Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 06:57:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Odlazi Milo... ili ipak ne?  (Pročitano 29421 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Banalizuješ zato što te niko neće slati da braniš neke crkve u Crnoj Gori...izmotavaš se po običaju.

nije bilo razloga ni da se ide u rat u hrvatskoj.

isto kao u sloveniji

isto

tako su mnogi u ono vreme i sami videli:

U jesen 1991. ... odziv na delimičnu mobilizaciju rezervista JNA jedva dostiže 50 odsto u Srbiji (i oko 15 odsto u Beogradu) po tada nezvaničnim podacima.

Trauma vojnih obveznika najveća je i – ljudski gledano – najvažnija. Ti ljudi ili su se vratili iz rata sa gorkim uspomenama, neki obogaljeni, neki poremećeni – ili su se pridružili velikoj seobi mladih i sposobnih na Zapad. Oni koji su bili mobilisani, oni koji su se u uniformi pobunili i vratili kućama (oko 40.000), oni koji su se skrivali od vojnog poziva (između 100.000 i 200.000), svi su – i njihove porodice – živeli u strahu.

U pokušaju da smiri Valjevo, ministru vera (!) Draganu Dragojloviću omaklo se da kaže: "Srbija, tobož, nije u ratu da ne bi ispala agresor, pa tako i nema svoju vojsku, nego je ima unutar JNA..." Rezervisti iz Kosjerića, besni zbog loše organizacije i prihvata, nisu ni otišli na zborna mesta; umesto toga su smenili opštinsku vlast i svog rezervnog kapetana imenovali za predsednika opštine. Iz zbornog područja Šapca istovremeno se vraćaju hiljade rezervista u Smederevsku Palanku, Kragujevac, Raču, Knić, Topolu, Bogatić i druga mesta.

Rezervisti koji su došli iz Hercegovine bili su zgađeni pljačkom, gađanjem džamija, maltretiranjem Muslimana i namerom da se Dubrovnik osvoji.

U Valjevu traje represija protiv pobunjenih rezervista: novi talas poziva uručen je samo na 250 od 1800 adresa; ostali su se sklonili (u prvoj mobilizaciji od 6460 poziva uručeno je 5693). Pred Predsedništvom Srbije svake noći gore stotine sveća za sve poginule u ratu.

Krajem februara 1992. mediji procenjuju da je oko 12.000 ljudi tokom sedam meseci rata došlo pod udar zakona o vojnoj obavezi, a da je između 100.000 i 150.000 ljudi napustilo zemlju.
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
nije bilo razloga ni da se ide u rat u hrvatskoj.
isto kao u sloveniji
Pitao bih te da je tvoja zadnjica, zbog čije si bezbednosti spreman da racionalizuješ bombardovanje svojih sunarodnika, prdela mišljenja u Hrvatskoj. Da ti je imovina, jer i ona košta, bila tamo. Ili da si bio jedan od onih vojnika ili starešina čiju su likvidaciju planirali.
Doduše, izbegao si da odgovoriš kom narodu pripadaš?
« Poslednja izmena: 10. Sep 2020, 15:13:29 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
ne zaboravi da je bilo Srba u hrvatskoj vojsci.

Da sam ziveo u hrvatskoj odselio bih se pre tog sranja jer se nadam da bih bio sposoban da vidim ka čemu teže moji sunarodnici sa svojom balvan revolucijom.

i nisam racionalizovao. opisao sam
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
ne zaboravi da je bilo Srba u hrvatskoj vojsci.
Još grdji izdajnici.

da vidim ka čemu teže moji sunarodnici sa svojom balvan revolucijom
Zamisli, težili da Hrvati ne dodju opet u priliku da realizuju svoje "hiljadugodišnje aspiracije".
I omeli im turističku sezonu u špicu.*
Bombardovanje je kod tebe ipak ostavilo neke trajne traume. Smile

Da sam ziveo u hrvatskoj odselio bih se pre tog sranja jer se nadam da bih bio sposoban da vidim ka čemu teže moji sunarodnici sa svojom balvan revolucijom.
Mogao si lepo da se odseliš i iz Srbije, da sad ne ispadaš smešan i ćaknut dok i dalje tvrdiš da je dobra stvar toga što su neprijatelji ubijali tvoje sunarodnike to što su tebi doneli mir.

Ne smetaš onima koji hoće da ratuju.
Ne ljubomorišeš što profiteri prave kintu.
Ne misliš ovde guzicom i svima bi bilo malo bolje.

*Evo, sada i zle posrbice imaju neprihvatljive težnje u Montenegru.  Smile
« Poslednja izmena: 10. Sep 2020, 18:17:06 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 7150
Ево, и ови Македонци су као војници ЈНА извршили агресију на Хрватску још 1991. године(једног су чак и давили на тенку):

То су они, иначе, слушали наређења Милошевића...

Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 10. Sep 2020, 18:37:01 od Odbojkaš »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
A Vlado Georgiev je operativac u tajnom planu Slobodana Miloševića za okupaciju Crne Gore.
« Poslednja izmena: 10. Sep 2020, 19:06:56 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 7150
Па, неко чак можда у то и верује, као што неко верује у бесмислице да је Србија извршила агресију на СФРЈ у току 1991/92. године као њен конститутивни члан, за време док је иначе СФРЈ чак била  једина међународно призната држава и то у целости у својим границама до јануара 1992. године...
« Poslednja izmena: 10. Sep 2020, 19:14:21 od Odbojkaš »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 7150
Прва конкретна спекулација о могућем саставу нове Владе Црне Горе:

https://www.standard.rs/2020/09/10/iz-liste-za-buducnost-cg-demantuju-medijske-navode-o-predlogu-nove-vlade/

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3811
mob
Samsung 

https://www.standard.rs/2020/09/10/iz-liste-za-buducnost-cg-demantuju-medijske-navode-o-predlogu-nove-vlade/

Izmisljotina, mozda bude nesto kao sto je napisano ali vecina, bar po meni, nece biti. Andrija Prlainovic je vec demantovao, mozda Krapovic dobije ovo mesto, i Maja Cabarkapa, ovaj Zivaljevic je profesor gradjevinskog fakulteta, dakle neko ko je strucan, mozda on bude tu, Bozana Jelusic je profesorica knjizevnosti... Uglavom ima na listi strucnog kadra, sto kod Mila nije bilo, ekonomista ministar zdravstva, ekonomista ministar prosvete, ekonomista ministar odbrane, ekonomista i to diplomirao u Pristini ministar pomorstva i saobracaja, a ministarka ekonomije zavrisila elektrotehniku  Smile Smile Smile
Bilo kako bilo, nova vlast dolazi na unisteno.
« Poslednja izmena: 11. Sep 2020, 00:33:58 od boka bay pirat »
IP sačuvana
social share
Pazi na svoje misli, jer će postati tvoje riječi, pazi na svoje riječi, jer će postati tvoja dijela, pazi na svoja dijela, jer će postati tvoja navika, pazi na svoje navike, jer će postati tvoj karakter.

Nikada ne pitajte ženu da Vam kaže nešto o svojoj prošlosti.

Strah životu kalja obraz često!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083

Па, неко чак можда у то и верује, као што неко верује у бесмислице да је Србија извршила агресију на СФРЈ у току 1991/92. године као њен конститутивни члан, за време док је иначе СФРЈ чак била  једина међународно призната држава и то у целости у својим границама до јануара 1992. године...
srbija na sfrj? Ko je to rekao sram ga bilo
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 06:57:32
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Milo ipak Odlazi

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.