Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 17:29:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Odrzan probni let remontovanog MiG-29  (Pročitano 29151 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nije potroseno mnogo para?!?!?

Mi smo za 30 miliona eura dobili 4 aviona koji deluju gore od bacenih rumunskih u Konstanci dok su bugari za 48 miliona DOLARA uradili remont na 16 aviona dobivsi pritom novih 4000 sati za svakoga. Pogledajte njihove slike sa Graf Ignatova i uporedite s ovim nasim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Ace , nemoj da bijes , molim te !

Salim se . Iskreno , nisam pratio tacne cifre za cenu remonta , po ovome sto si ti rekao ispada da smo platili oko 7.650.000 eura po avionu , a to je previse ako je u pitanju samo generalka motora i popravka radara i avionike , bez ugradnje novih motora , radara i avionike . Onda je to zaista previse .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

U blizini sam...

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 102
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson s700i
Za prelazni period dovoljno dobro , a realno nista . Medjutim , mozda je i bolje tako , nije potroseno mnogo para , vise ce biti za druge potrebnije stvari , a avioni ce vrsiti posao do nabavke novih lovaca , da li istocnog ili zapadnog porekla .

Upravo tako je i planirano, a o novcu je suvišno govoriti, prokomentarisao sam to u jednom od prethodnih postova.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
samo da dodam ovo , verovatno je istina da su nashi avioni dopremljeni iz ist.nemachke (iako nisu bili u istichno-nemachkom vazduhoplovstvu) ,jer je koliko mi je poznato tamo bila baza tih "obogaljenih" verzija za izvoz u zemlje koje nisu chlanice varshavskog pakta.
(mig-29 B-12).

inache , u najboljem sluchaju su nashi avioni dovedeni na standard mig-29 S , shto nije bog zna shta ,posebno ako se ne nabave R-77 (zashta naravno nema para  Smile)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson C702i
Hajde da stvari gledamo malo drugacije cifra od 30mil eura za remont 4 aviona jeste velika,ali je sigurno mnogo manja od kupovine 4 aviona nekog drugog tipa na krace staze.Zasto?
 Osim skolovanja zemaljskog osoblja za odrzavanje tih aviona,potrebno je skolovati i pilote cije skolovanje nije nimalo jeftino.
Srbija je cudna drzava koja je sama sebi naplatila PDV i vojsci koja sredstava nema.Verujem da ce ovi avioni biti uskoro ofarbani (kao G-4 iz TOC) jer ako su imali gde njega da ofarbaju ofarbace i MiG-29.Gomila aviona na konkretno Batajnickom aerodromu izgleda ocajno,ali to jednostavno oslikava prilike u nasem vazduhoplovstvu.Srbija kao zemlja je u obavezi da ima kontrolu nad svojim nebom i u skladu sa tim avione koji to mogu obavljati a to ce bar u nekom narednom priodu raditi ovi MiGovi 29.Moje je misljenje da je remont ovih aviona uradjen samo i jedino u tu svrhu te potrebe za nekim osavremenjavanjem potencijalnog naoruzanja nije ni bilo.Mislim da ce te se sloziti samnom da ova 4 aviona u realnom napadu na ovu drzavu kakav je bio '99te na nebu ne bi opstali ni 5 minuta.

Sto se izgleda aviona tice tj njihove ne ofarbanosti da li se iko seca npr JAT-ovih Boeing-727 sveze ofarbani i uglancani mogli su da lete samo po Srbiji i Africi jer nisu ispunjavali norme koje postavlja EU...
Po meni od samog izgleda aviona je mnogo bitnija tehnicka ispravnost koju ovi Migovi definitivno imaju.
Da li neko zna sta je ovo na nosu oznaceno zutom strelicom

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Mig-29-.jpg
(185.31 KB, 1116x733)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 431
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
"(mig-29 B-12)"
9.12B

To sto si oznacio strelicom je prostor izmedju dva panela koji se gotovo nikad posebno ne boji (bojeno je na nekom MiG29K, nadam se da niko nece sad da shvati da to znaci da je i nas MiG29K). Ne boji se zato sto taj prostor nosi par stencila (opasnost od zracenja itd).

Miodraze potpuno je nemoguce da motor na neeksportnim motorima ima 40% vise potiska.

Takodjer treba imati u vidu da i dan danas vecina MiG29 na svetu koristi ovakav radar (bilo eksportnu ili neeksportnu verziju) tako da logistika postoji.

"Sto se radara tice , za ruske avione iz te serije je vazilo da je domet radara u modu osmatranja 70km , da je zahvat vrsio na najvecoj daljini od 40km"

Ovo je vrlo grubo receno. Daljina otkrivanja i zahvata zavisi od velikog broja faktora kao sto su visina leta cilja (vise ili nize od 3000m), odrazna povrsina cilja, da li cilj ide ka nama ili od nas, da li je ispod cilja problematican tip zemljista (npr mocvara) ili da li su metereoloske prilike dobre ili lose. Radar nema maksimalan domet vec maksimalnu razmeru (mashtab) koju mozemo odabrati. Nije npr neobicno sa ispravnim radarom imati stabilan zahvat na Yak40 koji leti ka nama, na vecoj visini, na preko 100km.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Ace , nisam rekao da je to tacno , i po meni je ta cifra bila prevelika , rekao sam da su kruzile takve price . Ali , da su neeksportne verzije imale veci potisak motora , jesu . Kao i bolji radar , i kompletnu avioniku .

Znam i ja da maksimalna daljina otkrivanja cilja zavisi i od visine leta , i od radarske povrsine cilja ( efektivne povrsine radarskog odraza ) , i od toga da li je cilj u gornjoj ili donjoj polusferi aviona , i od toga da li postoji klater u pozadini ili ne , i od vremenskih uslova , i od prirode reflektivne povrsine sa zemlje , i od toga da li se cilj priblizava ili udaljuje od aviona , itd . Podaci koji su se obicno davali bili su za prosecnu efektivnu odraznu povrsinu lovackog aviona , i za idealne uslove , i to su davali svi podjednako , i Amerikanci , i Rusi , i Evropljani . Poenta je da je u medjuvremenu radarska tehnika otisla mnogo dalje , da su tu radari sa faziranom resetkom i AESA radari i da su mogucnosti ovih radara koje smo mi na MiG-29 imali za danasnje vreme smesne . To da li ima rezervnih delova ili ne , nisam se ja oko toga bunio , vec oko toga koliko su sami ti delovi pouzdani , jer ne verujem da se i dalje proizvode danas , sto znaci da su stari najmanje desetak godina . Cak i da su super pouzdani , da su potpuno novi , moras ih uklopiti u uredjaj koji je radio pod najgorim mogucim uslovima na zemaljskoj kugli punih 25 godina . Imaj u vidu termicko , hemijsko , elektricno starenje svake od komponenti tog uredjaja . Da li ce taj radar i remontovan posle 25 godina moci da radi pouzdano ? To je veliko pitanje . A 1999.-te smo videli sta su otkazi radara u borbi doneli nasim pilotima .

A opet kazem , ako nije bilo zamene motora , avionike i radara 7,5 miliona eura po avionu je previse .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

nisam ljubitelj moderatora....grrrr

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson z1010
ja lepo kazem...daj da se zaduzimo jos 5 milijarde dolara ko EU ,kupimo od Rusa 2-3 atomske,i ucenjujemo EU da nas hrani ako ne zele da ih prosvetlimo..hihihih
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
ja lepo kazem...daj da se zaduzimo jos 5 milijarde dolara ko EU ,kupimo od Rusa 2-3 atomske,i ucenjujemo EU da nas hrani ako ne zele da ih prosvetlimo..hihihih
Tito,vala bio majstor za to...
izgradi zemlju,zaduzi se samo tako,zapocne i projekat nukleane bombe,i onda(predvidevsi unapred to...) umre i ostavi nama da drzimo zemlju zajedno i da isplacujemo dugove...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

nisam ljubitelj moderatora....grrrr

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson z1010
pa akd smo retardi...svako poceo da vuce na svoju stranu...hrvati pomagali irance ,a mi irachane...
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 17:29:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.109 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.