Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 19:34:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: o miloradu ulemeku  (Pročitano 25358 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1032
Zastava U pokretu
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
A onda je mrmot...  Smile
Ja samo odbacujem rekla-kazala od onoga sto su cinjenice! Moj nacin razmisljanja je analiticki za razliku od vaseg dogmatskog!

I to shto mrmot mota chokoladu, nece promeniti chinjenice. Pa ti analiziraj koliko hocesh...
IP sačuvana
social share
Jednom merim, tri put secem....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Samsung S7220
Legiji čestitke za rodjendan preko sajta!
Nedelja, 18. mart 2007. 23:20

Povodom rodjendana Milorada Ulemeka Legije, osudjenog za atentat na Ibarskoj magistrali i optuženog za ubistvo premijera Zorana Djindjića prošlog petka postavljen je internet sajt na kojem mu poštovaoci čestitaju rodjendan i žele "da sledeći dočeka u krugu porodice".

Zbog medijske promocije sajta www.srecan-rodjendan.co.sr, Fond za humanitarno pravo upozorio je na opasnost prakse stalnog veličanja optuženika i zločinaca, prenosi list "Danas".

Prezentacija naslovljena sa "Srećan ti rodjendan, komandante", osim fotografija Ulemeka, crvene pozadine sa rodjendanskim tortama i svećicama, balona u bojama zastave Srbije, sadrži pesmu Djordja Balaševića i link na forum Crvenih beretki. Iz Fonda ističu da su članovi foruma uz mnogo neumesnih komentara na račun zločina i žrtava, raspravljali o sreći, rodjendanima, "te veličini i herojstvu komandanta".

"Nedopustivo je ne reagovati na takvu vrstu propagande u zemlji koja već ima problem sa nekažnjavanjem, preuzimanjem odgovornosti i suočavanjem sa zločinima. Na kraju, ne smemo da zaboravimo činjenicu da za razliku od većine onih koji su mu u životu zasmetali, Milorad Ulemek Legija ipak može da slavi rodjendan", zaključuje u FHP.

U Srbiji nema cenzure, garantuje Ustav Srbije. Ustav, naime predvidja da nadležni sud može sprečiti širenje informacija i ideja preko sredstava javnog informisanja (u koje spada i Internet) samo ako je to neophodno radi sprečavanja pozivanja na nasilno rušenje Ustavom utvrdjenog poretka ili teritorijalnog integriteta Srbije, sprečavanja propagiranja rata ili podstrekivanja na neposredno nasilje, zagovaranja rasne, nacionalne ili verske mržnje, kojim se podstiče na diskriminaciju, neprijateljstvo ili nasilje.

Kako Internet važi za najdemokratičniji od svih medija, registracija domena nije uslovljena sadržajem koji će biti postavljen na njima. Svetska praksa pokazuje da je teško kontrolisati sadržaj na Internetu, pa se tako mogu pronaći i sajtovi koji su posvećeni Adolfu Hitleru.

Na pitanje je li bilo sličnih zahteva za registraciju domena u Srbiji, administratorka .yu domena Mirjana Tasić kaže za "Danas" kako je postojeće ograničenje da isključivo pravna lica mogu da zakupe domen, učinilo da sličnih zahteva ne bude.

"Bilo je nekoliko pritužbi na ružne reči - klevete u pojedinim domenima. One koji su se žalili upućivala sam na korisnika domena. Tužbu je lako podići zato što je to uvek pravno lice", navodi Tasić.

Pravni stručnjaci ukazuju na to da tužilaštvo ne može da interveniše tako da utiče na sadržinu sajta, jedini ovlašćen za to je njegov administrator. Prema Sajber konvenciji, ukoliko sadržina sajta upućuje na izvršenje krivičnog dela, tužilaštvo može da opomene administratora i nastavi da prikuplja dokaze u cilju otkrivanja identiteta lica. Ukoliko administrator nakon opomene ne izmeni sadržinu sajta, protiv njega može biti pokrenut krivični postupak.

Postojeća zakonska regulativa u Srbiji, neprecizna je i ne predvidja odgovornost administratora za sadržinu sajta, već je to ostavljeno na diskrecionu ocenu administratorima. Kako je "rodjendanska čestitka" Ulemeku registrovana na TLD Surinama (koji nema "why is" servis, preko koga se proveravaju podaci o vlasnicima domena), tužilaštvo bi te podatke moglo da dobije preko medjunarodne pravne pomoći. Ta procedura može trajati i do godinu dana. Na sajtu Registra nacionalnog domena Surinama stoji upozorenje da će biti uklonjen zakupljeni sajt koji ima nezakonit sadržaj.

Medjutim, Surinam nema osobu zaduženu za mrežu "24 kroz 7", za kontakt i davanje informacija iz oblasti sajber kriminala.

Pojedini sajtovi na Internetu omogućavaju postavljanje stranice sa garancijom da je server anoniman, što omogućuje i anonimnost IP adrese. Lokacije takvih servera i sajtova su različite, a najviše ih ima u Kini.

Zanimljivo je da se urednik foruma posvećenog Ulemeku potpisuje sa Wolf (vuk), a pod rubrikom interesi navodi da je to "odbrana srbstva".

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Nista, ajde i njega da ubijemo ko Siptara i Kuma pa da Ceda ostane jedini svedok desavanja u Silerovoj i da prica sta hoce!
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Nokia E50
Nista, ajde i njega da ubijemo ko Siptara i Kuma pa da Ceda ostane jedini svedok desavanja u Silerovoj i da prica sta hoce!

To sto si pomenuo za "ajde da i njega ubijemo"je  protivzakonito,bez obzira sta ja,ili ti, mislio o doticnom...ko si ti da ovde sudis i presudjujes......
Jel ti imas neki normalan post,ili samo zapitkujes okolo,tipa kako ovo,ili ono...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Nepoznat
Browser
Netscape 4.0
mob
HTC Tattoo

Njega samo hoće Joca Amsterdam da smakne,verovatno zbog malog fudbala. Smile
A hamer nije državni,ni G-klasa,ni kuća na košutnjaku.
A u BG imaš mnogo baraba i kriminalaca,ali niko od njih ne maltretira koga stigne,obične prolaznike,goste kafića,
to samo psihopati željnom maltretiranja ljudi i sadisti može da padne na pamet. Smile
A to nije ni odlika Srpskih vojnika,mogu samo da zamislim kako je postupao prema zarobljenicima i seljacima po selima gde je ratovao.
A ko je pokazao gde je Spambolićeva humka,legijina desna ruka.I više mi ni jedan dokaz ne treba.
Sve ono što ima ne može da se zaradi u vojsci,pogotovo što nije imao nikakav privatni biznis,sem ako u to ne računamo otmice,ubictva i sl.
A tog Spasojevića koga spominješ,bolje da su ubili,jer bi i on sad srao priču da nije bio u zemlji,da ništa ne zna,da je veliki Srbin koji je krvario za ovu zemlju i slične demagoške fore od kojih mi je muka.
Ako je pravde legija nikad slobodu neće dočekati i zbog takvih treba da postoji smrtna kazna.
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Nokia E50
@diletant
Istina zhiva.... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0

To sto si pomenuo za "ajde da i njega ubijemo"je protivzakonito,bez obzira sta ja,ili ti, mislio o doticnom...ko si ti da ovde sudis i presudjujes......
Jel ti imas neki normalan post,ili samo zapitkujes okolo,tipa kako ovo,ili ono...
Jesi ti nekad cuo za ironiju?
Kad smo kod normalnih postova, pogledaj i svoje ponekad! 90% su puni mrznje i uvreda prema nekome!
A ja kroz logicka pitanja pokazujem nekim ljudima besmisao njihovih tvrdnji! to je terapija!

A hamer jeste drzavni kao i G klase! Pogledaj temu "slike srpskih paravojnih formacija".
I priseti se da je on bio i u Legiji stranaca!
« Poslednja izmena: 19. Mar 2007, 06:48:42 od pishax »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
mob
Apple 15
A onda je mrmot...  Smile
Ja samo odbacujem rekla-kazala od onoga sto su cinjenice! Moj nacin razmisljanja je analiticki za razliku od vaseg dogmatskog!

Vrh :peace:

Da, Legija cuci u zatvoru zato sto je presao ulicu van pesackog prelaza... Smiley

Citat
I priseti se da je on bio i u Legiji stranaca!

Sasvim slucajno nadimak mu je Legija...
Ko li bi povezao te dve stvari?  Smile
« Poslednja izmena: 19. Mar 2007, 07:44:23 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Niko! xe xe...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Nepoznat
Browser
Netscape 4.0
mob
HTC Tattoo
G klasa je sigurno njegov dzip,a ne državni,a misliš da je u legiji stranaca mogao da zaradi pare za takav život,
njegovo privatno preduzeće se zvalo D.O.O.Zemunski klan,sa predstavništvom u Šilerovoj.Preduzeće je bilo
registrovano za šverc droge,ubistva i otmice ljudi a legija je u tom preduzeću bio glavni akcionar i jedan od dvojice direktora.

E,sa takvim preduzećem je on zaradio pare,a država mu je plaćala staž.

Sve u svemu,najnegativniji lik u bližoj Srpskoj istoriji.
On nije ni bio klasičan kriminalac,on je bio ono najtrulije što je hodalo i sejalo stah u ovoj napaćenoj zemlji,,nije njega i arkana Mladić dzabe oterao sa ratišta,i on je znao ko je legija i arkan.
« Poslednja izmena: 19. Mar 2007, 14:37:36 od diletant »
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 19:34:55
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.