Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Олуја" - удружени злочиначки подухват 1995 - 2006  (Pročitano 25736 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
prvo nek se rijesi problem onih koji su srbi istjerali iz BIH, dok ja dobivam maminu mirovinu iz RS od 50 eura, dotle srbi iz krajine doibivaju mirovine od 500 eura...
Zato što je Hrvatska dežurna krava muzara na Balkanu,svi ostali viču mi nemamo para za obnovu,mi nemamo za penzije itd.itd.
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple 15
ajd.. ne kaki.. sta ti bosanci ne kazu u kakve su kuce uvukli svoja dupeta... kakva mirovina od 500e...

moja baka prima porodicnu mirovinu sa svim dodacima od 150e... i to je to...

sto se nisu uvalili u nekesupe, vec u najbolje kuce... ti jadnici su caletu moje drugarice u sarajevu  ostavili racun od 5000 maraka za struju, vodu i telefon... stan je na kraju ostavljen bez stekera, vrata i prozora... totalno devastiran...  hrvatska...mojoj baki je trebalo godinu dana da ih izbaci iz kuce... o.. losa kuca... 150kvm u centru grada... puna ko sibica.. u mom stanu zive isto naselci... jadni bosanci... stan potpuno renoviran 91. godine... mojim rodjacima je trebalo 5 godina da izbace iz kuce naselce... na kraju su im platili 10.000 evra.. samo da se nose... stan od 110kvm u centru karlovca... u kome su ziveli moji baba i deda.. vladicin dvor.. prvo su ziveli godinu dana, a zatim sve pokupili i digli u vazduh... ukljucujuci tu i crkvu.. naravno... kuca u blizini pakraca babe moga decka.. seosko imanje korisceno par godina, pa spaljeno... 150 stabala oraha.. unisteno... a, to su samo probrane price.. svaki moj rodjak ostavio je punu kucu.. bili su postene i radne budale koji su verovali da je hrvatska njihova drzava...

i ja ne padam na tuzne price... jadni hrvati.. proterani iz krajine.. buhu... potrebno je pogledati etnicku strukturu, pa videti ko je koga terao...

da.. srbi su imali traktore... da.. istina.. jer su radili.. nisu izigravali trutove kao hrvati...

dodatak...

kazes.. primas 50e penziju.. sto ne nadjes posao...
srbi koji su pobegli iz hrvatske, ni to ne dobijaju...
ljudi sa fakultetom, magistraturom rade ko robovi...
mojim roditeljima niko nista nije dao... sve su morali sami da zarade...
zato.. nadji posao, zaradi... radi ko crnac ili idi trazi od caritasa...

« Poslednja izmena: 06. Avg 2006, 16:14:45 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Crne Mambe, Hamze, Škorpioni
Beograd, Banja Luka, Zagreb -- Dragan Jočić izjavio da očekuje da će počinioci ubistava Srba koji su napuštali Krajinu 7. i 8. avgusta 1995. godine biti uhapšeni.

"Kada je objavljen snimak o zločinima Škorpiona, izdao sam naređenje i policija je, u najkraćem roku, sve lišila slobode. Sada sam gledao snimak kako se ubijaju Srbi prognanici i sa punim pravom očekujem da se u najkraćem roku ovi zločinci pohapse. Ukoliko izostane odlučna akcija hapšenja, onda će biti jasno da je reč je o saučesništvu", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije.

U Haškom tribunalu nisu mogli da potvrde da se ovaj snimak već nalazi kao dokazni materijal u nekom od predmeta, ali nisu isključili tu mogućnost. To isto kažu i u srpskom Tužilaštvu za ratne zločine.

"Postoji mogućnost da je ovaj snimak deo dokaznog materijala u nekom od predmeta koji se već odvija pred Haškim tribunalom i za koje postoje konkretne optružnice. Međutim, sve jedno i da je tako, postoji racionalna procesna strategija koja ukazuje da bi verovatno kolege iz Hrvatske mogle za niže izvršioce, konkretno one ljude koji su izvršili ovakav zločin, da procesuiraju pred domaćim pravosuđem", kaže Bruno Vekarić, portparol Tužilaštva za ratne zločine

U Tužilaštvu za ratne zločine navode da će povodom ovog snimka kontaktirati tužilaštvo u Hrvatskoj i tužilaštvo u Hagu i da će se već u ponedeljak zamenik tuzioca Dragoljub Stanković u Hagu sresti sa glavnom tužiteljkom Tribunala Karlom del Ponte kojoj će predati snimak stradanja civila u akciji Oluja.

Juče je povodom prikazanih snimaka na B92 reagovao predsednik RS Dragan Čavić, koji je rekao da će Evropskoj komisiji poslati snimak na kojem se vidi kako pripadnici hrvatske paravojne formacije "Crne mambe" i odreda "Hamza" Armije BiH ubijaju krajiške Srbe tokom njihovog egzodusa iz Hrvatske avgusta 1995.

Čavić traži da se uradi ono što je učinjeno u Srbiji nakon objavljivanja video zapisa o zločinu koji su počinili pripadnici Škorpiona, a to znači hapšenje pripadnika Hamzi i Crnih mambi: "Očekujem nakon toga da vrlo sličnu aktivnost Evropska komisija, međunarodna zajednica u BiH i generalno međunarodna zajednica, pokrene prema istim ovim zemljama, povodom ovog video-zapisa, da se ovakvi dokumentovani slučajevi, koji pokazuju evidentno počinjen ratni zločin, da se ti vinovnici ne kreću po ulicama nego tamo gde im je mesto a to je zatvor".

Atif Dudaković, ratni komandant Petog korpusa Armije BiH, tvrdi da ne zna za snimke. Tokom akcije "Oluja" je komandovao jedinicima koje su granicu s Hrvatskom prešle prema Plitvicama i Korenici. Dudakoviću nije poznato šta su radile njemu potčinjene jedinice na severu takozvanog Bihaćkog džepa. On kaže da nije dobijao izveštaje o počinjenim ratnim zločinima: "Normalno da sam iznenađen. Kad sam čuo ja sam razgovaro s potičinjenim o tom problemu. Normalno, ko se prepozna na snimcima moraće za to da i odgovara, ja samo mogu reći da nikad i nikom nije izdano naređenje da se postupa protiv Ženevske konvencije".

Odgovorni urednik nedeljnika Vreme Filip Švarm ocenjuje da postoji znak jednakosti između zločina Škorpiona i ovih koje je javnost imala preksinoć priliku da vidi. "Videli smo zločinačko hladnokrvno ubijanje ratnih zarobljenika, izbeglica, nenaoružanih ljudi. To govori o bestijalnosti ratova koji su se vodili u bivšoj Jugoslaviji i pokazuje da između tih formacija kao što su Crne Mambe, Hamze ili Škorpioni nema nikakve razlike", kaže Švarm.

Javnost u Hrvatskoj je u poslednja dva dana najviše bila posvećena obeležavanju godišnjice "Oluje". Međutim, Jutarnji list je objavio informaciju o prikazanom snimku na televiziji B92, uz napomenu da je "film toliko lošeg kvaliteta da osobe na snimku mogu biti i klinci iz susedstva, ne vidi se jasno ko šta radi, a i snimak nema vremenski kontinuitet, pa sve pomalo deluje sumnjivo."

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54

ajd.. ne kaki..

Bečka škola  Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Apple 15
Kakav sagovornik, takav recnik...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 71
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
prvo nek se rijesi problem onih koji su srbi istjerali iz BIH, dok ja dobivam maminu mirovinu iz RS od 50 eura, dotle srbi iz krajine doibivaju mirovine od 500 eura...
Zato što je Hrvatska dežurna krava muzara na Balkanu,svi ostali viču mi nemamo para za obnovu,mi nemamo za penzije itd.itd.

zato sto ako tajkuni mogu milione pobrat mogu i ja nest dobit kao Hrvat iz BiH koji se zrtvovao za Hrvatsku a nek to financiraju tako sto naplate vec jednom ratnu odstetu od Srbije
IP sačuvana
social share
[edit by admin: maksimalna velicina slike u potpisu 60x468px i 20kb]
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 71
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
ajd.. ne kaki.. sta ti bosanci ne kazu u kakve su kuce uvukli svoja dupeta... kakva mirovina od 500e...

moja baka prima porodicnu mirovinu sa svim dodacima od 150e... i to je to...

sto se nisu uvalili u nekesupe, vec u najbolje kuce... ti jadnici su caletu moje drugarice u sarajevu  ostavili racun od 5000 maraka za struju, vodu i telefon... stan je na kraju ostavljen bez stekera, vrata i prozora... totalno devastiran...  hrvatska...mojoj baki je trebalo godinu dana da ih izbaci iz kuce... o.. losa kuca... 150kvm u centru grada... puna ko sibica.. u mom stanu zive isto naselci... jadni bosanci... stan potpuno renoviran 91. godine... mojim rodjacima je trebalo 5 godina da izbace iz kuce naselce... na kraju su im platili 10.000 evra.. samo da se nose... stan od 110kvm u centru karlovca... u kome su ziveli moji baba i deda.. vladicin dvor.. prvo su ziveli godinu dana, a zatim sve pokupili i digli u vazduh... ukljucujuci tu i crkvu.. naravno... kuca u blizini pakraca babe moga decka.. seosko imanje korisceno par godina, pa spaljeno... 150 stabala oraha.. unisteno... a, to su samo probrane price.. svaki moj rodjak ostavio je punu kucu.. bili su postene i radne budale koji su verovali da je hrvatska njihova drzava...

i ja ne padam na tuzne price... jadni hrvati.. proterani iz krajine.. buhu... potrebno je pogledati etnicku strukturu, pa videti ko je koga terao...

da.. srbi su imali traktore... da.. istina.. jer su radili.. nisu izigravali trutove kao hrvati...

dodatak...

kazes.. primas 50e penziju.. sto ne nadjes posao...
srbi koji su pobegli iz hrvatske, ni to ne dobijaju...
ljudi sa fakultetom, magistraturom rade ko robovi...
mojim roditeljima niko nista nije dao... sve su morali sami da zarade...
zato.. nadji posao, zaradi... radi ko crnac ili idi trazi od caritasa...

ajd ne pricaj gluposti, zaslijepljeni ste totalno, ako vec zelite bit veliki srbi onda iskazujte patriotizam s tim koliko volite svoj narod a ne mrznjom prema drugom narodu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Drugi put koristi dugme izmeni moze to sve da stane u jednoj poruci
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 71
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Drugi put koristi dugme izmeni moze to sve da stane u jednoj poruci
sry, nisam skuzio da se moze dva citata u istoj poruci
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Реакције на снимак ратних злочина над Србима у „Олуји”
Јочић: Кривце похапсити

Министар унутрашњих послова Србије Драган Јочић изјавио је јуче да очекује да се у најкраћем року похапсе извршиоци злочина над Србима који су 1995. напуштали Крајину, јер је, када је објављен видео-снимак о злочинима „Шкорпиона” у Сребреници, наредио хапшење припадника те паравојне јединице.

„Када је објављен снимак о злочинима ’Шкорпиона’, издао сам наређење и полиција је у најкраћем року све лишила слободе. Сада, када сам гледао снимак како се на зликовачки начин убијају Срби прогнаници, са пуним правом могу да изјавим да очекујем да се, такође у најкраћем року, ови злочинци похапсе”, рекао је Јочић. Уколико изостане одлучна акција хапшења, онда ће све бити јасно - реч је, просто, о саучесништву, сматра Јочић.

Неколико телевизијских станица у Србији и Републици Српској емитовало је у петак видео-снимак ликвидације Срба и паљења српских кућа на подручју Рујевца и других места у околини Глине и Двора на Уни, 7. и 8. августа 1995. године. Снимак је доказни материјал Тужилаштва у Хагу, а на њему се види како су се припадници хрватске паравојне формације „Црне мамбе” и одреда „Хамзе” Армије Босне и Херцеговине, најсуровије обрачунавали са српским војницима и цивилима.  (Танјуг)

-----------------------------------------------------------

Иванић: Виде сви осим Хага
БАЊАЛУКА – Министар иностраних послова БиХ Младен Иванић изјавио је да објављени видео-снимци о злочинима припадника муслиманских јединица и Хрватске војске показују да су злочини чињени и над Србима и да то виде сви осим Хашког трибунала и судова у БиХ и Хрватској. Иванић је рекао да је Хашки трибунал имао занемарљиво мали број предмета ратних злочина почињених над Србима и да су неке пресуде иритирајуће, као што је недавна пресуда ратном команданту муслиманских јединица у Сребреници Насеру Орићу. „Уколико се покаже тачним да се у Суду БиХ води поступак за ратне злочине против 120 Срба, 20 Хрвата и мање од пет Бошњака, то у контексту објављеног видео-снимка о ратним злочинима почињеним над Србима у хрватској акцији ’Олуја‘ показује да не постоји једнак однос према свим злочинима”, рекао је он. Иванић је истакао да је потребно много више одговорности и у БиХ и у Хрватској према злочинима над Србима. „Објављени видео-снимци о злочинима над српским цивилима показују колико је цинизма и ироније било у прослављању ’Олује‘ у Хрватској, која је за Србе у Хрватској најтрагичнији догађај после Јасеновца”, казао је он. Министар сматра да ће правосудни органи Хрватске и БиХ морати да процесуирају злочине над Србима, почињене током последњег рата у БиХ. (Танјуг)

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 45
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.