Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: О наученој беспомоћности – стварању гета од Србије  (Pročitano 3814 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
mob
Samsung Galaxy S2
napisat cu ja nesto na ovu temu.. Smile samo dok popijem jos ovo malo... pola flase ruma  Smile
sad stvarno ne mogu  Smile

IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1465
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.5.17
mob
Apple iPhone 6s
Pa dobro, ovo da smo najlosiji narod nije tacno, ali da smo specifican to sigurno jesmo, najbolje sve znamo, najbolji u svemu, boziji narod, tvrdoglavi, kad nam neko kaze idi tamo mi bas hocemo na drugu stranu, i tako....... to nije od sad to je od pamtiveka tako.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 537.75.14
Kada CNN bude nesto izneo na ovu temu ili Blic ili RTS ili BBC, rado cu preneti. Ne zaboravimo: Nema cenzure, nema manipulacije, sve je otvoreno i sve se zna, tajne ne postoje!!!1 Mediji rade na dobrobit kmetova...

A sad, dosta price, vi ovako mozete do sutra....Mr's na (nova) radna mesta!!!2
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 849
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Cek, cek, cek, ti se pozivas na Seligmana, psihologa, naucnika, kada to tebi odgovara? Zar nisu svi naucnici potplaceni? Zar nisi napisao da nauka ne moze da funkcionise u kapitalizmu? Smile

Moze malo doslednosti?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Browser
Safari 600.5.17
mob
Apple 15
Gospodin sa pocetka je News of the world varijanta... tako da...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 849
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Fora je sto cak ni tok eksperimenta nije dobro opisan, previdjene su neke bitne stvari, a neke se uopste nisu tako ni odvijale.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Cek, cek, cek, ti se pozivas na Seligmana, psihologa, naucnika, kada to tebi odgovara? Zar nisu svi naucnici potplaceni? Zar nisi napisao da nauka ne moze da funkcionise u kapitalizmu? Smile

Moze malo doslednosti?
Nisam rekao da su svi potplaceni, to ti nisi kriticki promislio i nisi uzeo u obzir Inverznu zabludu.

Ne znam da li si primetio, ja pricam o stvarima o kojima pricaju ljudi od struke. Fora je u tome sto u struci oko nekih stvari ne psotoji konsenzus, samim tim, ne mozemo da pricamo da se to moze posmatrati kao pozeljan drustveni model, jer nije dokazano. Drustvene nauke su pogotovo skolne manipulaciji jer se radi o ljudima i drustvu, a covek je nepredvidljiva kategorija (barem u teoriji).

Treba da razlikujete nauku i naucni fundamentalizam. Ovo sto mi danas imamo je naucni fundamentalizam.

Nauka moze da funkcionise u kapitalizmu ali je ogranicena interesima, novcem, sujetom, svim onim cega bi nauka trebala da bude oslobodjena. Uvek, u istoriji si imao slucaj da se izumi koriste prvo da se sacuva poredak, da se vlada ljudima, a onda ako nesto pretekne i da se da raji.

Seligman, kao i Pavlov su nesto pokazali, dokazali (kako god) ali se to uglavnom koristi od strane vladajucih struktura nad potlacenima. Kad si ti video da je neki psiholog/psihijatar izneo ova opazanja i pozivao na promenu sistema? Ali ne promenu sistema Vucic/Tadic, vec promenu iz korena!? Ja ne znam a takav slucaj...

p.s.
Medjutim, cak i da se nesto naucno dokaze, pokaze, besprekorono to i dalje ne znaci da je to dobro i pozeljno. Jedino cemu se nauka mora potcinjavati jeste moral. Bez toga, nauka je vrlo opasna!
« Poslednja izmena: 26. Apr 2015, 12:10:33 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Browser
Safari 600.5.17
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 849
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0

Moze malo doslednosti?
Nisam rekao da su svi potplaceni, to ti nisi kriticki promislio i nisi uzeo u obzir Inverznu zabludu.

Ne znam da li si primetio, ja pricam o stvarima o kojima pricaju ljudi od struke. Fora je u tome sto u struci oko nekih stvari ne psotoji konsenzus, samim tim, ne mozemo da pricamo da se to moze posmatrati kao pozeljan drustveni model, jer nije dokazano. Drustvene nauke su pogotovo skolne manipulaciji jer se radi o ljudima i drustvu, a covek je nepredvidljiva kategorija (barem u teoriji).

Treba da razlikujete nauku i naucni fundamentalizam. Ovo sto mi danas imamo je naucni fundamentalizam.

Nauka moze da funkcionise u kapitalizmu ali je ogranicena interesima, novcem, sujetom, svim onim cega bi nauka trebala da bude oslobodjena. Uvek, u istoriji si imao slucaj da se izumi koriste prvo da se sacuva poredak, da se vlada ljudima, a onda ako nesto pretekne i da se da raji.

Seligman, kao i Pavlov su nesto pokazali, dokazali (kako god) ali se to uglavnom koristi od strane vladajucih struktura nad potlacenima. Kad si ti video da je neki psiholog/psihijatar izneo ova opazanja i pozivao na promenu sistema? Ali ne promenu sistema Vucic/Tadic, vec promenu iz korena!? Ja ne znam a takav slucaj...

p.s.
Medjutim, cak i da se nesto naucno dokaze, pokaze, besprekorono to i dalje ne znaci da je to dobro i pozeljno. Jedino cemu se nauka mora potcinjavati jeste moral. Bez toga, nauka je vrlo opasna!

U sustini potplaceni su kada se ne slazu sa tvojim teorijama zavere.

Citat
Drustvene nauke su pogotovo skolne manipulaciji jer se radi o ljudima i drustvu, a covek je nepredvidljiva kategorija (barem u teoriji).

Ovo je tako samo u nekoj tvojoj "teoriji". Jer da je tako, ne bi ljudi ni bili predmet nauke jer je u nauci upravo kljucna predvidivost.

Citat

Skinner je u svom romanu "Valden dva" predlagao temeljnu promenu drustva ima ih jos dosta... Verovatno ti se njegova ideja ne bi svidela (ni meni nije) ali svakako postoji. To sto ti ne znas, ne znaci da ti ljudi ne postoje, samo ces retko naleteti na njih na youtubu i kuriru, trecem oku ili sta ti je vec izvor "znanja".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 42.0.2311.90
U sustini potplaceni su kada se ne slazu sa tvojim teorijama zavere.
Ja to nigde nisam rekao, to je neka tvoja teorija.
Slicno tome, ja mogu da kazem da se hvatas za nauku samo kada ona potvrdjuje tvoje Teorije spontanog razvoja dogadjaja. Priznaces, svaka Teorija spontanog razvoja dogadjaja je neverovatnija od bilo koe zavere (dobro, ne bas bilo koje).
Citat
Ovo je tako samo u nekoj tvojoj "teoriji". Jer da je tako, ne bi ljudi ni bili predmet nauke jer je u nauci upravo kljucna predvidivost.
Pa sam si sebe pokopao sad : ) Ljudi nisu predvidivi, ne stancujemo se mi na proizvodnoj traci.

Ne mozes ti lazirati fiziku, kao sto mozes psihologiju ili sociologiju. Sta reci o istoriji? Eugenika je, ne zaboravimo, nekad bila "naucna cinjenica" i ticala se drustva.
Citat
Skinner je u svom romanu "Valden dva" predlagao temeljnu promenu drustva ima ih jos dosta... Verovatno ti se njegova ideja ne bi svidela (ni meni nije) ali svakako postoji. To sto ti ne znas, ne znaci da ti ljudi ne postoje, samo ces retko naleteti na njih na youtubu i kuriru, trecem oku ili sta ti je vec izvor "znanja".
Ja nisam govorio o Skineru direktno...
Ako ces misliti da si slobodan, da imas slobodne medije, zbog toga sto neko, ko je relevantan u svom domenu poziva na promenu (sustinsku) i pri tome za tu osobu cuje 15 ljudi, o kakvoj onda slobodi medija govorimo? Zamisli da se o bankarskim prevarama i korporacijama govori u vremenu predvidjenom za "zabavu i razonodu" na TV-u?

Ja takodje ne znam sta je tebi izvor informisanja ali cinjenica je da sve vise ljudi postaju fah idioti. Upravo to se desava sa tobom. Ono sto je drugacije, svrstavas u ono sto tebi deluje nemoguce, samim tim to je smesno/glupo/teorija zavere.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.