Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oduzeta stanarska prava najveći problem izbjeglih Srba  (Pročitano 47742 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Zar i ti, druze Vlado? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson k800i i D820
Ovdje nije tema za Jasenovac kako vidim...vidis,Vlado Hrvatska pravi gradjanima koji su izbjegli iz Hrvatske kuce,sto niti jedna drzava u okolini do sada nije uradila...i naravno pravi i puteve i osale stvari sto su za zivot potrebne...samo nazalost ta podrucija gdje se oni vracaju nisu toliko ekonomski razvijena pa tu nemaju niti Srbi a ni Hrvati neke dobre uvijete za lagan i dobar zivot..i naravno da Hrvatska takodje zove svoje gradjane da se vrati u svoje kuce...mislim samo da je ovdje veoma glupo pricati o bilo kakvim etnickim cistim zemljama pogotovo ne kada su ista sranja cinjena sa sve tri strane...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
čuj ako ti je stari sudjelovao u oružanoj pobuni protiv svoje domovine hrvatske zaista nije u redu da sada tražiš nazad stan osim ako stvarno misliš živjeti u njemu

jesam zove se dosjelost, institut još iz rimskog prava, ako koristiš neku stvar duže od 20god. u dobroj vjeri ona dosjelošću postaje tvoje vlasništvo

ali ti su stanovi u vlasništvu države i oni su ih dobili na korištenje (najam i to ti je iz prava)
a svi smo mi svoje društvene stanove otkupljivali bez obzira koliko godina u njima živjeli pa su tako mogli i oni predati zahtjev i dići kredit i otplaćivati a ne pobjeći pa sada tražiti da im se vrati pa da ga odmah prodaju

Sto si bistar! Racunas na zakon koji vredi u normalnim uslovima,odn. ono da gubis stanarsko pravo ako ne zivis u stanu duze od 6 meseci. Rat su vanredni uslovi. Da nije tako,ni muslimani u Bosni nisu mogli vratiti svoje stanove U BiH.
A,sto se tice beganije-komentar je suvisan!
Gde si,bre,ti ziveo pre 15 godina?! Ili nisi bio prisutan u Hrvatskoj ili si bio maloletan,pa sad filozofiras citirajuci najverovatnije svoje roditelje,kojima ocigledno odgovara ta prica u skladu sa lojalnoscu *lijepoj vasoj*.
« Poslednja izmena: 03. Dec 2006, 14:07:34 od milosava »
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Post će bit malo duži, pa se unaprijed ispričavam moderatorima i korisnicima...

@st_Faco E ako je tako, ja se stvarno izvinjavam, NAJISKRENIJE. Uopste nisam shvatio tvoj post na taj nacin.

Sve je OK stari, bitno je da smo nesporazum razjasnili... neopisivo me nervira kad mi se govori da sam ustaša...

Samo jedna druga stvar se treba takodje priznati. Velika vecina svih izbeglica, tj. prognanika, je pobegla iz straha za svoje zivote. Srbi iz Zagreba, kada se proculo sta se desilo sa porodicom Zec, slucaj Spegelji njegovi planovi, sigurno nisu cekali da se i to njima desi, pa su naravno pobegli sa nadom da ce se vratiti kada se situacija smiri. Takodje Hrvati iz Gline sigurno nisu cekali da njih zadesi ista sudbina kao npr. hrvatsko selo Vidusevac blizu Gline koje su Srbi zapalili itd. Znaci po zakonu ja sam otisao iz stana i nije me bilo vise od dve godine. Znaci ja sam po zakonu ispunio uslov da mi se oduzme stan sto je naravno glupost jer nisam svojom voljom otisao vec zato sto sam se bojao za svoj zivot kao i svi prognanici. Znaci zakon treba da se menja i nadam se da ce vam to biti jedan od uslova za ulazak u EU. Jer, ako je mogla BIH, moze i mora Hrvatska.

To je već drugo pitanje... razlozi zbog kojih su Srbi otišli iz Hrvatske...

Mislim da o tome sudska praksa treba zauzet određen stav... jer ako Vrhovni sud i drugi sudovi zauzmu stav da se višegodišnje izbivanje iz stana zbog straha za život neće smatrat razlogom za gubljenje prava na otkup, onda ne bi trebalo bit problema pri ostvarivanju prava na otkup...

Jednako tako, ukoliko se neovlašeno useljavanje u tuđi stan (iz kojeg su Srbi otišli) ima smatrat smetanjem posjeda, opet Srbi ne gube pravo na otkup...

Sve su to pravna pitanja – koja u Hrvatskoj još uvijek na zadovoljavajući način nisu riješena, i ja se nadam da će se riješit na zadovoljavajući način.

Ali ponavljam – ne potrebe za mijenjanjem zakona niti za donošenjem novih... Treba samo primijenit postojeće zakone na pravilan način.

A sad jedna veoma bitna stvar da se razjasni, jer sam i ja bio u zabludi. Saznao sam da do 91 nije bilo moguce otkupljivati stanove bilo da su ljudi radili u vojsci, drustvenom preduzecu ili nekoj drugoj instituciji. To je vazilo na celoj teritoriji SFRJ. Tek od 91 je to bilo omoguceno. U leto 91 moja keva je pocela da skuplja dokumente za podnosenje zahteva za otkup stana, pocetkom 10 meseca 91 smo pobegli. To znaci, ako citas ovo "umorni", da ono sto si rekao da kako si ti mogao da dignes kredit i otkupiti stan i onda ti verovatno nije bilo lako da vratis kredit, a ja to nisam uradio i sad se zalim i hocu leba preko pogace pada u vodu jer si to uradio posle 91. I to ko zna kad posle 91.

Pazi – stanovi su se mogli otkupit nakon donošenja Zakona o otkupu stanova. Prije donošenja tog zakona, otkup nije bio moguć. (mala dopuna: Zakon o otkupu stanova donesen je 1992. godine)

E sad, u ovisnosti o tome tko je bio investitor (graditelj) ili vlasnik objekta u kojem se stan nalazio, zahtjev za otkup upućivao se poduzećima, jedinicama lokalne samouprave ili državi.

Zakon je propisivao određene uvjete za otkup, i ako imaš dokumente koji dokazuju da zadovoljavaš uvjete, onda automatski možeš otkupit stan.

Eto, jesu li sad neke stvari malo jasnije? Ako ima nejasnoća, ti pitaj...

A sad, idemo na štovarnog kolegu Vindexa...

Ovdje se provlači jedna neistina: da je primarni razlog bježanja Srba bio strah za život što nije točno. Mnogi srbi su ostali, aktivno branili Hrvatski i koliko ja znam nitko im nije uzeo stanove, već su čak dobivali povoljno i državne stanove. Osobno znam nekoliko takvih ljudi.

Također zaboravili ste spomenuti jednu važnu činjenicu. Hrvatska vlada je predložila RJEŠENJE tim osobama na način da mogu otkupiti stanove uz uvjet da potpišu da ih neće prodavati 10 godina...

Oni su to odbili i sve je dakle jasno...htjeli bi dići lovu od hrvatske države otići u srbiju a za vrijeme rata su otišli u četnike. Ima ljudi i koji nisu no oni su ogromna manjina i na žalost - kolateralne žrtve.

takvih je bilo ali bilo ih je razmjerno malo. velika većina je otišla u paravojne snage, pa sjeti se samo kako Hrvatska obnjavlja kuće četnicima koji su si pri odlasku u srbiju SAMI RUŠILI vlastite kuće...

Nevjerojatno je da su srbi pred Oluju čak i mrtve kopali iz grobova i vozili u srbiju...

to pokazuje opću klimu tog vremena.

kako ja znam masu srba koji su ostali tu, ugledni su građani, pogledajte odvjetnika Prodanovića, uvaženog zagrebačkog Srbina kojeg svi vole i poštuju. Nikud on nije bježao...tako i mnogi drugi.

dopuštam mogućnost da se mali broj ljudi bojao i stvarno otišao zbog straha za život. ali to ne može biti razlog da se svima vrati stanarsko pravo.

najpoštenije bi bilo da poptpišu kako je i predlagano da neće prodavati kuće i stanove 10. godina čime bi dokazali da nemaju nečasne namjere prema ovoj državi. Ako stvarno žele živjeti tu neka se vrati ali nemaju što prodavati.

lipi moj glavni razlog zašto srbi ne dobivaju te stanove natrag je bojazana da će ih svi prodati a hrvatska država imati štetu.

to su činjenice a ti kako želiš.

Pa ima li kraja tvojim idiotizmima!!!!

Iznosiš takve stavove pa imaš obraz govorit o poštenju? 

O majke ti mile...

Ma, nema smisla uopće komunicirat sa takvim tudumom...

Postoji li na ovom forumu ignore-lista... ovaj će tukac bit prvi (i jedini) na toj listi...

UŽAS!!!!
« Poslednja izmena: 03. Dec 2006, 14:36:15 od st_faca »
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung S7220
Ovdje nije tema za Jasenovac kako vidim...vidis,Vlado Hrvatska pravi gradjanima koji su izbjegli iz Hrvatske kuce,sto niti jedna drzava u okolini do sada nije uradila...i naravno pravi i puteve i osale stvari sto su za zivot potrebne...samo nazalost ta podrucija gdje se oni vracaju nisu toliko ekonomski razvijena pa tu nemaju niti Srbi a ni Hrvati neke dobre uvijete za lagan i dobar zivot..i naravno da Hrvatska takodje zove svoje gradjane da se vrati u svoje kuce...mislim samo da je ovdje veoma glupo pricati o bilo kakvim etnickim cistim zemljama pogotovo ne kada su ista sranja cinjena sa sve tri strane...

Stavio sam npr Jasenovac...   Znaci pomenuo sam "ostale" teme...

Da u pravu si... ali sta se nalazi ispod fasade... Da sad izadjes na ulicu u Zagrebu i pitas: Jeste li za povratak Srba u Hrvatsku? 80% bi odgovorilo NE! Isto je stanje i ovdje u RS... Znaci politicari su vecinom za to kako bi njihova drzava izgledala demokraticnije... a i EU je tu...

@st_faca lakse malo...  Smile
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple 15
Citat
lipi moj glavni razlog zašto srbi ne dobivaju te stanove natrag je bojazana da će ih svi prodati a hrvatska država imati štetu.

to su činjenice a ti kako želiš.

za razliku od hrvata koji ce sasvim sigurno ostati u tim stanovima...

nije nego...

banalan primer... 30 godina uplacujes doprinose za stanogradnju, ulazes u stan, renoviras ga i onda izbije rat... prakticno si otplatio taj stan... a, sad ti ga oduzimaju...  Smile

srbi ne traze da im se daju besplatno stanovi, vec da im se vrati stanarsko pravo, da ih otplate pod istim uslovima kao i drugi gradjani hrvatske...
kako je tu hrvatska drzava ostecena... dobijala je pare za vreme SFRJ, sad ce dobiti i ostatak... stanovi ce biti u potpunosti otkupljeni od drzave...
kao sto rekoh... tu je situacija cista...
e, sad... sto hrvatska drzava resava socijalne probleme preko ledja srba... to je drugo pitanje...
to je privremena mera... sve dok su veliki industrijski kompleksi u stecaju, srpski stanovi su nista drugo nego prst koji drzi branu...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
@st_faca lakse malo... Smile

Pa ispričao sam se zbog opsežnsoti posta...

a i post je toliki uglavnom zbog citiranja... jebi ga, onu kill sam morao citirat, jer takve bljezgarije jednostavno moram skupit na jednom mjestu - onda glupost maksimalno dolazi do izražaja

I mala dopuna - na pitanje "Jeste li za povratak Srba u Hrvatsku" sa NE bi odgovorilo 75% građana, a ne 80%

Smile Smile Smile

[Edit by vlado85: Vrijedjanje zabranjeno pravilnikom Politickog ~ Geopolitickog foruma]
« Poslednja izmena: 03. Dec 2006, 14:41:22 od vlado85 »
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson k800i i D820

Stavio sam npr Jasenovac...   Znaci pomenuo sam "ostale" teme...

Da u pravu si... ali sta se nalazi ispod fasade... Da sad izadjes na ulicu u Zagrebu i pitas: Jeste li za povratak Srba u Hrvatsku? 80% bi odgovorilo NE! Isto je stanje i ovdje u RS... Znaci politicari su vecinom za to kako bi njihova drzava izgledala demokraticnije... a i EU je tu...

@st_faca lakse malo...  Smile

Vlado zasto je bitno kako se gradjani izjasnjavaju po tom pitanju...pa bitno je da vlada nesto radi a ne gradjani,sto se naroda u Hrvatskoj tice nijedna kuca se nebi napravila za Srbe,ja sam prvi koji bi u tome protestovao,jer mislim ako mi njima pravimo kuce neka oni takodje nama...neka donesu svoj dio novca pa da skupa sagradimo te kuce,progranih i Hrvata i Srba...moje misljenje!
I ako jedna drzava pokusava da izgleda sto vise demokraticnije pa to je samo u korist manjina i onih koji se zele vratiti..
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
evo jedan tekst još iz doba račanove vlade, mislim da su sada stvari jasne što se tiče društvenih stanova a vojni stanovi su druga priča i o njihovom povratu nema govora:

Izaslanstva hrvatske i jugoslavenske vlade jučer su u dvorcu Bežanec kraj Zagreba po prvi put razgovarala o probelmu povrata stanarskog prava Srbima koji do isteka zakonskog roka 1996. godine nisu ostvarili pravo na otkup društvenog stana u kojem su živjeli do odlaska ili nasilnog protjerivanja. Savjetnik jugoslavenskog predsjednika za izbjeglice Petar Lađević kazao je da je to za vladu u Beogradu goruće pitanje povratka.

Potpredsjednica hrvatske Vlade, Željka Antunović, naglašava da bez prava na otkup društvenih stanova nisu ostali samo izbjegli Srbi nego i stanari u konfisciranim i privatnim stanovima. Kazala je i da je institut stanarskog prava treba odvojiti od prava na povrat vlasništva. Ukidanje stanarskog prava i uvođenje najma možda nije najpravednije rješenje, ali je u skladu s demokratskim načelima i ne može ga se nazivati diskriminatorskim na nacionalnoj osnovi, rekla je Antunović odbacujući kao zlonamjerne optužbe da vlast nastavlja diskriminatorsku politiku HDZ-a prema povratku Srba. Ponovila je da će Vlada pomagati samo onima koji se vrate u Hrvatsku. Stanove će dobiti u najam i nakon deset godina steći će pravo na povoljan otkup. To se odnosi samo na povratnike, na područja od posebne državne skrbi. To je, rekla je Antunović, jedina ostvariva politika.
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
A po cemi su vojni stanovi druga prica, molim te. Po cemu se razlikuju doprinosi koje su placali ljudi koji su radili u vojsci od doprinosa koji su placali ljudi koji su radili u drugim drustvenim preduzecima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.