Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oćemo da slavimo i Dan zahvalnosti i Dan nezavisnosti?  (Pročitano 5590 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
znaci dosli smo do toga da imas problem sa amerima.

da ponovim: ti imas problem
ljudi koji prave maskenbal, ili slave tzv. noc vestica ili slave ameriku (ako hoces, mada ja ne vidim vezu) nemaju taj problem

ja licno ne bih slavio 'sve svete', najradije ne bih slavio nista, ni novu godinu, ni svoj rodjendan, ali vaznije je to sto ja takodje nemam tvoj problem. jer nemam problem sa amerima.
i ne vidim nijedan razlog da im nesto zameram.
zameram sebi, svojim bliznjima i svom narodu nesposobnost da sprece pljackanje srbije od strane srba

imas ti, kao i ja vaznije probleme od amera, ovde kod kuce. pogledaj oko sebe i zapitaj se ko i kako trosi pare od novca koji dajes za porez.

ako nisu drzavni, praznici su privatna stvar. ovde nije rec o proslavljanju americkih praznika kojima se obelezava osnivanje drzave koje si naveo u naslovu teme, nego o zezanju. nikome ne pada na pamet da slavi 4. jul, tako da pitanje iz naslova teme nema smisla

Citat
Po treći put - nije ovde problem moralnost svetske sile nego idiotizam nekih Srba koji bi da slave praznike, običaje i kulture zemalja koje nemaju apsolutno nikakve veze sa njima.
pa izgleda da ima veze sa njima. nesto im je tu odgovaralo i pozeleli su da proslavljaju. isto je bilo sa novom godinom koja u srbiji nije slavljena do pre sto godina. bilo je onih koji su se bunili protiv novogodisnje jelke. ali eto, ljudima se svidelo
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
E sad se razumemo. Ti nemaš ništa protiv Amera. Ja imam. Neka tako i ostane.  Smile

Citat
imas ti, kao i ja vaznije probleme od amera, ovde kod kuce. pogledaj oko sebe i zapitaj se ko i kako trosi pare od novca koji dajes za porez.

Ovo je tema o proslavljanju američkog praznika u Srbiji i na njoj ću da pričam o proslavljanju američkog praznika u Srbiji. Na temi o ceni struje u Srbiji pričam o ceni struje u Srbiji, itd, itd...

Citat
nikome ne pada na pamet da slavi 4. jul, tako da pitanje iz naslova teme nema smisla

Ima smisla itekako, pošto govori o imbecilnosti Srba da od svakoga pokupe sve najgore. A što se tiče 4. jula ne slavi se još, ali sačekaj par godina pa će se i to promeniti.

pa izgleda da ima veze sa njima.

Ne, nema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 38.0

Elem, dok god je tudje sladje, nema nama boljitka.
Hoćeš da kažeš da nije  Smile

Citat
Ustvari Keltski praznik, kraj leta, tad se zrtvovala stoka i palile kosti, uz to je jos dan mrtvih, kad se verovalo da duse mrtvih dolaze kuci

To potpuno menja situaciju... jer akording tu treće oko :  Smile

Srbi i Kelti potomci istog pradede

Genetska istraživanja kažu da, od svih evropskih naroda, najsličniju strukturu krvi imaju Srbi i Velšani. Naši preci su bili neobično bliski sa Keltima, koji su pradede mnogih današnjih naroda u Evropi. Štaviše, mnogi stručnjaci će reći da su se Kelti sa našeg podneblja stopili sa slovenskim narodom. Uostalom, srpska prestonica je grad koji ima višemilenijumsku istoriju, ali istina je jedna – sagradili su ga Kelti.
Beograd je prvi put bio „Grad Singa“ (Singi Dun) koji je dugo posle rimskog osvajanja nosio romanizovano ime Singidunum. Kelti su se selili Evropom i naseljavali mnoge njene važne oblasti. I danas postoji Keltska unija, koja okuplja narode čije poreklo je sačuvano u obliku bliskom izvornom, a među njima se, pored pomenutih Velšana, izdvajaju Škoti, Irci, Bretonci, Gali...

FRULA I GAJDE – ZAJEDNIČKI INSTRUMENTI
Ovi neobični podaci govore da su Marko Kraljević i Asteriks bili rmpalije koje su „sišle sa istog kalupa“. Veseo, ali dobro „naoružan“ naučnim potvrdama ove teze, za „Treće oko“ govori poznati muzičar Aleksandar Petrović, poznatiji kao Aca Seltik, lider muzičke grupe „Ortodoks Kelts“. Kada je nedavno svom sinu Stefanu Vuku pokazao sliku slovenskog boga Peruna, mališan je odmah odgovorio: ”Isti Asteriks”!
- Srbi i Kelti imaju više od 4.000 zajedničkih reči koje su ili potpuno iste, ili veoma podsećaju jedne na druge – počinje priču Aca Seltik. - U prestonici Velsa Kardifu, dugo je predavala slavistiku ugledna profesorka Ranka Kuić koja je strastveno proučavala ovaj fenomen. Ona je autor više od 5.000 strana studija o fenomenu „Srba kao Kelta“. Bila je zagovornik teze da smo narod istog porekla, odnosno, da u najmanju ruku potičemo iz istog korena.
Kelti, prema rečima našeg sagovornika, nisu nestali sa istorijske scene, već su se neki značajni njihovi delovi smešali sa našim stanovništvom. Primera radi, mi imamo planinu Taru, a svi irski kraljevi bili su krunisani na planini koja postoji u ovoj zemlji, a nosi isto ime! Mi svoje Užičane zovemo Ere, dok je staro, izvorno ime za Irsku takođe – Era...
Petrović se poziva i na tvrdnje Jovana Deretića, a kako tvrdi, sve je više onih koji se slažu sa njegovim mišljenjem da su Kelti samo deo slovenskog korpusa. Postoji mišljenje da su oni predstavljali jurišne jedinice, takozvanu “čeljad” u tadašnjim slovenskim vojnim formacijama. Prema Petrovićevim rečima, oni su sačinjavali prve slovenske “specijalne jedinice”.
- Da se vratimo muzici – nastavlja naš sagovornik. - Srpski nacionalni instrumenti su frula i gajde. Mada trubu danas tretiramo kao narodni instrument, ona na naše podneblje stiže tek u 19. veku. Sa harmonikom je slično. Sa druge strane, u Irskoj je ova tradicija identična. Tako se dešava da su kompletni melodijski sklopovi srpskog i irskog entosa isti ili slični u gotovo 70 odsto slučajeva! Triler, koji je svojstven našem melosu, gotovo na identičan način postoji u irskom, samo je drugačije pozicioniran u okviru kompozicije.

http://www.treceoko.novosti.rs/code/navigate.php?Id=182&editionId=56&articleId=288
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Citat
- Srbi i Kelti imaju više od 4.000 zajedničkih reči koje su ili potpuno iste, ili veoma podsećaju jedne na druge – počinje priču Aca Seltik.
Citat
Kelti, prema rečima našeg sagovornika, nisu nestali sa istorijske scene, već su se neki značajni njihovi delovi smešali sa našim stanovništvom. Primera radi, mi imamo planinu Taru, a svi irski kraljevi bili su krunisani na planini koja postoji u ovoj zemlji, a nosi isto ime! Mi svoje Užičane zovemo Ere, dok je staro, izvorno ime za Irsku takođe – Era...

Odakle mi ovo zvuči poznato... A da!

Mani to, ba! = Manitoba

Potomci onih drugih Srba koji su išli na sever duž obale Atlantika kumovali su reci Potomak na kojoj danas leži prestonica Sjedinjenih Država Vašington. Dospeli su sve do Kanade i osnovali tamo njenu današnju prestonicu Otavu, čije ime na srpskom znači senokos. Jednoj njihovoj grupi, sastavljenoj od Bosanaca, nije se svidela kanadska klima, pa su se okrenuli na jugozapad rekavši Mani to, ba! Stoga se i dandanji deo Kanade oko jezera Vinipeg zove Manitoba. Ta bosanska grupa izbila je u središnjem delu kontinenta na reku Misuri, pa su hteli da je pređu i produže dalje na zapad, ali su se na desnoj obali već bili naselili Srbi od onog pacifičnog ogranka, i nisu im dali da preveslaju na njihovu stranu. Stoga Bosanci prozovu negostoljubivu zemlju preko reke Nebratska-Nebraska, a sami ostanu na levoj obali Misurija i podignu tu mnoge vodenice, po kojima se taj predeo prozvao Omaha, jer se srpski omaha, omaja, kaže za vodu koja prska sa vodeničkog točka.

Jovan Deretić o drevnim Srbima  Smile Smile

Inače sad primećujem da su se i teorija o drevnim Srbima i teorija o Keltskim Srbima (ili srpskim Keltima  Smile ) pojavile u isto vreme. Kakva slučajnost.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Kao najvažnije - srbi i kelti nemaju iste korene. Samo se špekuliše ("Treće oko", dakle  Smiley 1 ) činjenicom da srbi nisu osnovali grad na ušću Save i Dunava.
Današnje a popularno shvatanje kelta i njihove kulture je posledica obigravanja oko suvoparnih spisa ostalih nakon davnih rimskih osvajanja; mnoga gotska plemena nisu sarađivala sa okupatorom na način kojim se to predstavlja modernim udžbenicima istorije u zapadnom svetu. Ako znamo (a znamo sa sigurnošću) da su rimljani i njihove legije, te kolonije koje su formirali u osvojenim provincijama svo ne-rimsko stanovništvo nazivali "gotima" ukoliko se ne "dokaže" drugaćije, značajno je samo poznavanje geografije i demografije Evrope u trenucima ekspanzije Rimske imperije. Kelti u većem broju naseljavaju sever Britanskog ostrva i sam severozapad današnje Francuske.

Ko želi da se informiše može da počne od članka na vikipediji, a slika u dnu je deo istog.

« Poslednja izmena: 05. Nov 2015, 12:48:51 od Ywatt »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
pa izgleda da ima veze sa njima.
Ne, nema.
biti srbin ne znaci da sa genetikom nasledjujes i odredjeni praznik. sve se uci tokom zivota, pocev od maternjeg jezika, a onda onaj ko ima mogucnost moze i da odbacuje nauceno, da odbije da nesto uci, da prihvati nesto sto vidi kod drugoga ili da sam izmisli nesto novo.

i ako nesto danas nema veze sa srbima, sutra moze biti srpsko
« Poslednja izmena: 05. Nov 2015, 13:58:36 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Citat
Ali zato ce sutra imbecili poput njega da to nazivaju velikom srpskom stvari. A nesto novo ce da nazivaju izdajom. Tri prsta su najlepsi i najsveziji primer. Jelka za novu godinu je isto odlican primer. Hriscanstvo je isto odlican primer....

PS: Rec imbecil koristim samo zato sto ovaj imbecil hkj to radi kada karakterise ljude koji slave odredjene praznike.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11.1
Browser
Safari 601.2.7
mob
Apple 15
Ako mozete bez vredjanja, bilo bi lepo...

Nema potrebe za teskim recima oko jedne bezvezne teme...
« Poslednja izmena: 05. Nov 2015, 14:06:13 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Ja ne koristim nijednu rec koju on ne deli svima redom i sakom i kapom. Smile

Zasto ga ne bih nazvao imbecilom kada on tom recju naziva jedno 50 ljudi koje poznajem i koji slave noc vestica. Tako to ide Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Pošteno, imbecilu Orfe.  Smile

biti srbin ne znaci da sa genetikom nasledjujes i odredjeni praznik. sve se uci tokom zivota, pocev od maternjeg jezika, a onda onaj ko ima mogucnost moze i da odbacuje nauceno, da odbije da nesto uci, da prihvati nesto sto vidi kod drugoga ili da sam izmisli nesto novo

Nema tu nikakvog učenja, samo mali glupi Perica gledao američke filmove gde klinci slave neke leve praznike pa rešio i mali Perica da bude Amerikanac. Al samo u onim lošim stvarima.

Citat

Ma važi. Evo ja ću da izradim diplomu doktora nauka i od sutra, ja sam doktor nauka. Kako da ne.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.