Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 02:15:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Очајни домаћини  (Pročitano 9510 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
Po svemu ovde što sam pročitao, najbolje je da se više ne sklapaju brakovi, jer koliko god da se dvoje vole, poštuju i cene, i da su skladni, kat tad će doći do nečega da dalje više ne može.... i onda kud koji mili moji.

Uvek kada se potegne ovakva tema, ja se setim onog vica kada Fata ide na predavanja, i kada je predavač pita "da li vidi neki napredak" ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Mislim da je problem u tome sto muzevi ne postuju svoje zene...
Za to su opet krive druge zene... njihove majke...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Po svemu ovde što sam pročitao, najbolje je da se više ne sklapaju brakovi, jer koliko god da se dvoje vole, poštuju i cene, i da su skladni, kat tad će doći do nečega da dalje više ne može.... i onda kud koji mili moji.

a što mora da dođe do toga kud koji mili moji? pametni ljudi mogu lepo da se dogovore, organizuju i skladno i u ljubavi žive srećno i dugovečno. sve što trbe da se desi je da muškarac podigne svoju guzicu kad treba i da pomogne oko kuće a onda da zajedno sednu da gledaju fudbal.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
Zašto ti toliko mrziš i omalovažavaš muški rod? Zašto se toliko svim silama upireš da pokažeš da ste žene skroz sasvim potpuno sasvim dovoljne same sebi?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
Svako sopstveno misljenje bazira na sopstvenom iskustvu...
Mozda je ona videla\cula\iskusila previse takvih situacija...

Problem je u tome sto se na ovom forumu nalaze osobe koje uglavnom odstupaju od proseka - pozitivno ili negativno, tako da gledajuci sebe govore "Ne, to sto kazes nije tacno..."

Znaci.. na pocetku stoji da je brak zajednica zivota...
Moje misljenje je da muskarci dovoljno ne cene zene, cesto ih potcenjuju... idu na fazon - sve ili nista...
Ili cu ti pomoci ili ti necu pomoci... Htele ste, eto vam...
Secam se situacije kada je jedna gospodja, poznata feministkinja pokusala da objasni neke stvari... Opisala je to plasticno - rekla je da ona zeli da je cene zbog mojih sposobnosti, ali da joj ne smeta da joj muskrac otvori vrata ili ponese tesku torbu... to je stvar vaspitanja i biologije...
To je feminizam... Feminizam nije ovaj radikalni novostvoreni feminizam trece generacije koje guraju zene... pa... sa previse muskih hormona... To je vec vrsta zenskog sovinizma...
Feminizam insistira na jednakosti u smislu pruzanja jednake sanse muskarcima i zenama, pri cemu se polje prava prosiruje u oba pravca i uvazavaju se medjusobne razlike...
Tako danas i muskarac moze da uzme porodiljsko odsustvo i pomogne svojoj supruzi u podizanju dece... Zato danas ocevi sve vise imaju mogucnost da prilikom razvoda braka dobiju decu na staranje ako pruzaju bolje uslove...
Emancipacija kroz feminizam = borba za jednaku sansu... nista vise od toga... pa ko uspe, uspe...

Da se vratim na temu...
Smatram da ako se bracni drugovi dogovore da ce ona voditi racuna o higijeni, on mora da joj omoguci da ona to radi na human nacin - masine za ves i sudje nisu vise preskupe... kostaju 200-300e...
Ako ce ona da kuva, neka joj obezbedi da ima sve sto joj treba + nek joj plati neki kuvarski kurs ili donese tu i tamo hranu iz restorana i rastereti je...
Ako ni jedno od njih nece da radi sve to, neka se isprse i zajedno plate kucnu pomocnicu... A..jbg.. toliko je zena bez posla, za 200e mesecno moze da se unajmi zena koja ce dolaziti 4 puta nedeljno i jos ce da peva od srece...

« Poslednja izmena: 24. Okt 2008, 11:16:17 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zašto ti toliko mrziš i omalovažavaš muški rod? Zašto se toliko svim silama upireš da pokažeš da ste žene skroz sasvim potpuno sasvim dovoljne same sebi?
Svako sopstveno misljenje bazira na sopstvenom iskustvu...
Mozda je ona videla\cula\iskusila previse takvih situacija...
govorim iz ličnog iskustva. i nisu svi muškarci isti, ima i onih sa kojima se sve  može dogovoriti i organizovati, samo se retko sreću.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Sve je stvar domaćeg vaspitanja...deca, koja kasnije postaju muževi i očevi, se ugledaju na primer koji imaju ispred sebe...
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.
I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
tim tvojim glupim primerom si samo dokazao da žena može sasvim dobro da funkcioniše bez muškarca a muškarac ne bez žene. eto npr ti ne kuvaš i verovatno ne umeš baš najbolje da održavaš kuću a ja umem da motiram plafonjeru, zamenim osigurač ili pozovem svog majstora da obavi šta ima. zato će svaka (skoro svaka) žena da tidooobro spusti ako je po povratku sa posla pitaš šta će vam spremiti za jelo ili kad će da ti ispegla onu košulju.

SAd se opet vracamo na ono sto sam rekao u mom slucaju to ne vazi jer ja znam da radim sve navedeno i mnogo vise ali ako hocemo da generalizujemo i da govorimo o tome kakva je situacija uopste onda moramo govoriti o tome da je kompromis neophodan da zena ne znaci ( ono sto kuva,sprema,cisti, pegla ) vec da je nesto mnogo vis od toga da muskarac opt ne znaci opravka ves masine, zamjena sijalica, garnisli, ili visece kuhinje i td..
Jednostavno zivimo u danasnjem vremenu u kojem je potrebno takve predrasude  slomiti npr. muskraca  nezna da usisa kucu ne zna sebi da servira hranu to je cisto trosenje vremena na glupe rasprave oko necega sto se rijesava u hodu.
Mada moram reci da mislim da je danas ipak lakse muskarcima nego zenama.

Ne mislim ja da ste vi u krivu ili ja u pravu ali se moramo odmaci od licnih primjera ja sam rekao da ne stoji generalizacija jer eto ja odstupam od one klasicne ali to mora da vazi za obe strane.
Slozio bih se sa onim sto je Anea rekla u potpunosti jer sam naveo primjer kako izgleda kad se pogresno shvati uloga i kod zena i kod muskaraca i feminizam i ona kasicna prica to si glava porodice pa eto time imas neprikosnovena prava da maltretiras da zahtjevas da radis ovo ili ono to je podjednako lose.

Citat
Emancipacija kroz feminizam = borba za jednaku sansu... nista vise od toga... pa ko uspe, uspe...
Ovo je apsolutno tacno  Smile
« Poslednja izmena: 24. Okt 2008, 11:37:46 od sasaborg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
emancipacija, moja omiljena tema  Smile
glasam za to da se muskarci emancipuju, tj. osamostale  Smile... jer statistike pokazuju da muskarci u braku zive duze od onih koji nisu u braku. zbog svih udobnosti koje im pruza zivot u zajednici- sa zenom.
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
Citat
govorim iz ličnog iskustva. i nisu svi muškarci isti, ima i onih sa kojima se sve  može dogovoriti i organizovati, samo se retko sreću.

OKet .... sada su mi neke stvari jasnije .... but, jebi ga, što kaže Anea, ovde vise uglavnom ljudi "normalniji" od normalnih ....

Npr. moja žena i ja vodimo ratove oko nekih sasvim banalbih stvari. Npr, Dušan, mladje dete (15 meseci) preturi činiju punu čipsa sa stočića .... ona ispizdi, vrišti, juče sam usisavala, pukne .... onda opet počisti, i šta uradi ? VRATI tu činiju na isto mesto i PONOVO sipa čips ... znači scena koju sam video 1000 puta, i 1000 puta sam joj rekao da a) skloni činiju b) ako ti se već svidja da stoji tu, neka stoji prazna ili sa jabukama, bombonama, nečim što neće da napravi sranje kada je mali preturi (a preturiće je opet, neminovno) kada joj to kažem po 1001 put, onda sam ja džangrizalo, dosadan, meni sve smeta ... a mene baš briga, neću ja da čistim, iz principa. Kada ona radi, a ja ih čuvam, ošacujem situaciju, i sve što bi moglo da ih povredi, da obore, da naprave pičvajz, lepo dignem na nedostižnu nadmorsku visinu. I mirna bačka. Iako to "naruši sklad" opet ga manje naruši od haosa koji može da nastane .
Oko dece smo podeljeni, podjednako provodimo vreme sa njima. Kada ih ona hrani, to je haos. Juri za njim , moli ga, gura mu u usta. Ja joj kažem da ga ne navikava tako, opet sam ja bla bla bla .... kada ga ja hranim postavim ga u stolicu, i hranim ga, ako počne da se pravi lood, odmah ga skidam. U medjuvrmenu nema ništa, ništa smoki, ništa rolnice, kiflice. Sledeći obrok SAM sa onim ručicama gura u ustanca. Znači nije istina da samo onako hoće da jede. E, a kada ja primenim hitlerovske metode koje imaju uspeha, onda opet ja ne valjam, jer zaboga, dete je gladno. Neka ga, neće da umre gladno, samo će da nauči kada je vreme da jede, a kada da se igra, a ne u isto vreme.
Uveče, ja ih kupam redom, ona ih oblači .... Sada kada radi drugu, ja sve odradim. Kada dodje, čeka je kafa. Ona je pušač, ja nisam. Ja ni kafu ne pijem, ali mi nije teško njoj da skuvam. Iznosim smeće, obuzdavam decu, ne idem po kafanam, ne kockam ce, ne trošim u kladionici, na cigare, nemam poroka (osim interneta  Smile Smile Smile Smile  ali opet i njoj je dobro od toga, koja žena danas može da bira koju će seriju i kada da gleda, hoće li earl-a, heroes, P.braeak, housewives, supernatural, i to kada poželi, bez reklama, hoće li jednu ili dve epizode za redom, tako da to opet smatram zajedničkim troškom) ne branim joj auto da uzme kad poželi (imamo jedan, nažalost, ali ima pristup kad god hoće, mada znam za ljude koji ne daju ženi kola) ne branim joj da ide gde hoće, kad hoće .... ima potpunu slobodu. Ne baš da dodje pijana u 2 ujutrru, kao što je dolazila žena jednog mog druga. Kad mu to kažem, on mi odgovori: Mi imamo savremen brak. I naravno, razveli se. E sad, ako treba ja i da kuvam, i da peglam, to bi već bilo malo mnogo, po nekoj mojoj proceni. A i ona to ne bi dozvolila, jer ne umem ja to kao ona.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 02:15:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.