Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oduzeta stanarska prava najveći problem izbjeglih Srba  (Pročitano 48049 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung S500
Odgovori mi samo na ova tri pitanja:

Kakve veze Pavelić ima sa mnom?

Kakve veze Hrvati protjerani iz krajine imaju sa Zakonom o otkupu stanova na kojima postoji stanarsko pravo?

I gdje u tom zakonu piše da Srbi nemaju pravo na otkup stana?
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
jesi ti otišao da bi se vratio ili si otišao da se nikada ne vratiš?
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12;
1. Ovo sa Pavelicem te zajebavam posto se primas.

2. Imaju veze zato sto njima priznajes razloge odlaska tj. opravdan strah za goli zivot, a meni ne priznajes i naravno na osnovu toga mi oduzimas moje pravo da mi se vrati taj stan jer toboze nisam predao zahtev u zakonski predvidjenom roku. Naravno, verovatno te ne zanimaju price kako su se razni mupovci i zengisti, "domobrani", kao lesinari raspitivali ko zivi u tom stanu, skupljali korisne informacije da bi mogli da ugrabe stan. Jebi ga to ne pise u zakonu.

3. Ovo je toliko glupo pitanje i nevidjeno glup nacin da pokazes ispravnost i "demokraticnost" zakona.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Da mu se sagradi stan u sred centra,on bi rekao da ne valja !!!!!....Koliko god se mi trudili,nece se nista promijeniti....Ja se lagano pitam cemu trud i nas boljitak kad za uzvrat nema niti naj manjeg pomaka....

Ma nemoj bogati samo da se ti pitaš,ti se trudiš,pazi bogati,kavi su ti to fazoni,BMW-Mercedes,stan u centru,jebote neko ce pomisliti vi to ozbiljno,što onom jadniku što neki dan sidje s drveta ne vratiste kucu na vreme,nego ga držaste godinama ko majmuna na drvetu,pa kad je došlo do svih u svetu,velikodušno mu ponudiste da udje u svoju opuhanu do uticnica kucu,jel to BMW?

Jel sad znaš odgovor Umorni? Smile

Citat
Ne vredi to njima objasnjavati. Znas, mi smo samovoljno otisli, bez pritisaka i sranja i onda smo zbog nekoriscenja stana posle nekog vremena izgubili pravo. Sve po zakonu, kako bi rekli "pravnici" @st_faca i @tumorni, ljubi ih Pavelic pametne. I aparthejd je bio po zakonu i ustavu u JAR-u. Bolesno!!!

Nslušao sam se ja takvih bedastoca koliko oceš,inace mi smo svi dobrovoljno otišli a oni su proterani,mi smo imali logore a oni sabirne centre,pa jebote imal tome kraja,kavi su to fazoni,ocu moje necete da me prevarite!buduci Europejci!

« Poslednja izmena: 04. Jun 2007, 16:12:30 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung S500
1. Ovo sa Pavelicem te zajebavam posto se primas.

Vrlo glupa zajebancija.

2. Imaju veze zato sto njima priznajes razloge odlaska tj. opravdan strah za goli zivot, a meni ne priznajes i naravno na osnovu toga mi oduzimas moje pravo da mi se vrati taj stan jer toboze nisam predao zahtev u zakonski predvidjenom roku. Naravno, verovatno te ne zanimaju price kako su se razni mupovci i zengisti, "domobrani", kao lesinari raspitivali ko zivi u tom stanu, skupljali korisne informacije da bi mogli da ugrabe stan. Jebi ga to ne pise u zakonu.

Opet, to nema veze sa Zakonom o otkupu stanova. Ti cijelo vrijeme tvrdiš da je zakon usmjeren protiv Srba i da diskriminira Srbe, a ja ti samo dokazujem da je zakon jednak za sve, i da u tom konkretnom zakonu nema nikakve nejedanakosti ni diskriminacije prema Srbima, niti favoriziranja Hrvata.

Netko je u tvom stanu bespravno? Postoje pravni mehanizmi da ga izbaciš
Propustio si rok za otkup zbog objektivnih razloga? Postoje pravni mehanizmi da se to ispravi

Sve legalno i sve po zakonu. A ti cijelo vrijeme dokazuješ da je Zakon o otkupu oštetio Srbe, što jednostavno nije istina. Zakon je jednak prema svima.

Ili možda misliš da bi Srbi trebali imat poseban, povlašen status? Da za njih treba postojat poseban zakon?

3. Ovo je toliko glupo pitanje i nevidjeno glup nacin da pokazes ispravnost i "demokraticnost" zakona.

A jebi ga.. kad ti nešto ne odgovara, onda je glupo... jako demokratsko razmišljanje, nema šta
IP sačuvana
social share

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Sve legalno i sve po zakonu. A ti cijelo vrijeme dokazuješ da je Zakon o otkupu oštetio Srbe, što jednostavno nije istina. Zakon je jednak prema svima.

Ili možda misliš da bi Srbi trebali imat poseban, povlašen status? Da za njih treba postojat poseban zakon?
Ma kakve su to price zakon važi za sve?
To bi bilo ist (ne pada mi trnutno ništa bolje na pamet)ko kad bi Muslimani rekli da zakon u Djamiji vredi za sve podjednako...
Pa vredi samo ima jedna mala stvar tamo niko drugi i ne ide te se odnosi samo na Muslimane...
Tako ti je i ovde,gro je Srba što su napustili,proterani i sl,pa se i takav zakon automatski pravio za njih,a sad glumiti ravnopravnost i još biti ponosan na nju,može al samo kod vas,jer nigde drugo to ne prolazi....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung S500
Pa dobro.. reci mi koji to dio, koji članak, koja riječ tog Zakona Srbima oduzima neka prava?

U kojem se to dijelu tog Zakona Srbima oduzimaju prava koja imaju Hrvati?

Jesi li ti uopće pročitao taj Zakon? Znaš li ti uopće o čemu pričaš? Znaš li ti uopće što i kako taj Zakon propisuje?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
[Pa dobro.. reci mi koji to dio, koji članak, koja riječ tog Zakona Srbima oduzima neka prava?

U kojem se to dijelu tog Zakona Srbima oduzimaju prava koja imaju Hrvati?

Jesi li ti uopće pročitao taj Zakon? Znaš li ti uopće o čemu pričaš? Znaš li ti uopće što i kako taj Zakon propisuje?

Znaš šta!Deluješ mi pristojno i razumno,samo što se malo praviš Englez pa cu probati da ti objasnim kao malom detetu,mada sam siguran da se praviš nevešt!
Srbi su otišli.proterani itd,ušli ko god je stigao(domoljubi,profiteri itd) donosi se vremenski ogranicen zakon,svi Hrvati u svojim stanovima ko od šale završavaju otkup,Srbi prvo terba da dodju(onda na granici,šta nisi služo vojsku i slicna šikaniranja)da povade silne papire(Podmetanje kuka na svakom koraku) treba parazita u svom stanu izbaciti(jako teško ide) taman kad se i to sve završi istece rok itd,pa ajmo sve ponovo,dotle poumire 20%,e sad ostavinska pa sve ispocetka...
A vi se cudom nemožete nacuditi šta ti Srbi još oce!
Pa i ako je od tebe St puno je,taman i da si neznam ti kakav pravnik,advokat ili što?

« Poslednja izmena: 04. Jun 2007, 17:00:27 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung S500
Ti meni ni dalje nisi odgovorio na moje konkretno pitanje - gdje, kako, u kojem dijelu, u kojoj odredbi Zakon o otkupu stanova diskriminira Srbe?

Ili da to postavimo malo drugačije:

Hrvat propusti rok za podnošenje zahtjeva za otkup stana, i time izgubi pravo na otkup... Da li to znači da taj Zakon diskriminira Hrvate?

Dalje, nisi mi odgovorio znaš li uopće što i kako taj zakon regulira? Zakon regulira transformaciju instituta stanarskog prava u pravo vlasništva. Stanarsko pravo, kao institut socijalističkog pravnog poretka, više ne postoji. To stanarsko pravo trebalo je na neki način transpormirat (pretvorit) u pravo vlasništva. To se izvelo Zakonom o otkupu stanova na kojima postoji stanarsko pravo.

Pojednostavljeno - svi nositelji stanarskog prava su mogli podnijeti zahtjev za otkup (u propisanom roku), i time su postajali vlasnici.

Da nema tog propisanog roka, onda ib značilo da se u beskraj (doslovno - u beskraj) produžava postojanje pravnog instituta (stanarskog prava) koji ne postoji, nema ga, nije propisan ni definiran pozitivnim pravnim normama, pravni poredak ga ne poznaje niti ga priznaje.

Pokušaj Nijemcu, Francuzu, Šveđaninu, Englezu, Talijanu, Norvežaninu, Amerikancu, Kanađaninu... objasnit što je to "stanarsko pravo". Nećeš uspjet. Taj pravni institut ne postoji nigdje osim u socijalizmu.

Socijalizam je nestao, a zajedno s njim nestali su i njegovi pravni instituti, između ostalog i stanarsko pravo.

Po tvome, Hrvatska je trebala do beskraja zadržat jedan pravni institut koji ne postoji u pravnom poretku...

Je li shvaćaš ti o čemu ti ja pričam?

Stvar je toliko jednostavna da je to smiješno... ali da bi se to shvatilo, treba bit objektivan. Stanarsko pravo nije ukinuto da bi se oštetili Srbi, nego u okviru transformacije iz socijalističkog u moderan pravni poredak. Da bi se to napravilo, nužni su bili rokovi. Nužno je bilo odredit jedan dan od kojeg socijalistički pravni instituti više ne važe...

Jel' shvaćaš ti o čemu ja ovde pričam?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Hrvat propusti rok za podnošenje zahtjeva za otkup stana, i time izgubi pravo na otkup... Da li to znači da taj Zakon diskriminira Hrvate?

Smile Smile Smile Smile Smile Smile =D>Da cuo sam za 1 slucaj,radilo se o maloumnoj osobi!

Citat
Pokušaj Nijemcu, Francuzu, Šveđaninu, Englezu, Talijanu, Norvežaninu, Amerikancu, Kanađaninu... objasnit što je to "stanarsko pravo". Nećeš uspjet. Taj pravni institut ne postoji nigdje osim u socijalizmu.

Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Citat
Stvar je toliko jednostavna da je to smiješno... ali da bi se to shvatilo, treba bit objektivan. Stanarsko pravo nije ukinuto da bi se oštetili Srbi, nego u okviru transformacije iz socijalističkog u moderan pravni poredak. Da bi se to napravilo, nužni su bili rokovi. Nužno je bilo odredit jedan dan od kojeg socijalistički pravni instituti više ne važe...

Izbaci te bespravno useljene i vratite ljudima što je njihovo!
A papirologiju ostavite za neke druge Tupamarose!
A što se tice zakona on je i tekako skrojen po kroju koji paše Hrvatima!

Citat
Socijalizam je nestao, a zajedno s njim nestali su i njegovi pravni instituti, između ostalog i stanarsko pravo.

Da nestao je! Pa što onda nevratite sve što vam je dao socijalizam?
« Poslednja izmena: 04. Jun 2007, 17:23:37 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.