Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 17:16:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Odlazi Milo... ili ipak ne?  (Pročitano 29384 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Već sam ti rekao da nema ozbiljnog razgovora sa nekim ko kaže "bombardovali su te da ti donesu mir", bilo da to stvarno misli ili ne.

Mislim da je čovečanski bilo od mene da ti ukažem na zablude koje gajiš, ali se ne zanosim da ljudima koji 2020-e ponavljaju budalaštine iz 90-ih možeš nešto da dokažeš.

Nisi razumeo govor čiji si deo citirao, napravio si (ponovo) logičku grešku "Ne sledi" i to je dovoljno da vidim u kakvom si stanju svesti po ovom pitanju.
Ako ikad budeš hteo da se rešiš zabluda to moraš da učiniš sam, pa da imaš utisak da je to saznanje tvoje.
Ovako samo ćeš da osećaš  da neko napada nešto što si utripovao i sa tobom može samo da se na ovoj i sličnim temema razgovara kao sa Teodorom na drugom delu foruma.
Ja cu te ponovo pitati da li je posle intervencije usledio mir?

kad je rat u toku i niko ne odustaje neko mora da bude poražen.
U ovom slučaju su to bili srbi. Bombardovani i 1995te i 1999te, nato pakt se angažovao i tako i na druge nacine da se rat okonca. Pomogli su Hrvate, Albance i Bošnjake.

i okoncao se svaki od ratova

Nisam napisao da podržavam bombardovanje ili bilo ciju agresiju. Stvar je u tome da agresija može da okonca sukob.
Kao u ovom slucaju.

A to da li 'sledi' ili 'ne sledi' je pitanje za raspravu. Mislim da je govor shvatan kao signal a ne da nešto sledi
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
Ja cu te ponovo pitati da li je posle intervencije usledio mir?
Ja ću da preformulišem pitanje na koje mi nisi odgovorio, a ukazuje na sumanutost tvog pitanja:

Da li su Djindjiću trebale štake nakon 12.03.2003?

Tako da te fore možda prolaze kod dece, ako moraju da te slušaju.

Nisu te bombardovali da ti donesu mir, nego da te poraze...samo pokazuješ teodorovsku istrajnost u glupostima koje ponavljaš i u koje sebe ubedjuješ.

A što se tiče logičke greške koju si napravio, ne vidim potrebu za raspravom za nešto toliko bazično.
Naročito ne sa nekim ko (ponavljam), govori kako je mir cilj nekog ko ti je pretio da ne preduzmeš akciju koja bi dovela do mira i sabotirao te u sprovodjenju istih.

I nisam prevashodno mislio na govor koji nisi razumeo, ali i to.
« Poslednja izmena: 10. Sep 2020, 12:17:56 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Pa poraz je doneo mir kao što sam već napisao.

I spominjanje Djindjića mi deluje sumanuto. Ne vidim nikakve veze izmedju Djindjićevog ubistva i okončavanja ratova u bivšoj Jugoslaviji

Naročito ne sa nekim ko (ponavljam), govori kako je mir cilj nekog ko ti je pretio da ne preduzmeš akciju koja bi dovela do mira i sabotirao te u sprovodjenju istih.

na šta misliš? na kosovo?
« Poslednja izmena: 10. Sep 2020, 12:34:16 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242

Kada poraziš protivnika u boksu nije ti cilj da mu doneseš mir ili da on kaže, "super, više me ne bije".
Naročito ako uleti tvoja ekipa da ga bije.
Tako ni pobeda u ratu nema za cilj da protivničkoj strani donese mir...možda je za tebe poraz dobra stvar, ali opet bismo ušli u razgovor o tvom stanju svesti.*

Ne vidim nikakve veze izmedju Djindjićevog ubistva i okončavanja ratova u bivšoj Jugoslaviji
Kažem ti da nisi dorastao temi da uvidiš vezu sa nekim ko je zagovarao bombardovanje sopstvene zemlje dok se ne ispune njegovi politički ciljevi.** Mada sumnjam da je on stvarno mislio da je rat protiv sopstvenog naroda nešto korisno za taj narod...za tebe nisam siguran.

na šta misliš? na kosovo?
Ne...za mene kažeš da sam lenj, a tebe mrzi da pregledaš sopstvene poruke i odgovore na njih.

*  Ponovo, ne očekujem da si sposoban da razumeš.
**Ima veze sa temom. Smiley
« Poslednja izmena: 10. Sep 2020, 13:06:12 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083

Kada poraziš protivnika u boksu nije ti cilj da mu doneseš mir ili da on kaže, "super, više me ne bije".
Tako ni pobeda u ratu nema za cilj da protivničkoj strani donese mir...možda je za tebe poraz dobra stvar, ali opet bismo ušli u razgovor o tvom stanju svesti.
nije to boks. kao sto nije djindjic.
ne donosi se mir samo protivnickoj strani.
Uspostavljanje mira je promena odnosa izmedju zaracenih strana iz ratnog u mirnodopsko. Mir se 'donosi' svima, ukljucujuci komsije, u ovom slucaju bugare npr. kojima nije odgovaralo što im je rat u susedstvu.
Mir je donet hrvatima, mir je donet srbima. Hrvatima po cenu pobede, Srbima po cenu poraza.
Naročito mogu da kažem da je mir donet meni i mojim bližnjima, koji nisu više morali da brinu o tome da će morati da ostave decu kao siročiće.
Sranje sa kosovom, bosnom itd je u osnovnim crtama završeno do daljnjeg. A to daljnje traje evo već decenijama.

Kao što je i uspostavljanje avnojevskih republika pošle više decenija postalo realnost koju nije bilo moguće opovrgnuti. Mada neki jesu pokušali. Može neko pokušati i ovu dejtonsku i kumanovsku realnost da opovrgne. Ali će morati da plati cenu, bilo cenu pobede, bilo cenu poraza.
Ali sa obzirom na demografski potencijal ovih krajeva, nisam zabrinut da će biti ozbiljnih pokušaja.
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
...
 Mir se 'donosi' svima, ukljucujuci komsije, u ovom slucaju bugare npr. kojima nije odgovaralo što im je rat u susedstvu.
Mir je donet hrvatima, mir je donet srbima. Hrvatima po cenu pobede, Srbima po cenu poraza.
Ti ćeš stvarno da luduješ i dalje da govoriš glupost da onaj koji te je prvo ometao u smirivanju situacije ti bombarduje sunarodnike da bi ti doneo mir?
Moja Teorija dabishe se pokazuje kao tačna.  Smile

Naročito mogu da kažem da je mir donet meni i mojim bližnjima, koji nisu više morali da brinu o tome da će morati da ostave decu kao siročiće.
Dakle ispravno sam ranije identifikavao motive i strahove koji su doveli do tvojih zabluda.
Poznajem te bolje nego ti sebe samog.
« Poslednja izmena: 10. Sep 2020, 13:22:03 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ja sam za mir, izmedju ostalog i zbog sebičnih razloga. Ne želim da ubijam, da budem ubijen, niti da mi neko kolje i siluje ženu i decu. Ne vidim šta je tu otkriće niti tako naročito čudno.

Takodje ne želim da društvo, da moja društvena zajednica bude izopačena ratom kao što se to nama desilo.

A ti misliš da su JNA u sloveniji sprečavali da interveniše?
A u Hrvatskoj nisu?

I za ovo prvo primer.. da me zovu u rat da branim neke crkve u crnoj gori od konfiskacije od strane države, bio bih vrlo začudjen razvojem situacije i ne bih bio sklon da se odazovem
« Poslednja izmena: 10. Sep 2020, 13:26:46 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
Ja sam za mir, izmedju ostalog i zbog sebičnih razloga. Ne želim da ubijam, da budem ubijen, niti da mi neko kolje i siluje ženu i decu. Ne vidim šta je tu otkriće niti tako naročito čudno.
Ako sutra Srbija opet bude u ratu, a ja podvijem rep, sigurno neću da navijam da nas neko bombarduje i pobije dovoljno mojih sunarodnika da se predamo niti da bih sebi olakšao savest da govorim gluposti o hrabrijima od sebe. Dok su Drugosrbijanci budalaštinama koje ti ponavljaš opravdavali svoj kukavičluk.

Takodje ne želim da društvo, da moja društvena zajednica bude izopačena ratom kao što se to nama desilo.
To je opet tvoje mišljenje za koje si i sam svestan koliko vredi.
Sredi misli.

A u Hrvatskoj nisu?
Za Sloveniju pretili, za Hrvatsku ometali.

I za ovo prvo primer.. da me zovu u rat da branim neke crkve u crnoj gori od konfiskacije od strane države, bio bih vrlo začudjen razvojem situacije i ne bih bio sklon da se odazovem
Banalizuješ.
« Poslednja izmena: 10. Sep 2020, 14:24:46 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ako sutra Srbija opet bude u ratu, a ja podvijem rep, sigurno neću da bih sebi olakšao savest da govorim gluposti o hrabrijima od sebe. Dok su Drugosrbijanci budalaštinama koje ti ponavljaš opravdavali svoj kukavičluk.
Misliš da su oni koji su išli odavde u rat u druge republike hrabriji?  Smile
dobro ajde to na stranu.
Misliš da su samo ''drugosrbijanci'' bili dezerteri?
Nikada u srpskoj istoriji nije bilo toliko dezertera kao za taj rat. Bar koliko je meni poznato i što se tiče moderne istorije naravno.

Citiraću:
''.Odmah posle uvođenja na ratište, valjevska 2. pgmbr51 pretrpela je gubitke u Tovarniku i Šidu, posle ega je došlo do njenog raspada. Kućama se vratilo 2.800 rezervista brigade, dok su na terenu ostali aktivni vojniki sastav, manji broj rezervista i dobrovoljci. Brigada je izvuena van linija dodira, ponovo popunjena i tek kasnije opet uvedena u borbe. Jedan valjevski rezervista dovezao je vozilo BVP direktno ispred Skupštine SFRJ u znak protesta zbog katastrofalne situacije na ratištu.52
.....Masovnih slučajeva dezerterstva rezervista bilo je i kod 80, 169. i 544.mtbr, 19. pbr…53 Višestruki problemi odziva na mobilizaciju, odnosno popune OMJ rezervnim sastavom (nedefinisani ratni ciljevi, politike i ideološke razlike, socijalni status i razlike) doveli su do pada odziva za 40%....''

Nacionalisti su odlučili da to jednostavno ignorišu kao da se nije desilo.
Nesposobnost JNA da uspešno završi rat u Hrvatskoj se tako pripisuje raznim faktorima mimo same sposobnosti te vojske za rat.
Nesklonost Srbina da ratuje verovatno nešto najgore što bi moglo da uđe u udžbenike iz istorije.
Razlozi za neodazivanje i dezerterestvo su ono što pokopava nacionalistički narativ. Zato mora da se izmisli strašni drugosrbijanac, autošovinista, slučajni srbin, titoista, neokomunista ili ko zna kakav još novogovor.

To je opet tvoje mišljenje za koje si i sam svestan koliko vredi.
Sredi misli.
meni vredi
i da dodam, rat košta. ne samo ljudske živote nego i novac. Veliki novac. A ko će sve od lokalnih kabadahija da se ugradi dok spašava svoju decu od odlaska na front....

A u Hrvatskoj nisu?
Za Sloveniju pretili, za Hrvatsku ometali.
i nekako su te pretnje bile efektnije od ometanja?

Banalizuješ.
koliko su srba ubili montenegrini? koliko su 'nejači' klali i silovali?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
Citat
Misliš da su samo ''drugosrbijanci'' bili dezerteri?
Gde sam ja to rekao?

Citat
A ko će sve od lokalnih kabadahija da se ugradi dok spašava svoju decu od odlaska na front....
Opet opravdanje...
Ja se plašim, pa ću da ubedjujem drugog da ne pomogne trećem zato što četvrti pljačka.

Citat
i nekako su te pretnje bile efektnije od ometanja?
U toj situaciji su bile dovoljne.
Procenili su da ne treba da brane tu teritoriju i potencijalno udju u sukob sa nadmoćnijom silom jer tu nije bilo neke velike opasnosti za one koji nisu bili izdajnici.

Citat
koliko su srba ubili montenegrini? koliko su 'nejači' klali i silovali?
Banalizuješ zato što te niko neće slati da braniš neke crkve u Crnoj Gori...izmotavaš se po običaju.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 17:16:02
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: ipak Odlazi Milo

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.