Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oduzeta stanarska prava najveći problem izbjeglih Srba  (Pročitano 47871 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
A zašto bi se mijenjao zakon?

Po čemu je zakon diskriminira Srbe, ako je isti prema Srbima i prema Hrvatima?

I šta ćeš da ti citiram? Novi zavjet?

Stalno spominjete neku diskriminaciju.. a ja vam govorim da diskriminacije po zakonu nema, i da je prema svima isto...

Diskriminacija u smislu mogucnosti drzave Hrvatske da formira zakone po svom nahodjenju,bez intervencije strejndzera,a na stetu ljudi koji su nekada tu ziveli i tu se onda stvara taj problem koji si naveo.

Da su "strendžeri" smatrali da taj Zakon, koji tebi toliko smeta, ne valja, vjeruj mi, već bi intervenirali.

Dakle, čak ni "strendžeri" ne smatraju da je taj zakon diskriminatoran.

Problem je bio sa stanovima u društvenom vlasništvu... kad je ukinut socijalistički institut stanarskog prava i kategoriaj društvenog vlasništva, takvi stanovi su otkupljeni.

Državno vlasništvo nije socijalistički institut - država kao pravna osoba može bit vlasnik, baš kao što fizička osoba može bit vlasnik.

Država je vlasnik "vojnih" stanova. Hoće li država prodavat te vojne stanove - to je na vladi da odluči.

U čemu je problem?
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 
Pazi ocigledno je da se zakoni u drzavama bivse SFRJ razilikuju sto je i normalno,ali po pitanju ovako skakljivih tema ja mislim da bi sve drzame ex Yu trebale da zakon koji tim ljudima vraca stanarska prava jer oni kada su bezali silom prilika bezali su iz jedne zemlje u druge krajeve iste te zemlje.Jasno je da Hr malo po tom pitanju nije tolerantna ali i to ce se resiti.
Ne znam kako to ide za vojne stanove nisam upoznat ali za ono sto ja imam u Lici znam da mogu da prodam kada god hocu samo ne zelim da dajem za neku smesnu paru za koju ne mozes kupiti ni par m2 u NS ili BG jer znam koliko se para tu ulozilo.
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Pazi ocigledno je da se zakoni u drzavama bivse SFRJ razilikuju sto je i normalno,ali po pitanju ovako skakljivih tema ja mislim da bi sve drzame ex Yu trebale da zakon koji tim ljudima vraca stanarska prava jer oni kada su bezali silom prilika bezali su iz jedne zemlje u druge krajeve iste te zemlje.Jasno je da Hr malo po tom pitanju nije tolerantna ali i to ce se resiti.
Ne znam kako to ide za vojne stanove nisam upoznat ali za ono sto ja imam u Lici znam da mogu da prodam kada god hocu samo ne zelim da dajem za neku smesnu paru za koju ne mozes kupiti ni par m2 u NS ili BG jer znam koliko se para tu ulozilo.

Ali kako to "Hrvatska malo po tom pitanju nije tolerantna"?

O tome se ovde cijelo vrijeme govori, a nitko ne zna pokazat gdje je ta navodna netolerancija?
IP sačuvana
social share

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 
Pa jel ti rekla Milosava.Kako je to reseno u BH a kako u Hr.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
A zašto bi se mijenjao zakon?

Po čemu je zakon diskriminira Srbe, ako je isti prema Srbima i prema Hrvatima?

Po tome sto je bio rat i Srbi su proterani,a Hrvati su sve vreme bili prisutni,eto po cemu.

Da su "strendžeri" smatrali da taj Zakon, koji tebi toliko smeta, ne valja, vjeruj mi, već bi intervenirali.

Dakle, čak ni "strendžeri" ne smatraju da je taj zakon diskriminatoran.

Državno vlasništvo nije socijalistički institut - država kao pravna osoba može bit vlasnik, baš kao što fizička osoba može bit vlasnik.

Država je vlasnik "vojnih" stanova. Hoće li država prodavat te vojne stanove - to je na vladi da odluči.

U čemu je problem?

Stejndzeri ne smatraju da je taj zakon diskriminatoran zato sto je Hrvatska katolicka drzava i veruj ti meni da nece intervenisati bas zbog toga.

Ta sadasnja drzava Hrvatska je drzava koja je nastala iz ex Yu,tako da imovina nije nastala iz njenih sredstava, samo ili vecinski od strane Hrvata,vec i od drugih naroda i nacija koji su tu ziveli,a sada su na snazi zakoni koji,na kulturan nacin,zaobilaze mogucnost da svi koji su morali otici na jednostavan nacin otkupe stanove nad kojima su imali stanarsko pravo.   
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 
Naravno.Pravi odgovor.
Hrvatska je od strane evropskih i svetskih zemlja (citaj katolickih- ne mrzim nikog samo kazem svoje misljenje) bila privilegovana po mnogim pitanjima.Srbija je ta koja je bila i jos je uvek trn u oku mnogima,pa samim tim i po pitanju povratka i stanarskih prava.
Lako je reci Hr zove sve prognanike da se vrate svojim kucama a to (kao sto je neko gore rekao) kako ce oni preziveti tih 10 god dok ne dobiju i tu mogucnost da prodaju taj stan to je vec druga prica.
Jedno je teorija a drugo je praksa.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Aha, evo... počeli smo.. "Vatikanska zavera protiv vascelog srpstva"... da, tako je - zli katolički moćnici žele Srbima oduzet stanove...

ma daj...

Opet vam kažem - zakon NE diskriminira Srbe jer određuje iste uvjete za otkup za sve nositelje bivšeg stanarskog prava, bez obzira na nacionalnost. Gdje je tu diskriminacija?

Da, bio je rat. Srbi protjerani? O tome se već može razgovarat...

Protjerani? Otišli svojom voljom? Pobjegli u strahu? Otišli "preventivno", zato što su sebi utuvili u glavu da će ih netko ubit?

Ali, to nije predmet ove rasprave.

Riječ je o tome da svatko tko zadovoljava uvjete može otkupit stan. Nigdje, apsolutno nigdje ne piše da osoba srpske nacionalnosti nema pravo na otkup stana.

Kako je to neki Srbin zakinut u svom pravu na otkup? Kako? Na koji način?

I na kraju, po sto i prvi put - stanarsko pravo ne postoji. To je socijalistički pravi institut, i u modernom vlasničkom režimu to pravo NE POSTOJI. Shvatite to već jednom.
« Poslednja izmena: 05. Dec 2006, 00:42:15 od st_faca »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Aha, evo... počeli smo.. "Vatikanska zavera protiv vascelog srpstva"... da, tako je - zli katolički moćnici žele Srbima oduzet stanove...

Riječ je o tome da svatko tko zadovoljava uvjete može otkupit stan. Nigdje, apsolutno nigdje ne piše da osoba srpske nacionalnosti nema pravo na otkup stana.

Kako je to neki Srbin zakinut u svom pravu na otkup? Kako? Na koji način?

Niko nije ni pominjao zaveru osim tebe.

Zakoni su osmisljeni bas tako da se sj... mogucnost da SVI  izbegli Srbi otkupe svoje stanove nad kojima su imali stanarsko pravo.
Tvoja stvar je sto tebi odgovara da se pravis blesav i da se drzis iste price kao pijan plota,kad je svima jasno da taj zakon nije u redu. To sto je zakon i sto je donesen takav kakv jeste ne znaci da je dobar i ispravan.
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500

Stejndzeri ne smatraju da je taj zakon diskriminatoran zato sto je Hrvatska katolicka drzava i veruj ti meni da nece intervenisati bas zbog toga.

Naravno.Pravi odgovor.
Hrvatska je od strane evropskih i svetskih zemlja (citaj katolickih- ne mrzim nikog samo kazem svoje misljenje) bila privilegovana po mnogim pitanjima.Srbija je ta koja je bila i jos je uvek trn u oku mnogima,pa samim tim i po pitanju povratka i stanarskih prava.

I onda samo ja pričam o zavjerama. Aha.

Niko nije ni pominjao zaveru osim tebe.

Zakoni su osmisljeni bas tako da se sj... mogucnost da SVI izbegli Srbi otkupe svoje stanove nad kojima su imali stanarsko pravo.
Tvoja stvar je sto tebi odgovara da se pravis blesav i da se drzis iste price kao pijan plota,kad je svima jasno da taj zakon nije u redu. To sto je zakon i sto je donesen takav kakv jeste ne znaci da je dobar i ispravan.

Ajde sad ti meni reci kako je hrvatski Zakon o otkupu stanova osmišljen da se sjebu Srbi. Molim te, reci mi. Kako i na koji način su to Srbi sjebani tim zakonom?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
ma u toj cijeloj priči nije caka u zakonima nego u politici , Hrvatska politika vjerovatno oteže iz razloga kao što je npr i ovaj http://forum.burek.com/index.php/topic,167744.0.html   , sve to pomalo ima veze i onda Sanader zajebava , vjerovatno mu se ne žuri sa rješenjem .......  Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.