Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oluje i grad i naredne nedelje, a stize nam i poplava  (Pročitano 18476 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Ja ne znam sto se ljudi toliko bune protiv ove kise...  Smile

Jeste... poplave i sve to, ali ja ne pamtim da je u Beogradu bio cistiji vazduh.. plus je temperatura sasvim pristojna...
Jedino kada kljokne malo pritisak.. ili poraste... nebitno... oni momenti kada pozelim da se izvrnem i spavam...

A da vidite kako raste travica u basti... bacili smo seme pre 10 dana... i jutros... tepih se formirao... milina...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
mob
Samsung S8 Plus
Ja ne znam sto se ljudi toliko bune protiv ove kise...  Smile

Jeste... poplave i sve to, ali ja ne pamtim da je u Beogradu bio cistiji vazduh.. plus je temperatura sasvim pristojna...
Jedino kada kljokne malo pritisak.. ili poraste... nebitno... oni momenti kada pozelim da se izvrnem i spavam...

A da vidite kako raste travica u basti... bacili smo seme pre 10 dana... i jutros... tepih se formirao... milina...  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Da, znas... cika Jova Zmaj je imao divne pesme... i pevao o nekom lepsem svetu... cak i u Djulicima uveocima...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Jeste... poplave i sve to, ali ja ne pamtim da je u Beogradu bio cistiji vazduh..

Al kako znaš da je čistiji?  Smile

Inače,ne kažem da nije - uprkos blesavim pričama i paranoji koja kruži,Beograd je,bar što se vazduha tiče,prilično čist u poređenju sa ostalim gradovima svoje veličine i konfiguracije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
Kako izgleda Apatin pod vodom/FOTO

Apatin -- Vrh poplavnog talasa na Dunavu, koji dolazi iz Mađarske u Srbiju, očekuje se večeras i sutra. Poplavljena naselja uz Dunav u Bezdanu i Apatinu.

Reč je uglavnom o vikend naseljima uz Dunav koja su poplavljena, kao i duž kanala Dunav-Tisa-Dunav. Voda se izlila i u Odžacima, Bačkoj Palanci i Novom Sadu.

Na području Novog Sada danas su preventivno uvedene mere vanredne odbrane od poplava, zbog jučerašnjih obilnih padavina i čestih intervenicija operativnih službi na odbrambenim linijama.

Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine" podstilo je da je granica za uvođenje vanredne odbrane kod Novog Sada 700 santimetara, a, po prognozama, Dunav će maksimum od oko 660 cantimetara dostići kod tog grada tokom vikenda.

Kod Novog Sada jutros je izmereno 618 centimetara što je 40 santimetara više nego u sredu.

Vodeni talas je pod kontrolom na teritoriji Srbije i stanje je daleko od alarmantnog, izjavio je danas Miodrag Pješčić, vršilac dužnosti direktora Republičke direkcije za vode, podsetivši da se danas očekuje kulminacija talasa kod Bezdana. On je objasnio da je prva odbrana linije od poplava stabilna, nema prelivanja nasipa, a situacija se redovno osmatra i prati.

Nivo vodostaja Dunava će sutra bit drugi u istoriji po visini i najviši od kako su izvršene rekonstrukcije nasipa, kaže ministar poljoprivrede Goran Knežević.

Vodostaj Dunava kod Bezdana, gde se danas očekuje maksimum vodostaja od 755 santimetara, jutros je dostigao 750, a u 13.00 sasti 754 santimetara, saopštile su "Vode Vojvodine".

Merama odbrane od poplava obuhvaćeno je 430 kilometara odbrambenih linija duž Dunava, Tise, Kanala Begej i Karašca. Mere redovne odbrane sprovode se na 195 kilometara.

Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da očekuje da tenzija oko poplavnog talasa postoji u naredna tri dana i ponovo istakao važnost preventive u ovakim slučajevima.

"Kada kažem tenzija, tu mislim na budnost i opreznost svih prisutnih na terenu, počevši od pripadnika Sektora za vanredne situacije, ljudi iz vodoprivrednih preduzeća i lokalne samouprave naročito. Prosto treba ispratiti ovo do kraja", rekao je Marić za RTS.

On je na konstatacije da pojedinci iz lokalne samouprave nisu dobro obavili svoje poslove i razumeli šta je poručeno sa republičkog nivoa Marić je naveo da ako je zaključeno da su ugrožena domaćinstva u nebranjenim delovima, to ne znači da ne treba voditi računa o tim ljudima.

"To su naši sugrađani i imaju svoju imovinu", podvukao je Marić i dodao da će se danas obići sva ugrožena mesta i opštine od Bezdana do Novog Sada pa će se na mestu zbivanja uveriti šta je i koliko je urađeno i da li je moglo više ili bolje.

"Ono što je meni dobra vest u svemu je to da, što se tiče državnih organa - iz vodoprivrednih preduzeća, iz raznih ministarstava - zaista jesu animirani na vreme i aktivno su se uključili", rekao je Marić.

On je ukazao na to da stalno treba pričati o tome i podsticati ljude da se ovakve stvari ne ni dešavale stalno.

"Jedno vreme se stekla slika da smo mi u Srbiji potpuno opušteni kada je reč o poplavi i to nije tačno - pripreme za ovo traju prilično dugo", kazao je Marić.

Na pitanja da komentariše raniju izjavu da ne vode dovoljno računa o preventivi oni koji razmišljaju o novcu Marić je naveo da govori o ljudima "koji treba da imaju takvu vrstu političke inteligencije da znaju da se na ovom poslu ne sme štedeti".

"U Srbiji se uvek priča o naknadi štete i to je ugao gledanja za koji se nadam da će narednih godina biti promenjen", rekao je Marić i dodao da je njegov posao kao načelnika Sektora da stalno na to ukazuje, a ne da ulazi "u verbalne sukobe sa ovim ili onim ministrom".

Marić je komentarišući podatak da je vojvođanska vlada odvojila izvesnu sumu novca za saniranje štete rekao da će to svakako dobro doći ljudima, ali da on govori o sistemskom ulaganju

"Kada napravite budžet jednog vodoprivrednog preduzeća koje je dovoljno da isplati troškove od prethodne godine i ne može ništa da uloži u obnovu i izgradnju novih nasipa, onda znate o čemu pričam", rekao je Marić.

"Uvek se svodi na novac...naravno govorimo o njima (ministarstvo finansija), nadam se da će biti sluha za ovo o čemu pričam", rekao je Marić odgovarajući na pitanje da li kada govori o toj temi misli na ministarstvo finansija.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Samsung SGH-E590
Sad kad poplavi pivaru bice bas veselo. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Jeste... poplave i sve to, ali ja ne pamtim da je u Beogradu bio cistiji vazduh..

Al kako znaš da je čistiji?  Smile

Inače,ne kažem da nije - uprkos blesavim pričama i paranoji koja kruži,Beograd je,bar što se vazduha tiče,prilično čist u poređenju sa ostalim gradovima svoje veličine i konfiguracije.

Po sebi.. mozda zvuci glupo... ali uvek sam imala probleme sa bronhijima, sinusima i sl... Od rodjenja dok se nismo preselili na moje brdo, svake godine mi je nos bio zapusen od septembra do jula ili avgusta... stalne prehlade, glavobolje, upale sinusa i sl... U prethodnih 5 godina koliko zivimo iznad Beograda, stanje je mnogo bolje... Prehlade su neke viruscine i sl...
E, sad... tu se javio drugi problem, jer kada dolazim na posao u grad, a to je sam centar BGD, pocinjem da kasljucam... boli me glava... suze oci...ne mogu da dodjem do daha kada hodam...spava mi se... etc... bukvalno od momenta kada izadjem iz busa...  Da napomenem da sam pre toga 15 godina zivela u centru, isla u skolu u centru i sl, tako da sam bila donekle prilagodjena....
Od kada su ove kisurine... jeste da je veca vlaznost i sve to... ali nema tih promena...Par dana je bila neka igrarija sa pritiskom... ali sad izadjem napolje i vazduh je pun kiseonika... Zacudjujuce...

inace, sto se tice zagadjenosti Beograda... sve je to zbog jedne stvari - Beograd je jedan od gradova sa najvecim zelenim povrsinama u Evropi... Nekada davno... pre ovih urbanista... neko je bio dovoljno inteligentan da izmedju svakog kvarta zgrada uvali bar drvored, a neretko i citav park...
Tako da, dragi moji beogradjani... sve mozete da izgubite, ali zelene povrsine ... jock...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Samsung SGH-E590
A meni bas zapusen nos zbog ovakvog vremena. Izgleda da sam alergican na cist vazduh! Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Ред кише, ред сунца, расту биљчице ко ненормалне. Претварамо се у џунглу.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Beočin i Stari Slankamen pod vodom, vodeni talas u Beogradu u nedelju! (FOTO)
Vrh vodenog talasa nailazi od Bezdana do Bogojeva. Za odbranu od poplava u Vojvodinu je dopremljena i mobilna brana iz srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu

Foto: Tanjug

Vrh vodenog talasa je prošao pored Bezdana i spušta se prema Novom Sadu i Slankamenu, a u naredna tri do četiri dana očekujemo da vrh talasa prođe i nizvodno od Beograda, kaže generalni direktor JKP “Srbijavode” Goran Puzović.

On naglašava da se mere redovne odbrane od poplava sprovode u Smederevu i da su jutros uvedene na području Negotina i Starog Kostolca.

- Vodostaj u Smederevu je na kvoti 620, a redovna odbrana se sprovodi pri nivoima od 600 do 700. Nema velike opasnosti i očekujemo da će vrh talasa biti na koti 650 do 660. Sve službe su na terenu, ljudi su budni, vrši se koordinacija sa Sektorom za vanredne situacije – navodi Puzović.

Zamenik načelnika Sektora za vanredene situacije Đorđe Babić kaže da se u ovom trenutku vrh vodenog talasa nalazi od Bezdana do Bogojeva. Narednih dana očekuje se da će talas stagnirati, a tek potom se očekuje opadanje vodenog talasa.

- U opštini Beočin postoje neke nebranjene zone i tamo ima nekoliko kuća koje su poplavljene. Ljudi su prethodnih dana iz tih kuća evakuisali svoju imovinu. Mi iz sata u sat pratimo situaciju i naše ekipe su na terenu – kaže Babić za Telegraf.

Ekipe Štaba za vanredne situacije nalaze se u Apatinu, Beočinu i Starom Slankamenu.

- Koliko će domaćinstava biti poplavljeno, zavisi od visine vodostaja. Očekujemo poplave u Beočinu i Starom Slankamenu, i tamo će se podizati brane – dodaje Babić.

On kaže da bi narednih dana mogla da bude ugrožena i Specijalna bolnica u Slankamenu i da bi u tom slučaju bolnica morala biti evakuisana. Ekipe štaba, lokalne samouprave i “Vojvodinavode” učiniće sve da do te evakuacije ne dođe.

Za odbranu od poplava u Vojvodinu je dopremljena i mobilna brana iz srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

(M. B.)

Izvor: Telegraf
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.