Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 23:45:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Odrzan probni let remontovanog MiG-29  (Pročitano 29181 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
au,bre raspaliste nauku o 5 aviona...  Smile
AKO!!!!   Smile Smile
epa,zeznuo sam se bio...nadam se da ce jednom biti takvi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
I ja prvi put cujem da se pri generalnom remontu menja kompletna oplata aviona. Ali posto nisam strucan da govorim o tome, ne mogu da tvrdim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

nisam ljubitelj moderatora....grrrr

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson z1010
samo nek nabave R77M..i sve ce biti uredu
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Ljudi dajte da se razumemo, ja nisam rekao da su ovi avioni ikada pripadali istocnonemackom ili bilo kom drugom vazduhoplovstvu koje ih je aktivno upotrebljavalo. Samo sam rekao da su iz nekog razloga tamo bili skladisteni (od strane Sovjeta).

211:

"Zasto dajes zakljucak o kvalitetu obavljenog remonta na osnovu spoljasnjeg izgleda?"

Ocito nisi shvatio poentu napisanog. Kada sam pricao kako se izvodi generalni remont na avionu kazao sam da se tad s aviona skidaju delovi do samog kostura a onda se stavljaju novi. Potom sam u tekstu ukazao na cinjenicu da se na nasim avionima ne nalaze novi delovi vec stari koji su lako prepoznatljivi na osnovu spoljasnjeg izgleda. Time sam dokazao da avioni nisu ni prosli kroz generalni remont vec kroz krpljenje (koje je papreno naplaceno).

Miodraze menjanje avionike, radara i motora je daleko uzi pojam od generalnog remonta. Delova za taj tip radara (cak i celih kompleta) ima i dan danas u znatnim kolicinama.

Ace , ne znam da li si pogledao ove slike sa remonta , sta je sve skidano , vadjeno i radjeno . Znam i ja da je generalni remont vise od proste zamene radara i delova avionike , ali ako pogledas slike videces da su avioni bili ocerupani gotovo do samog kostura , da su skidane upravljacke povrsine , pa cak i cela krila . I ja se ne razumem preterano u remontovanje aviona , ali iz onoga sto sam citao , i rusi ne skidaju sve , vec vrse rendgensko snimanje pre svega kostura , pa i oplate aviona i ako nesto nije u redu , tek onda menjaju .

I po tebi , vrsena je zamena motora . Opet , ne verujem da su stavili stare varijante motora , vec nove jace varijante , pogotovu sto su po nekim pricama svi izvozni MiG-29 imali motore sa skoro 40% manje potiska nego ruski MiG-29 . Ako je to radjeno , zavisno od motora koji je odabran , moralo se dosta toga raditi i na instalacijama , tackama vesanja , pa samim tim i na kosturu aviona da bi ti motori mogli da se ugrade .

Sto se radara tice , za ruske avione iz te serije je vazilo da je domet radara u modu osmatranja 70km , da je zahvat vrsio na najvecoj daljini od 40km , mogao je istovremeno da dejstvuje samo na jedan cilj , itd . Nasi MiG-29 su svakako imali jos slabiji radar , sa nesto manjim dometom . Za danasnje vreme te osobine su smesne , i ne verujem da bi , kada su vec sve iscupali napolje , ponovo ugradili radare stare oko 25 godina za koje uskoro nece moci da nadju ni delove , niti bilo sta drugo . Neka su rezervni delovi proizvodjeni i 15 godina posle pocetka proizvodnje , i to sto ima delova na lageru je staro oko 10 godina . Koliko god da su dobro cuvani , vreme cini svoje . Ne kazem da su neispravni , ali sigurno nisu potpuno u granicama parametara za koje su pravljeni . A ugradjujes ih u uredjaj koji je 20 godina u eksploataciji , koji je trpeo ekstremne promene spoljasnjih uslova , ekstremna opterecenja , a i komponente su mu bile izlozene i elektricnom starenju . Koliko ce sve to kada se ponovo upakuje moci pouzdano i precizno da radi , pitanje je . Moci ce inzenjeri da nasteluju da to radi precizno , ali sto se pouzdanosti tice , to niko nece moci 100% da garantuje . A otkaz radara u borbi se placa i gubljenjem aviona i zivotom pilota .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Pa i ne menja se oplata osim ako je ostecena, kao i kostur aviona, skeniraju se, i ako nema znakova ostecenja ne diraju se, inace to je cini mi se jedino sto nije dirano na avionu, da su i to zamenili dobili bi smo potpuno nov avion, u bukvalnom smislu te reci, jer ne bi imao vise ni jednu dodirnu tacku sa onim koji je krenuo na remont.
Sto se tice motora, jos ne znam koji su ugradjeni, da li ista varijanta koja je bila i pre ili neka novija modifikacija, nadam se ovom poslednjem, jer imaju duzi vek i manju potrosnju, a i za radar se nista ne zna jos. Svaka informacija koja zvanicno moze da se cuje ne pominje radar pojedinacno, tako da mozemo samo da nagadjamo sta je po tom pitanju uradjeno.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

nisam ljubitelj moderatora....grrrr

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson z1010
more bre samo da stave R77/M i R27/ET
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

U blizini sam...

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 102
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson s700i
Motori su isti, samo je urađena "full generalka" što bi se reklo. Što se tiče radara, zvanično nisu modernizovani.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
Ma momci , da bolje ne nagadjamo , sacekajmo jos malo , da postanu operativni , i saznacemo sve . Ovo sve sto smo pricali je rekla-kazala .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

U blizini sam...

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 102
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson s700i
Ja ne nagađam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
Onda blago tebi , jer imas informacije iz prve ruke i u prednosti si nad nama ostalima . A nece da bude dobor za RV , jer je to onda samo bilo dovodjenje u ispravno stanje bez ikakvih poboljsanja . Za prelazni period dovoljno dobro , a realno nista . Medjutim , mozda je i bolje tako , nije potroseno mnogo para , vise ce biti za druge potrebnije stvari , a avioni ce vrsiti posao do nabavke novih lovaca , da li istocnog ili zapadnog porekla .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 23:45:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.