nešto (ne znaju ni sami šta, a izgleda da ne zna ni ona) bi htela. Zašto su se onda uopšte mučili da se izvinjavaju? I gde je tome kraj?
Не знам... ја баш и нисам имала такво искуство... Ако смо разумни људи, ни мени ни господину дотичном патрнеру неће бити тешко да признамо да смо погрешили... Уосталом, сваки пут кад је било тако, након агрументоване расправе, онај који увиди да је "зезнуо ствар", то призна, извини се и то му бива опроштено (али да ли и заборављено?  Smile)

Уосталом, оног дана кад будем размишљала: "Е сад ћеш вала да ми се извинеш, а онда ћу ја видети да си рањив и слаб, па ћу те мучити и кињити до краја живота" - тог дана ћу се убити.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Citat
Уосталом, сваки пут кад је било тако, након агрументоване расправе

bas me interesuje ko uvek izadje kao pobednik iz te argumentovane rasprave? Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
 Smile  Smile
Па... како кад... Некад ја, некад он... Мада он и баш не воли да се са мном расправља...  Smile не знам зашто...  Smile
Више је за неке мирније методе...
Међутим, ако и сама схватим да сам погрешила, није ми проблем да кажем ту чаробно-мистичну реч - извини...  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Кад сматрам да нисам погрешила, нема ни теоретске шансе да се извиним. И чему бих ако не мислим тако? Могу да кажем да ми је жао што сам га повредила, али да и даље остајем на свом становишту, колико год га он сматра погрешним.
Кад сконтам да сам погрешила, извиним се без проблема, баш од срца.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2227
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
U cemu je razlika kada se izvinis "od srca" i "ka srcu" (tj kad se jednostavno izvinis, bez onoga "od srca") ... ne kapiram taj fazon  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Interview - Bebi Dol: Skoro me je gospođa iz komšiluka koju stalno pozdravljam sa dobar dan pitala: „Je li, je l’ ti to mene provociraš?“
nidzo, svaka cast Smile
Edit by latifovich: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Dosta sam tvrdoglava i cesto mogu da se prepirem do mile volje da ne popustam. Ali uvek sam znala sta u kojoj situaciji treba napraviti i sta je pravilno spram onoga sta bih uradila na kraju ( sto se cesto nije podudaralo sa mojim raciom  Smile )

Tako da, znam dobro kad pogresim i tad se izvinim. Ne patim od ovih gore 'muskih' strahova i uglavnom procitam kad neko ima tendencije da manipulise sa mnom zbog toga sto sam napravila neku glupost. A takve ljude izbegavam,logicno.

Opet, postoje ti ljudi u mom zivotu koji mi znace vise nego drugi i nekad cu se im se izviniti iako mozda za to nema potrebe. Zato jer mi je vazniji nas dobar odnos od neke prepirke, a i zato jer znam da ce to znati ceniti, a ne iskoristiti. Zato su, izmedju ostalog i posebni valjda Smiley
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
LG 4X HD
Citat
Dosta sam tvrdoglava
Ti?? ma neeee,nikad ne bih rekao   Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Avg 2025, 00:20:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.