Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Od Nove godine lakše u Evropu  (Pročitano 2643 puta)
19. Sep 2007, 11:37:20
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Bio sam mlad zelen, ponekad i zut

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 24688
Zastava Lausanne
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3i
Sporazum o viznim olakšicama, koji je juče u Briselu sa EU u ime Srbije potpisao ministar policije Dragan Jočić, trebalo bi da od Nove godine omogući izdavanje besplatnih viza i viza na duži rok studentima, naučnicima, poslovnim ljudima i drugim kategorijama građana Srbije za putovanja u zemlje EU. Prema rečima zvaničnika EU, to je još jedan korak ka stavljanju Srbije na „belu Šengensku listu” čim se za to ispune uslovi.

PAPIRI - Vizne olakšice će važiti za poslovni svet, studente (sve studente koji putuju u zemlje EU), osnovce i sredjnoškolce, eksperte, slobodne profesije poput lekara, advokata i arhitekata, sportiste, umetnike i kulturne radnike, aktiviste civilnog društva i zaposlene u nevladinom sektoru, novinare, pripadnike verskih zajednica i druge kategorije.
Vizne olakšice će uključivati i neka turistička putovanja, pod uslovom da turističke agencije garantuju za turiste, što će značiti da će turističke agencije iz Srbije morati da imaju dobru poziciju i u članicama EU i da budu kredibilni partneri u tom poslu. Inače, srpska delegacija je izdejstvovala da se za vizne olakšice traži minimum dokumenata, poput indeksa za studente i pozivnog pisma institucije u EU, a za poslovne ljude potrebni su potvrda Privredne komore Srbije i pozivno pismo iz članice EU.
- Suština Sporazuma o viznim olakšicama jeste upravo u smanjivanju neophodne papirologije - kaže za „24 sata" Sanja Mrvaljević iz kancelarije za pridruživanje EU. Tako će, prema njenim rečima, sada umesto desetak različitih dokumenata koje je neophodno prikupiti da bi se dobila viza, biti dovoljna samo dva papira: garantno pismo i indeks, ili potvrda Privredne komore Srbije...
Sve kategorije srpskih građana koje budu imale pravo na vizne olakšice EU dobijaće u konzulatima zemalja EU besplatne vize, a ostali će umesto 60, vizu sada plaćati 35 evra. Uslov za potpisivanje sporazuma o viznim olakšicama jeste da Srbija prihvati sporazum o readmisiji. A to znači da bi iz zemalja EU postepeno u Srbiju moglo biti vraćeno oko 100.000 naših građana koji su u te zemlje ušli bez valjanih dokumenata i dozvola.

Izvor: 24sata
IP sačuvana
social share

And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee.

Neke price koje kruze forumom ne moraju biti istinite. Mogu biti samo tracevi zlih jezika.

I'm gonna make him an offer he can't refuse.

Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 288
Zastava
OS
MacOS X
Browser
Mozilla Gecko 20070725
mob
SonyEricsson 
Pa svi ti studenti, poslovni ljudi, i oni koji imaju pare i do sada su lakše odlazili, samo će od sad dobijati besplatnu vizu.

Znači oni koji su do sada mogli da odlaze i dalje će moći, dok oni koji nisu mogli i dalje ne mogu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Apple 15
Srbija sa Evropskom unijom potpisala sporazume o viznim olakšicama i readmisiji
Od 1. januara lakše putovanje u evropske zemlje
Autor: N. Erac | 19.09.2007 - 08:29

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić juče je u Briselu sa zvaničnicima EU potpisao sporazum o viznim olakšicama, koji će građanima Srbije od 1. januara naredne godine omogućiti lakše i jednostavnije dobijanje vize i brži put ka šengenskoj beloj listi. Istovremeno, Srbija je potpisala i sporazum o readmisiji, za koji će dobiti i finansijsku pomoć zemalja Evrope i kojim se obavezuje da će prihvatiti svoje državljane koji su u stranim zemljama bez potrebnih dokumenata.

Sporazum o viznim olakšicama omogućiće brojnim kategorijama stanovništva da sa mnogo manje dokumenata dobiju vizu, a važnost trajanja ovog dokumenta u nekim slučajevima biće i do pet godina.
Većina građana Srbije moći će da se uklopi u neku od sporazumom predviđenih kategorija jer će vize za zemlje EU dobijati i svi koji uplate vaučer preko akreditovanih turističkih agencija.
Građani će ubuduće za put u inostranstvo morati da podnesu samo dokaz, dokument koji potvrđuje da pripadaju jednoj od navedenih kategorija iz sporazuma. Na primer, dovoljno je da turista dostavi samo potvrdu o uplati aranžmana u agenciji koja ima akreditaciju država članica EU u okviru konzularne saradnje i dobiće vizu. Sporazum podrazumeva i izdavanje viza sa dužim rokom trajanja i za više ulazaka. Jedna od odredbi sporazuma je i vrednovanje poštovanja roka, pa će savesni kasnije moći da dobijaju vize na duži period, čak i do pet godina. Cena viza za sve građane iznosiće 35 evra, a za veliki broj navedenih kategorija izdavaće se besplatno, pre svih za penzionere i decu mlađu od šest godina.
Olakšice će moći da koriste članovi zvaničnih delegacija, poslovni ljudi i predstavnici privrednih društava, vozači koji obavljaju usluge međunarodnog putničkog i teretnog saobraćaja, članovi posada vozova, hladnjača i lokomotiva, novinari, osobe koje učestvuju u naučnim, kulturnim i umetničkim aktivnostima, uključujući univerzitetske i druge programe razmene, učenici, studenti, postdiplomci, učesnici međunarodnih sportskih događaja, učesnici u zvaničnim programima razmene koje organizuju opštine ili gradovi pobratimi. Olakšice će moći da koriste bliski rođaci, supružnici, deca, roditelji, babe i dede, unuci, ukoliko posećuju državljane Srbije koji legalno borave u zemljama EU, kao i osobe koje posećuju vojna i civilna groblja. Manje dokumenata nego do sada biće potrebna pacijentima koji putuju na medicinsko lečenje i njihovoj pratnji, zatim predstavnicima organizacija civilnog društva, odnosno nevladinom sektoru, predstavnicima verskih zajednica, pripadnicima profesija koje učestvuju na međunarodnim izložbama, konferencijama, simpozijumima i seminarima.
Za vizu će ubuduće biti potreban minimum nužnih dokumenata, kao što je indeks za studente ili pozivno pismo institucije u EU, a za poslovne ljude potvrda Privredne komore Srbije i pozivno pismo iz članice EU.
Sporazumom o readmisiji, koji je juče takođe potpisan, podrazumeva da u Srbiju u narednom periodu budu vraćeni svi njeni državljani koji u zemljama Evropske unije borave bez potrebnih dokumenta.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Pa svi ti studenti, poslovni ljudi, i oni koji imaju pare i do sada su lakše odlazili, samo će od sad dobijati besplatnu vizu.

Znači oni koji su do sada mogli da odlaze i dalje će moći, dok oni koji nisu mogli i dalje ne mogu.

Nemoj tako... ja tek treba da idem Smile
     Ali, čuo sam da su  Britanci i dalje teški po tom pitanju, a mene baš to zanima... Anea, vaterpolista... ako dobijete neke dodatne informacije vezane za UK, postujte! Unapred zahvalan.  Smile
« Poslednja izmena: 19. Sep 2007, 17:53:47 od DJedai »
IP sačuvana
social share

There's danger on the edge of town
Ride the kings highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 

nije tako, ne lupaj.
ja sam npr. zeleo da odem na put po evropi(i dalje zelim)
prvo cu otici da radim u USA preko jedne organizacije, pa kad 'namlatim' ksh, idem u u obilazak Eu mesec dana.

sada mi je to konacno omoguceno.

ne moj omalozavati ono u sta ni najmanje nisi upucen.

znate sta mene zanima;
kada na univerzitetu(kembridz) pise da je godina studija 5k eura za domace studente i studente iz EU a 12k za sve oversee studente, da li moze da se ocekuje da mi dobijemo nke benificije i da se smatramo za EU studente?
verujem da su sanse za to male, ali cisto da pitam.

da li je neko upoznat, koji je predvidjeni rok da mi udjemo na beli sengen?
i da li je to olaksavajuca okolnost studentima koji zele preko da zavrse fax?
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1842
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M

pa tako nesto Smile

jebes vizne olaksice kad ne mogu da odvojim 50 evra mesecno po strani... kad mi povecaju platu, mozda me i uhvati zelja za krstarenjem po Evropi Smile
IP sačuvana
social share
So I say live and let live. That's my motto. Live and let live. Anyone who can't go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It's a simple philosophy, but it's always worked in our family...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
znate sta mene zanima;
kada na univerzitetu(kembridz) pise da je godina studija 5k eura za domace studente i studente iz EU a 12k za sve oversee studente, da li moze da se ocekuje da mi dobijemo nke benificije i da se smatramo za EU studente?

Само ти њима кажи да си ти демократа да си проевропски настројен и ја ценим да ће све да ти одобре мислим да ће чак да те ставе на буџет да се не бацаш у трошак.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
Citat
znate sta mene zanima;

Само ти њима кажи да си ти демократа да си проевропски настројен и ја ценим да ће све да ти одобре мислим да ће чак да те ставе на буџет да се не бацаш у трошак. Smile
genije, oni nemaju budzet.
dok se ti budes jebavao po najuzvisenijoj drzavi na svetu oko kusura i zvaka, ja cu zavrsavati kembridz. Smile
na ovaj ili onaj nacin.
zanima me koliko cu da platim.
tako da, ako nemas nista pametno da kazes, fuck off.
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
znate sta mene zanima;

Само ти њима кажи да си ти демократа да си проевропски настројен и ја ценим да ће све да ти одобре мислим да ће чак да те ставе на буџет да се не бацаш у трошак. Smile
genije, oni nemaju budzet.
dok se ti budes jebavao po najuzvisenijoj drzavi na svetu oko kusura i zvaka, ja cu zavrsavati kembridz. Smile
na ovaj ili onaj nacin.
zanima me koliko cu da platim.
tako da, ako nemas nista pametno da kazes, fuck off.

'фалте ме уста...  Smile
Елем  ја сам  свој факултет завршио и нећу се јебавати око кусура и жвака, а држава каква је таква је моја је, ја другу отаџбину немам, а ти игумане путуј што се мене тиче и на сорбону и нек ти је са срећом али ако и тамо будеш паметан као што си овде тешко да ће од те приче испасти било шта позитивно  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
нећу жваку 'оћу кусур!
Citat
ја другу отаџбину немам
ni ja.
nego, ko je spominjao otadzbinu?
ja necu otici preko da zivim, vec da se obrazujem.
drago mi je da si ti medju 7% obrazovanih u srbiji.
Citat
а ти игумане путуј што се мене тиче и на сорбону и нек ти је са срећом али ако и тамо будеш паметан као што си овде тешко да ће од те приче испасти било шта позитивно
skroz je simpaticno sto mislis da poznajes neku licnost po liku sa foruma Smile
pa je ne verujem da su 20% ljudi na forumu iste licnosti u zivotu.
ipak, brate, ovo je forum..
relax, let it go...
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.