Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Олуја" - удружени злочиначки подухват 1995 - 2006  (Pročitano 25574 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Ma da svi prodaju zbog toga sto ih docekujete rasirenih ruku...ne pitaj.

džaba priča iz bunkera nek se politički angažiraju i budu složni,istupe sa jasnim stavovima o svemu u prošlosti i daju jasno mišljenje o budućnosti i suživotu,bacanje strelica na relaciji BG-ZG ništa neće rješit.neka ne traže državu u državi jer to neće nikad dobit.jel problem bit građan Hrvatske,kako niko nema problema nego samo stanovnici bivše samoprozvane RSK.Dajte se ljudi probudite već jednom.
« Poslednja izmena: 15. Avg 2006, 17:21:56 od nikola34 »
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
SonyEricssonK700i R2L
Ja sam budan ne znam za druge. Ko trazi drzavu u drzavi. Aj da ne znam kako docekujete Srbe pa da ti povjerujem...na neki nacin opravdava to ali me nervira to kad pocnete ovdje da prosipate cupri kako to nije tacno i kako jedva cekate da se vrate 100000 Srba...tu pricu pricajte nekom drugom ne meni.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
cg_ac nema tu šta ko jedva čekat ili nečekat,oni su HR državljani imaju pravo da dođu kad ih god volja o čemu ti pričaš.nek se organiziraju politički nek istupe,neće niko za nikog da misli.HR vlada je učinila što nijedna država nije ,obnavlja kuće svima i nikom nije rekla da je nepoželjan ili građan drugog reda,a što neki ne vole da čuju H od Hrvatske to je najveći problem u povratku jer ne vole nit priznaju državu čiji pasoš u džepu nose.To je samo na Balkanu moguće.

Odgovori mi zašto 200000 ili 250 000 ili koliko ih ima nema jaku političku stranku nego stalno dozvoljavaju da s njima neko manipulira.

Nek ti kaže sestra koliko ima u Istri Srba,Albanaca,Talijana pa nema nikakvih problema.Kako u Njemačkoj i Švicarskoj nema problema još se i druže svi skupa zato jer poštuju državu, ne sanja niko o krojenju nove unutar postojeće i priznate,baš se pitam koje su državljanstvo izabrali kad je Njemačka ukinula dvojno,većina je uzela Njemački pasoš i šute ,niko ne mudruje a kad dođu vamo velike ih bratske priče opucaju u glavu svi jednako hrvati i srbi.
« Poslednja izmena: 15. Avg 2006, 17:47:39 od nikola34 »
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
 Smile

majka mi je iz okoline zadra, i sve sto mogu reci jeste da se 80% njene rodbine tokom oluje iselilo za srbiju... pa zivelo po izbeglickim kampovima... pa uzas nijedan
ona je dosla u bg jos 60-tih pa ne spada u izbeglicku pricu... ali oni koji su ostali, ostali su samo zato sto su bili udati/ ozenjeni za nekoga hrvatske nacionalnosti...
e sad, mozda je zadar ustaski grad, pa je u njemu i neposrednoj okolini mu druga klima, ali tako je kako je...
zasto su otisli i dosli ovde? da li im je bilo nesto obecano, pa su pohrlili u srbiju da bi ovde pocinjali iz pocetka bukvalno, napustili kuce i sve sto su imali... ili su se plasili da ce biti pobijeni? sta vi mislite?  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 148
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Mladić je na dan najžešćih napada na Zadar, 4. listopada odlukom predsjednika predsjedništva SFRJ unaprijeđen u čin generalmajora. Šešelj se također predbilježio za kavu na zadarskom Narodnom trgu. Do kave nije došlo, jer su Zadar uspješno obranili hrvatski vojnici, ali je zato bijesni Ratko sa brda Križ, sa kojeg su mu Zadar i Biograd na dlanu, poručio: "U Zadru ima 30 hiljada ustaša i sve ih treba pobiti".

Nakon poraza u bitkama za velike gradove na obali, Mladiću je preostalo da započne ono što će poslije u Bosni dovesti do savršenstva; masovne pokolje nad nemoćnim civilma. Na redu su bila sela zadarskog zaleđa, Ravnih Kotara. Iako mjesto koje će postati jedno od najvećih stratišta rata u Hrvatskoj nije imali nikakvo strateško značenje, a mještani su mirno propuštali konvoje vojske koji su kroz selo prolazili, Škabrnja je napadnuta u rano jutro 18. studenog.

U napadu je sudjelovalo tridesetak tenkova, oko tisuću srpskih vojnika, pripadnika JNA i specijalnih postrojbi iz Niša, uz potporu Srba iz okolnjih sela. Mjesto je branilo tridesetak loše opremljenih branitelja koji su uspjeli uništiti jedan tenk i kamion sa municijom, što je nakratko prekinulo napad.

Nakon što se većina branitelja uspjela povući, četnici su nekolicinu zarobljenih zvjerski mučili, tako da su ih gazili tenkovima ili na smrt pretukli. Sigurno je da brutalnost koju je iskazana u napadu na slabo branjeno selo u kojem je osim branitelja, koji su brzo prestali pružati otpor, bilo tek nekoliko stotina žena, djece i staraca, potiče iz nedvosmislene Mladićeve poruke zapovjedniku napada.

Nakon ulaska u selo uslijedio je divljački rušilački pohod u kojem su okupatori kuće i objekte u mjestu uništavali tenkovima iz neposredne udaljenosti. Civile su pod prijetnjom likvidacije natjerali da izađu iz podruma u koje su skrili, a mnogi su pritom ubijeni.

Tokom dana srpski su zločinci u Škabrnji mučki ubili 85 civila, najvećim dijelom žena i staraca, a ostali su, nakon maltretiranja u Benkovcu, slijedećih dana pušteni na slobodni teritorij Hrvatske.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 71
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Srbija je enticki cisca drzava od Hrvatske jer su ovo podaci zadnji popisa. Srbija: Hrvati 0.9 %. Hrvatska: Srbi 4.5 %. Stoga ne trci pred rudo s pricama o multieticnosti i s biserima da toga kod nas nema ni u knjigama.

хехехехехехе ово је био пропали покушај да се са два броја покаже мулти-етичност Хрватске .....
Али ствари стоје овако

Да ли је држава етнички чиста или не говори проценат већинског становништва,
а не проценат једна националне мањине !

Кад смо већ код тога Хрвата у Хрватској има 90%, а Срба у Србији 67% !

Мало сам претрчао по вашем попису из 2001.г. мањине сте свели на изванредан проценат.
Осим Срба (мада у то сумњам исто) све су испод 1%  Smile

Пошто ово ниси знао стоји оно да су вам књиге оскудне овим темама  Smile

Nije istina, Hrvata je Hrvatskoj 89,6 %, a Srba u Srbiji 82,9 %...

Ti si strucnjak za te teme u hrvatskim knjigama kad tako sigurno govoris.

I hvala nikoli34 sto se ukljucio, tesko mi je samom  Smile
IP sačuvana
social share
[edit by admin: maksimalna velicina slike u potpisu 60x468px i 20kb]
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 327
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Srbija je enticki cisca drzava od Hrvatske jer su ovo podaci zadnji popisa. Srbija: Hrvati 0.9 %. Hrvatska: Srbi 4.5 %. Stoga ne trci pred rudo s pricama o multieticnosti i s biserima da toga kod nas nema ni u knjigama.

хехехехехехе ово је био пропали покушај да се са два броја покаже мулти-етичност Хрватске .....
Али ствари стоје овако

Мало сам претрчао по вашем попису из 2001.г. мањине сте свели на изванредан проценат.

Наравно да сам стручњак.
А та замерка опет ти није на месту, да некажем да није истина ..... Ако си већ одвојио Косово и Метохију онда може да прође,
али овако непије воду ...

Још увек је онако како сам ја рекао и надам се да ће тих 2 милиона и нешто Албанаца остати у Србији .... ако ништа оно бар због "мулти-етичности" ...
Мисе боримо за наше мањине, желимо да остану у Србији, а ви ?!

Не ово није тема за вас овде се лоше сналазите, нема ти помоћи ...
IP sačuvana
social share
Да се не заборави !

Edit by canelane: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Naravno da sam se za vreme “Oluje” često sećala onog sastanka gde su Mladić i Mrkšić trebalo da objasne plan odbrane. Slušajući naveče informacije, u mraku, jer u Banjaluci nije bilo struje, o tome dokle je došla “Oluja”, analizirala sam detaljno i šta je rečeno i ponašanje glavnih aktera tog sastanka. Pa, kakav je to plan odbrane bio u Mladićevoj tašni kad i nije bilo odbrane. Neprijatelj je napredovao prema Banjaluci kao kroz šupalj sir, nigde otpora, samo povlačenje sve do Bočca. Za ovako nešto imam nekoliko pretpostavki, a mislim, dok sam živa neću saznati istinu.
MOŽE se desiti da su oba generala, Mladić i Mrkšić poludeli, ali to je teško prihvatiti. Drugo, može se pretpostaviti da su izdali. Poznavajući Mladića, pre bi se moglo poverovati u prvo nego da on može izdati. Zatim, postoji mogućnost da su sledili Miloševićevu naredbu, a on je uvek dobro sarađivao sa Tuđmanom i bili su bliski na neki način (zvali su jedan drugog Sloba i Franjo). I treće, što je najverovatnije, to je bila zajednička naredba Miloševića i Karadžića. U svakom slučaju nije dostojno srpskih generala. Jedan od njih je u Hagu i ima šansu da spase nešto od svoje generalske časti i da narodu, javnosti, saopšti istinu o ratnoj završnici. Drugi se krije i dovodi u pitanje budućnost miliona ljudi. Ovo mi nikako ne ide uz onog Mladića kojeg sam ja poznavala. A za Karadžića - skrivača, nije ni čudo, kukavičko ponašanje uvek mu je bila slaba strana kao i neodgovornost prema narodu.
A o ovoj nepreglednoj avgustovskoj koloni izbeglica iz Krajine izveštavali su svi svetski mediji i to u udarnim emisijama. Osim srbijanskih. Miloševićeva televizija je to emitovala tek drugi dan i to pri kraju vesti pošto su prethodno raportirali o događajima na Adi ciganliji - bila je sezona kupanja. Tako je bilo, tako su naredili Sloba i Mira.

Izvod iz svjedočenja Biljane Plavšić
Šta reći,čemu natezanje oko nečega što je poznato Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 71
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6

Али ствари стоје овако

Наравно да сам стручњак.
А та замерка опет ти није на месту, да некажем да није истина ..... Ако си већ одвојио Косово и Метохију онда може да прође,
али овако непије воду ...

Још увек је онако како сам ја рекао и надам се да ће тих 2 милиона и нешто Албанаца остати у Србији .... ако ништа оно бар због "мулти-етичности" ...
Мисе боримо за наше мањине, желимо да остану у Србији, а ви ?!

Не ово није тема за вас овде се лоше сналазите, нема ти помоћи ...

Bravo "strucnjace". Naravno da sam izdvojio Kosovo, pa to ste i onako nepravedno dobili. Sto vrijedi Albancima multieticnost kad imali prava manja od psa. Da li se borite za manjine da ostanu u Srbiju da im bude bolje ili da imate bolji postotak?!?
IP sačuvana
social share
[edit by admin: maksimalna velicina slike u potpisu 60x468px i 20kb]
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nemoguce je otkriti sta je nemoguce

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 278
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
   Pa ne stižem, nemam toliko vremena da odgovorim na ove sve bedastoće, ali da ne citiram, evo samo tri podatka:
  Moj deda po ocu, njegov brat i njegova dva sina su zaklani i bačena u Bezdanku, a prethodno su uhvaćeni nenaoružani u njivi na poljoprivrednim radovima. Moj otac je pobegao sa klanja na koje ga je vodio drug iz razreda sa kojim je u osnovnoj školi sedeo u skamiji, inače musliman (hrvatsko cvijeće). Jedina greška im je bila što su bili Srbi pravoslavci a ne Srbi katolici.
  44. godine, Februara, Tito je sprečio Peku Dapčevića da sa, ne sećam se kojom proleterskom brigadom, oslobodi Jasenovac i Gradišku, tako da je taj logor smrti radio skoro do pred sam pad Berlina. A onda je bilo: bešte poglavnici, koljači i manijaci vatikanskim pacovskim kanalima. Pogledaj BBC dokumentarac o tome.
  U ex Jugoslaviji o ovom logoru objavljeno je 11 knjiga do 85. g. a u Češkoj (bez Slovačke) čak 17 u istom periodu. Ne mogu izričito da tvrdim da nije bilo i više izdanja, i koji su motivi Čeha do o ovome pišu, ali tu se može naći podatak i o broju njihovih žrtava i o njihovom ratnom i posleratnom etničkom čišćenju iz Hrvatske.
  Zaključak: nisu vaši dedovi i očevi bili ugroženi postojanjem Srba na tim prostorima, već su pravili etnički čistu samo vašu državu. Nažalost, tu bolesnu  ideju ste uspešno sproveli do kraja i sankcionisali i ustavom: Hrvatska je država hrvata, samo zato što niste kažnjeni onda kad je trebalo da odgovarate za svoje zločine.
  Jadni vi, sve vam Srbija uzela, a Vatikan dao. Pa, daj zaradite nešto sami, jer nemate kome više da otmete, a papa više neda, pošto ste mu odradili posao. Ili ćete za 50 godina izvući iz bolesnih glava vaših poglavnika kako je Hrvatska bila do Zemuna, pa da krenete da vraćate svoje?
  I opet: nisu hrvati strašni što se nikog ne boje, već što se ničeg ne stide.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.