Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Oćemo da slavimo i Dan zahvalnosti i Dan nezavisnosti?  (Pročitano 5631 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Velike nacije vrse kulturni uticaj na male nacije. Prosto oni postavljaju standarde kao sto je to radila svaka velika civilizacija pre njih. Ljudi poput tebe treba da prestanu da jedu cevape, sarme, ajvar itd. To je ipak kulturni uticaj naseg osvajaca.

I Sveti Patrik i Noc Vestica su praznici Irskog porekla. Iskreno ako protiv Amerikanaca u nacelu imam nesto protiv Iraca stvarno nemam Smile  Sta vise rekao bih da su mi prilicno cool. I Orthodox Kelti su mi isto do jaja.

A ti slobodno nastavi da poredis slavljenje ubijanja sa maskembalom, ali ce onda sagovornici da ti budu Kristal i Inicio.  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Nije to sloboda i promena nego zatupljivanje i jebanje u mozak. Ovo što pojedini Srbi rade je kao kada bi devojka koju je silovao višestruki ubica počela da slavi njegov rođendan.
povezujes stvari koje nije moguce povezati.
verovatno zato sto ne znas ili ne verujes da je srbija pokusala etnicko ciscenje na kosovu 1999. pa vidis ulogu amerike iskljucivo kao antisrpsku

da zivis u ranom srednjem veku, bunio bi se sto srbi primaju hriscanstvo i preuzimaju praznike od carstva koje pokusava da ih pokori
mnogo veci procesi su na delu od sitnih srpskih interesa i ideja o tradiciji.
a i mogli smo malo modernizovati te nase praznike.
mladi ljudi traze ono sto im vise odgovara. zar ocekujes da se raduju unosenju badnjaka i pijukanju po slami?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
Babe i žabe. Mi smo sa, odnosno pod Turcima živeli nekoliko stotina godina. Te je normalno da smo neke stvari podelili i razmenili. I šta god pričali pojedinci, ove sarme, burek, ćevapi nisu isti oni koje su doneli Turci, nego tu ima i primesa naše kuhinje, naših začina, načina kuvanja i serviranja i svašta nešto. Elem, poenta je da smo mi, svidelo se to nama ili ne, sa Turcima živeli. I da imamo neke veze sa njima. Te da je normalno da imamo nešto njihovo, pa i da slavimo nešto što je, izvorno, njihovo.

A živo me zanima da mi objasniš kakve veze ja imam sa Amerima ili sa nekim tamo Ircima? Mislim ona teorija o Keltima (Srbi su Kelti, Irci su Kelti, pa smo tako svi braća) me ne zanima, jer po toj teoriji ispade da pola planete čine Kelti, što je naravno neviđena glupost. Nego me zanima konkretno dakle, kakve veze ja imam sa Amerima i Ircima? Da li je neki moj zemljak ratovao za njih? Da li je živeo s njima? Da li im duguje nešto? Da li su zajedno radili?

I opet kažem, naravno da ću da nastavim da poredim maskenbal sa ratovanjem jer kao što rekoh, Srbin koji slavi Američki praznik je isto što i žena koja slavi rođendan svog silovatelja.

povezujes stvari koje nije moguce povezati.
verovatno zato sto ne znas ili ne verujes da je srbija pokusala etnicko ciscenje na kosovu 1999. pa vidis ulogu amerike iskljucivo kao antisrpsku

da zivis u ranom srednjem veku, bunio bi se sto srbi primaju hriscanstvo i preuzimaju praznike od carstva koje pokusava da ih pokori
mladi ljudi traze ono sto im vise odgovara. zar ocekujes da se raduju unosenju badnjaka i pijukanju po slami?

Srbija je pokušala etničko čišćenje na Kosovu nakon što su joj došli Ameri, i rekli joj - mi uzimamo Kosovo u svakom slučaju, vi samo odlučite da li ćemo ga uzeti sa 100% Srpskim ili 100% Albanskim stanovništvom. Tako da te priče o Kosovu me ne zanimaju. Ono se ne bi ni desilo da nije bilo Amera.

Citat

Tako je.

Citat

Nema to veze sa tradicijom nego sa zdravim razumom. Slaviti nekoga ko te ubija i tlači je... za lečenje.

Citat

E ovo mi se sviđa. Svaka čast.
« Poslednja izmena: 05. Nov 2015, 00:17:05 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
A živo me zanima da mi objasniš kakve veze ja imam sa Amerima ili sa nekim tamo Ircima? Mislim ona teorija o Keltima (Srbi su Kelti, Irci su Kelti, pa smo tako svi braća) me ne zanima, jer po toj teoriji ispade da pola planete čine Kelti, što je naravno neviđena glupost. Nego me zanima konkretno dakle, kakve veze ja imam sa Amerima i Ircima? Da li je neki moj zemljak ratovao za njih? Da li je živeo s njima? Da li im duguje nešto? Da li su zajedno radili?
uopste ne kapiras koncept slobode izbora
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Citat
A sto da ne? Mnogi mladi se raduju bas tome Smile

Hkj, sve je ok. Odustajem od diskusije sa tobom nemam vise sta da kazem.  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
uopste ne kapiras koncept slobode izbora

Ma boli me kita za slobodu izbora, nego reci ti meni kakve veze ja imam sa nekim jebenim Ircem ili Amerom?  Smile

Mislim osim toga što su mi bombardovali i uništavali zemlju...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Ma boli me kita za slobodu izbora, nego reci ti meni kakve veze ja imam sa nekim jebenim Ircem ili Amerom?  Smile

Mislim osim toga što su mi bombardovali i uništavali zemlju...  Smile
pitao novinar klinta istvuda kao republikanca i donekle konzervativca sta misli o mogucnosti uvodjenja gej brakova u kaliforniji. odgovorio je: I don't give a fuck who marries who.

s druge strane, pored pitanja slobode, tvoja tema se bavi i ulogom amera u nasim zivotima, a ja mislim da imas pogresan stav o tome sta su nam radili. rec je o svetskoj sili, prirodnoj nepogodi koja postoji sa druge strane morala, koju mozemo samo da mrzimo i koju boli uvo za nas. nasli smo im se na putu jer smo bili idioti. smatram da su mi srpski politicari naneli neuporedivo vise nesrece nego ameri. i celoj zemlji uopste.

tebi moze da se ne svidja sto neko slavi "tudje" praznike ali time si samo iracionalan. sta te briga covece.
a ako su odabrali "americke" praznike pa ti to smeta, zalim slucaj.

ti kao da ne shvatas koliko su srbi mala nacija i sta to znaci u danasnjoj globalnoj kulturi
« Poslednja izmena: 05. Nov 2015, 00:38:04 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1497
OS
Windows
Browser
Chrome 46.0.2490.80
E, ja hoću da slavim Dan Bombardovanja.

Krompir nam doš'o iz Amerike? Je l' tako?
Lepo - uzmeš parče šper-ploče i povrh iste napraviš maketu od krompira; možeš da biraš koji od objekata uništenih tokom bombardovanja praviš, ili ćeš od krompira da napraviš ono što je srušeno u tvom mestu.

Pre nego što staviš poslednje parče krompira na vrh makete, proveriš da nema dece u blizini. U slučaju da ih nema, dohvatiš dooobru petardu, toliku da u džep ne može da stane. Cepneš po fitilju, i prisustvuješ "bombardovanju" na nekoj ogradi, stubu u dvorištu ili na stepeništu.

*BUM*

« Poslednja izmena: 05. Nov 2015, 00:38:33 od Ywatt »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Citat
I Sveti Patrik i Noc Vestica su praznici Irskog porekla.

Awww... napokon neko ko zna ....  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
s druge strane, pored pitanja slobode, tvoja tema se bavi i ulogom amera u nasim zivotima, a ja mislim da imas pogresan stav o tome sta su nam radili.

A ja mislim da ti nisi bio u Srbiji kad su padale bombe. Inače ne bi pisao ovakve stvari.

A to da li su oni svetska sila, to opet ne menja činjenicu da čine zločine nad drugima i da je slaviti njih umnobolno. Primećujem da se ovde na Bureku često nameće ta neka teza - ako neku lošu stvar rade svi... ili ako je radi neko ko je mnogo jak i moćan... onda ta loša stvar automatski postaje prihvatljiva i normalna. Što znači da, po Burek logici, kada neki mršavko prebije i opljačka ženu, to je užas, ali kada to uradi neki lokalni Tajson, to je onda ok?  Smile  Smile Ne, carevi, bez obzira ko čini zlodelo, koliko često, i koliko intenzivno, zlodelo ostaje zlodelo. Dakle apsolutno nema veze da li me je bombardovala neka mikro država ili Svetska sila br. jedan - zločin je zločin.

Citat
tebi moze da se ne svidja sto neko slavi "tudje" praznike ali time si samo iracionalan. sta te briga covece.
a ako su odabrali "americke" praznike pa ti to smeta, zalim slucaj.

ti kao da ne shvatas koliko su srbi mala nacija i sta to znaci u danasnjoj globalnoj kulturi

A ti kao da ne shvataš da je slavljenje zemlje koja te je unakazila nešto za posmatranje i lečenje. I savršeno me ne zanima kolika je Srbija nacija, jer da Srbi imaju nešto malo mozga i pamćenja pa ne bi Ameri mogli da ih nateraju da slave njihove praznike nikako.  Ali pošto smo postali mekušci i zlatne ribice, zato ovako i dopuštamo da nam svako uvaljuje svoje smeće i gluposti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.