Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oduzeta stanarska prava najveći problem izbjeglih Srba  (Pročitano 48144 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Aj Vindexe ne kaki , i nikad se    Smile Smile ne veseli tudjemu zlu , zapamti to  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson k800i i D820
Upravo tako...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Dali ste svoje misljenje o njegovim razmisljanjima (jedno od njih je da svi Hrvati na forumu vide da sam prema njima nekorektan  Smile ), a sad ajmo nazad na temu.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Traže povrat stanova iako već imaju kuće

ZAGREB - Zastupnici SDSS-a prozvali su danas lokalne predstavnike Katoličke crkve da u suradnji s Uredom za prognanike u Vukovaru opstruiraju povratak Srba i time rade suprotno proklamiranoj državnoj politici.

Cilj je naseljavanje Hrvata i u konačnici - izmjena etničke strukture stanovništva na području istočne Slavonije, poručeno je s SDSS-ove konferencije za novinare u Saboru. Povod teškim optužbama je slučaj četiri srpske obitelji iz Ulice Hrvatskog zrakoplovstva 2 u Vukovaru.

Njima je, nakon obnove zgrade, onemogućen povratak u stanove nad kojima su desetljećima imali stanarska prava, tvrde u SDSS-u. Iako su podnijeli zahtjev za stambeno zbrinjavanje, vukovarski Ured za prognanike s njima ne želi sklopiti ugovor jer na prostoru bivše Jugoslavije imaju imovinu.

- Radi se o klasičnoj prevari! Srpskim se porodicama zbog naslijeđene ruševne kuće ili vikendice onemogućava povratak u stanove u kojima su živjeli 20-30 godina, a Hrvate se ne kontrolira - rekao je Vojislav Stanimirović, predsjednik SDSS-a. Iza opstrukcije, tvrde, stoje “lokalni crkveni moćnici” koji u suradnji s Gordanom Turić, predsjednicom Koordinacije za povratak, koče cijeli postupak.

- Znači li to da bismo morali otići u Vatikan i tamo reći: ‘Pomozite nam da se u Hrvatskoj vrati red!?’ - zapitao je Milorad Pupovac, potpredsjednik SDSS-a. Na optužbe je reagirao Ante Drmić, pročelnik Regionalnog ureda za prognanike, povratnike i izbjeglice u Vukovaru.

- Ne radimo s Hrvatima i Srbima, nego s hrvatskim građanima koji po zakonu imaju ili nemaju pravo - rekao je pročelnik Drmić i dodao da se drže Zakona o područjima od posebne državne skrbi iz 2002. Drmić objašnjava kako, po zakonu, pravo na zbrinjavanje ne mogu ostvariti oni koji imaju u vlasništvu ili suvlasništvu drugu kuću ili stan u Hrvatskoj ili na području bivše SFRJ ili su tu imovinu prodali nakon 1991.

‘Ne odustajem od borbe za stan’

Jedna od četiri obitelji kojima je, kako tvrde, onemogućen povratak u stan nad kojim su imali stanarska prava je i obitelj Patković. - Sve je do nedavno bilo u redu, a prije dva dana u Regionalnom uredu u Vukovaru rekli su nam da ključeve nećemo dobiti jer imamo kuću u Boboti. Bili su i vidjeli da je to stara, trošna kuća koju sam naslijedio od oca, a tu živimo već tri godine bez struje i vode jer nemamo kuda - rekao je Nikola  Patković.

- Borit ću se za stan, pa makar glavu izgubio - ogorčeno dodaje Patković. Supružnici kažu da je kuća u Boboti građena još 1905. i posve neuvjetna za život, a o tome su izvijestili i vukovarski Regionalni ured, no nitko im, kažu, tamo nije sve htio detaljno objasniti.

Iz stana u Borovu naselju, kamo su došli 1991. zamijenivši stan u Vinkovcima, morali su se iseliti zbog obnove, a Nikola Patković napominje da je stanarsko pravo imao punih 36 godina i vjerovao je da će se u stan i vratiti nakon obnove. 

Datum objave 08.12.2006 18:25
http://www.jutarnji.hr/
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Ako sam dobro razumio onda je njima napravljena kuca a oni zele jos i stanove...jeli to tako?

A ovaj Pupovac ima neke svoje vizije Srba u Hrvatskoj...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ako sam dobro razumio onda je njima napravljena kuca a oni zele jos i stanove...jeli to tako?

A ovaj Pupovac ima neke svoje vizije Srba u Hrvatskoj...

Zasto provociras? Citajuci tvoje postove polako dolazim do zakljucka da si prikriveni Vindex. Iskuliraj!!!

nikola34
Sta si hteo da kazes ovim clankom? Da Srbi zlupotrebljavaju stanaraska prava ili opstrukcija povratka Srba. Molim te razjasni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 283
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Inače dragi moji svi u Hrvatskoj znaju da je Vojislav Stanimirović ne samo deklaririrani četnik već i rantni zločinac koji je sudjelovao u stravičnom zločinu na hrvatske policajce u Borovom Selu....

Ako ćemo slušati njega i njemu slične...k vragu i svi mi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
nikola34
Sta si hteo da kazes ovim clankom? Da Srbi zlupotrebljavaju stanaraska prava ili opstrukcija povratka Srba. Molim te razjasni.

joj nikša čuj tebe , nisam JA ništa htio da kažem , prenio sam tekst koji je nov iz dnevnih novina ,tekst je potpuno jasan , moj sin od 5 godina bi ga razumio. čovjeku neće da vrate stan radi neke potleušice stare 100 godina koju ima u vlasništvu , jeli to OK - pa naravno da nije .Jel sad ok?

Ja da sam na njegovom mjestu ponudio bi državi tu kuću kad je ona tako visoko cjeni pa nek je oni iznajme nekom konzulatu ....  Smile Smile

ukazujem na sve nelogičnosti i gluposti pravnog sustava i iskrivljene logike koja nije poželjna u nijednom društvu, mene ne interesira priča Hrvat-Srbin , mene interesira uređena pravna država u kojoj se svatko osjeća siguran i zaštićen.

suma sumare dobro je da se piše o tome , znači mrda se ide nekako , nešto se dešava.Tu treba hladna glava , jer žučni stavovi bilo koje strane neće donijet ništa dobra , vidiš koliko je svaki slučaj specifičan , čovjek je nasljedio neku staru kuću i sad zbog toga ima problema , država mora funkcionirat najprije provođenjem zakona ali i ljudskom logikom koja mora bit implementirana u zakonska rješenja, jer jebeš zakon kojeg treba 5 puta slati na tumačenje , on je neprovediv, ali o tome nek malo elaborira st_faca - to je njegovo područje.
« Poslednja izmena: 09. Dec 2006, 18:05:48 od nikola34 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja sam to tako i shvatio. Samo sam se nadovezao na post tiger2005. Ovo sto si napisao je najvise upuceno njemu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Ja sam to tako i shvatio. Samo sam se nadovezao na post tiger2005. Ovo sto si napisao je najvise upuceno njemu.

Cuj to! Pa onda se obrati u podpunosti meni...a ne pitas Nikolu a mislis na mene gdje je tebi ostala logika batko!? Smile

I ako mislis da sam prekriveni Vindex onda upitaj na pp moderatore dali se sluzimo istom IP adresom i provajderom oni ce ti sigurno dalje pomoci...

@Nikola aboslutno lijepo je sve naveo kako treba jedno drustvo da funkcionise... Smile Smile
« Poslednja izmena: 09. Dec 2006, 23:00:57 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.