Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oduzeta stanarska prava najveći problem izbjeglih Srba  (Pročitano 47999 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 
Vatikanska zavera protiv vascelog srpstva?Nije bas tako ali ipak ce katolicke zemlje pre stati na stranu katolickie nego pravoslavne zemlje sto je i normalno.

Protjerani? Otišli svojom voljom? Pobjegli u strahu? Otišli "preventivno", zato što su sebi utuvili u glavu da će ih netko ubit?

Zasto su Hrvati bezali iz Vukovara,Dalja,B.Manastira,Like?Zato sto su utuvili u glavu da ce ih neko ubiti?

stanarsko pravo ne postoji.
Vidis ja mislim da ovde postoji,a Hr je taj zakon dobro dosao jer dosta Srba je tu zivelo i kada bi svi prodali svoje stanove to je mnogo novca koji bi izasao iz Hr a Hrvati nisu imali potrebu da prodaju svoje stanove kada su tu,a i ako hoce da ih prodaje mogu bez problema.
Moji rodjaci su prodali stan u ZG (deo grada neka Tresnjica,Visnjica tako nesto) ali su morali da zive u njemu (mislim 3 ili 5 god).
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Citat
Moji rodjaci su prodali stan u ZG (deo grada neka Tresnjica,Visnjica tako nesto) ali su morali da zive u njemu (mislim 3 ili 5 god).

eto vidiš da se može  Smile

puno onih koji se ne vraćaju znaju zašto se ne vraćaju , nisu svi cvijeće , jer da jesu ne bi bilo rata i problema, uključili bi se u parlamentarnu demokraciju i bili ozbiljna stranka ili više njih , al latila se braća VBR-a   Smile Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ajde sad ti meni reci kako je hrvatski Zakon o otkupu stanova osmišljen da se sjebu Srbi. Molim te, reci mi. Kako i na koji način su to Srbi sjebani tim zakonom?

Upravo sadasnjom situacijom. Ti,valjda,mislis da svi proterani Srbi zele da zive 10 godina u Hrvatskoj,gde su manjina i gde nece naci adekvatan posao. Uostalom,proslo je mnogo godina,ljudi su se prilagodili drugoj sredini i jasno je da ce malo ko dizati ponovo sidro,a pogotovo ne nakon svega. Pala je krv,a nije bila igra svaba i partizana.

Ti si,izgleda,ovde da bi se svadjao i filozofirao,a ne da bi razmislio o onome sto je neko napisao.
Ti se slobodno svadjaj,ja imam pametnija posla za sad.
Ionako tvoje price nece uticati na to da taj zakon ostane takav kakav jeste,niti ce tvoja prica uticati na to da mi ostali ne vidimo sta se zaista desava u Hrvatskoj.
To sto ti pricas su price za malu decu,a ovde su uglavnom odrasli ljudi.
Ajd,laku noc  Smile
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
ma u toj cijeloj priči nije caka u zakonima nego u politici , Hrvatska politika vjerovatno oteže iz razloga kao što je npr i ovaj http://forum.burek.com/index.php/topic,167744.0.html , sve to pomalo ima veze i onda Sanader zajebava , vjerovatno mu se ne žuri sa rješenjem ....... Smile

Pa to ja cijelo vrijeme govorim, samo oni zapeli sa urotama i Vatikanom (po običaju)

Zakon daje jednaka prava na otkup svima.

E sad, Srbi su bježali (opravdano ili neopravdano - stvar gledišta) iz svojih stanova, u koje su nezakonito upali neki drugi... i tim je ljudima onemogućen otkup. Ali to im je onemogućeno na nezankonit način.

Uz adekvatnu političku volju, takve se nezakonitosti mogu vrlo jednostavno ispravit. Bez ikakvih izmjena zakona.

Vatikanska zavera protiv vascelog srpstva?Nije bas tako ali ipak ce katolicke zemlje pre stati na stranu katolickie nego pravoslavne zemlje sto je i normalno.

Protjerani? Otišli svojom voljom? Pobjegli u strahu? Otišli "preventivno", zato što su sebi utuvili u glavu da će ih netko ubit?

Zasto su Hrvati bezali iz Vukovara,Dalja,B.Manastira,Like?Zato sto su utuvili u glavu da ce ih neko ubiti?

stanarsko pravo ne postoji.
Vidis ja mislim da ovde postoji,a Hr je taj zakon dobro dosao jer dosta Srba je tu zivelo i kada bi svi prodali svoje stanove to je mnogo novca koji bi izasao iz Hr a Hrvati nisu imali potrebu da prodaju svoje stanove kada su tu,a i ako hoce da ih prodaje mogu bez problema.

Gledaj, majstore:

O katoličko-vatikanskoj uroti - to je jedna teorija koja se provlači po cijelom ovom forumu, a koja je meni osobno smješna do bola, jer smatram da debelo pretjerujete sa utjecajem Vatikana - ma papa je samo simpatičan starčić odjeven u bijelu halju, njega nitko ne uzima zaozbiljno... Ljudi moji, pa nije ovo 15. stoljeće!!! Uostalom - to je offtopic!

O izbjeglicama, prognanima, otjeralnima... o tome možemo na drugoj temi. Ovde ne želim o tome pričat.

O stanarskom pravu - taj pravni institut više ne postoji. Ne postoji ni u Srbiji, ni u Hrvatskoj, ni u Bosni, ni u Makedoniji. To je pravni institut koji ne postoji u sustavima tržišne ekonomije... to je pravni institut koji je postojao samo u socijalističkom samoupravnom društvenom uređenju kakvo je vladalo u SFRJ. Toga čak nije bilo ni u SSSR-u.

Ukidanjem društvenog vlasništva (koje je ukinuto i u Srbiji, ako se ne varam) nestao je i institut stanarskog prava.

Sada stan (kao i bilo koju drugu nekreninu) možeš imat u vlasništvu ili pak možeš bit najmoprimac. I ništa treće. Nema više stanarskog prava.

Kužiš? Ne razumijem kako ti to nije jasno...
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500

Upravo sadasnjom situacijom. Ti,valjda,mislis da svi proterani Srbi zele da zive 10 godina u Hrvatskoj,gde su manjina i gde nece naci adekvatan posao. Uostalom,proslo je mnogo godina,ljudi su se prilagodili drugoj sredini i jasno je da ce malo ko dizati ponovo sidro,a pogotovo ne nakon svega. Pala je krv,a nije bila igra svaba i partizana.

Ti si,izgleda,ovde da bi se svadjao i filozofirao,a ne da bi razmislio o onome sto je neko napisao.
Ti se slobodno svadjaj,ja imam pametnija posla za sad.
Ionako tvoje price nece uticati na to da taj zakon ostane takav kakav jeste,niti ce tvoja prica uticati na to da mi ostali ne vidimo sta se zaista desava u Hrvatskoj.
To sto ti pricas su price za malu decu,a ovde su uglavnom odrasli ljudi.
Ajd,laku noc  Smile

Eto vidiš da se ne razumijemo... točnije, pričaš o nečemu o čemu nemaš pojma.

Reci ti meni ovo:

O kojem zakonu pričamo? Šta taj zakon određuje? Kakvih 10 godina? O čemu ti govoriš? Ja ne znam o nikakvom roku od 10 godina...

Vidiš da ne znaš o čemu se radi, ali ipak si uvjerena da to (o čemu ne znaš) na neki način diskriminira Srbe...

Prvo malo prouči o čemu je riječ, pa ćemo onda diskutirat
IP sačuvana
social share

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 
Nisam se raspitivao niti se trudio da znam nesto u vezi tih stvari,vec govorim ono sto mislim da jeste tj ono sto je meni logicno.
Ja ti mogu reci licno za moju familiju kakva je situacija i za to znam da je tako i nema potrebe da mi neko objasnjava a to je da mi nasu kucu mozemo sutra da prodamo.
Kakva je situacija ako je u pitanju stan tj dali je stan od bivsih pripadnika JNA ili stan koji su dobili od firmi....to ne znam vec kazem svoje misljenje.
Za kucu koju smo mi napravili svojim rukama opet kazem da mogu da je prodam sutra.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Pa dobro, onda nemoj govorit da zakon diskriminira Srbe...

Položaj Srba (pogotovo povratnika) u Hrvatsku daleko je od idealnog... to nitko ne može poreć.

Stanovi su dio tog problema. Ali sam zakon o otkupu nije problem. Problem su okolnosti pod kojima su pojedini Srbi izgubili pravo na otkup. A te okolnosti nemaju veze sa zakonskim odredbama.

Tvrdim da se te okolnosti mogu uklonit, i da onda neće bit nikakvih problema. Samo je potrebna politička volja da se to napravi.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 
Pazi politika i samo raspravljanje o politici je jedna igra reci tako da par pogresnih reci moze da stvori totalno drugu sliku o onome sto se zeli prkazati.

OK zakon ne diskriminise ali jedno je zakon tj papir a drugo praksa.
Kazem ne znam tj nisam upoznat sa tim vec kazem ono sto je meni logicno.
Verujem da ce se i to resiti pa ko zeli neka zivi tu ko ne zeli neka proda.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Pa i ja vjerujem da će se to riješiti... samo je ptanje političke volje.

Oni ljudi koji su nezakonitim putem izgubili pravo na otkup stana moraju dobit mogućnost da svoje stanove otkupe... i vjerujem da će tu mogućnost i dobit.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Kao sto rekoh st_faca tupi, zakon, zakon. I ne znam da li namerno ili zbog ne znanja. A ono kao "razlog odlaska Srba iz Hrvatkse to je stvar gledista" je jadna i pateticna izjava koja ne zasluzuje komentar.

Nego st_faco, posto se toliko razumes u zakon, ajde cisto radi eksperimenta, budi moj advokat i napisi po zakonu koje ja korake moram da uradim da bih zapoceo proces vracanja mog stana i da dodjem u situaciju pre 91, ako treba i da se vratim tamo da zivim. Pristajem. Ajde pokazi nam svima, faco.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.