Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Od juče automobilom u Crnu Goru uz eko-taksu i ograničen unos namirnica  (Pročitano 22514 puta)
Hronicar svakodnevice

Zasjace palaci antike tarace cakulace sjore....

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 828
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N82

EKO NAKNADA je uvedena slijedeći obaveze koje proizilaze iz sprovođenja multilateralnih sporazuma u oblasti zaštite životne sredine, reformi u kontekstu procesa pridruživanja Evropskoj Uniji, kao i po osnovu preporuka Svjetskog savjeta za turizam i putovanja (WTTC), s krajnjim ciljem da se prikupljena sredstva iskoriste za realizaciju operativnih mjera kojim se čuvaju i unaprjeđuju prirodni potencijali Crne Gore ekološke države.

Riječ je o naknadi koju plaćaju sva fizička i pravna lica za korišćenje drumskih motornih vozila i njihovih priključnih vozila na teritoriji Crne Gore. Crnogorski građani EKO NAKNADU plaćaju prilikom registracije vozila, a strani državljani pri ulasku u Crnu Goru na graničnim prelazima.

Visine naknade određene su prema vrsti motornih i priključnih vozila koja se koriste. Eko vinjeta, koja se dobija plaćanjem EKO NAKNADE, važi za period od godinu dana. Naplata eko naknade počinje 15. juna tekuće godine.

NAKNADU PLAĆAJU

1. DRUMSKA MOTORNA VOZILA ZA PREVOZ PUTNIKA SA NAJMANJE ČETIRI TOČKA

/KATEGORIJA M/

* Motorna vozila za prevoz putnika koja, pored sjedišta vozaca, imaju najviše još osam sjedišta  plaćaju eko naknadu u iznosu od 10 €.

* Motorna vozila za prevoz putnika koja, pored sjedišta vozaca, imaju više od osam sjedišta i čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 5t plaćaju eko naknadu u iznosu od  30 €.

* Motorna vozila za prevoz putnika koja, pored sjedišta vozaca, imaju više od osam sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veca od 5t plaćaju eko naknadu u iznosu od 50 €.

2. DRUMSKA MOTORNA VOZILA ZA PREVOZ TERETA SA NAJMANJE ČETIRI TOCKA

/KATEGORIJA N/:

* Motorna vozila za prevoz tereta čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3,5t  N1 plaćaju eko naknadu u iznosu  od  80 €.

* Motorna vozila za prevoz tereta čija je najveća dozvoljena masa veca od 3,5t , ali nije veća od 12t  N2  plaćaju eko naknadu u iznosu od  100 €.

* Motorna vozila za prevoz tereta čija je najveća dozvoljena masa veća od 12t N3 plaćaju eko naknadu u iznosu  150 €.

Dobijene naljepnicu potrebno je postaviti s unutrasnje strane vjetrobranskog stakla u gornji desni ugao!

Sva sredstva prikupljena naplatom eko naknade predstavljaju namjenski prihod Budžeta Crne Gore i koriste se iskljucivo za finansiranje konkretnih projekata za zaštitu i unapređenje životne sredine, kao što su:

-   Pošumljavanje i ozelenjavanje javnih površina, i doprinos najvećem izazovu današnjice – globalnoj borbi sa klimatskim promjenama i redukcijom nivoa emisije CO2;
-   Spriječavanje i redukcija zagađivanja rijeka, jezera i mora iz industrijskih i komunalnih izvora zagađenja;
-   Sprječavanje i redukcija aero zagađenja;
-   Očuvanje kvaliteta poljoprivrednog zemljišta;
-   Zaštita ugroženih biljnih i životinjskih vrsta;
-   Očuvanje autohtonih i endemičnih vrsta;
-   Proširenja zaštićenih područja;
-   Održiva valorizacija potencijala nacionalnih parkova, zaštićenih područja, planinskih eko sistema;
-   Sprječavanje degradacije obalnog područja i linearne urbanizacije obale;
-   Sanacija prethodnih industrijskih zagađenja;
-   Ujednačen regionalni razvoj i smanjenje razvojnih nejednakosti;
-   Doprinos izgradnji efikasnog sistema zaštite lica i grupa sa posebnim potrebama;
-   Više sportskih i rekrativnih terena za djecu i odrasle;
-   Podizanje svijseti i znanja o jedinstvenosti prirodnih vrijednosti Crne Gore i obrazovanje za održivi razvoj.

Sve informacije o konkretnim projektima, koji se realizuju namjenskim prihodima od naplate EKO NAKNADE, biće dostupne na sajtu www.ecotax-montenegro.gov.me

i zato, podržimo EKO NAKNADU

jer Crne Gora ekološka država je, dio je naše planete, a nama je dom.

IP sačuvana
social share
Zasjace palaci, antike tarace, cakulace sjore, zije gracijane, svi oridjinali i sve karampane doci ce na festu za nas Kotorane
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
i zato, podržimo EKO NAKNADU

jer Crne Gora ekološka država je, dio je naše planete, a nama je dom.

Па јесте кад су сва г.... дошла у Србију.  Smile

Него... Циганска такса како год окренеш, туриста ти дође на 10-15 дана ,а ти му наплатиш таксу на период од годину дана.

Citat
-   Pošumljavanje i ozelenjavanje javnih površina, i doprinos najvećem izazovu današnjice – globalnoj borbi sa klimatskim promjenama i redukcijom nivoa emisije CO2;
-   Spriječavanje i redukcija zagađivanja rijeka, jezera i mora iz industrijskih i komunalnih izvora zagađenja;
-   Sprječavanje i redukcija aero zagađenja;
-   Očuvanje kvaliteta poljoprivrednog zemljišta;
-   Zaštita ugroženih biljnih i životinjskih vrsta;
-   Očuvanje autohtonih i endemičnih vrsta;
-   Proširenja zaštićenih područja;
-   Održiva valorizacija potencijala nacionalnih parkova, zaštićenih područja, planinskih eko sistema;
-   Sprječavanje degradacije obalnog područja i linearne urbanizacije obale;
-   Sanacija prethodnih industrijskih zagađenja;
-   Ujednačen regionalni razvoj i smanjenje razvojnih nejednakosti;
-   Doprinos izgradnji efikasnog sistema zaštite lica i grupa sa posebnim potrebama;
-   Više sportskih i rekrativnih terena za djecu i odrasle;
-   Podizanje svijseti i znanja o jedinstvenosti prirodnih vrijednosti Crne Gore i obrazovanje za održivi razvoj.

Ово 95% грађана црне горе разуме колико и кинески језик.  Smile
« Poslednja izmena: 16. Jun 2008, 23:23:48 od twice »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo opusteno!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 11290
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Nestalo para od sverca cigareta pa mora nekako da se napuni drzavna kasa. Nisu ni svesni koliko ce im zbog toga manje turista doci, sami sebi kopaju jamu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Џукеле ће ме докусурити...

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5780
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Alcatel OT 800 Tribe
Mene samo strasno nervira kad vidim one studente. Jebote, svaki drugi Crnogorac. Inace zivim na 5 min. od DIF-a. Strasno.  Smile  Nista to meni ne bi smetalo da oni nisu tolike ljige. Od svih ex-yu naroda mi smo bili najblizi, takoreci, isti narod (sto i jeste). Sada, svaki olos dolazi da studira u Beograd, svi direktori su Crnogorci, cak nam je i predsednik Crnogorac. Jebote!
IP sačuvana
social share

Speed kills, drive 2cv and live forever.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1620
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
Mene samo strasno nervira kad vidim one studente. Jebote, svaki drugi Crnogorac. Inace zivim na 5 min. od DIF-a. Strasno.  Smile  Nista to meni ne bi smetalo da oni nisu tolike ljige. Od svih ex-yu naroda mi smo bili najblizi, takoreci, isti narod (sto i jeste). Sada, svaki olos dolazi da studira u Beograd, svi direktori su Crnogorci, cak nam je i predsednik Crnogorac. Jebote!

ljudi u crnoj gori ce verovatno sve vise poceti tamo da studiraju jer se ubrzano radi na osnivanju mnogih univerziteta. videces tek onda cuda
IP sačuvana
social share
Edit by ziledin: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5780
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
mob
Alcatel OT 800 Tribe
Jooooooj Munlajt, nemoj, molim te. Ja bih voleo da bude tako, mislim da nece. Nego mi smo debili. Umesto da im naplacujemo skolarine kao strancima, mi jedemo govna. Stranci i oni sa dvojnim drzavljanstvom u normalnim zemljama nemaju ista prava kao i punopravni drzavljani...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
uvek smo mi sami sebi kopali raku nastavljamo u najboljoj tradiciji Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5780
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
mob
Alcatel OT 800 Tribe
Nazalost...  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Napred Plavi !!!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 7649
Zastava Prestonica Sandzaka
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 6300
Citat
Nisu ni svesni koliko ce im zbog toga manje turista doci, sami sebi kopaju jamu.
Upravo sam sad hteo ovo da napisem. Danas gledam na TV-u, ocekuju godisnji prihod od 20 miliona od ove takse Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1620
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
Jooooooj Munlajt, nemoj, molim te. Ja bih voleo da bude tako, mislim da nece. Nego mi smo debili. Umesto da im naplacujemo skolarine kao strancima, mi jedemo govna. Stranci i oni sa dvojnim drzavljanstvom u normalnim zemljama nemaju ista prava kao i punopravni drzavljani...

nije bas tako, i u drugim zemljama stranci imaju u mnogim stvarima izjednacen polozaj kao i domaci studenti, stvari su tu malo slozenije ali je cinjenica da ce se sve vise fakulteta otvarati u crnoj gori i za to ima debelih razloga

recimo 2006 je osnovan fakultet politickih nauka, otvorena montenegro biznis skola iste godine sa vise nekakvih odelenja...
IP sačuvana
social share
Edit by ziledin: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.