Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oluje i grad i naredne nedelje, a stize nam i poplava  (Pročitano 18460 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Sad jeste podnošljivo, sinoć je bilo čak i ok uprkos dnevnoj temperaturi od 40,jer je bilo vetra ceo dan.

Ali ne radi se samo o nama,jelte,nego i o usevima i vegetaciji, koju ovo potamani. Što kaže moj drug - džaba tebi i trista prskalica i tona vode za useve kad sunce sprži biljku.

U zadnjih 10 godina se sve to skroz raz*ebalo. A taman je onomad na proleće lepo krenulo.3

Jbg,ne može nas ništa da zaobiđe,pa to ti je.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Pa nebih se slozila...
Ovi uslovi su upravo idealni za zetvu... jer su sve kulture vec pri kraju ... psenica je poznjevena, ostao je suncokret i kukuruz... koji bas i trebaju da se isuse... kao i seno za zimu Smiley

Isti slucaj je i sa vocem koje dozreva... Btw. Sad idu prave lubenice i sljive  Smile
« Poslednja izmena: 09. Avg 2013, 13:50:21 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Ok,možda i ja grešim. Ne znam tolko dobro  o tome,nesam školovala.  Smile

Ali ipak, sigurno ima i nešto čemu ne prija ovolika vrelina?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Sony xperia
Mozda mislis da se ne kvasi stabljika prilikom polivanja. Jer ako se to uradi, sprzi je kao nista. Pridvece i nocu ako treba. A navodnjavanje moze i danju. Jer se zemlja natapa onim vodenim brazdama. Iako i tu ne treba preterivati.
Inace polivanje ono, prskanjem na ovom suncuuu. Sagori stabljika samo tako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Ne znam,stvarno,mnogo toga vezano za poljoprivredu sam pozaboravljao (u osnovnoj smo ipak detaljno učili o tome,jer je još bila SRJ,pa su se forsirale takve nauke), ali znam da mi je skoro rekao drug koji studira to da navodnjavanje i obrađivanje,čak i ono najsavršenije moguće, nije uvek rešenje,odnosno spas za sve jer prosto kad je 40 stepeni i sunce prži ko nuklearna bomba, džaba ti, kad se biljka užari i krene da umire.

Inace polivanje ono, prskanjem na ovom suncuuu. Sagori stabljika samo tako.

A što?  Smile  Smile Pretpostavljam zato što isparava dok je na biljci,pa se tu pravi neka hemijska reakcija koja ne valja? Ili šta je...?  Smile
« Poslednja izmena: 09. Avg 2013, 14:03:50 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
To je zato sto se pravilno ne navodnjava...  Smile
Sada imaju i sistem kap po kap...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Anea,Anea... opet ne pratiš fabulu radnje...   Smile Smile

Kad sam rekao ''najsavršenije moguće'' obrađivanje i navodnjavanje,mislio sam baš i na taj sistem kap po kap. Jer mislim se ako mogu Izraelci da razvijaju polja tamo u onoj pustinjskoj p materini  Smile ,možemo i mi ovde da se izborimo sa vrućinama,ako se uvede dobro navodnjavanje. E,onda sam saznao (ako sam dobro razumeo) da opet nije tako jednostavno, jer kada je sunce prejako, biljka prosto ne može da se izbori sa njim, čak i ako ima dovoljno vode u zemlji.

A možda sam i pogrešno razumeo. Zato i pitam... da saznam koliki je udeo ove loše klime u zadnjih par godina u slabljenju naših useva.

P.S. AKo se uopšte i radi o slabim usevima,jer ne bi me čudilo da je u pitanju onaj fazon - sve dobro i kvalitetno pošalju za izvoz,a onda nama pričaju kako je bila loša godina pa uvoze koješta iz drugih zemalja...
« Poslednja izmena: 09. Avg 2013, 14:16:07 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Pa nebih se slozila...
Ovi uslovi su upravo idealni za zetvu... jer su sve kulture vec pri kraju ... psenica je poznjevena, ostao je suncokret i kukuruz... koji bas i trebaju da se isuse... kao i seno za zimu Smiley

Isti slucaj je i sa vocem koje dozreva... Btw. Sad idu prave lubenice i sljive  Smile

кукуруз је спаљен Smile
« Poslednja izmena: 09. Avg 2013, 14:18:12 od mrgec »
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
Sony xperia

A što?  Smile  Smile Pretpostavljam zato što isparava dok je na biljci,pa se tu pravi neka hemijska reakcija koja ne valja? Ili šta je...?  Smile
Pa dodatno gubi vlagu. A onda jos vlaga isparavanjem odnosi toplotu. Sto je jos jedan cinilac. Pa ispadne veca temperatura vanjska nego u biljci. Onda ta razlika jos vise vuce i ispija vlagu dodatnim isparavanjem. A sitem kroz biljku, kojim se ona hrani i rasporedjuje hranu iz korena ne moze tako brzo da to prosledi i nadohnadi. Pa vidis biljku pri korenu jos zelenkasta a na gore pozutela i sasusila se.
Zeznuto je i kada samo po ovoj vrucini kisa samo prsne po malo. Lisce se susi ako je kisica u podnevnim satima. Pa opet vrucina, przenje na suncu i ode lisce. Bez obzira sto se poveca vlaznost vazduha, ona vuce iz korena.
A onda pa dosta ljudi po vecoj vlaznosti vazduha na ovoj temperaturi, teze ili ti, otezano dise.

Zeznuto je to. Ne znam da li znas. Ljudi beze od promaje. Promaja je obicno kretanje vazduha. Medjutim sta je zeznuto? Vlaznost vazduha. Nije ista u prostoriji i vanjska. Pa se brzo menja i promeni. A ljudskom organizmu treba vremena da se prilagodi i onda kuku lele. A po ovim temperaturama, kada je vlaznost ponekada jedva 20%, promaja i ne postoji. Suv je vazduh unutra, suv spolja. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Pa znas sta... pitaj tog druga, mislim da ce ti potvrditi... da je SFRJ jako puno razvijala sisteme navodnjavanja... Vecina povrsina je bila navodnjavana... stvarno je bilo na visini zadatka..
No... kada se sve raspalo i kada je obaveza odrzavanja kanala pala prakticno na seljake... sve je otislo dodjavola...
Onaj ko i danas odrzava svoj sistem navodnjavanja... nema problema... onaj ko kuka na drzavu.. kuka...

Inace, usevi psenice i kukuruza su ove godine prebacili normu... sticajem okolnosti majka gleda svakog vikenda sve poljoprivredne emisije (to joj je struka)

Sto se tice izvoza... opet sumnjam... posto je setva bila dobra...
To sa aflatoskinom opet ima veze sa prostim neulaganjem u odrzavanje... i nista vise...

Mislim da ce cak i usevi secerne repe biti OK, iako se Kostic vec godinama trudi da unisti iste...

Pa nebih se slozila...

кукуруз је спаљен Smile

Opet komsija sa Dirom kuka?

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/Ekonomija/1372090/Rekordan+rod+kukuruza+obara+cenu+mesa.html
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.