Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
- Pre postavljanja pitanja, pročitajte "Najčešća pitanja korisnika" i ConQUIZtador Help!
- Prijave nedoličnog ponašanja igrača možete obavljati na način opisan ovde. Samo i jedino tako.
- Pregledajte forum, pročitajte top teme i tek nakon toga, ukoliko ne pronađete traženo - otvorite novu temu.
- Pročitajte pravilnik foruma, jer svaka kuća ima kućni red, a grubi prekršaji se ne tolerišu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 73 74 76 77 ... 222
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: O pitanjima u igri ~ Za postavljače!  (Pročitano 241761 puta)
Pocetnik

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.61
mob
Nokia 5310
Šta se podrazumeva ovim objašnjenjem?

1. Oko koliko m2 iznosi povrsina za razmenu gasova u ljudskom organizmu?  ( objašnjenje: drugi tip pitanja )
   100
    5
   20
   70

2. Koliko sezamoidnih kosti ima u ljudskom telu?   ( objašnjenje: drugi tip pitanja )
     2
     1
    13
     6
A vec mi se dosta puta zadesilo pitanje kako se na latinskom zovu neki vratni prsljenovi... S toga želi da znam zašto su ova pitanja odbijena.

Pesmu Vuk samotnjak izvodi:    ( a ovo je opravdano kao neodgovarajuće )

Hexagram
     EKV
  Elektricni orgazam
  Metrbolik

Šta ima neodgovarajuće u ovom pitanju?
« Poslednja izmena: 19. Apr 2010, 00:32:00 od blonde1982 »
IP sačuvana
social share
Shining like a diamond, rolling with the dice, standing on the ledge I show the wind how to fly...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
@nebula33

Sto se tice prituzbi korisnika svaki cetvrti odgovor na pitanja koja spadaju u elementarno znanje koje imaju i deca u nizim razredima osnovne skole, tipa u kom veku je rodjen Dositej, Vuk, Sveti Sava ili nesto slicno.

Za 85% ljudi pitanje je glupo ako oni ne znaju na njega odgovor.
Pitanja su laksa i teza, ima i jako teskih, ali su u 99.9% legitimno u igri.

Zasto?

Zato sto se od korisnika ne ocekuje da daju uvek tacan odgovor, vec da budu sto blizi. To da li ces biti blizu ili daleko zavisi od tvoje opste kulture, opste informisanosti, sposobnosti da neke stvari povezes i sl.

Necu da uzimam Omera Ekica kao primer, jer je covek izuzetak i kao takvog ga treba i gledati. Covek ima 87% tacnih odgovora na ta i takva pitanja. Ok on je fenomen. Jos 150 ljudi imaju preko 70%. To je jako dobar rezultat.

Za ljude koji makar povrsno prate tenis, 95% teniskih pitanja su ziceri. Onima koji ne prate nisu, ali tenis nije nekakvo underground cudo vec jedan od najpopularnijih sportova na svetu, a trenutno mozda i sport broj 1 u Srbiji.

Ako postoji neki detalj u pitanju, on je tu zato sto je to relevantno. Karlovic je najvisi teniser, teniser sa najvise asova, Ivanisevic je najnize plasirani igrac koji je osvojio Wimbledon, i igrac koji je lomio najvise reketa, Torp je imao nenormalno velika stopala, Mirko Sandic je imao najvece srce na svetu... Fuddbaleri koji se pominju u smislu golova ili su najbolji igraci reprezentacije ili su bili golgeteri lige... Verovatno mnogi igraci ne znaju one koji su igrali pre 30 godina, ali ima igraca i kojima su bas ti ljudi bili idoli i koji se toga secaju. Za 10 godina klinci nece imati pojma ni o cemu sto se desavalo za vreme SFRJ jer su im takvi udzbenici, pa to ne znaci da sva pitanja treba izbaciti.

Pitanja se ne razlikuju mnogo od onih koji se pojavljuju po TV kvizovima, osim u tome da korisnici ne moraju da odgovore tacno vec je dovoljno da budu blizu.

A nemam problem sa time sto ce ljudi pisati da je glupo i da je ovako i da je onako... Nije mi ni drago, ali imao sam prilike da vidim kako izgledaju bilansi vecine onih koji su najbucniji i kapiram da bi bilo sta sto iskljucuje pomoc sabiranja prstima ruku i nogu bilo previse za dobar deo njih.

@blonde1982

U toku je ciscenje baze od preteskih pitanja. Tako da ce mozda i neka od tih pitanja koja si srela biti iskljucena. Vise informacija ces dobiti od RASMC kad stigne da se javi.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
@blonde1982

verovatno su mislili da postavis kao pitanje sa brojem, a ne sa ponudjenim odgovorima.

a svi znaju da vuk samotnjak peva mile kitic, a ne tamo neki cupavci Smile
salim se, ne znam zasto je neodgovarajuce, mozda grupa nije dovoljno poznata?
« Poslednja izmena: 19. Apr 2010, 00:55:35 od gnikolica »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Sve sto si ti napisao je ok, ali moja primedba se ne odnosi na takva pitanja.

Nije problem staviti koja je visina Ive Karlovica, ko ima najvece srce, to je sve ok, ali ima i pitanja visina Fernanda Verdasca, Canasa (mozda nisu oni, lupio sam), koji ni po cemu nisu specificni, niti preniski, niti previsoki. Tu ti nikakva intuicija ne pomaze, cisto lupanje. Nisu oni Deni de Vito, pa da pretpostavis da je do 160.
Oni koji bar malo prate tenis ce znati ko je Hantuhova, Kirilenko i sl. Oni koji ne prate, jbg, nije njihov teren, ali koji je juniorski igrac najvise napredovao 96. godine.....

Taman posla da se neko buni na pitanja o Sv. Savi, Vuku, Dositeju, nasim vladarima, ali kao sto neko rece koliko je zena imao taj i taj vladar u Moraviji u 14-om veku (osim ako ih nije imao 67 pitanje je mnogo glupo).

Koliko utakmica u reprezentaciji je odigrao Davor Jozic (ni po cemu specijalan u odnosu na stotine i stotine drugih u reprezentaciji, ti ces pretpostaviti da nije odigrao 400, a ni 2, ali sve izmedju 25 i 75 je cista sreca, nikakvo znanje osim ako si mu rodjak, prijatelj iili totalni fanatik).
Koliko zutih kartona je u karijeri zaradio (pa ime nekog).
Teza pitanja bi bila ko je osvojio ligu sampiona 74 ili koliko puta je Benfika uzimala trofej, teska ali legitimna, a glupa bi bila koliko je penala bilo na toj utakmici, koliko crvenih kartona (osim ako nije neka cudo utakmica kao ona nasa na Olimpijadi).
Koliko je Nemacka imala krstarica na pocetku 1 sv. rata. Bas da mi je znati u kom kvizu je ovo moglo da bude.
Koja je bila ta i ta pesma na listi tog i tog casopisa 500 najboljih pesama svih vremena. Ok da stoji prva, pa i prvih nekoliko, ali ima odgovora 43 i sl. Izvini, ali to su glupa pitanja.
Da biste u igri trivian mogli da napravite novo selo sta morate da uradite?
(aj da je stavljeno da li je to strategija, sport i sl....).
Koliko ima trolejbuskih linija u Bg, u kojoj ulici je ETF u Bg. Ok, ja sam iz Bg i znacu, ali zbog ljudi koji ne zive u Bg ovo je totalna nebuloza.
Sledece ce biti koja je najpoznatija picerija u Vranju i gde je najbolji burek u Prijepolju.
« Poslednja izmena: 19. Apr 2010, 02:21:13 od nebula33 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1045
mob
Nokia 5310
@blonde1982

verovatno su mislili da postavis kao pitanje sa brojem, a ne sa ponudjenim odgovorima.

Sa brojem bi bilo još teže... A što se tiče grupa, manje su mi poznate tj totalno nepoznate Pera Deformero, Apartman i ostale, a ima ih koliko hoćeš u pitanjima.  Smile
IP sačuvana
social share
Shining like a diamond, rolling with the dice, standing on the ledge I show the wind how to fly...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
@blonde1982

Sa brojem bi bilo još teže... A što se tiče grupa, manje su mi poznate tj totalno nepoznate Pera Deformero, Apartman i ostale, a ima ih koliko hoćeš u pitanjima.  Smile

Mozda bi bilo teze, ali propisi su propisi! Smile
Ako je odgovor broj, onda nemojte slati pitanje sa ponudjena 4 odgovora!

Sto se tice muzickog pitanja, dobio sam do sada milion prituzbi na grupe koje se pojavljuju, a za koje je culo 5% populacije. Uklonio sam takva pitanja i zato sam i tvoje odbio.
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Ne mogu da verujem da neko postavlja takva pitanja...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
@nebula33

Ako se pita visina pita se za nase igrace ili za nekolicinu koja spada u ekstrem.
Pitanja o juniorskom tenisu su ogranicena na svega nekoliko kurioziteta, a ona o kojima govoris sa juniorima nemaju veze. To su pitanja o igracima koji su najvise napredovali. To nisu juniori, to su igraci koju su ostvarili najveci uspeh te godine, tj igraci koji su najvise unapredili igru te godine. Svako ko je tenis pratio i prati moze da pretpostavi ko bi to od igraca mogao biti. 2001. je npr Ivanisevic jer je uzeo Wimbledon, 2008. je Tsonga jer je sa nivoa nekog proseka dosao do top 10, prosle godine Isner jer je kao takoreci amater za godinu dana usao u top 20, i sl.

Primer Jozica je ok, ali odigrati 30ak utakmica u dresu SFRJ nije mogao svako, a njemu je to poslo za rukom kao igracu Sarajeva u vreme kada je ova nasa liga verovatno bila medju top 3 najjace na svetu. Pritom to nije bilo pre 200 godina vec u doglednoj proslosti za vecinu ljudi koji igru igraju.

Ne znam zasto pominjes kartone... postoje dva pitanja... Prvo je o kapitenu nase reprezentacije iz ovih kvalifikacija, a drugo o legendi ostrvskoj fudbala koji u 33 godine brilijantne karijere nikada nije dobio karton... Hvatas se za slamku i patetises...

Sto se penala tice, opet ima par pitanja i sva su na mestu...

Sto se tice pitanja o listi nekog tamo magazina, to nije neki seoski vesnik nego najrespektabilniji muzicki casopis na svetu Rolling Stone. To je kao kad bi rekao da Forbes lista ne znaci nista, ili Timesov covek godine.

Lokalna pitanja su takodje na mestu...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 162
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Da se razumemo mašim ja i druga pitanja ali uvek navodim ona karakteristična i po mnogima  nebulozna.A samo cu se osvrnuti na moje pitanje o kućnom broju jakoba jeriha.Radi se kultnom domacem filmu jos dečijem na kojim su odrasle generacije od 58. do 84 godista.Serija i film su prikazivani nebrojeno puta na skoro svim televizijam,taj broj nije  samo na kući nego se provlaci kroz ceo film i zato sam ga postavio,sigurno nebi polsao nesto sto je samo protrcalo kroz kadar.Kao sto svi odrasli u pomenutim generacijama trebalo bi da i nehotice,onako usput znaju tj da im je osatalo u glavi da je banana men ziveo u ulici akaciaj broj 29 ili za sreloha holmsa.
« Poslednja izmena: 19. Apr 2010, 14:58:21 od majstor mile »
IP sačuvana
social share
PRAVDA VITEZI!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 6120
Nadam se da se ovdje prijavljuju greske u pitanjima. . .
Ima jedno pitanje sta je revolver:
- Colt Python
- Magnum 357
- Još nešto. . .
Stavljeno je da je tacan odgovor Colt Python, mada koliko ja znam i magnum 357 je revolver
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 73 74 76 77 ... 222
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.